Sunday, November 15, 2009

i never hate people..this is my 1st time...

btul..aku x membenci sesiapa..tp itu adlh sebelum dtgnya kelmarin..bermula kelmarin, aku dh tau apa itu rasa benci..
rasanya kelat dan mampu memusnahkn hari2 indah korang..dan itu yg trjadi skrg...

ini semua adlh persoalan kerja..ya..tentulah kerja..aku mana ada hal lain utk difikirkn..rumah tangga contohnya..itu jauh lg prjalanannya...

aku amat optimis pd kerja..aku menjadi seorang yg kejam, lupa daratan, lupa kawan, lupa makan..semuanya kerana kerja
sekiranya kerja itu trlalu byk, aku akn lupa utk tidur n berehat...
kalo pn aku tidur, aku akan mimpikan kerja...

pendek kata, dlm hidup aku cuma ada kerja, kerja dan kerja..

sbb itu aku benci pd org yg x buat kerja!!

kalo kalian x mau buat kerja, berhenti kerja..berikan kepada sy trmasuk gaji anda sekali...

Sunday, November 08, 2009

ahad

aku benci Ahad bila aku perlu mengadap kerja..
aku rindukan Ahad bila aku bole hang out dgn kwn2...

Friday, November 06, 2009

biler tension..korang bole guna cara ni

listkn barang2 yg korang nak...

1. foundation Elianto
2. concealer Elianto
3. compact powder Mac
4. lipstick Maybelline
5. white gold ring
6. tudung pink Ariani
7. purse Carlo Rino

hah..kt atas ni aku ader senaraikn barang2 yg aku nk beli..tp x beli2 lg..byk jgk la sebab2nya aku x beli lg..x der duit contohnya...
ntah ikut perangai saper pn ntah..giler sgt beli barang2 mahal..x sedar diri btul!!

esok Sabtu..tp aku kena kerja..bos aku mungkin trlupa kot yg Sabtu tu hari cuti..maafkan dia

Wednesday, November 04, 2009

secara jujurnya

lapar pulak mlm2 ni...aku akui aku kurang makan skrg ni..mlm dh tentu x mkn sbb malas masak dan malas melencong ke mana2 utk tapau makanan..
aku selalu begini..keluar je dr opis, masuk kereta, drive n terus blek ke rumah..malas sgt2 utk pergi membeli makanan...juz mengharapkn ada org tlg belikan..malangnya x ader..jadi, kalo lapar aku tido saja..esok pagi baru makan..kesian perut..tp x per, dier dh biasa

Miji brtanya lagi siang td, "projek ni bole siap x??"
aku mcm biasa, buat muka budak sekolah yg baru lpas jwb soaln Add Math masa SPM..x konfiden bole dpt A+...
secara jujurnya begitu la..x berapa yakin proj ni bole siap..
tp jwpn yg keluar dr mulut aku,"ok, sy yakin bole siap"
Miji sengih...

risau aku pd projek ni melebihi risau pd projek Pilih Kasih..tido pn dh x nyenyak sgt..ntah smpi bila aku mampu brtahan pn aku x tau..tp demi cita-cita, aku redah je la

4 thn yg lalu
**************************
Prof: Nurul, what u wanna b after u graduate??
Me: software engineer

Tuesday, November 03, 2009

'ntah apa-apa'

hampir sejam kt cni..
masih memikirkn sesuatu utk di tulis..
tp idea hilang mcm tu je..
tp aku tetap nk menulis..
jadi kalo entry ini adlh entry yg 'ntah-apa-apa'..
maafkan aku...

minggu ini minggu kesedihan..
tp mungkin juga bulan kesedihan...
x tau smpi bila ia akan brlarutan

aku penuhkan masa dgn menyiapkn kerja di opis yg x trkira banyaknya..
sehingga aku rasa nk menjerit..
dan berharap jeritan itu brjaya menyiapkn semua kerja2 aku..
supaya aku bole brsenang lenang dan keluar berpoya2 dgn kwn2..
pergi main bowling contohnya..

aku sepatutnya kena brsyukur..
kalo x der kerja, ntah apa yg akn jadi..
mungkin menangis saja kerjanya..
lembik btul!!

aku dh bosan dgn dunia aku skrg ni..
aku raser nk ke dunia lain..
dunia yg lebih hepi dan x der sepi...

Monday, November 02, 2009

biler dh jumpa..diam saja

jam menunjukkn pukul 2pg..tp sy masih x bole tido..esok sy kerja..dh pasti prestasi kerja sy x optimis sbb skrg sy x tido lg..dh hampir 27 kali sy menguap dlm tempoh satu jam ini...kalo org kata menguap itu tandanya mengantuk, maksudnya mereka tipu...

kelmarin sy pergi Maskara Shorties di rumah Pena..kalo anda x tau apa itu maskara shorties, sila ke sini...sy malas nk cerita..anda baca sendiri ya di sana.
tujuan sy cuma dua. pertama, nk support opismate sy iaitu En Gunx..dia berlakon dlm slh satu filem pendek yg di tayangkn..kedua, sy nk jmp dgn seseorg..seseorg yg sy nk jmp hampir setengah tahun lamanya..dia x kenal sy..tp sy kenal dier..sehari sebelum itu, sy dh ke Sembonia membeli kasut baru...

kedua2 tujuan sy tlh trcapai..tujuan yg pertama itu tlh trcapai dgn jayanya..manakala yg kedua pula sy sedikit kecewa..eh, bukan sedikit, tp byk sgt kecewanya...kecewa sgt sbb biler dh jumpa, sy hanya diam saja..sy x cakap apa2 walau sepatah..sy cuma senyum shj...sy nk sgt bgtau dia, sy amat meminati dia..eh, silap lg..sy amat meminati penulisan dia..hari2 sy baca blog dia..tp sy x ckp pn semua tu...

hari ni, sy masih kecewa smpi sy trsilap beli pedal ayam instead of isi ayam..rasa nk buang saja organ dalaman ayam itu ke dlm tong sampah...

sy nk jmp dia lg...