Saturday, December 19, 2009

Bila Lelaki Jadi Dayus??

Secara mudahnya cuba kita lihat betapa ramainya lelaki akan menjadi DAYUS apabila :-

1) Membiarkan kecantikan aurat, bentuk tubuh isterinya dinikmati oleh lelaki lain sepanjang waktu pejabat (jika bekerja) atau di luar rumah.

2) Membiarkan isterinya balik lewat dari kerja yang tidak diketahui bersama dengan lelaki apa dan siapa, serta apa yang dibuatnya di pejabat dan siapa yang menghantar.

3) Membiarkan aurat isterinya dan anak perempuannya dewasanya terlihat (terselak kain) semasa menaiki motor atau apa jua kenderaan sepanjang yang menyebabkan aurat terlihat.

4) Membiarkan anak perempuannya ber'dating' dengan tunangnya atau teman lelaki bukan mahramnya.

5) Membiarkan anak perempuan berdua-duaan dengan pasangannya di rumah kononnya ibu bapa 'spoting' yang memahami.

6) Menyuruh, mengarahkan dan berbangga dengan anak perempuan dan isteri memakai pakaian yang seksi di luar rumah.

7) Membiarkan anak perempuannya memasuki akademi fantasia, mentor, gang starz dan lain-lain yang sepertinya sehingga mempamerkan kecantikan kepada jutaan manusia bukan mahram.

8) Membiarkan isterinya atau anaknya menjadi pelakon dan berpelukan dengan lelaki lain, kononnya atas dasar seni dan lakonan semata-mata. Adakah semasa berlakon nafsu seorang lelaki di hilangkan?. Tidak sekali-sekali.

9) Membiarkan isteri kerja dan keluar rumah tanpa menutup aurat dengan sempurna.

10) Membiarkan isteri disentuh anggota tubuhnya oleh lelaki lain tanpa sebab yang diiktoraf oleh Islam seperti menyelematkannya dari lemas dan yang sepertinya.

11) Membiarkan isterinya bersalin dengan dibidani oleh doktor lelaki tanpa terdesak dan keperluan yang tiada pilihan.

12) Membawa isteri dan anak perempuan untuk dirawati oleh doktor lelaki sedangkan wujudnya klinik dan hospital yang mempunyai doktor wanita.

13) Membiarkan isteri pergi kerja menumpang dengan teman lelaki sepejabat tanpa sebarang cemburu.

14) Membiarkan isteri kerap berdua-duan dengan pemandu kereta lelaki tanpa sebarang pemerhatian.

p/s: aku amek dr email..

Tuesday, December 15, 2009

dia dan lelaki itu

dia terlalu cintakan lelaki itu. dihatinya x mampu nk letakkan nama lelaki lain..balik2, nama lelaki itu jugak yg disebutnya. brmakna btul lelaki itu dlm hidupnya. kalo aku adalah seorang lelaki, aku ingin jadi lelaki itu. tp aku perempuan, aku x mau jadi seperti dia.

aku tanya kenapa dia cintakan lelaki itu? apa ada pd dia yg x ada pd lelaki lain?
dia jwb, lelaki itu trlalu sempurna. dan aku jawab, sempurna di mata kau saja..di mata aku, byknya kelemahan lelaki itu..dan dia jeling pd aku bila aku cakap begitu..trsinggung barangkali

cuma satu yg aku suka pd lelaki itu..dia x byk ckp..lebih byk diam..aku suka part itu..lelaki kalo byk cakap, x cool..
biar kaum aku saja yg byk bercakap supaya ada kaum yg bole dengar...kalo dua kaum asyik nk brcakap, nnt dunia akn jadi trlalu bising...aku benci bising...

smpi skrg dia masih sukakn lelaki itu..masih lagi menyebut namanya..aku x tau sampai bila..aku dgr saja..

dia ckp dia prnh mimpikan lelaki itu..agak beberapa kali juga..setiap kali dia mimpikn lelaki itu, besoknya dia akn trsenyum smpi la waktu dia akn tidur semula..kalo slps dia tidur semula, dia mimpikn lelaki itu lagi, maka besoknya dia akn trus trsenyum lagi la..
dan dia cakap, mimpi itu seolah2 memberikn satu petanda trtentu pdnya..dia dpt rasakn lelaki itu makin dekat dgnnya..semakin kerap dia mimpikn lelaki itu, makin yakin dia utk mencintai lelaki itu..
aku cakap aku x prcayakn mimpi..dan dia jeling lagi pd aku..tersinggung barangkali

skrg lelaki itu dh kawen...tapi bukan dgn dia.....

