Tuesday, October 27, 2009

review Papadom

last 2 weeks, sempat la aku g tgk Papadom kt Alamanda..sesape yg x tgk lagi, sila la ke cinema brdekatan anda..lebih bgus kalo korang bole dtg ngan bapak korang...ni filem kekeluargaan okk..so, bring along ur dad k...

aku sama jgk mcm korang sumer, jenis yg x layan citer melayu kt cinema..especially citer2 from that 'hampeh-Prof' and filem arahan anak-beranak itu, yang si bapaknyer suka buat citer 'polis-perasan-bagus' dan si anak suka buat citer 'bdk-kl-yg-mcm-x der-hala tuju'...
tp my 1st movie aku tengok wayang was 'Cinta Kuliah'..sampai skrg aku menyesal...

ok, brbalik pd citer Papadom..ms zaman berchenta x hengat dulu, mmg tgk movie ni agenda wajib la knn..every week g klcc, tgk wayang..sebut je citer ape aku x tgk, juz name it..ngahaha
time tu la, 'cik abg' itu mmg x layan citer melayu except citer arahan En Afdlin..time tu tgh hot citer 'Baik Punyer Cilok'..so, after that mmg aku trtggu2 la citer arahan dier lg..now its a time for Papadom...(papadom adalh gabungn nama Papa n Saadom..jadi la Papadom)

papadom ni kesah bapak yg over protective trhadap ank perempuan dier..utk saper yg dh tgk, my dad was like en Saadom when i was in school..tramat la protective...
from the very beginning till the end, aku gelak smpi kuar air mata..kt prtengahan citer tu, ader touching ckit..sedey2 ckit..nasib baik aku ader bwk tisu..x der la basah 1 cinema tu...

keseluruhannyer, i'm proud of Afdlin's job..so far, x der lg citer yg bole membuatkn kita raser nk call our dad time tu jgk, to tell him how much we love him...ader? x der kn?
tp lpas korang tgk Papadom , korang akn rindukan ayah korang..trust me..

satu yg aku x paham, naper Mun(wife Saadom) perlu pakai make-up time tido?? not realistic okk..pompuan yg siuman x make up time tido..heheh

character yg plg best, tentula Harun Salim Bachik n Que yg cute itu..klakar babe..dgn muka seposennyer, mmg nk pecah perut la ngn diorg tu..

scha al-yahya mmg cantik la dier dlm citer tu..so cute..so beautiful...

ada satu persamaan antara papadom n filem2 arahan that 'hampeh-Prof' is filem ini dilakukan di Penang...
tp yg lainnya, Papadom tidak mengenengahkn loghat Utagha yg selalu digunakn oleh 'hampeh-Prof'...
sebagai seorg gadis kelahiran utara, aku benci btul la org non-utara yg trgedik2 ckp utara..buruk okk..sekali lagi buuurukk ye..di ulang...BURUK!!
so, 'hampeh-Prof', plz take note.. hentikanla loghat utagha sebagai satu bahan lawak jenaka..cari la idea lain plak yg menunjukkan anda itu seorg yg btul2 Profesor..

ok, chowww..
once again, tahniah Afdlin

p/s: next season of Pilih Kasih, aku nk mntk my ceo kenalkn aku ngn Afdlin plak..lalalala

Thursday, October 22, 2009

surprise!!!

i went to the office as usual this morning..awal2 pg lg dh meeting..bosan okk...tp yg bestnyer meting td, bos smpikn amanat ceo kt aku: 'nurul, i smpikn pesanan ceo kt u..dier suh u pg HQ this afternoon utk projek pilih kasih tu'...ceo smpikn pesanan kt aku sorang okk..kalo korang teruja ke x?? tentula aku raser cam brjln di atas awan td..hahaha

dlm kul 10.30pg, my manager call plak..bg pesanan suh dtg kul11pg..tp aku mcm malas nk pegi since keje lain tgh byk n projek pilih kasih tu dh lama abis..about 2 month ago..so, aku mcm mlas je nk pegi..dlm kul 11.30 br brtolak g HQ..on the way ke sana, my manager call lg..suh cepat ckit..siap kena marah lg, 'kn abg suh dtg kul 11'..haha

so, aku pn laju la ckit..kang sumer org trtunggu2 plak..kul 12 br smpi HQ..sungguhla tidak cemerlang okk..sila jgn tiru perangai aku..

setibanya aku kt sana, sumer staff brkerumun kt bhgn depan..mcm ader party lak..sumer x buat keje..ghuper2nyer, si ABG ROSYAMKU ader kt dlm bilik meting ngn my ceo..ghuper2nyer jgk, En ceo pggl aku pegi sbb nk kenalkn aku kt Rosyam..wuahaha..i bangga okkk

tak sangka En ceo x prnh mengabaikn aku dlm apa jua hal..hahaha..almaklumla, developer dlm team aku, cuma aku sorang je pompuan..so, mmg di tatang bgi minyak yg penuh ler..tocey2

sungguhla aku brdebar tggu abg rosyamku keluar dr blek meting..sambil2 tunggu, kita pekena dulu teh secawan..
elok je dier keluar, dtg la Hj Malek (head of business) membawa rosyam trus ke depan aku..melintasi sumer insan2 yg ader disekeliling..pandang je sumer org..aku lak tunggu je dier dtg menghampiri..wahhh

Hj Malek: ha Rosyam, ini la Nurul..peminat u n org kuat utk proj Pilih Kasih ni
Rosyam: oo ni la Nurul..haii, ape kabar?? u yg buat portal kn??
aku: ha ah (serius raser nk pengsan ok)
Rosyam: nk amek gambar?
aku: tentula NAKKKK!!
ps/: aku akhiri dgn ucapan maaf zahir dan batin pd yg tr'jeles'..ngahaha

Tuesday, October 20, 2009

when its already late

We alwaz hide what we feel..n we alwaz take for granted when he stay in front of our eyes..
We keep everything in our heart and let the time to tell him that you still love him..

