Friday, July 20, 2012

diari ramadhan Noni

entry ini ditulis selepas selesai sahur dan solat subuh..memandangkan ramadhan tahun ni jatuh pada musim panas, makanya Subuh masuk pada pukul 230pagi dan Maghrib pada pukul 930malam..19 jam uuu..wuhuu
then, Isyak pukul 11malam, jadinya solat tarawih selepas itu lah..nampak gayanya, tarawih tahun ni kat rumah je la..nak pegi masjid jauh..lagipun, perempuan lebih elok solat dirumah ye dak?

mulai esok, tadarus akan diadakan jam 6ptg..since maghrib 930, bolehla start masuk dapur pukul 8mlm

Malaysia mula puasa hari Sabtu kan? kat sini Jumaat, awal sehari..

sila doakan cik Noni tak pengsan macam tahun lepas..ngahaha (Ana, masihkah kamu ingat peristiwa pitam di bazar itu?)

puasa ni kan, kalau kita betul-betul menganggap ia sebagai bulan Ibadah dan bulan untuk kita lebih mendekatkan diri dengan Allah, insyaAllah lapar dan dahaga tu tak terasa sangat..insyaAllah

pesanan penaja:
1. bersempana bulan yang penuh barakah ini, doakan keselamatan saudara-saudara kita di Palestin, Syria dan Myanmar..mohonkan juga agar Allah hancurkan musuh-musuh Islam
2. buat sahabat-sahabat saya di KICT, doakan agar sahabat kita, Ahmad Naufal dan anak-anaknya agar kuat dan tabah menghadapi dugaan Allah
3. doakan juga agar saya berjaya di sini dengan cemerlang :D

*pssst..doakan ketika di dalam sujud/ketika mengadap Allah..bukan setakat tulis kat wall facebook je..heheh..peace yo!!

ok, dah pukul 3..off to bed..nite!!

Thursday, July 05, 2012

8pm..

8malam..matahari baru nak senyum..