Friday, February 27, 2009

ngrrr!!!

dulu harga minyak naik..skrg nk naik kadar tol plak...
time nk naik, x der plak nk kaji2 dulu...tp kalo nk turun brhari2 nk kaji..bedebah punyer lawmaker...

aku bengang sbb yg nk naik tu tol PLUS..laluan aku blek kampung..dh la tgh brjimat ni..nk byr yuran bljr, nk byr keter..skrg nk blek kg pn kena brjimat...
arghhh...hanginnnnn!!!

Pak Menteri x kesah sbb diorg x yh byr tol...bak kater husband Normala Samsudin nie:-
"Dulu semasa jadi menteri tak pernah bayar tol, saya tak tahu berapa, tak pernah merasa...."..bole check cni
hahaha..baik punya komen dier bg..skrg ko raser la plak peritnyer nk kena kuarkn duit byr tol.

Thursday, February 26, 2009

aper barang umah 2juta...

fuhhh..brakhir jgk 2 days workshop...lega ckit aku raser..
maner x nyer..workshop tu mcm menggandingkn makhluk dr 2 alam brbeza..
bdk marketing n bdk technical mana bole kamcing...
ader je mender x kena...
mmg byk aku bljr dr workshop tu..
yg syok dpt pendrive free n mkn sedap2...itu adlh saat2 yg dinantikn..hahaha

ayat Pn Rosnani yg aku masih ingat: 'U differentiate or u die'..dlm erti kata lain, keje kt industry yg byk competitor ni, kena pandai atur strategy n jadi lain dr yg lain..kalo x, u die..hahaha

************************
ari sabtu ni dh start jadi budak sekolah..patut la lately ni aku mcm brdebar2 je..
al-maklumla, x der geng lg..x kenal sesaper lg..bkn senang tu nk adapt

************************
member2 ramai yg nk kawen next month..korg buat wedding on Saturday, sah2 la aku x dpt dtg..ader kelas beb..mmg la bole ponteng..tp aku tgh brusaha nk jadi murid yg rajin ke kelas nih..korg kena la support aku..
tp, aku kirim adiah jer la eh
"Happy Wedding Day" utk yg brkenaan..i'm happy 4 u guys..:)

************************
td temankn ina pegi Putajaya, amek cup cakes kt sorg akak tu..umah dier brharga rm2juta..
SMART HOME beb..

korg agak2 sesuai x aku benti keje n jlnkn business cup cakes???

Monday, February 23, 2009

Sorry For The Stupid Things...

Sometimes we wish for the better
When we have it good as it gets
Sometimes the grass isn't greener
Sometimes we find out we forget
Sometimes the fool doesn't know he's a fool
Sometimes I do stupid things to you
When I really don't mean it all

Sometimes the wrong Don't know that they're wrong
Sometimes the strong
Ain't always so strong
God knows I don't mean to give it to you
So I'm sorry for the stupid things
I wish I didn't do but I do
Sometimes I wish I was smarter
Wish I was a bit more like you
Not making stupid decisions made at the last minute
You live to regret when it's through
Well, sometimes the fool doesn't know he's a fool
Sometimes I do stupid things to you
When I really didn't mean it all
I'm sorry for the stupid things I wish I didn't do but I do
I regret for everything stupid that I do..
somtime I don't know it was stupid...
but I have to realize those stupid things were
the one who bring us to where we are now
Soalan: baper byk perkataan 'stupid' kt ayat2 di atas??? wakaka...

Friday, February 20, 2009

hepi besday abg...

tanggal 20.02.1978, seorang ank muda tlh dilahirkn di Yan, Kedah..skrg tlh pn br-anak 2...
itulah dia si abgku yg pertama..
so, i would like to wish him 'Selamat Hari Tua'..
may all your wishes come true..
b a good husband to Kak Ti and b a great dad to your kids..

i luv uuuuu...
****************************
td meting..mcm biaser aku trlewat dtg...dh menjadi lumrah alam..asal meting je aku lambat..
meting td psal workshop yg akn di adakn di Crystal Crown Hotel, PJ pd selasa n rabu dpn..participant lak bkn calang2 org..mostly is GM, AGM n Mgr from TM...
aku ditugaskn sbg Asst Facilitator n Asst MC utk workshop tu..
tetiba rasa mcm teruja je nk buat mender nih..
yer la, dh ari2 keje ngadap PC je..nk gak jmp2 org..hihi
tp dh lamer tggl zaman jadi fasi nih..tp x per..nice tu try..:)

p/s: seronok jgk kalo bz..sbb bz je yg bole buat aku lupa pd kesunyian...

