Friday, November 28, 2008

hidup di luar kebiasaan...

kebiasaannye kami akn berebut bilik air kalo dua2 bangun lewat.
ayat yg aku prnh dgr: "Noni jahat..aku yg bgn dulu!!!"..tapi aku yg mandi dulu..hihihi
tp hari ni..blek air tu utk aku sorg...

kebiasaannya kami akn lunch sama2..aku fetch dier kt opis.
msg yg sama aku antar kt dier hari2: "jom!!"..tu maksudnya aku dh tggu kt dpn opis dia..
n dia selalu lewat turun..trpaksa aku tggu n buat2 x paham bila ada driver2 yg mnjeling kt aku..tau la aku benti kt tmpt x leh benti!!!

kebiasaannya kami diner sama2...selalunya kt luar
n trlebih selalu mkn maggi je..
dia plg expert msk maggi..mmg sedap
aku plak, kalo msk maggi mmg x sedap n selalunya x abis..
kalo dier yg msk, aku mesti mkn smpi abis..hihihi

kebiasaannya kami sentiasa ada benda nk cerita..
cerita psal kawan2, kawen2, ngumpat bos, ngumpat driver yg x reti bg signal,
cerita psal jiran2 yg x reti senyum n abg yg ada savvy kt dpn umah,
cerita psal family n mcm2 la..
cuma 1 ketika je kitorg x brtegur sapa, bila dua2 dh zzzzzzzzz..itu je..
lain pd tu kami akn brcakap..hihi

kebiasaannya kami akn kuar jln2 naik HoneyVi bila boring...
pg drive thru mcD dgn memakai baju kelawar,
pg jln2 area putrajaya,
pg mkn ngn En Temmon n suh dia belanjer,
pg jln2 carik psal..control cun biler nmpk driver ensem kt sblh n buat muka serius bila trserempak driver gatal (x ensem tp nk ngorat org..so bole blah..gagaga)

kebiasaannya aku yg suka shoping,
kalo ajak dier, mesti dier tnjk muka boring..
tp selalunya dia yg membeli byk..kuikuikui

kebiasaannya kami akn trtukar purse sbb purse kami sama,
selalunya dia x tau nk bezakan purse kami,
tp aku tau..purse dier buruk ckit..kahkahkah n selalunya lbh berat dr purse aku...

kebiasaannya dia ada dgn aku...
tp hakikatnya skrg..HIDUP SUDAH DILUAR KEBIASAAN...
dan kebiasaan itu hnya tinggal KENANGAN...

Tuesday, November 25, 2008

kisah KAMI...