When we lose sm1, then we tend to mad at ourself for not saying the things we could've a million times.

Anyone can be taken away at any time in our lives but we always wait until they're gone to say the things we never had the courage to say before...


until then,when u know its already late..then you will say to yourself..'if there is any second chance' or 'if i can turn back time'...

'i really wanted him to know, i still love him..
i start to realize it when i saw him with other gurl..
it hurts me so much...
but still i'm happy when i see him happy..
even his happiness is not with me...i can still smile for him..

i cried so much lately..
n i really want to stop crying..
but my tears keep dropping all the time..
i hate it..really hate it

i hate this feeling..its really killing me

Wednesday, October 14, 2009

aper nk jadiii??

aper la nk jadi ngn aku skrg ni? selalu sgt pegi keje lewat..punch card tu sentiasa merah..haishh..buat malu org kampung saja..adik2, sila jgn ikut perangai Kak Noni yer..amatla x bagus utk kesihatan dan masa depan...setiap mlm azam tinggi melangit nk bgn awal..tp seperti biasa azam hanya tinggal azam shj...

minggu ni sibuk siapkn projek IP Postpaid..kul 4 ptg td brgegas ke TM putrajya brjumpa dgn org TM utk brbincang psal projek tu la..plannyer nk pegi besok, bole la prepare soalan byk2 utk Cik Azalina itu, sekali dier nk cuti plak esok smpi isnin dpan..trpaksa la pegi jugak ptg td..sudahnya kul 7 br aku smpi rumah..secara keseluruhannya, perjumpaan td bole dikira brbaloi la. byk input yg aku dpt brbanding dgn meting 2minggu lpas kt Annex, bgnn sblh rebung tu..haram 1 benda pn aku x paham..esoknya trkebil2 nk jwb biler bos tyer psal meting tu..raser nk sembunyi muka dlm laci je..kalo la masa tu doremon dtg, dh lama aku tumpang sembunyi dlm poket dier...

aku btul2 rasa nk brshoping nih..tp perlulah menahan diri dr melakukan perbuatan trsebut..ayat mcm tulis maksud puasa je knn?? arghh, kira bole la..puasa jgk la tu..brpuasa dr bershoping..
ari2 tgk wardrobe..kot2 dgn tiba2 bole ada baju baru..baru la semangat ckit nk g keje..bosan la asyik pki baju lama je..x der perubahan lgsg..huh
tapi mak aku selalu pertikaikan maksud lama aku..dier selalu tyer, 'lama tu berapa lama?'
dan jwpn yg aku bg selalunya x memuaskan hati beliau..

wahai wanita2 jelita diluar sana!! bagaimanakah anda brpuasa dr melakukan perbuatan membeli belah?? silalah berikan tips kepada sy..sekian terima kasih..

Sunday, October 11, 2009

'my blog' go public

halooo korang..aku dh publickn blog aku ni..stlh lbh dr 2bln ia di privatekn di sebabkn oleh hal2 yg trpaksa dirahsiakn..skrg aku rasa mcm dh bole kot publickn..jika hal2 yg dirahsiakn itu dh x jadi rahsia nnt, kita private la blek..heheh

skrg kul 2 pg, hari ahad...aku sdg kebosanan..cik huda dh dibuai mimpi indah..kul 8 td aku g kutip dier kt TTDI..esok kena g antar dier blek..
p/s: huda, cpat la beli keter, nnt u bole dtg sendiri..lalalala

nk ngadu ni, x best la life skrg..mcm x der benda yg menarik..keje brtimbun kt opis tu biaser la kn..sumer org bz..org gomen pn dh pandai bz kt opis skrg ni..apatah lg org keje private knnn..double triple la dier punyer bz...

lg x best, aper kes ari sabtu pn ngadap keje gak ni?? skrg aku tgh duk install Adobe Dreamweaver..huhu..br je aku tau dreamweaver bkn lg under macromedia..tp dh under adobe..huhu..punyer la ketinggalan okkk

menci btul la main kejar2 ngn deadline nih..mmg 'dead' laa..ada ke patut bg projek duration 4 weeks je..dh la trmasuk cuti raya aritu..mmg menggelupur la bdk2 team aku..so, minggu dpn adalh minggu last..dijangkakn kami akn brtambah menggelupur minggu dpn..sama2 la kita saksikn projek ni siap dgn jayanya ataupn x...
disebabkn projek yg hampir 'dead' ni la, aku terpaksa brsengkang mata lg ni...nk jgk siapkn 1 module ni..kalo x, nnt aku x kn sempat siapkn keje aku..chaiyok Noni..u can do it!!!

ok, pesanan utk bdk2 ICT, UIAM batch aku..jemputla ke rumah aku di sri kembangan ni pd 17hb jam 3ptg..aku ader buat open house ckit..dtg tau, jgn x dtg..aku merindui korang..heheh