Thursday, February 19, 2009

Upin Ipin at TM Cyberjaya

jap td Upin Ipin dtg TM..buat promotion..tetiba aku rasa mcm trserlah kegedikkn gurls TAB...bdk2 biaser je..kitorg yg lebih...gagaga


diorg ader buat quiz..slh satunyer aku brjaya jwb..n adiah dier sticker kt bwh ni..jap lg nk g tampal kt HoneyVi..heheh

yea yea!!!

1st award sepanjang keje TAB...

Oh ibuuuu...

smlm isi borang UKM, byk la jgk...dh selte dh sumer..tggl nk submit je sabtu ni..
pastu tgh isi2 borang, raser nk brcakap ngn mak..selain drp aku adlh anak abah, aku juga adlh anak mak..heheh

tgh2 sembang masuk plak bab sambung bljr n bab kawen..bab yg 1st tu aku mmg brsemangat nk brcerita..bab yg 2nd tu mcm liat ckit...kalo raser bole dielakkn elok la dielakkn...

"nk sambung bljr, tp x der duit..maner kamu nk crk rm4k satu sem???"

"ala, biasiswa PAMA kn ader..."(tp dialog ni kt dlm hati jer..)

"x per mak, nurul ader la duit ckit..utk sem ni dh ader dh duit..utk sem2 dpn, kiter pikir lain la.."

"x yh beli dh kasut ke, baju ke, almari ke, tudung ke...simpan duit tu"

"tudung 15 hengget pn x bole?"

"x pyh x pyh..bkn senang nk kumpul duit..kamu ni nk peghabih duit pandai la (cam ner la mak aku bole tau nih???)...abis Master, dh x pyh nk sambung2 dh..cukup la takat tu..pikiaq nk kawen plak..."

"haishh..mana bole..abis Master kena amek PHD..baru la Pelajaran Habis Dah..."

"amboi2..ader duit ker???"

"x per mak, biar brsusah2 dulu, brsenang2 kemudian"

"byk la kamu punyer senang..elok kamu senang mak dh x der.."

erk...

Tuesday, February 17, 2009

luper lg...

mlm ni standby lg...abah call time aku tgh drive nk ke opis td..maka perasaan gusar dan bimbang itu seharusnyalh dgn serta merta lahir dlm hatinya memikirkn si anaknya trpaksa bekerja siang n mlm demi mencari sesuap nasik (pnjm ayat org tu..)

i kn anak abah...ngeh ngeh ngeh

kalo la abah tau aku dtg opis ngadap facebook, ngadap blog, rehat awal, dtg lewat, blek awal..mau dia suh aku keje 24-7 nih...
aku raser mayb abah pikir anak dier keje angkut PC, g jmp client, angkut mesin..sbb tu la kot perasaan kesian di hatinya tu membuak2..

jgn riso la abah, ankmu keje ngadap PC je ari2...tgn je letih...anggota bdn yg lain steady jer...

masa kuar umah kul 9 td, bole plak trlupa bwk kunci LAGIIII...geram tul la..mcm mn pn ntah bole luper lg...peristiwa hitam sblm ni dh pn aku amek pengajarn dn dijadikn tauladan..tp jadi la jgk..dugaan dugaan...

15min gak la tggu Yanti blek..maka duduk la aku diam2 kt dpn umah..dgr anjing menyalak la, baby nangis la...seram aku..huhu

pastu dpt msg dr bos.."Oi geng bas sekolah, maner korang..9.30 dh ni.."

aku reply: "dh kuar umah, tp kunci umah n kunci keter trtggl dlm umah..tgh tggu housemt blek.."

dier reply: "kesiannn..tp lawak-lawak"

aku reply: "ok, bole gelak skrg..nnt nurul smpi jgn gelak dh..."

kul 10.05 aku smpi...x der yg gelak..cuma sengihan2 tu ader ckit...

Monday, February 16, 2009

abah..Nurul anak abah knnn???

honeyVi byk mengajar aku supaya jadi kaya..kalo takat duit utk cukup2 mkn..better jgn ber'HoneyVi'...ko blum layak katanya...

kul11 aku kuar ngn Kak Faiza g UKM..antar borang sambung bljr..Sabtu ni dh start mendaftar sbg budak sekolah...
abis sesi mghantar borang aper yg patut, aku menuju ke tmpt makan yg mgjadi idaman sebln 2 ni iaitu Gulai Kawah di Bangi..aku dh promote kedai ni kt bdk2 opis aku..hampir semua dh merasa air tangan tukang masak di Gulai Kawah itu...

abis je sesi melantak smpi kenyang, aku meneruskn prjalann ke opis semula...