meh cni nk story kt korg psal perihal aku n seorg bdk ni..citernyer brmula dr thn 2002.
tmpt kejadian:- Pusat Matrikulasi UIA, PJ
masa ni aku br berusia 18thn..bdk2 lg time tu..aku brkwn ngn bdk2 sek agama je..sumer brtudung labuh okkk..mmg warak down la maser tu..hahaha
klas yg plg best adlh klas Math..sbb aku mmg minat giler bljr Math..lect Math brnama Mdm Afifah..baik Mdm tu..tetiba dgr suara sorg bdk ni.."Mdm, is this correct??(pronounce it as 'KOREK')"..lalu Mdm tyer blek.."hah?korek??korek aper?korek lobang???"
time tu 1 klas gelak sama itu bdk..aku tmpg sekali la..gagaga..siannnnnn
bdk tu knnn..dr dulu lg aku x suke kt dier..dier ade geng..ramai jgk..aku pggl geng duk blkg..masuk klas je mesti crk tmpt plg blkg..kehkehkeh
aku plak, sah sah duk dpn sbb blkg dh penuh..huhuhu
mmg dlm tempoh 1thn setgh kt Matrik tu x rapat sgt la ngn bdk ni..aku byk abiskn masa ngan aktiviti PKPIM aku..tiap2 mlm meting..mmg jadi makhluk plg bz la time tu..hihi
abis 1thn setgh kt Matrik, aku n bdk tu masuk main camp..maser hr registration, aku trserempak ngn dier..aku sorg, dia pn sorg..pastu dia dtg tegur aku(ke aku tegur dier ntah..x ingat arr)"Eh..Nurul(time ni nama Noni x wujud lg), jom duk 1 blek nk?"..."ok ok, bole gak"
disbbkn time tu masing2 sorg, kitorg pn brkwn la brdua..drpd Taaruf Week, smpi la amek scroll, aku n dier jadi besfren..
maser 2nd yr kt main camp, aku bgtau dier dulu aku cukup x suka kt dier..pastu dier cakap.."aku tau, ko kwn ngn bdk pandei pandei..maner nk pndg aku" itu adlh cubaan meraih simpati..ngahaha
selama 3thn setgh kt main camp, x prnh 1 ketika kitorg berenggang..g klas sekali, kuar KL sekali, g toilet je x sekali...sbb time membuang hajat x sama..gagaga
kitorg amek FYP sama2..buat Bluetooth chating..time ni agak best(sila check entry 2006, byk citer psal FYP) time ni ada sorg mamat minat kt dier..minat dr jauh jer..biler dkat2 x nmpk pn mcm nk ngorat..ngahaha
abis bljr, dier keje dulu..sebln lpas tu aku plak dpt keje..
dier msg aku ckp mamat tu dh bgtau suker kt dier..haha
at last, mengaku jgk yer..
then, aku ckp terima je la..he is a good guy..he'll make u hepi..InsyaAllah
rezeki Allah, kitorg ditakdirkn opis dekat2..so, still bole duk sekali...so, kdg2 car pool sekali..sumer sekali..even lunch pn sekali jgk...maser ni dier ngn mamat tu mmg dh couple
3bln lpas tu, mamat tu ajak dier kawen..smpi demam2 dier dibuatnyer..haha
3hr yg lalu, diorg pn kawen..hepi ending..:)


(bdk tu namanyer Ana n that mamat namanyer Aizat)
HAPPY WEDDING DAY!!!

Thursday, November 20, 2008

mcm best je nk update kt blog yg brwajah baru ni..credit should b given to Miss Fa sbb tlg cantikkn my blog ni..THANK YOU FA..I LUV U!!!
p/s: nama sbnr Fariha..dulu org pggl dier Reha, kiotrg pggl Rieya..skrg dh x nk namer tu..dh tukar jadi FA...hekeleh..Fa aper?? far away..ngahaha

minggu ni agak x best..perasaan brcampur baur..sumernyer sbb Ana..huhuhu

3hr yg lalu - aku siapkn bunga telur...finish already
2hr yg lalu - aku pakaikn inai kt jari dier..sekali jari2 aku pn trpakai sekali..hihi
sehr yg lalu - aku temankn dier beli kasut tuk nikah kt Alamandul..santeek kasut tu(sbb aku yg pilih..hikhik)..dh lame usha kasut tu..tp x per la, ana yg pki dulu..huhu
smlm - kitorg g diner samer2 kt luar (me, Ana n Reha). lpas mkn diorg ajak jmp En Din..last request from Ana.. dier nk jmp En Din sblm kawen..
(so, sumer request Ana aku dh tunaikn..Alhamdulillah)
pagi td - Ana dh mengemas barang..bilik dier dh kosong
mlm ni - Ana blek Gerik
mlm esok - aku n Reha plak g Gerik
2hr lg - Ana kawen ngan En Temmon

itu jer la..aku x tau naper aku update mende alah ni..korg layan jer la...huhuhu

Friday, November 14, 2008

sindrom ari jumaat...

ok, kalo last entry aku citer psal sindrom ujung bln knnn..utk kali ni plak nk citer sindrom hari jumaat..tp sindrom jumaat ni jarang2 la berlaku..cuma jumaat2 yg trpilih shj sindrom ini trjadi..n utk jumaat brtarikh 14 Nov, ia trjadi lg..so, check it out...