Sunday, November 15, 2009

i never hate people..this is my 1st time...

btul..aku x membenci sesiapa..tp itu adlh sebelum dtgnya kelmarin..bermula kelmarin, aku dh tau apa itu rasa benci..
rasanya kelat dan mampu memusnahkn hari2 indah korang..dan itu yg trjadi skrg...

ini semua adlh persoalan kerja..ya..tentulah kerja..aku mana ada hal lain utk difikirkn..rumah tangga contohnya..itu jauh lg prjalanannya...

aku amat optimis pd kerja..aku menjadi seorang yg kejam, lupa daratan, lupa kawan, lupa makan..semuanya kerana kerja
sekiranya kerja itu trlalu byk, aku akn lupa utk tidur n berehat...
kalo pn aku tidur, aku akan mimpikan kerja...

pendek kata, dlm hidup aku cuma ada kerja, kerja dan kerja..

sbb itu aku benci pd org yg x buat kerja!!

kalo kalian x mau buat kerja, berhenti kerja..berikan kepada sy trmasuk gaji anda sekali...

Sunday, November 08, 2009

ahad

aku benci Ahad bila aku perlu mengadap kerja..
aku rindukan Ahad bila aku bole hang out dgn kwn2...

Friday, November 06, 2009

biler tension..korang bole guna cara ni

listkn barang2 yg korang nak...

1. foundation Elianto
2. concealer Elianto
3. compact powder Mac
4. lipstick Maybelline
5. white gold ring
6. tudung pink Ariani
7. purse Carlo Rino

hah..kt atas ni aku ader senaraikn barang2 yg aku nk beli..tp x beli2 lg..byk jgk la sebab2nya aku x beli lg..x der duit contohnya...
ntah ikut perangai saper pn ntah..giler sgt beli barang2 mahal..x sedar diri btul!!

esok Sabtu..tp aku kena kerja..bos aku mungkin trlupa kot yg Sabtu tu hari cuti..maafkan dia

Wednesday, November 04, 2009

secara jujurnya

lapar pulak mlm2 ni...aku akui aku kurang makan skrg ni..mlm dh tentu x mkn sbb malas masak dan malas melencong ke mana2 utk tapau makanan..
aku selalu begini..keluar je dr opis, masuk kereta, drive n terus blek ke rumah..malas sgt2 utk pergi membeli makanan...juz mengharapkn ada org tlg belikan..malangnya x ader..jadi, kalo lapar aku tido saja..esok pagi baru makan..kesian perut..tp x per, dier dh biasa

Miji brtanya lagi siang td, "projek ni bole siap x??"
aku mcm biasa, buat muka budak sekolah yg baru lpas jwb soaln Add Math masa SPM..x konfiden bole dpt A+...
secara jujurnya begitu la..x berapa yakin proj ni bole siap..
tp jwpn yg keluar dr mulut aku,"ok, sy yakin bole siap"
Miji sengih...

risau aku pd projek ni melebihi risau pd projek Pilih Kasih..tido pn dh x nyenyak sgt..ntah smpi bila aku mampu brtahan pn aku x tau..tp demi cita-cita, aku redah je la

4 thn yg lalu
**************************
Prof: Nurul, what u wanna b after u graduate??
Me: software engineer

Tuesday, November 03, 2009

'ntah apa-apa'

hampir sejam kt cni..
masih memikirkn sesuatu utk di tulis..
tp idea hilang mcm tu je..
tp aku tetap nk menulis..
jadi kalo entry ini adlh entry yg 'ntah-apa-apa'..
maafkan aku...

minggu ini minggu kesedihan..
tp mungkin juga bulan kesedihan...
x tau smpi bila ia akan brlarutan

aku penuhkan masa dgn menyiapkn kerja di opis yg x trkira banyaknya..
sehingga aku rasa nk menjerit..
dan berharap jeritan itu brjaya menyiapkn semua kerja2 aku..
supaya aku bole brsenang lenang dan keluar berpoya2 dgn kwn2..
pergi main bowling contohnya..

aku sepatutnya kena brsyukur..
kalo x der kerja, ntah apa yg akn jadi..
mungkin menangis saja kerjanya..
lembik btul!!

aku dh bosan dgn dunia aku skrg ni..
aku raser nk ke dunia lain..
dunia yg lebih hepi dan x der sepi...