"akak, br kul 1..awal lg ni..bole rilek2 kt opis..yea yea!!!"

tgh bwk keter, stereng HoneyVi seolah-olah menjurus ke arah kiri..ke arah Kak Faiza..
haiii...berat sgt ke Kak Faiza nih?? smpi stereng asyik ke kiri je...
berat kak Faiza lbh kurang aku jer..kalo dier berat, maksudnyer aku pn berat jgk..itu dh kire mustahil tu...

"akak, jom singgah Petronas jap..nk isi angin.."

smpi Petronas, sekali tgk tyr dh kempis giler...giler pn x kempis cam tu..mmg btul2 giler la tyr HoneyVi td...cuak aku tgk..

tetiba dtg abg teksi.."dik, g tekan yg merah tu..yg tu utk tyr kempis"

"ooo, ok ok..."

isi la angin sebaiknyer...aku truskn perjalann ke kedai tyr kt Dengkil...maser bwk keter tu dh raser lain mcm..separuh prjalann, HoneyVi dh nazak..trpaksa berenti jgk kt tepi jln..ini la senario yg plg aku meluat sekali...
dgn berkebaya, di tengah hari yg amat terik panasnya, br'high heels' yg br aku beli 3 minggu lpas..aku trpaksa brjemur tepi jln tggu opismt dtg tukar tyr...
cis..ampeh ko HoneyVi...
kesannyer ader 3 bijik keter hon..bole blah la korang!!!

dlm 3 4 min, opismt aku dtg tlg tukar tyr...brpeluh dier tlg aku...sian ko Mior..x per, dpt gaji aku banjer ko mkn okkk
smpi dengkil, bgtau dier kejadian yg menimpa aku hari ni..then, diorg pn take action aper yg patut..aku pn tggu la tepi tu..

"Miss, u punya tayar kena tukar..dia punya tepi2 ini sudah losak"

"hah?? tukar???kena baper???"

"rm140"

check2 purse, ader rm50...selebihnya ihsan Kak Faiza...
mcm maner nk carik duit nih...
tetiba dpt idea...
jeng jeng jeng

Abah, Nurul anak abah knnn???" heheheh...

korang patut jelessss

last weekend mmg happening...aku ader bgtau kn nk buat trip ke Bukit Tabur..dh pn menjadi Sabtu lpas..awal pagi sabtu, mr paan available..dier start x available kul 10pg..so, kire sempat la nk memanjat pg tu..

aku malas nk upload gamba kt cni since ramai yg dh upload..kalo nk tgk gamba awek2 cun, sila la ke blog bebudak ni :- hafeeny, noly, imah n yus...
aku dtg awal pg ari ni kononnyer nk update dulu la, sekali dh ramai yg advance dr aku..semangat tul korg nk menjeleskn kwn2 kiter..bgus bgus

mlm b4 memanjt aku tido awal, kul10pm dh tido..abg msg pn aku dh kt alam lain dh..kul5.15 dh bgn..mandi mandi..siap siap..touch up muka ckit..pki lipstick ckit..br kuar umah menuju ke putrajy..trus konvoi 3 keter ke tempat yg dijanjikn...

perjanjian awal adlh pd jlm 6.30pg..so that bole tgk sunrise..tp mcm biaser..lewat ckit2 tu 4 sure trjadi nyer..at last kul 7.45 br start memanjat..tgk sunrise dlm mimpi jer la...

seramai 15 org mengikuti trip ni..so hepi 2 c u guys..dh lamer x hang out 2gether...insyaAllah kiter akn buat aktiviti panjat memanjat ni once a month...

br smpi separuh aku dh pancit..itu mmg dh sedia maklum..utk gadis2 yg kaki mereka hanya digunakn utk brshoping shj, seharusnyalah pancit awal bila tetiba nk kena memanjat batu ni knnn...tp still kuat lg tau naik smpi atas...even lmbt ckit..heheh

mmg takjub tgk keindahan alam ciptaan Allah...betapa indah Dia jadikn..trdiam aku kjap tgk keindahan alam dr atas...Subhanallah...

turun je trus g breakfast...pastu sambung lg pegi mandi air terjun lak kt Sg Gabai...mmg best arr mandi ctu..last time aku pegi maser Mama Ana still single lg...

ahad lak pegi tgk Geng kt Pavilion....Ipinnn..pikir masa depan!!!