AKU MALAS DTG OPIS...pg td trjaga agak2 awal la walupn smlm aku mmg susah giler nk tido..brgayut ngn En Din punyer psal la ni..tp x leh bgtau dier aku x leh tido, nnt dier prasan aku x leh tido sbb tringatkn dier...so, better diamkn ajer dr melayan keprasanan En Din itu...

punyer la lamer aku brtapa dlm bilik 'termenung' smbl duk pikir mcm mn nk buat supaya aku x yh dtg opis ini hari..pastu aku check plak 1 badan kot2 ada bhgn yg membolehkn aku amek MC...ha ha..ader ader..ulser seketul dlm mulut..nk gosok gigi pn susah..ni sbb kesan dr gosok gigi secara rakus..trus trkena kt gusi..aduh..sakit nk mampos..
otak mula brpikir nk g klinik mana lpas ni n pikir jgk aper msg nk tulis tuk En Miji..kemudian otak kiri yg agak kreatif memainkn peranan..'aper kes sakit kt mulut pn nk amek MC..ko keje guner tgn, bknnyer mulut'...so, plan petama x menjadi..periksa plak dahi kot2 demam kura2 ke ari ni..tp sehat jer..
at last, sedang asyik brpikir, aku dh pn sudah mandi...so, x por lah..pegi je la keje..lgpn keje kn satu ibadat..dpt pahala lg..better pegi dr duk umah x buat pape (ayat sedapkn hati..)

kul 8.32am aku slmt smpi opis..Alhamdulillah..smpi2 je, mcm biaser..rutin prtama adlh buat nescafe 3 in 1..kalo x aku akn ngantuk spnjg hari..elok je nk hirup nescafe sedap yg aku buat tu, tetiba dgr kak faiza mcm kalut2 je mase ckp kt telefon..hati brkata..'kenaper ni??aper yg dh brlaku???' blum sempat kata2 itu trluah di bibirku, kak faiza trlebih dahulu menyapaku..kehkehkeh(ayat sastera ckit..layan jer la even korg menyampah pn..huhu)
'Nurul nurul..jom turun bwh..Ina pengsan' kata Kak Faiza.
'ha!!!ye ke??(ayat standard utk berita yg agak mengejutkn)..tanya aku smbl brlari2 anak ngn kak faiza turun ke bwh..nescafe trbiar sejuk atas meja..2 keping biskut x sempat dihabiskn..x per la, rezeki semut la biskut tu..
ok, smpi je bwh..nmpk Kak Wan n Kak Miza..lalu aku brtanya 'Mana Ina??'..
tetiba nmpk sesusuk tubuh di atas troli yg biasanya digunakn utk mengangkut komputer n cpu shj..tp hari ni troli trsebut ada task baru..angkut Ina..wakaka
sian Ina..tetiba pengsan..Kak Faiza ckp ni insiden ke-2 ina pengsan n hero utk insiden kali ni adlh Mr Zaid..cayalah..nk harap aku n kak faiza yg angkat. alamtnya kena tggu ina bgn sendiri la br bole bwk g spital..huhuhu
punca ina pengsan blum lg dpt diketahui..pelbagai spekulasi yg timbul..adakh ina sudah brbdn dua??adakh ina x sehat??adakh ina x mkn??or adakh ina..jeng jeng jeng..ntah la...
berbekalkn slipar jamban dan tanpa sbrg dokumen utk membuktikn aku warganegara M'sia, selamber je aku n kak faiza naik keter g spital Putrajaya..ni kalo polis tahan ni trpaksa la aku guna pakai tips yg aku kongsi ngn korg dulu tu..
x pasal2 jadi ahli kongress PATI hari jumaat yg mulia ni...kena plak aku pki selipar jamban, nmpk sgt la mcm ahli PATI..huhuhu
mcm mn la bole pki selipar jamban ni..heiii, aku g pasar borong pn pki heels tau..ini kn plak g spital..aper kes pki selipar???nasib baik doktor2 hensem amek cuti ari ni...yg ader yg x hensem je..kehkehkeh
so, smpi di spital..baru aku prasan, all 'TAB princess' ader kt cni..kire sumer skip keje la ni..alasan yg bole dikemukan: temankn org sakit..ngeh ngeh ngeh..aku mmg dh tggu saat2 mcm ni..bab2 skip dr keje mmg aku suker..ngahaha
lamer gak tggu ina kt dlm tu..aku x kesah..lg lamer aku kt cni, lg syok aku raser...hikhik
dlm kul 10.30 kot, ina dibenrkn pulang..sblm blek, aku ajak diorg sumer g mkn roti canai kt pres 9..dh lamer ngidam nk mkn roti canai..tp x dpt2..(dh la pki selipar, duit 10 sen pn x der..ader hati nk g mkn..)so, apa lg..kiter mntk cik pesakit la tlg byrkn..ngahaha
biler nmpk dier dh sehat, kitorg pn tyer la mcm mn bole pengsan..
so, inilh dier jwpn si pesakit...
'maser ina smpi dpn TM td, ina nmpk sebijik keter tu..pastu driver dier mcm kenal.so, ina tgk la lg..tgk punyer tgk x prasan lak kt dpn tu ader bongkol..then, trsadung la kt ctu smpi jatuh trduduk..masa tu ina dh raser pening dh..trus raser gelap je dunia ni seolah2 dunia ni dipenuhi ngn bintang2(yg ni aku tambah..haha)pastu trus ina x ingat pape dh...'
nk tau x saper yg die tgk tu??jwpnnyer...'BOS AKU!!!'..wuawuawua..
aper kes la ina ni, tgk bos aku smpi pitam..yg kak faiza punyer la mati2 ingat dier low blood la..hyper blood la..rupernyer usha bos aku punyer psal..kahkahkah..
tp tima kasih la ina menyerikn ari jumaat nurul..x psal2 abis stgh hr utk hari ni..brmastautin di spital buat sementara..hikhik
smpi opis, dh tau dh kena ngadap Miji jap lg sbb kuar x bgtau dier..rupernyer mmg btul pn..smpi je kt tmpt aku, sperti yg dijangka, sumer ingat ina pregnant..hahaha..tekaan korg amatla trsasar..ina pengsan sbb tgk bos kiter..kahkahkah