Monday, November 02, 2009

biler dh jumpa..diam saja

jam menunjukkn pukul 2pg..tp sy masih x bole tido..esok sy kerja..dh pasti prestasi kerja sy x optimis sbb skrg sy x tido lg..dh hampir 27 kali sy menguap dlm tempoh satu jam ini...kalo org kata menguap itu tandanya mengantuk, maksudnya mereka tipu...

kelmarin sy pergi Maskara Shorties di rumah Pena..kalo anda x tau apa itu maskara shorties, sila ke sini...sy malas nk cerita..anda baca sendiri ya di sana.
tujuan sy cuma dua. pertama, nk support opismate sy iaitu En Gunx..dia berlakon dlm slh satu filem pendek yg di tayangkn..kedua, sy nk jmp dgn seseorg..seseorg yg sy nk jmp hampir setengah tahun lamanya..dia x kenal sy..tp sy kenal dier..sehari sebelum itu, sy dh ke Sembonia membeli kasut baru...

kedua2 tujuan sy tlh trcapai..tujuan yg pertama itu tlh trcapai dgn jayanya..manakala yg kedua pula sy sedikit kecewa..eh, bukan sedikit, tp byk sgt kecewanya...kecewa sgt sbb biler dh jumpa, sy hanya diam saja..sy x cakap apa2 walau sepatah..sy cuma senyum shj...sy nk sgt bgtau dia, sy amat meminati dia..eh, silap lg..sy amat meminati penulisan dia..hari2 sy baca blog dia..tp sy x ckp pn semua tu...

hari ni, sy masih kecewa smpi sy trsilap beli pedal ayam instead of isi ayam..rasa nk buang saja organ dalaman ayam itu ke dlm tong sampah...

sy nk jmp dia lg...

Tuesday, October 27, 2009

review Papadom

last 2 weeks, sempat la aku g tgk Papadom kt Alamanda..sesape yg x tgk lagi, sila la ke cinema brdekatan anda..lebih bgus kalo korang bole dtg ngan bapak korang...ni filem kekeluargaan okk..so, bring along ur dad k...

aku sama jgk mcm korang sumer, jenis yg x layan citer melayu kt cinema..especially citer2 from that 'hampeh-Prof' and filem arahan anak-beranak itu, yang si bapaknyer suka buat citer 'polis-perasan-bagus' dan si anak suka buat citer 'bdk-kl-yg-mcm-x der-hala tuju'...
tp my 1st movie aku tengok wayang was 'Cinta Kuliah'..sampai skrg aku menyesal...

ok, brbalik pd citer Papadom..ms zaman berchenta x hengat dulu, mmg tgk movie ni agenda wajib la knn..every week g klcc, tgk wayang..sebut je citer ape aku x tgk, juz name it..ngahaha
time tu la, 'cik abg' itu mmg x layan citer melayu except citer arahan En Afdlin..time tu tgh hot citer 'Baik Punyer Cilok'..so, after that mmg aku trtggu2 la citer arahan dier lg..now its a time for Papadom...(papadom adalh gabungn nama Papa n Saadom..jadi la Papadom)

papadom ni kesah bapak yg over protective trhadap ank perempuan dier..utk saper yg dh tgk, my dad was like en Saadom when i was in school..tramat la protective...
from the very beginning till the end, aku gelak smpi kuar air mata..kt prtengahan citer tu, ader touching ckit..sedey2 ckit..nasib baik aku ader bwk tisu..x der la basah 1 cinema tu...

keseluruhannyer, i'm proud of Afdlin's job..so far, x der lg citer yg bole membuatkn kita raser nk call our dad time tu jgk, to tell him how much we love him...ader? x der kn?
tp lpas korang tgk Papadom , korang akn rindukan ayah korang..trust me..

satu yg aku x paham, naper Mun(wife Saadom) perlu pakai make-up time tido?? not realistic okk..pompuan yg siuman x make up time tido..heheh

character yg plg best, tentula Harun Salim Bachik n Que yg cute itu..klakar babe..dgn muka seposennyer, mmg nk pecah perut la ngn diorg tu..

scha al-yahya mmg cantik la dier dlm citer tu..so cute..so beautiful...

ada satu persamaan antara papadom n filem2 arahan that 'hampeh-Prof' is filem ini dilakukan di Penang...
tp yg lainnya, Papadom tidak mengenengahkn loghat Utagha yg selalu digunakn oleh 'hampeh-Prof'...
sebagai seorg gadis kelahiran utara, aku benci btul la org non-utara yg trgedik2 ckp utara..buruk okk..sekali lagi buuurukk ye..di ulang...BURUK!!
so, 'hampeh-Prof', plz take note.. hentikanla loghat utagha sebagai satu bahan lawak jenaka..cari la idea lain plak yg menunjukkan anda itu seorg yg btul2 Profesor..

