Wednesday, August 10, 2011

dua tiga hari ni sibuk issue riots kat London..dan saya terkesan sekali dengan berita-berita tu..takut riots sampai ke Durham..mau abah saya keluarkan perintah mahkamah 'anak saya tak dibenarkan ke UK!!' ohho, jangan la berlaku macam tu..kang ada yang menangis guling-guling atas katil nanti kang..sob3x

Alhamdulillah, banyak yang dah settled..TAPI banyakkkk lagi yang belum settle.. salah satunya urusan visa..leceh wohh benda alah ni..semalam ke Palace of Justice kat Putrajaya untuk translate surat beranak ke english..sebelum pergi, dah google pasal translation ni..ada yang dicaj rm10 dan ada yang kena sampai rm30 untuk satu dokumen...saya kena RM40..dang!!

sekarang ni sedang menunggu dengan penuh sabar surat dari Universiti..once dah dapat surat tu, dah boleh proceed dengan visa application...

another things yang perlu dipercepatkan ialah surat perjanjian dengan MARA..semalam bole la pulak trsilap isi borang kan..patutnya kena masukkan IC No penjaga, tapi dengan yakinnya telah memasukkan IC No sendiri..ampeh laaa..careless yang tak boleh dimaafkan kan?

selesai je perihal surat perjanjian dan Visa, baru bole beli tiket flight..

moga-moga segalanya Allah permudahkan..Aminn