p/s: ina, jgn maraaaaaaaa

Thursday, November 13, 2008

sindrom ujung bulan..

tajuk di atas adlh 'sindrom ujung bln'..bkn sindrom dtg bln okkk..sila btulkn pemahaman anda..skrg kul 4.26pm..lg 1 jam nk blek umah..dan x der 1 keje pn yg siap ari ni..aku jadi sgt malassssssss...dan aku rasa ini adlh sindrom ujung bln...

AKU NGANTUK

bkn ari ni je tau..hari hari ngantuk..asal masuk opis je ngantuk.asal ngantuk je masuk opis..geram btul la..minggu ni mmg malas giler nk bangun..kalo bole raser nk tidoooo je..tp bole ker???

(jap..aku nk tgk dialogue session GCEO TM jap..)

ok sambung blek..skrg ni tgh brlansungnya dialogue session ngn Dato' Zam..tp live video x baper elok..malas la aku nk tengok...

CUTI AKU DH ABIS..utk pengetahuan korg, cuti aku tuk thn ni mmg dh abis..so, secara automatiknya aku wajib menjadi pekerja yg berdedikasi..kirenyer akunyer punch card tu x der la kosong sana sini..sentiasa penuh je ari2..hehe
x best la cuti dh x der ni,dh la aku mmg pekerja yg suka amek cuti..pantang tensen ckit, sah esoknye aku apply EL..bkn aper, aku x nk arr buat keje dlm keadaan tensen..sbbnyer ia akn membuatkn kiter nmpk tua sblm masanya dan x mustahil korg bole jadi gila..haaa, bahaya tue..

NK KENE RENEW INSURANCE KETER..ni dh masuk bab duit..sejak pki HoneyVi ni, byk btul duit aku kuar..utk HoneyVi je, i spent my money like water..huhuhu
insurance nk kena renew, mau hangus rm1k duit aku..x per la, nasib baik aku syg ko HoneyVi..kalo x, dh lamer ko duk kt Used car shop...hahaha

HONEYVI NK KENA SERVICE..lagi mengenai HoneyVi..dlm 2 minggu lg dh nk kena service..hangus lg duit aku n pending lg la nk beli handbag CarloRino...kali ni trpaksa mntk tlg En Din suh g service..cuti aku kn dh abis..cuti En Din byk lg..so, kiter tlg menolong la ye..smlm En Din ckp..kalo la cuti tu bole di share, dier dh bg cuti dier separuh kt aku..n jwpn aku..yor lah, sbb cuti tu x leh share la dier ckp mcm tu..cuba kalo cuti tu mmg bole share, mesti dia buat2 x kenal aku..huhuhu..n kalo btul2 bole share, jgn kater separuh, 3/4 dr cuti dier aku amek..ngahaha..