ok, chowww..
once again, tahniah Afdlin

p/s: next season of Pilih Kasih, aku nk mntk my ceo kenalkn aku ngn Afdlin plak..lalalala

Thursday, October 22, 2009

surprise!!!

i went to the office as usual this morning..awal2 pg lg dh meeting..bosan okk...tp yg bestnyer meting td, bos smpikn amanat ceo kt aku: 'nurul, i smpikn pesanan ceo kt u..dier suh u pg HQ this afternoon utk projek pilih kasih tu'...ceo smpikn pesanan kt aku sorang okk..kalo korang teruja ke x?? tentula aku raser cam brjln di atas awan td..hahaha

dlm kul 10.30pg, my manager call plak..bg pesanan suh dtg kul11pg..tp aku mcm malas nk pegi since keje lain tgh byk n projek pilih kasih tu dh lama abis..about 2 month ago..so, aku mcm mlas je nk pegi..dlm kul 11.30 br brtolak g HQ..on the way ke sana, my manager call lg..suh cepat ckit..siap kena marah lg, 'kn abg suh dtg kul 11'..haha

so, aku pn laju la ckit..kang sumer org trtunggu2 plak..kul 12 br smpi HQ..sungguhla tidak cemerlang okk..sila jgn tiru perangai aku..

setibanya aku kt sana, sumer staff brkerumun kt bhgn depan..mcm ader party lak..sumer x buat keje..ghuper2nyer, si ABG ROSYAMKU ader kt dlm bilik meting ngn my ceo..ghuper2nyer jgk, En ceo pggl aku pegi sbb nk kenalkn aku kt Rosyam..wuahaha..i bangga okkk

tak sangka En ceo x prnh mengabaikn aku dlm apa jua hal..hahaha..almaklumla, developer dlm team aku, cuma aku sorang je pompuan..so, mmg di tatang bgi minyak yg penuh ler..tocey2

sungguhla aku brdebar tggu abg rosyamku keluar dr blek meting..sambil2 tunggu, kita pekena dulu teh secawan..
elok je dier keluar, dtg la Hj Malek (head of business) membawa rosyam trus ke depan aku..melintasi sumer insan2 yg ader disekeliling..pandang je sumer org..aku lak tunggu je dier dtg menghampiri..wahhh

Hj Malek: ha Rosyam, ini la Nurul..peminat u n org kuat utk proj Pilih Kasih ni
Rosyam: oo ni la Nurul..haii, ape kabar?? u yg buat portal kn??
aku: ha ah (serius raser nk pengsan ok)
Rosyam: nk amek gambar?
aku: tentula NAKKKK!!
ps/: aku akhiri dgn ucapan maaf zahir dan batin pd yg tr'jeles'..ngahaha

Tuesday, October 20, 2009

when its already late

We alwaz hide what we feel..n we alwaz take for granted when he stay in front of our eyes..
We keep everything in our heart and let the time to tell him that you still love him..

When we lose sm1, then we tend to mad at ourself for not saying the things we could've a million times.

Anyone can be taken away at any time in our lives but we always wait until they're gone to say the things we never had the courage to say before...


until then,when u know its already late..then you will say to yourself..'if there is any second chance' or 'if i can turn back time'...

'i really wanted him to know, i still love him..
i start to realize it when i saw him with other gurl..
it hurts me so much...
but still i'm happy when i see him happy..
even his happiness is not with me...i can still smile for him..

i cried so much lately..
n i really want to stop crying..
but my tears keep dropping all the time..
i hate it..really hate it

i hate this feeling..its really killing me

Wednesday, October 14, 2009

aper nk jadiii??

aper la nk jadi ngn aku skrg ni? selalu sgt pegi keje lewat..punch card tu sentiasa merah..haishh..buat malu org kampung saja..adik2, sila jgn ikut perangai Kak Noni yer..amatla x bagus utk kesihatan dan masa depan...setiap mlm azam tinggi melangit nk bgn awal..tp seperti biasa azam hanya tinggal azam shj...

