Thursday, May 27, 2010

terima kasih

untuk hati yang masih trluka,
aku harus berterima kasih pada kau yang datang semula...

jika satu hari nanti,
kau pilih untuk pergi,
aku dah mampu menduga...

dan diketika itu,
aku pasti akan masih berterima kasih padamu,
untuk bersama aku di saat dan ketika hati aku luka...

Tuesday, May 25, 2010

kisah anda dan ex-bf anda

ex-bf anda nk kawen..
dia sms anda mintak alamat..anda x reply
esoknya dia call plak..tp anda x angkat

minggu berikutnya, dia antar email invite anda ke majlis persandingannya..
pun anda x reply..
dua hari berikutnya, kad sudah smpi ke opis anda..anda buang kad itu..

seminggu selepas itu pula, dia antar lagi sms menjemput anda ke majlis nya..

anda rasa nk lempang x??

Tuesday, May 18, 2010

Noni

Dari Wikipedia bahasa Indonesia, ensiklopedia bebas
Langsung ke: navigasi, cari

Noni adalah panggilan bagi perempuan keturunan Belanda atau Indo dan belum menikah pada zaman penjajahan Belanda di Indonesia. Pada perkembangannya, panggilan Noni juga digunakan untuk memanggil perempuan muda khususnya anak-anak dari keturunan Tionghoa. Sekarang ini penggunaan Noni sudah meluas pada masyarakat Indonesia. Biasanya diberikan sebagai nama panggilan sayang kepada anak perempuan, Kekasih atau istri yang sangat dicintai dan juga dipakai untuk nama asli.

Sebagai contoh seorang pemuda sunda yang merantau di padang memanggil pujaan hatinya yang mandailing dengan sebutan noni.

Monday, May 17, 2010

ya, kamu berjaya

aku rasa kau dah berjaya..

buat aku tak bole tido, sanggup bersengkang mata, duk memikir apa jadi pada kau..pikir yang bukan2..mungkin kemalangan..mungkin kena rompak..mungkin disambar petir..mungkin keter kau rosak di tengah jalan..mungkin mungkin mungkin..dan semua mungkin itu adalah yang tak elok saja...

bimbang aku kau buat mainan...risau aku kau pandang ringan...resah aku kau tak pernah hiraukan...

jawapan untuk segala bimbang, risau dan resah itu adalah kau lupa untuk bgtau aku kau sebenarnya selamat..selamat dari kemalangan..x der penyangak pun yang rompak kau, syukur kau tak disambar petir, keter kau tak rosak kat tengah jalan mahupun di tepi jalan..keter kau baik2 saja...kau cuma lupa untuk bagitau aku..atau jawapan paling tepat kau lupa kt aku...

ok, aku pun akan belajar lupakan kau..

terima kasih atas pelajaran yg sgt bermakna ini..

Sunday, May 16, 2010

pancit

awal aku bgn pagi td...kul3.15pg...ahad okkk..please congratulate me...
sbb gatal sgt nk memanjat bukit, so kena la bgn awal..well, this time i was the organizer..one of my task was to wake them up..sumer org aku call..ader yg sekali je call, dh bgn..bgus2..ader yg smpi lenguh jari aku n dh hampir nk give up, br nk bgn..but then, ok la u all bgn jgk dr yg off hp trus tp b4 that beriya nk ikut..*sigh

kul4.30pg brkumpul dpn opis aku kt cyberjaya..then konvoi ramai2 ke Broga Hill kt Semenyih..ader la dlm 7bijik keter konvoi pagi2 buta..sgt besttt..berSubuh di kaki bukit..then brjalan dlm gelap mendaki bukit..nasib baik aku sempat beli torchlight kt Jom Heboh smlm..so x der la 'buta' time mendaki tu...

main reason naik bukit tu sbb nk tgk sunrise..mak aku punyer la kutuk aku punyer tujuan tu..beliau ckp, setakat nk tgk sunrise, kt dpn umah pn bole..x pyh nk naik tinggi2..gatal!!
ha..hamek ko..
dh separuh jln, aku dh letih..pancit beb..time tu sunrise ape sunrise?? x pikir dh..lantak la matahari dh meninggi pn..jln ckit, rehat byk..jln byk, rehat ckit..mcm tu la smpiiii menuju puncak...yg bestnyer, smpi jgk aku ke puncak okkk walaupn pancit berkali-kali sepanjang jln...

Broga Hill ader 4 peak..kitorg smpi kt 3rd peak..not bad right?? yesss..victory!!!

overall, korang yg participate mmg best..ramai 'abang2' yg sporting(i likeeeee)...girls, u rock okkk..nx time kiter try naik gunung plak...tp kena kuatkn stamina dulu la so that x der kena kutuk teruk sgt dgn all da boyzzz sbb lembab ckit mendaki..haha

pictures will b uploaded on fb..check it out later beb!!

Wednesday, May 12, 2010

Thomas fever..

serius x leh buat keje arini..sakit ati sbb M'sia kalah di tangan Jepun semalam pn x abis lagi..skrg dh pukul 5..lagi satu jam nk tunggu M'sia lawan Denmark...
jasad kt opis, hati and paler otak kt umah dh...x sabar nk melangut dpn TV layan badminton...

oleh kerana ramai yg migrain sbb kekalahan smlm, maka haruslah lunch kt tempat best2 ckit..

Destinasi pilihan: Saba', Cyberjaya
Jenis sajian: makanan Arab

muka2 tgh tahan lapar

fadli tgh hirup sup daging

makan jgn x makan..

me and my bff..watermelon juice and barbican

ni benda aper ntah..x ingat

p/s: sgt mengantukkkkkkkk

Friday, May 07, 2010

hmmmm

1. esok nk ke PD utk Family Day, tp HoneyVi still kt Perodua Service..ader problem leaking coolant..smpi skrg x siap2 lg...

2. Mother's Day on this coming Sunday..hope those roses reach her hand on time

3. byk baju yg seksi2 aku beli utk my nieces..tp lmbt lg nk blek Kedah and tgk diorg pki all those sexy dress..haha

4. today ramai yg cuti..bosan!!

p/s: i miss my honeyVi already... :|

Monday, May 03, 2010

memories remain kn??

aku brcuti di Melaka weekend lpas..just me and Ifah..berdua je holiday kali ni..but theres smthing ruined our holiday..first, chalet yg kitorg duduk memang totally disaster..sgt x best..bau rokok..iyakks..second, i miss Ana n Reha..kitorg pernah holiday kt Melaka just before Ana got married..
the sunset and adik kt tepi tu yg x senang duduk sbb ada pasir dlm seluar dier..haha
us

kalo mcm ni la gayanya, mayb kena holiday at another place plak..tempat yg x pernah ada memory langsung and will create one...;)