2 WEEKS TO GO..ada apa ngn 2 minggu lg???besfren aku akn kawen..huhuhu..sedihhhh..yup, mmg aku sedih..tp kena hepi jgk sbb diorg nk mendirikn masjid..so, aku kena sokong..aku stay seumah ngn besfren aku for almost 5 yrs..but 2 weeks from now, dia stay ngn hubby dier plak..
korg raser la, mcm mn nk hadapi mende ni eh??
reiya..nnt tggl kiter 2 je..huhu

UJUNG BLN DEPAN BESDAY AKU..ha, yg ni ader org buat2 luper ker???

(ok dah..aku nk smbg dgr dialogue CEO..bye)

Tuesday, November 11, 2008

new City to hit M'sia mid-Dec...

i've got crazy with the new look of Honda City..Honda M'sia has officially announced that the new 2009 Honda City will be launched in mid-December 2008..
I WANT ONEEEEEEEEE!!!
talking to my bro few days ago..i told him, this new City will kill his 'dugong'(Vios)..hahaha
it looks really impressive..isn't it??
my fren told me the price will b about rm85k..so, juz bole mimpi to make it mine...
but never expect la the price would b lower than existing City rite?? normal la tu..there r Honda..;)

Monday, November 10, 2008

hihi dan huhu

farhanafadzil: ding
varkisa_84: donggggggggggg
farhanafadzil: eh..idup lg kame
farhanafadzil: *kamu
farhanafadzil: hehehe
farhanafadzil: saje nk test je
farhanafadzil: test test
varkisa_84: yup..testing succeed
farhanafadzil: hahahha
farhanafadzil: huhuuhuhu
varkisa_84: x kuar ke kame?
farhanafadzil: kame xkuar
farhanafadzil: kame xde kawan
farhanafadzil: huhuhuhuhuh
farhanafadzil: kame ngantuk
varkisa_84: hehe
varkisa_84: ooo
varkisa_84: oni pn x kuar
varkisa_84: kame..kami nk g uia mlm ni
farhanafadzil: nape nk g uia
varkisa_84: kami nk amek form kt kak riha
farhanafadzil: uik
farhanafadzil: rajin nye
farhanafadzil: reha?
farhanafadzil: kt umah aje boleh amik
farhanafadzil: huhuhu
varkisa_84: sabariha
varkisa_84: riiiiiiiiiiiiiha
varkisa_84: bkn reeeeeeeeeeeeha
varkisa_84: sabariiiiiiiiiiiiha
varkisa_84: :D
farhanafadzil: hahahahhahahhaha
farhanafadzil: jgn la maraaaaahh
farhanafadzil: huhuhuhu
varkisa_84: hihiiiiiiiiii
farhanafadzil: kame g sorg ke
varkisa_84: nk itut x?
varkisa_84: kalo kame x nk itut..kami kena la g sorg
farhanafadzil: ke kame ajak din teman kan
varkisa_84: x der maknenye
varkisa_84: kami g sorg je
farhanafadzil: hihihiih
farhanafadzil: boleh je
varkisa_84: yea yea
farhanafadzil: boleh singgah jmp ude
farhanafadzil: nk bg kad
farhanafadzil: huhu'
varkisa_84: tp kak riiiiiiiiiiiiha x blas email lg
varkisa_84: bole bole
varkisa_84: nnt kiter jmp dier dulu, pastu br g uia
farhanafadzil: oHoohoho
farhanafadzil: baiklahhhhhhh

p/s: saje je nk paste conversation nona-noni sbg kenang-kenangn..hihiiiii

Wednesday, November 05, 2008

kisah parking

ok, skrg dh kul 4 ptg..brmakna lg 1jm 30min aku akn brtolak ke Jusco, Equine utk melunaskn hasrat hati aku yg ingin memiliki 2 helai t-shirt yg aku dh aim smlm..hopefully, masih ada lg t-shirt yg dimaksudkn, jgn la ada org lain beli sbb smlm aku dh sorok baju tu blkg2 ckit bg org x nmpk..hahaha

