Friday, May 29, 2009

demam 'Pilih Kasih'

haa..suasana seperti diatas hanya trdpt di opis aku shj pd setiap ari isnin smpi kamis jam 4.30 ptg..kul 4.15 aku dh paksa teammate aku g bukak TV n adjust antenna yg mcm gampang itu..moga bos aku brmurah hati dermakn kitorg astro secepat mungkin..
tepat jam 4.30 je, aku kerahkn sumer tenaga kerja join aku tgk RTM okkkk...
bdk2 tu bknnyer reti tgk RTM sgt..asyik lyn astro jer memasing...

best woo..korang ader keje tgk tv?? x der kn??
ader keje tgk tv smpi bole masuk dlm timesheet?? mesti x der nyer..
g tgk tv sbb curi tulang ader la kn..ngahaha

yer..ni sumer gara2 rancangan Pilih Kasih tu la..yg aku kucar kacir siapkn 2 3 bulan nih..programnyer dh brjln..skrg ni tgh minggu diorg tayangkn diari jer..
aku ari2 duk monitor voting bdk2 tu...bole tahan la jgk tingginyer vote diorg..tp x leh la nk hebohkn kt 1 dunia..nnt x pepasal abg Rosyam serang aku..

live show brmula 6/6/09..korang tgk la yer walaupnn sblm ni korang x prnh pn nk bukak channel 102 tu kn..ngahaha
di hari itu juga, aku akn brada di tempat kejadian demi utk memonitor system voting trsebut..
tp kt senawang weh..hotel aper arr yg best kt senawang??rancangan sure abis lewat..x kuaser aku nk drive mlm2 sorang2 dr seremban blek SK..baik brmlm kt saner, then esok aku bole la lajak g Nilai 3 lak..wuawuawua

p/s: meeting ptg td, bos mengucapkn Selamat Datang ke 1 projek baru brnama CUG kpd aku...

Tuesday, May 26, 2009

bosan jugeee

kadang2 bosan juga dgn perangai sesetgh org..kejenyer sibuk nk carik kesalahan org lain..kesalahan sendiri buat x tau jer..yg penting dpt melarikn diri dan tuding jari ke arah org lain..mayb suker kot tgk org lain menggelabah..

aku pn tau sakit ati jugak..tp x tau nk marah kt org..mgkin sbb tu kot org berani buli kita..sbb aku mmg x der ilmu nk buli balik nih..x per, lpas ni kiter email kt afdlin shauki..suh dier ajar cara buli balik..

yer, mmg aku raser aku dibuli secara senyap-senyapan..aku kn adik..adik kena hormat kakak dan abang..tp adik juga ada perasaan..

p/s: semoga rasa hormat ini x hilang...

Friday, May 22, 2009

Nizar vs Zambry

kjap Nizar kjap Zambry..dulu Nizar skrg Zambry..
sian kt Perak eh..

patutla maser 11Mei itu ari, Zambry rilek2 sajer..mcm tau2 jer nk menang blek..hihi

tp mengikut trend or situasi kt Perak ni, masing2 dh dpt agak, isu ni akan brlarutan selagi mana suara rakyat Perak sendiri x didengar..
selagi mana suara diorg tidak didengari, selagi itu mereka akan trpekik trlolong kt sumer pihak..

jadi, sumer pihak yg trlibat, x payah la nk buat2 pekak, masing2 ader telinga kn??
so, kena la dengar..kalo x dengar kang, Tuhan tarik blek nikmat mendengar tu kang baru tau..heheheh

p/s: mood happy after audit..lalala

Thursday, May 21, 2009

i need a break

yeah..mayb i need a break after what i saw n what i found today..both what i saw n what i found were juz enough to make me realize that i still miss my old time..

smtime on certain condition, i admit that its not easy to have me n only me in this world..its hard though..
even most of the time, i enjoy my life which have juz me n only me in my own world...

after what i saw n what i found today, i juz can say.."andai dpt ku undurkn masa..."

Wednesday, May 20, 2009

kijeeeeeee

hari ni dh dpt senarai nama peserta2 pilih kasih..n kesemuanya dh dimasukkn ke sistem..kalo x silap aku, 25hb ni dh bole start mengundi peserta2 trsebut...
disebabkn pilih kasih ni la, abis kesemua jenis realiti tv show aku tgk..dr AF, mentor smpi la OIAM..skrg dh minat giler kt Tomok..ngeh ngeh ngeh..(tp aku x minat kakak dier..)

projek ni amatla penting bg aku..penting utk KPI(key performance index) aku..so, kena buat btul2..sudahnya, smpi blek umah pn duk ngadap benda alah ni lg..tp x per, ujung bln 8 dh bole tutup kedai..insyaAllah

dr ptg td, kepaler raser berat sgt..raser mcm nk letak kepaler kt bwh..berat sgt dier duk kt atas ni..huhuhu
lusa ader audit..means esok ader sehari jer lg utk finalize everything..hopefully sempat la siap..
ok la, i nk buat keje lak..byezzzz

Tuesday, May 19, 2009

kesakit hatian

Sakit hati btul dgn TNB ni..tp bkn sebab elektrik x der ke haper..tp psal web yg aku buat utk diorg la..byk songeh btul..mcm2 mslh dier..dh la x kasi akses diorg nyer network dr luar..nk jgk aku menapak g tempat diorg..bosan tul..kot ler ader mamat ensem kt dlm tu, brselera jgk la aku nk pegi..ni sumer tahap aku dh bole pggl pakcik, tu yg bosan ckit tuh..

p/s: minggu dpn la pegi..arini aku nk ngadap projek abg rosyam yg dikasihi..heheh

projek rosyam dh makin hampir ke kemuncaknyer..lusa dh UAT(User Acceptance Test)..so, jgn harap la aku nk ngadap projek TNB dlm masa trdekat nie..
minggu dpn rancangn tu dh nk ke udara..
really excited to c the outcome..huhu

Thursday, May 14, 2009

aku kembali..

aku kembali menulis kerana disini trtumpah segala jiwa dan rasa...

slmt membaca..:)