minggu ni sibuk siapkn projek IP Postpaid..kul 4 ptg td brgegas ke TM putrajya brjumpa dgn org TM utk brbincang psal projek tu la..plannyer nk pegi besok, bole la prepare soalan byk2 utk Cik Azalina itu, sekali dier nk cuti plak esok smpi isnin dpan..trpaksa la pegi jugak ptg td..sudahnya kul 7 br aku smpi rumah..secara keseluruhannya, perjumpaan td bole dikira brbaloi la. byk input yg aku dpt brbanding dgn meting 2minggu lpas kt Annex, bgnn sblh rebung tu..haram 1 benda pn aku x paham..esoknya trkebil2 nk jwb biler bos tyer psal meting tu..raser nk sembunyi muka dlm laci je..kalo la masa tu doremon dtg, dh lama aku tumpang sembunyi dlm poket dier...

aku btul2 rasa nk brshoping nih..tp perlulah menahan diri dr melakukan perbuatan trsebut..ayat mcm tulis maksud puasa je knn?? arghh, kira bole la..puasa jgk la tu..brpuasa dr bershoping..
ari2 tgk wardrobe..kot2 dgn tiba2 bole ada baju baru..baru la semangat ckit nk g keje..bosan la asyik pki baju lama je..x der perubahan lgsg..huh
tapi mak aku selalu pertikaikan maksud lama aku..dier selalu tyer, 'lama tu berapa lama?'
dan jwpn yg aku bg selalunya x memuaskan hati beliau..

wahai wanita2 jelita diluar sana!! bagaimanakah anda brpuasa dr melakukan perbuatan membeli belah?? silalah berikan tips kepada sy..sekian terima kasih..

Sunday, October 11, 2009

'my blog' go public

halooo korang..aku dh publickn blog aku ni..stlh lbh dr 2bln ia di privatekn di sebabkn oleh hal2 yg trpaksa dirahsiakn..skrg aku rasa mcm dh bole kot publickn..jika hal2 yg dirahsiakn itu dh x jadi rahsia nnt, kita private la blek..heheh

skrg kul 2 pg, hari ahad...aku sdg kebosanan..cik huda dh dibuai mimpi indah..kul 8 td aku g kutip dier kt TTDI..esok kena g antar dier blek..
p/s: huda, cpat la beli keter, nnt u bole dtg sendiri..lalalala

nk ngadu ni, x best la life skrg..mcm x der benda yg menarik..keje brtimbun kt opis tu biaser la kn..sumer org bz..org gomen pn dh pandai bz kt opis skrg ni..apatah lg org keje private knnn..double triple la dier punyer bz...

lg x best, aper kes ari sabtu pn ngadap keje gak ni?? skrg aku tgh duk install Adobe Dreamweaver..huhu..br je aku tau dreamweaver bkn lg under macromedia..tp dh under adobe..huhu..punyer la ketinggalan okkk

menci btul la main kejar2 ngn deadline nih..mmg 'dead' laa..ada ke patut bg projek duration 4 weeks je..dh la trmasuk cuti raya aritu..mmg menggelupur la bdk2 team aku..so, minggu dpn adalh minggu last..dijangkakn kami akn brtambah menggelupur minggu dpn..sama2 la kita saksikn projek ni siap dgn jayanya ataupn x...
disebabkn projek yg hampir 'dead' ni la, aku terpaksa brsengkang mata lg ni...nk jgk siapkn 1 module ni..kalo x, nnt aku x kn sempat siapkn keje aku..chaiyok Noni..u can do it!!!

ok, pesanan utk bdk2 ICT, UIAM batch aku..jemputla ke rumah aku di sri kembangan ni pd 17hb jam 3ptg..aku ader buat open house ckit..dtg tau, jgn x dtg..aku merindui korang..heheh

Tuesday, September 29, 2009

welcome to the world!!

my brother text me this afternoon: "wife selamat melahirkan anak 2.15ptg"..
i felt so happy but yet quite disappointed inside since i'm not with them now...

p/s: baby, welcome to the world..wish u grow up quickly...makcik loves u so much

Saturday, September 12, 2009

Hiii...

sori dh lama x menulis..actually, there's nothing in my mind that is interested for me to write n might b boring for u guys to read..i juz don't want u to waste ur time lepak cni and read smthing bored..

its already 12am now, but still can't close my eyes and layan mimpi indah2..still rasa segar lg..
its alwaz been like this when i went through a tiring day..yea, today was 1 of the day..i hv got training the whole morning..then, after Friday prayer,we hv photoshoot session for Raya festive 2009..it was held at Tmn Tasik Cyberjaya...it so hot but funny n enjoyable..lari kjap dr kesibukan keje..mmg best la kn kalo skip keje..haha
can't wait 2 c the outcome..you guys may check at my facebook..it'll b available soon..;)

actually, few things happen all this while..n problem come n go..smtimes it comes without me need to solve it n then it juz fixed it by itself n flies away...Alhamdulillah

i do chat a lot wif my mum lately..mayb bcoz i miss her so much n she miss me too..still 5 days to go, then i'll go back to kampung n meet her..insyaAllah..

