Tuesday, May 29, 2012

lovely weather

suka suka suka!! suka dengan keadaan cuaca di UK sekarang..ada matahari tapi berangin..dah tak sejuk macam dalam peti ais..dah boleh keluar tanpa pakai winter coat..

siang sangat panjang sekarang..makanya boleh keluar joging pukul 8malam..siap laa puasa nanti..wohh, sila tabah Noni tabah!! you can do it bebeh!

 
hoyyeahh..dah boleh makan ais krim hari-hari!

pantang betul nampak pokok bunga ni..mesti tangan gatal je nak petik dan main tiup-tiup..saper pernah tengok autumn in my heart or a millionaire's first love?? bukan ke hero and heroin dier suka main tiup-tiup bunga ni kat muka masing-masing..ihikk..jiwangsss!!iyaksss!!


i omputih uuu..makan salad jerrr..tapi balik umah i cari nasi jugerrr..lalala..
langsung tak kenyang..citt!!

BBQ time!

swan pun nak berjemur juge :D

Ya Allah, alam Engkau ciptakan ini terlalu indah..sia-sialah bagi mereka yang tidak bersyukur...

Friday, May 25, 2012

demam

suhu dah mula meningkat sejak 3hari lepas, petanda dah nak masuk summer..dah cecah 22 degree pun dan aku start demam..huhu..time macam ni la rasa nak duk bawah ketiak mak ye dak..dah berapa kali nak call rumah tapi tak jadi..abah duk menghitung hari, tak sabar tunggu October katanya..kalau aku call bagitau demam mau mak abak tak boleh tidur nih..
makanya, yang jadi mangsa adalah Ana..hari-hari aku bagitau dia aku demam and terasa nak makan itu ini..ngahaha..saja nak mengadu..ihik


ok, kelas dah habis..mari 'yeayyyy!!' bersama-sama..aku banyak memerap kat dalam rumah je ni..ada lagi satu assignment kena hantar mid of June, then dah boleh start dengan dissertation..then viva, then poya-poya Europe trip dengan Ana..then balik Malaysia..yeah, mari 'yeayyyy!!' lagi!!

minggu lepas kan, aku belajar buat apam balik..seriusly, senang gila kot..kalo agak-agak bosan jadi software engineer, bolehlah dipertimbangkan untuk jual apam balik kat pasar malam ni..heheh

p/s: Ana, kamu datang nanti sambal ikan bilis jangan lupa ye!

Friday, May 04, 2012

Phd

I was talking to few of my lecturer last week and they keep asking me about my future plan after I get my master soon..to be exact, they asked either am interested to pursue Phd or not..

bila dah nak dekat akhir-akhir study ni, am thinking seriously about my future plan..pernah jugak terpikir nak sambung Phd, but not in UK..nak pergi tempat lain pulak..

well, if you discuss with academician, of course they will definitely say yes to Phd..

tapiiii...

me: abah, kakak nak sambung Phd lepas ni boleh?
abah: berapa tahun pulak?
me: dalam 3 ke 4 tahun
abah: nanti lepas akak  dah dapat Phd, abah mak dah tak ada...
mak: kakak tak ingat mak abah ka?


bye Phd..i love my parents more than you!

(hati ada rasa sakit sikit..ouchhh)

Wednesday, May 02, 2012

Never Let Go

Can you lose everything, you ever had planned? 
Can you sit down again, and play another hand? 
Could you risk everything, for the chance of being alone?  
Under pressure find the grace, or would you come undone?

Gotta take every chance to, show that you're the kinda man who;  
Will never look back, never look down, and never let go

Never let go...

by Brian Adams