Tuesday, May 31, 2011

bulan interview scholarship

saya isytiharkan bulan 5 dan bulan 6 sebagai bulan untuk attend interview..last week dah attend satu interview..khamis ni ada satu lagi...

interview last week tu agak kelam kabut..my bad actually..esok nak pegi interview, arini baru sibuk-sibuk cari sijil bagai..sekali sijil SPM and PMR hilang...gilorzzz

macam tak penting je kan SPM dan PMR tu sampai bole hilang..dah rasa down kejap..nasib baik cik Ifah bagi ilham..'esok kamu pegi Lembaga Peperiksaan mintak salinan sijil'

syukur interview start at 2.30pm..maka paginya sempat lagi la ke Lembaga Peperiksaan..risau jugak takut tak sempat siap..

kul8pg dah tercongok sorang-sorang kat kaunter..8.15am kaunter bukak..then serahkan borang and tanya orang kt kaunter tu bila bole siap...
dia cakap sejam pun dah bole siap..Alhamdulillah..
dia tenung borang saya and dia tanya, 'Kedah duk tang mana?'
then bermulalah sesi berbual dengan orang kampung sendiri..haha
then dia cakap, 'ok la, setengah jam pun bole siap ni..' fuhhh, Alhamdulillah

once dah dapat sijil salinan, terus ke KPT plak mintak cop pengesahan kt En Cerap..tq wehh (opis ko besar..tetiba terasa nak apply masuk government..wink wink)

then balik rumah untuk bersiap (kita lupakan bab sesat time nk balik dari KPT ke sri kembangan..dang!!)
sampai je rumah dah pukul 11.45..bole la buat lambat-lambat lagi..prepare pape yang patut..kul 1pm baru kuar rumah..kul 2.20pm tepat sampai kat tempat interview...memang hampeh la kan..orang lain nak interview, setengah jam dah sampai..saya?? lagi 10min interview nak start baru sampai...

syukur, interview went well..10min je pown..x der soalan-soalan maut bagai sumer tak der..memang tersangat biasa-biasa saja..lastly, interviewer tu cakap 'balik doa la banyak-banyak ye kot-kot dapat'

result lagi 2 minggu..letih den menghitung hari..haishhh

next interview khamis ni..yang ni kena prepare awal-awal..hopefully..heheh

Monday, May 30, 2011

Infaq Fii Sabilillah - Persatuan Kebajikan Anak Yatim dan Miskin Al-Munirah

Persatuan Kebajikan Anak Yatim dan Miskin Al-Munirah merupakan sebuah pertubuhan yang mengendalikan pusat penjagaan serta institusi pendidikan yang berorientasikan pendidikan al-Quran dan as-Sunnah yang mensasarkan anak-anak yatim dan miskin agar masa depan mereka lebih terjamin dengan penerapan aqidah dan akhlak Islam yang syumul demi kejayaan dunia dan akhirat.

Merupakan pertubuhan yang sah dan berdaftar di bawah Akta Pendaftar Pertubuhan Malaysia.

Lokasi:-

Lot 4643, Kg Sg Rotan,

Jalan Jenun,

08300 Gurun, Kedah

Tel:- 04-4431145

Faks:- 04-4431146

Sumbangan Dana:-

PERSATUAN KEBAJIKAN ANAK YATIM DAN MISKIN AL-MUNIRAH

No Akaun Bank CIMB:- 0218 0000181 108

(Derma sumbangan dikecualikan dari cukai pendapatan)

Ruj LHDN 01/35/42/51/179-6.5854

Sumbangan ini terbuka kepada semua yang ikhlas menderma ke jalan Allah.

Walaupun sedikit, diharap semoga dapat membantu mereka melaksanakan usaha murni ini.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi:-

Ust Hj Yusof b Abdullah - 012 4586604

Hj Zulkifle b Hamid - 013 4601234

Hj Mohd Zainol b Ahmad - 019 5440018

Firman Allah yang bermaksud: "Perumpamaan orang yang menafkahkan hartanya di jalan Allah adalah seperti sebutir biji benih yang tumbuh mengeluarkan tujuh tangkai dan di setiap tangkai ada seratus biji dan (ingatlah) Allah melipatgandakan bagi sesiapa yang Dia kehendaki dan Allah itu Maha Luas (kurniaNya) lagi Maha Mengetahui"(Al-Baqarah: 261)

Thursday, May 26, 2011

2 minggu

saya menantikan sesuatu...

arghhh...dua minggu itu terlalu lama...
masa, cepatlah berlalu...

Wednesday, May 18, 2011

dah kembali terurus ;)

hoyyeah..minggu tidak terurus itu telah berlalu..terasa mahu melompat seperti kanak-kanak riang..

minggu final exam sangat menyesakkan nafas..ada beberapa peristiwa yang pelik-pelik berlaku yang saya nak kongsi kat sini:-

hari pertama final exam, saya langgar kereta lecturer.
exam akan bermula pukul 9pagi..tapi pukul 8.40 pagi saya masih kat atas jalan raya..jalan sangat sesak, saya jadi menggelupur..masuk je pintu UTM, dah pun pukul 8.45pagi..cari parking lagi..kereta sangat banyak, parking penuh..nak kedepan dah tak bole, nak ke belakang kena reverse..tengah sedap-sedap saya reverse, tetiba datang sorang lelaki tak hensem ketuk cermin kereta sebelah kiri...

"hey!! u langgar keter i eh?"
"hah?? ye ke? sori sangat-sangat, tak perasan"
"macam mana awak bawak keter ni ah?"
"tak per..tak per, saya bayar"
"aper bayar-bayar?!"
(abis tu, ko nak aper?)
"ermm, saya ada exam ni..kita setle after exam bole?"
"right after u finish your exam, come to my office!!"
"ok.."

masa tu, lagi 5min exam akan bermula..
lebih kurang 10min saya tenung je soalan exam..otak saya kosong :|

dalam minggu exam jugak, ada sorang Prof ni sangat rapat dengan saya..oh ya, rapat itu bagus..tapi sangat rapat itu, it must be something wrong somewhere rite?..tiap-tiap malam hantar SMS..nak tidur pun bagitau saya..ajak buat video call..nak ajar saya abseiling..ajak saya bungee jumping at new zealand..hohh..apakah?!
(geli mak nokss)

UAT yang saya selalu cerita dulu tu jumaat lepas baru settle..asal pegi UAT je, mesti ada requirement baru..hangin betul!!
esok ada Hands-On Training kat Semua House..Semua House you...training start tengah hari..sah pagi-pagi lagi saya dah sampai..wink wink

last paper hari jumaat lepas..seronok hati bukan kepalang..saya apply cuti sampai selasa..hari sabtu saya pulang ke kampung..sebelum bertolak, check email dulu..dapat email dari supervisor saya..ajak buat kelas untuk short semester..oh no..a BIG NO!!
saya request untuk start hujung minggu ini..seriusly, saya tersangat perlukan rehat..
3 hari saya spent masa kat kampung..jumpa anak-anak sedara yang comel-comel itu, really release my tense :)

oh ya..saya sudah berpindah..sekarang dalam proses mengemas dan mencantikkan bilik baru..
sedih berpisah dengan Ifah...