Thursday, February 23, 2012

hati tisu..

ini cerita cik Noni yang berhati tisu..

tadi jumpa supervisor dan tunjuk report kat dia..ada 2 report kena siapkan..last week I promised him to finish one of the report..tapi tak siap-siap pun lagi..

once he read my report, first statement yang keluar 'your first paragraph is rubbish'...

lalala...

cik Noni ni pantang orang cakap kasar, dia akan tersentap dan terdiam..otaknya tak mampu berfikir dengan waras...

ok la, cik Noni ada meeting lain pula..doakan cik Noni kembali waras..

bye peeps!

Saturday, February 18, 2012

Obsession

harini pergi library dengan Sabrina..well, kitorang kena pergi library kalau nak study..banyak sangat dugaan kat rumah..dugaan terbesar adalah dapur..asyikkk nak masuk dapur cari makanan..sudahnya, makan 2 jam, study 20 minit je..

20 minit tunggu bas tapi ok la since ada matahari, so tak sejuk sangat..aku rasa suhu dah semakin naik sekarang..dah nak habis musim sejuk kot..

nak cerita pasal kat dalam bas tadi..Sabrina duk depan, aku kat belakang dia..sebelah dia sorang mamat ni..tengok muka macam Chinese je..sekali time nak sampai tu, nampak dia angkat phone..

"yubseyo.."

aaaaaaaaaaa..he is korean guy!!

well, untuk pengetahuan umum, aku sangat obsess dengan Korea..walaupun aku belajar kat UK, tapi aku still berharap aku ada ramai kawan dari Korea..time bosan, aku layan K-Pop..time sunyi dan rindu family, aku layan Running Man..in fact, pernah mintak Marlia (housemate kat M'sia) untuk survey tiket ke Korea so that lepas habis belajar ni boleh pegi jalan-jalan kat Korea..

ok, tu je nak cerita..aku kat library ni..kena start baca buku

bye peeps..

p/s: dear Marlia, dah survey tiket ke?

Thursday, February 09, 2012

miserable

hidup jadi miserable sikit lately ni..sebab terlalu banyak sangat perkara perlu disiapkan dalam satu masa, maka aku end up dengan tak buat apa-apa sebab tak tau nak start yang mana...

tadi jumpa supervisor, bincang pasal research aku..keluar je dari bilik dia, terus sakit kepala..rasa tak confident dengan diri sendiri sama ada boleh buat ataupun tidak..

oh ya, before that aku pergi town dengan teammate..interview few managers kat kedai-kedai yang ada kat situ..yang ni untuk subject Enterprise Module..kena come out dengan business idea..so kitorang pegi la buat market research..

sampai 9 March nanti, ada few things aku kena siapkan:-

1. Research - Overview and State of the Art Report (10 - 14 pages)
2. Software Evolution - formative essay - 2pages
3. Enterprise Module
  • Business Plan
  • Presentation
  • Individual report (2k words)

esok Thursday kan? tak suka Thursday sebab ada banyak kelas..kelas yang 3 jam straight tu..mana larat nak concentrate..selalunya aku boleh concentrate setengah jam pertama je..lepas tu dah start berangan..

eh eh..lupa nak cerita..last weekend turun snow..gembira!!! aku message Fendi kat Cambridge 'its snowy outside ;) '..sekali dia post gambar snow man sebijik kat sana..ceit, snow satu UK rupanya..

dua hari berturut-turut aku main snow..dah tak macam umur 27 tahun langsung! time snow turun, aku pergi jalan-jalan sorang-sorang kat luar..ajak Sabrina, tapi dia tak layan..mampu jalan 5minit je, then start freezing sampai biru jari-jari..so masuk rumah balik...

hari ni bila snow tu start melting, mula la memasing jalan macam peguine..jalan licin betul..azab juga nak pergi ke bus stop..kena pulak time tengah duk control jalan nak ke bus stop tu, bas pun lalu dengan lajunya..memang la hangin!!

ok la..jadi sakit hati pula cerita pasal bas nih..bye peeps!

Friday, February 03, 2012

dilema...

sangat letih hari ni..kelas 5jam straight..start pukul 1ptg, habis pukul 6ptg..habis kelas, pergi tunggu bas kat bus stop..sejuk yang amat, rasa macam boleh beku kat situ..

dilema betul lah sekarang nih..pening kepala pikir..al-kisahnya, 1 subjek ni ada 4 module..then, kitorang boleh pilih 2 sahaja..2 module hari selasa, kul 2 - 4ptg..2 module lagi hari ni lah, kul 4 - 6ptg..mula-mula nak ambik kelas hari selasa tu, tapi module tu tak best..eh, bukan tak best, tapi tak faham..jadinya, di sebabkan tak faham, terpaksa jugaklah pergi kelas yang hari ni punya..lepas habis 3jam kelas Enterprise Module, pergi la pulak kelas tu..tapiiii, dah mengantuk dan letih pulak dah..seriusly, tak bole la belajar 5jam straight..pening la, lapar la, ngantuk la..semua ada

so, while waiting for the bus tadi, bincang la dengan classmates..diorang ajak ambik kelas hari selasa, sebab diorang pun sama ja macam aku tadi..ngantuk, lapar, pening bla bla bla..

tapiiiiii, aku tak faham kelas tu!! faham?!

tukar course lah macam ni! ahhah..