Monday, June 28, 2010

spek vs contact lense

cik abg tu dh marah aku pki lense sbb setiap kali dia jmp aku, mata aku mesti merah..nmpk mcm baru lepas nangis atau aku dah mengantuk sgt2...padahal lense punya psal..
dulu ok je pakai lense ni..tp sejak aku dicadangkn oleh seorang Dr mata utk tukar brand lain, mata aku dh x sebati ngn lense dh...aku dh rasa nak saman Dr tu skrg ni...x per la, jap lg kena cari lawyer nk tyer psal procedure menyaman orang...

ini adalah alasan2 kenaper aku x nk pki spek:-

1. susah nk nangis..kang nk kesat air mata, kena tanggalkn spek dulu..leceh
2. susah nk amek wuduk..kang takut trtinggal kt sinki
3. spek aku x cantik walaupn harga mencecah hampir seribu..*tidak brmaksud kalo aku pki lense, aku nmpk cantik...
4. susah nk tido..kena bukak dulu, br bole tido..ataupn aku main letak je kt mana2 time nk tido..percentage utk spek itu dipijak orang, atau di sepak orang sgt la tinggi...
5. org panggil aku cikgu kalo aku pki spek...*x sukee!!
6. aku seorang yg pelupa..selalu sgt aku x tau spek aku duk tang mana..ngahaha

ok, skrg ada 2 misi...
1. saman Dr mata trsebut
2. brbalik kepada brand yg lama
3. brtegas utk tidak memakai spek..lalalala

Tuesday, June 22, 2010

malam yg bestttt...

aku menulis dr Evergreen Laurel Hotel, Penang...brmalam kt hotel 5 bintang, apa lagi yg nk diharapkan melainkan masa berlalu dgn lambat sekali..aku nak berlama-lamaan di sini..sgt damai dan sgt tenang...

aku dtg atas urusan kerja..need 2 meet few customers tomorrow..petang plak kena ke customer's company..ni benda baru utk aku..sepanjang bekerja, ni 1st time need to meet customer at their place..its gonna b tough..huhu

mari beradu...esok perlu bangun awal, bath tub menunggu...

Friday, June 11, 2010

everybody did mistakes

yup, everybody did mistakes and today is my turn..i have successfully created chaos at my office today..i'm freaking out right now..even the problem resolved already..but the guilty is still there..mau 2 to 3 weeks baru bole recover ni...huhu

Monday, June 07, 2010

me and abang polis II

seperti biasa, setahun sekali mesti ada sejarah kena tahan polis..untuk tahun 2010, sejarah trcipta pada tanggal 5 June 2010, 12.30 am..

tempat kejadian: area Bukit Bintang, KL
makhluk trlibat: me, cik Huda dan 2 org abg polis..sorang hensem, sorang lg ermmm..
kesalahan: u-turn di tempat ada signboard x bole u-turn (kesalahan yang sama pd episod me and abang polis I pd tahun 2009)

abg Polis(P): mntk lesen..
me: ni dia(sambil bg lesen)
P: awak tau apa salah awk?
me: x..sy x tau(padahal trlebih tahu)
P: awk nmpk signboard tu?
me: alamak..sy x perasan la abg (abang okkkk..walaupn sepatutnya dh pangkat pakcik dh tu)
P: mcm mn awak x bole perasan? bla..bla..bla..saya saman awak ok?
me: hah? saman? baper kena bayar?
P: rm300..awak kongsi la dgn kawan awak, sorang rm150..bak sini IC awak...

oleh kerana aku x nak trlibat dlm unsur rasuah, maka...

me: ok, saman jer la (sambil buat muka sedih..muka paling sedih pernah aku berjaya buat)

haa..yang kt bawah ni interesting..korang kena baca:-

P: awak ni Cik ke Puan?
me: Cik lagi
P: bila awak nk kawen?
me: entah la abg..x tau lagi
P: kalo nk cari suami tu, cari yg elok2 ckit..kalo dpt yang macam saya, ok la
me: yer, insyaAllah...
(ciss, nak trmuntah aku dengar..tapi tetap aku lemparkan senyuman yang paaaling menawan utk si abg Polis tersebut)

P: saya nk bagi nasihat ckit kt awk ni eh..jangan langgar peraturan..bukan aper, kiter takut kemalangan..orang cantik, kalo kemalangan, sayang..bla..bla..bla..

(jeng..jeng..jeng..nmpk gaya si abg Polis ni bole kowtim nih..)

me: ala abg, sori laaa..sy janji sy x buat lagi..lgpun sy bknnya sengaja nk langgar peraturan..ni 1st time sy masuk KL..kalo sy nmpk signboard tu, sy mesti x lalu cni..mesti sy trus je td..plzzzz, jgn la saman sy...

P: nah IC n lesen awk..bila nk belanja sy makan ni?
me: bila kita trserempak kt cni lagi...ni sy kena saman ke x ni?
P: awak nk ke?
me: eh, x per la..hihi

aku blek dan trus tido sampai esok

tidur

aku tidak mendapat tidur yang nyenyak semalam..dan kesannya, Isnin aku hancur..saper buat silap dengan aku harini, abis laaa...

mood x berapa baik 2 3 hari ni...asyik nak marah orang je..x baik kn?? tp lantak laaaaaa