mmg dh x der mood nk buat keje skrg..eventhough i hv few things to settled b4 my long holiday..really need 'rajin pills' huh, so that i keep motivated all the time...radio station keep playing raya rong, thats why la x sabar nk blek raya...

another good thing happen in my life is 'Farisya Alia'..Jat n Ana's sweetheart..so cute n so much like me..haha(ader kaitan ke?)
n can't b forgotten, i dpt anak sedara baru named Nur Yusrina..till now, x sempat brjumpa n brkenalan lg..hehe..this coming raya baru nk jumpa..such a bad aunty huh..so sorry..:(

2mrrw, i'll go to Jln TAR..as usual, need 2 buy new scarf for my mum n my lil sis..dah seminggu request new tudung..ok la, nnt akak belikan...juz wait n wear..hehe

a day after plak, nk continue buat semperit..do believe it okkk..based on testimonial, diorg kata sedap..hahaha

ok la, actually ada benda lg nk story kt cni..tp mcm malas plak nk tulis..x yh la eh..niteeee sumer

Sunday, July 19, 2009

smlm brazam nk bangun awal..tp mcm biaser, azam tggl azam je la..jarang jadi kenyataan..
aku bgn lewat, so trlepas la citer korea 'which star r u from'..hangin la jgk..asyik trmiss je..

dh bangun n mandi, perut dh lapar..br trpikir lamer giler aku x masak..dh brbulan2..kalo la aku dh kawen, mati kebulur la laki aku..siannn
so, pegi jenguk dapur..kot2 ader barang utk memasak..tp ampeh..btul jgk, dh berbulan aku x ke Jusco, bhgn yg jual sayur2 tu..selalu sempat smpi kt bhgn baju je..stuck kt ctu n duit abis kt ctu..x sempat smpi kt bhgn jual barang dapur..mmg kosong btul dapur aku..
ni kalo mak aku dtg ni, mmg kena tadah telinga la jwbnyer..

so, aku insaf kejap..buat la list barang dapur yg nk dibeli..tp time nk kuar g Jusco, aku malas lak nk kuar..panas sgt kt luar..duk umah mcm lg bagus je..jadi hr ni aku duk umah je..buat milo n mkn biskut..pastu aku smbung tido..ngahaha

kul 8 mlm aku kena g opis, standby for 'Pilih Kasih'..ptg td Kak Miza msg suh dtg umah dier amek roti jala b4 g opis..wah, rezeki aku hari ni..ader org nk bg mknn..hahaha
dgn muka x malunyer, aku ckp nk dtg skrg(kul5ptg) sbb aku x mkn lg dr pg..
tp Kak Miza ckp kuah x siap lg..so, aku g beli mknn dulu sbb lapar sgt..elok dh blek dr beli mknn kt luar, kak miza ckp dh siap..bole dtg skrg..tp memandangkn aku dh ader mknn, so aku decide g umah dier mlm ckit la

lpas magrib, brsiap ke opis..b4 that, singgah umah Kak Miza amek roti jala..bwk g opis..dh x ramai yg standby kt opis..mostly remote je dr mana2..minggu dpn pn aku x nk standby..aku nk g senawang tgk live show pilih kasih..nk jadi audience..x nk buat keje lgsg..nk bwk membr2 g saner tgk live show..hopefully everything work fine next week..

Friday, July 10, 2009

cian mama..

arini lunch ngn mama ana..cam biaser, dier dh x larat nk menapak ke terminal tu..so, aku g amek dier n kitorg lunch samer2..
tp td aku kesian tgk dier n smpi skrg nk trgelak lg..ahaks

mama dh masuk 8bln..perut pn makin kedepan dgn jayanya..biler dier jln, perut yg jln dulu..heheh
lpas mkn, kitorg menuju ke kedai jahit..aku nk antar kain utk buat kebaya..dier lak nk amek baju yg dh lamer di tempah..
smpi je selekoh, aku brek mengejut sbbnyer satu bas yg pemandu dier seorang yg kurang ajar lagi biadab dan x sopan juga bodoh dgn rakusnyer tlh jln dulu walaupn pd hakikatnyer dier kena bg aku jln dulu..cis..bodoh!!
akibatnyer, aku brek mengejut lalu segala jenis harta benda dlm keter aku jatuh ke bwh trmasukla purse n hp mama ana..
tp knnn..aku tgk la mama ana biar je hp n purse tu kt bwh..x der pn usaha utk menyelamatkn kedua2 barang brharga tu..
rupernyer knnn...mama dh x trcapai tgnnyer utk mengambil apa2 pn yg bawah dr perut dier..
perut mama dh sgt besar..sian mama

p/s: baby, cepatla keluar...