Thursday, February 12, 2009

trip to Bukit Tabur

last entry agk brkontroversi..korg ganggu kesabaran aku di waktu hormon tgh x btul..mmg silap besar la..tp x per, lets forget the past..jom bkk entry baru..hahaha

ok, aku nk buat announcement nih:-

I WOULD LIKE TO CALL UPON ALL MY FRIENDS FOR BUKIT TABUR'S TRIP

smlm Miss Hafeeny ada menyuarakn hasrat hati nk panjat gunung..n dier suggest Bukit Tabur..n of course trip2 yg melibatkn gunung or hutan ni, kiter kena mntk belas ihsan Mr Paan...

cadangnyer nk pegi Sabtu ni, tp Mr Paan x available..so, kena tggu dier available dulu..
oleh itu, aku nk ajak sumer kwn2 out there utk join kitorg g Bukit Tabur especially those yg x prnh buat keje panjat memanjat nih..jom kiter try sekali b4 masing2 berumah tangga n beranak pinak..once korg dh ade anak berpinak-pinak, sah2 korg x kn panjat dh..asyik anak korg je yg panjat korang..wakaka

so, sesaper brminat, sila la contact aku yer..nnt once dh ader plan yg btul2 nnt, aku akn cr korg okeh...

ni link ihsan Miss Hafeeny :-
http://www.andylim.com/gallery/BukitTabur
check it out beb

Tuesday, February 10, 2009

mmg aku patut sakit hati...

aku cek website UKM..tarikh tutup utk byr yuran further study is before or on 9 Feb 09..ari ni dh 10 Feb 09..ari jumaat lpas aku dh start cuak sbb 9hb tu cuti Thaipusam...dlm erti kata lain aku mmg dh x sempat nk byr on time..
ari sabtu aku try call UKM, but no body answered my call..kecuakn brlarutan sehingga ke hari ini bersamaan 10 Feb 09..then ari ni pegi la Bank Islam kt Anjung, Putrajaya nk bank in duit...sekali x der parking..
PUTRAJAYA memang HAMPEH..BANGUNAN JE CANTHEK TP PARKING X CUKUP..HAMPEH HAMPEH DAN HAMPEH LG..
then, aku n mama Ana raser mcm nk jln jauh ckit..trus kitorg heading to UIA Gombak...Gombak beb..jauh nk mampos..blasah jer
smpi jer sana trus masuk Bank Islam..duit gyg secukupnya tlh disediakn..
no aku 240..dlm 3 min tggu, no aku naik..aku pn g kaunter..bg slip..tggu dlm 1 min..

tiba-tiba..
"Cik Nurul, kitorg x bole terima lg payment ni sbb UKM x hantar lg senarai nama..kitorg kena tggu arahan dulu from UKM, br bole terima payment.."

p/s: ader sesaper rasa nk mkn kasut x???

Thursday, February 05, 2009

mencari Kekasih...

pagi td aderlah pagi dlm sejarah seorg career woman..waktu pejabat brmula jam 8.30pg..tp aku bgn jam 8.45 pg..damn!!! alarm x bunyi sbb hp out of batery and charger trtggl kt opis...

lpas brsiap ala kadar, kul 9.30pg br smpi opis...meting sdg brlgsg..ni yg aku kurang gemar..time lewat je mesti meting..meting je lewat..sakit ati toksah ckp arr...

bg golongan bdk2 IT, benda plg bosan dlm idup diorg adelh meting...aper barang duk ramai2 brsembang..smpi berejam plak tu..
tp meting kali ni len ckit..bos mengutarakn benda yg sedap didgr..bkn bonus..bkn increment..tp jeng jeng jeng...

projek "MENCARI KEKASIH"

tetiba aku mcm brsemangat nk dgr..TAB br dpt projek brsama Suhan Movies..n Suhan Movies tu adelah milik abg Rosyam Nor..abg okkkk
Mencari Kekasih tu nama bg drama trbaru Abg Rosyam..
n utk projek ni satu team trlibat..n of course la i'm in...

biler2 masa je akn diadakn meting ngn Suhan Movies...yezza

p/s:- tetiba aku mcm suker masuk meting...

Wednesday, February 04, 2009

back to school...