oleh kerana hati n jiwa aku sudah berada di Jusco, maka keje2 pejabat trpaksa berhenti di sini saja utk hari ni..any urgent matter, esok kiter sambung okkk

meh cni nk story kt korg psal parking..tgh hr td aku kuar lunch ngn kak faiza(opismate aku) kt terminal...kul 11.30 dh kuar lunch..awal giler eh..yer la, aper nk buat..perut dh brkeroncong semacam..sian plak aku kt perut aku ni..ia x prnh dibiarkn kelaparan dlm jangka masa yg agak lama

so, kul 1130 brtolaklh cik nurul brsama pn faiza ke trminal demi mencari sesuap nasik..stay la kt ctu smpi kul 12.15 kot..mmg x ramai lg pn aku tgk bcoz still early...dh kenyang sumer, menujulh kitorg ke tmpt dimana HoneyVi diparkingkn..smpi2 je kt HoneyVi, ader la makhluk maner ntah pandai nk mampus g parking keter blkg keter aku..mcm mn aku nk kuar???
dh la keter dier besar, 4 wheel drive la katakn..mmg aku dh start hangin dh maser tu..lg menambah kehanginan aku apabila dier tarik plak hand break..kalo dh tau ko block keter org, x yh la tarik hand break...setidak2nyer, org bole la tolak keter ko masuk longkang ke haper..

geram btul aku maser tu..pastu kak faiza kater.."nurul, bunyi la hon.." aku pn bunyiknla..3 kali je kot..sbb nk bunyikn byk2 kali aku segan la plak..aku kn pemalu..ngahaha

agak2 8 min mcm tu, dtg la si driver yg pandai sgt tu..yg bestnyer, AKU SOUND AKAK TUUU...ayatnyer aderlah..."pandainyer akak..nk parking tu agak2 arr.."
pastu aku trus masuk keter..heheh..berani giler eh, hakikatnyer aku amat takut..
selama ni aku x prnh sound org, kalo aku marah ke, sakit ati ke..sumer aku diam je..abis teruk pn aku tnjk muka masam..tp td aku sound akak tuuu..tetiba rasa cam best lak bole sound org..ngeh ngeh ngeh

Tuesday, November 04, 2008

tips bertemu 'abg' polis...khas utk driver wanita shj

ok, hari ni aku brmurah hati utk memberi few tips kpd driver2 wanita jelita diluar saner..utk driver2 lelaki, aku rase x applicable sgt kot or mayb x applicable lgsg..sori la yer...

naper aku kuarkn entry psal ni?? ini adlh kerna smlm br je aku trsrempak dgn 'abg' polis utk ke sekian kalinya...kena plak mmg aku tgh buat 1 kesalhn iaitu tidak memasang tali pinggang keledar ketika memandu..cuak beb..tp aku trlepas dr sbrg saman..haaa, sbb tu la nk kasi tips kt korg ni..

1. bile polis buat road block n keter korg di tahan, kena plak mmg korg tau korg buat slh..make sure tunjuk muka kesian smbl control ayu..kalo raser bole nangis, korg hantam nangis je time tu..

2. pggl polis tu dgn panggilan ABANG..yg ni plg cepat dia nk lepaskn korg..kalo korg pggl PAK CIK, silap ari bln saman akn digandakn..so, beware

3. jgn lupa berikn senyumn yg plg menawan..nk tau kenaper?? sbb nk alihkn perhatian polis tu..kirenya dia akn tgk senyumn korg instead of tgk seat belt korg yg x dipasngkn tu...itu jer la tujuannyer..bkn nk suh ngorat polis tu pun..huhuhu