Thursday, July 09, 2009

monolog hati...

aritu aku amek cuti panjang..so, blek kampung from saturday till tuesday..pastu hebohla kt opis, aku blek brtunang..masing2 musykil apsal aku cuti lama sgt..aku ckp aku blek mkn durian, diorg x cayer..nk jgk buat spekulasi bukan2..last2 sumer trtipu..sibuk la memasing dtg tyer btul ke x aku dh brtunang..


hellooo..kalo aku nk brtunang, satu malaya tahu tauuu..jgn riso..mesti akn trsebar punyalh berita prtunangan aku..chewahh!!


silala prcayer ye, sy x brtunang lg..bak kata mak sy, pakwe pn x der, mcm mn nk brtunang..ha, hambek ko...


hmm..kadang2 bosan jgk eh org duk tyer2 ni..x bole ke sumer org buat rilex..cool..x pyh nk tyer..kn best camtu..
tp adat la kn..aku pn kdg2 gatal mulut tyer org biler nk kawen..padahal aku pn x kawen2 lg..sibuk tyer org lain eh..hahaha
bkn aper, sajer nk tau aku punyer geng ramai ke x lg..wakaka



blek aritu, HoneyVi cedera..lampu signal pecah..abg india mabuk langgar..sian HoneyVi..sob sob
trguris hati aku tauuu


Note: diorg buat gathering kt Broga Hill..aku 50-50 nk pg ke x..kalo aku 'kuat', aku akn pegi...hope aku bole senyum kt dier like nothing ever happen b4...

Wednesday, July 08, 2009

you belong with me..

You're on the phone with your girlfriend, she's upset
She's going off about something that you said
'Cause she doesn't get your humor like I do

I'm in the room, it's a typical Tuesday night
I'm listening to the kind of music she doesn't like
And she'll never know your story like I do

But she wears short skirts, I wear T-shirts
She's Cheer Captain and I'm on the bleachers
Dreaming about the day when you wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along, so why can't you see?
You, you belong with me, you belong with me

Walking the streets with you and your worn-out jeans
I can't help thinking this is how it ought to be
Laughing on a park bench, thinking to myself
Hey, isn't this easy?

And you've got a smile that could light up this whole town
I haven't seen it in a while since she brought you down
You say you're fine, I know you better than that
Hey, what ya doing with a girl like that?

She wears high heels, I wear sneakers
She's Cheer Captain and I'm on the bleachers
Dreaming about the day when you wake up and find
That what you're looking for has been here the whole time

If you could see that I'm the one who understands you
Been here all along, so why can't you see?
You belong with me

Standing by and waiting at your back door
All this time how could you not know?
Baby, you belong with me, you belong with me

Oh, I remember you driving to my house in the middle of the night
I'm the one who makes you laugh when you know you're 'bout to cry
And I know your favorite songs and you tell me 'bout your dreams
Think I know where you belong, think I know it's with me

Can't you see that I'm the one who understands you?
Been here all along, so why can't you see?
You belong with me

Standing by and waiting at your back door
All this time, how could you not know?
Baby, you belong with me, you belong with me

You belong with me
Have you ever thought just maybe
You belong with me?
You belong with me

by Taylor Swift

Friday, July 03, 2009

blek kg..

aku nk menulis, tp x der mood plak...aku tgh sedih skrg..x tau apsal..tp tetiba je sedih tu dtg..x jemput dtg pn dier dtg jgk..so, aku layan kn ajer

esok aku akn pulang ke kg halamn..mcm biaser, blek sorang..
hope ader lg la durian n manggis utk aku...
kalo thn ni pokok2 tu brbuah byk, bole la aku bwk blek ke kl ckit...