Alhamdulillah..inila dier azam aku thn lpas yg dibwk ke thn ni..
bermula ujung bln ni aku bakal sibuk ke kuliah..
weekdays kt opis..weekend kt klas...
dh dpt bayang kesibukn yg bakal aku tempoh...

wish me luck guys..;)

Tuesday, February 03, 2009

Politik M'sia so funny...

kalo korg raser nk carik bhn lawak or teringin nk gelak sorg2..korg ikuti la politik negara kita..mmg mcm kartun beb..
kalo ari ni ko dituduh membunuh..bole jadi 5 6 bln akn dtg ko akn trlepas..
kalo ari ni ko mmg bunuh org..tp ko ader duit..jgn riso..esok lusa mesti ko akn trlepas..
magik x???
magik woooo...
its impossible and its happen...its happen in our beloved country..
bile negara dipimpin oleh pemimpin yg corrupt..corrupt la negara keseluruhannya..
yg pntg, rakyat kt bwh ni jgn tido...bkk mata luas2...pikir sedlm2nya..then sendiri buat penilaian..

terbaru kes pemimpin PKR jmp Najib..melibatkn rm50 juta..
dulu Saiful jmp Najib..
apsal mcm senang je org nk jmp dier nih???
kalo aku nk jmp dier, dier layan x arr???

eh x nk arr, nnt kena bunuh..huhu..takutttt

6 hari beb...

pe bender yg 6 hari tue?? mesti itu soaln yg korg trtyer2 bile baca entry kali ni knn???knn knn???

6 hari tu aderlh jumlah keseluruhan hari aku demam...korg prnh demam smpi 6 hr??x der knn..abis lamer pn 3 hari..lain la kalo korg kena cikungunya or denggi..tu lain citer

mula2 jumaat lpas dh mcm ok ckit..badan pn dh raser cam best jer..tp aku yg gatal g carik penyakit..sabtu n ahad aku ikut Paan g camping kt sg Pisang..ader Induction Course utk bdk2 ICTSS(ICT Student Society)..tu sumer junior aku la kt UIA dulu..tp saper sorg pn aku x kenal..n diorg pn saper sorg x kenal aku..cheh..ingat nk bangga la ckit jadi senior diorg..tp ampeh..nmpk sgt bdk2 ni kecik2 lg..umur 20 21 je baru...siap ader sorg tu tyer aku "akak trainer dr maner???"
"akak trainer dr cyberjaya" gagaga...
akak bkn trainer dik..akak dtg menyibuk kt cni..
mula2 aku belakon jgk la jd cam trainer..even kena pacat 6 ekor pn bole buang sendiri..Paan pn trkejut..maklum la, i kn trainer..mesti la brlagak tu kena ada ckit...
tp smpi je time flying fox mmg kantoi beb..aku x nk buat..mmg aku penakut biler smpi bab ni..pujuk la mcm mn pn..aku mmg x nk..hancur segala lakonan aku sbg trainer..
siap ada yg tlg hancurkn lg biler ader sorg peserta tu tyer.."kak Nurul maner??"
ada yg tlg jwb "dia x nk buat...dia takut"
dh kantoi kt ctu..cheh
dua2 hr kt dlm hutan hujan..lebat gak..brjam2 aku kesejukn..pki baju basah..mmg demam start blek la..
so, smlm aku text En Miji bgtau aku EL..(EL stands for Emergency Leave yer..not Enjoy Leave..hihi)
pg tu hya mmpu bkk mata je..nk bangun mmg x larat..dlm kul11 br bole bangun..memandangkn demam kali ni aku sorg2, so x der org nk layan aku..aper barang demam sorg2..amatla x mencabar..meh carik mangsa..aku text mama Ana ajak lunch...so, kul 12 kuar ngn dier n big bossnya g lunch kt Gulai Kawah..
abis lunch ana nk ikut aku blek..tp x dpt permission dr Mr Big Boss..so, x dpt arr hang out 2 org jer..x per, aku x kesah..biaser la tu..org dh kawen, time utk hang out brdua je secara automatiknyer dh expired..so, pasrah n kena terima hakikat..heheh

ari ni aku dh dtg opis..badan dh sehat..batuk je ader lg..pader sumer yg prihatin, aku ucapkn TERIMA KASIH byk2..mmg ramai yg antar sms, call, ym tyer kabar..tq beb..
cuma abg aku je kurang prihatin..aku ckp aku demam..dier balas "Alhamdulillah"