4. ajaran abg aku: kalo polis membuli korg (maksudnya keter lain dier x tahan, juz keter korg je yg dia tahan), then ckp nk saman korg plak, padahal keter dpn trlpas..make sure tnjk muka confident habis..kalo korg takut jgk...buat2 je mcm confident..aku mmg dr kecik lg abg dh ajar buat muka confident ni..heheh..so, skrg dh expert..ngahaha..pastu, pastikn dlm keter or handbag korg ader nota kecik n pen..then, kuarkn buku nota n pen trsebut n amek nama n no anggota polis trsebut...mesti polis tu cuak punyer n mesti akn tyer.."eh, awk buat aper tu??"
then korg ckp.."sy nk report pd pihak atasan..awk x adil dlm melakukn tugas..mentang2 la sy pki Viva je,awk saman sy eh..org dpn tu pki Volvo, awk buat x tau je eh..baper byk die byr awk??ha???ha???..bla bla bla..korg maki hamun la ape2 yg patut...
then aku pretty yakin polis tu akn lpaskn korg...lg bagus kalo korg kenal ngn polis yg brpangkat ckit kt kwsn kejadian n mengaku jer la org tu bkl mertua korg ke, ayah sedara korg ke..aper2 la yg berkaitan..InsyaAllah korg trlepas(kalo x trlepas jgk, tlg la buat2 mcm korg x kenal aku..huhuhu)

5. pesann abg jgk: JGN MEMBERI RASUAH..sbb selalunya polis ni suker sgt buat road block time diorg tgh sengkek..kena lak kiter pn mesti sengkek jgk time tu knn..so, diorg mudah menerima rasuah..jadi keputusan di tgn kiter..benda ni amat la dilarang Allah sekeras2 nyer..duit bole di cari, agama jgn digadai..perkara yg haram akn selamanya menjadi haram..
so, pikirkanlah

ok, itu je tips yg sempat aku pikir..but still korg x yh takut kalo korg x buat slh..kalo ader gentlemen yg x baper puas ati ngn entry kali ni, mntk maap byk2 deh..hihi

Monday, November 03, 2008

my hepi weekend..

weekend lpas byk jgk aktvt yg aku buat..antaranya adalh attending TM Family Day kt bukit jalil ngn En Din..baru kali ni aku jmp begitu ramai umat TM sekitar KL..kalo la dier buat TM semalaya, maunyer x nmpk rumput padang tu..nmpk org je sumer..huhuhu

prog start kul 8 pg, tp aku pg kul 9..biaser la..kalo pegi awal pn nk buat haper kn..bknnyer nk main..lgpn En Din kena stand by mlm sblmnyer smpi 3pg, so bg peluang dier tido lamer ckit..
smpi2 je, g daftar n dpt kupon 20 hengget..heaven jgk la kitorg membeli n membelah umat2 yg ada kt ctu..org dtg bwk ank2..baru la best..tp aku dtg tgk ank2 org je la..ank aku?? lmbt lg..heheh
MC of the day is Wan Ismail Golok a.k.a Sabri Yunus..antara yg dtg is Zizan n Johan (Raja Lawak)..aku dh nekad nk amek gamba ngn diorg tu jgk2..x kire ape jua halangn walaupn halangan itu dtgnya dr En Din sekalipn..kahkahkah
punyer la susah nk amek gamba sbb trlalu ramai umat yg mengerumuni diorg..luckily komitee of the event tu x-staff En Din..maka brkesempatnlh aku mengambil gamba ngn diorg...
tadaaa..inilah dier..Zizan, his gf n Johan..hahaha..yg syokyer Zizan sempat bisik kt aku 'I Love U'..dan kesannyer, aku sengih smpi ke mlm..En Din hangin je tgk sengihan plastik aku..ngahaha..aku x kesah, yg pntg aku still hepi smpi ke hari ni..kehkehkeh

ok, tutup citer psal Zizan n his gf..kiter bkk citer lain plak...mlmnyer aku g lepak ngn huda kt One Utama..cdgnyer nk mkn pizza hut..tp trsesat la plak..biaser la tu, aku kalo g OU mmg wajib sesat..lastly trserempak ngn Shakey's Pizza..so, ctu je la diner kitorg..but still Pizza Hut is no 1..Shakeys x sedap sgt(mau nangis org Shakeys bace entry ni..huhu)..lpas perut kenyang, kitorg g tgk wayang plak..citer High School Musical..citer dier bole la tahan utk org2 yg nk release tension..ader nyanyi2..menari2..heheh..kul 12 aku drive blek umah n zzzzz

esoknyer plak kitorg ader Diner @Restoran Nelayan..mmg tramaaaatla best..TQ so much pader yg sudi hadir, mmg best dpt jmp korg..nnt awal thn dpn kiter g Gua Tempurung plak ye..heheh

buat Ana n Maiza: nmpk sgt korg tgh brlakon..kahkahkah