td ptg, ceo dtg..x psal2 aku kena pggl..suh access database..trace sms masuk n keluar from system..kelam kabut aku jadinyer..mana x nyer, celcom, maxis, digi kesemuanya menggunakn database yg brlainan..naming pn main suker ati diorg jer..so, kucar kacir aku nk cari data..hangin btul td..yg si bos lg satu yg prasan bagus tu lg la aku meluat, keje dier perli orang jer..kalo la dier tu epal, dh lamer aku telan..nasib baik dier orang, bole lg blek jmp anak bini...

kul 6ptg kuar opis, g joging lak..dpt 1 round jer..sbb aku dh flat giler..then g minum jap kt area2 ctu jgk..elok je abis minum, bos bgtau system ader problem..td database crash..kena fixkn ari ni juger..so, singgah la kjap kt opis..buat aper yg patut..kul9 smpi umah..skrg aku letih n perlu tidur..kang x psal2 tgh hr br brtolak blek kedah

ok guys, nite...

Note: masih sedih..x tau kes aper

Wednesday, July 01, 2009

letih

penatnyer hari ni..tu la, 2 3 ari lpas punyer la suka ria mcm keje x der..padahal, ader je keje..aku yg malas..huhu
so, arini menggelupur buat keje..bos dh shoot email..x leh jadi ni, by the end of this week wajib siapkn...chaiyok nurul!!u can do it!!

kul6ptg aku g tmn tasik dulu..joging 2 round..smpi je ctu, jmp geng..ima n feni..so brtemanla aku joging kali ni...kalo x, sorang jer la..

tgh seronok2 joging tu, jmp 'org tu'..heheh..sempat la brtegur sapa..tp nk buat camner..tu jenis yg bertepuk-sblh-tangan...so, x der la ajak joging sekali kn..ngahaha

alangkah bagus kalo jmp yg -bertepuk-kedua-dua-belah..mesti best eh??

abis joging, naik opis blek..kononnyer nk sambung buat keje la..tp ampeh..aku dh flat giler2..last2, pack barang trus blek..on the way blek, keter raser berat je..x sedap bwk..trus g shell, isi angin tayar combo sekali ngn isi minyak..
sempat di ngorat oleh bangla yg keje ctu..bole plak tyer aku, u brapa kali jmp boyfren..hoho..sungguhla x sesuai punya soalan..raser jgk la nk lempang org time tu..
but at least bangla ni gentlemen jgk kn? ngahaha...
dh siap kedua-dua hal tu, aku singgah lak 7-11..beli susu coklat,gardenia n vitagen..then blek...
trus mandi, solat then trtido smpi la someone msg tyer dh diner blum..br aku jaga blek..
br la sambung ngadap benda alah ni..

ok guys, dh lewat mlm..silala beradu di tmpt masing2 yer

p/s: kalaula hati org itu bole di beli, dh lamer aku beli hati 'dier'...lalalala

Monday, June 29, 2009

minggu bz dh brakhir

arini kuar opis awal ckit..kul5.45 ptg aku start packing barang nk blek umah..nmpknya kesibukn dh brkurangan..

sejak x sibuk ni, aku raser lain mcm ckit..kalo dulu, blek ajer trus raser nk lelap..x sempat nk bosan pn..tp skrg, blek umah jer dh x tau nk buat aper..blek td, trus g basuh blek air, basuh baju, jemur baju n lipat baju..then, skrg br kul8mlm..x kn nk tido dh kot??

brgayut ngn mak kjap..dgr mak brleter smpi setgh jam sbb abg dpn umah ni mntk no phone aku..mcm2 la dier pikir..pukau-hantu-guner2-bla bla bla..cukup 30min dgr mak membebel..so tgk jam lg..br kul8.40...bosan bosan...

ahad lpas lg la bosan..punyer la semangat aku update status kt facebook.."menjadi suri rumah sepenuhmasa"..so, brkobar2 la nk jadi rajin, wanita sejati la konon..stay kt umah je pd ujung minggu..sumer benda aku buat..basuh kain, sapu sampah, kemas bilik..masak je x buat sbb aku puaser...then aktiviti2 itu brlarutn hanya smpi kul 2shj..lpas tu lepak dpn tv tgk Nona..tggu punya tggu, x der plak slot psal kawen2 tu..aku tgk Nona sbb nk tgk yg tu jer..suker la tgk pelamin cantik2, dress lawa2..sekali smlm x der plak..yg ader majlis brkhatan..ciss, nk buat haper?
Nona brakhir jam3..pastu dh x der rancangn best..name je Astro, tp still ader gak time yg x der citer best..huhu
then, kesangapn pn brmula..aku text fidah ajak shoping kt 1-Utama..tggu punyer tggu x reply pn..so, apa lg..aku pn brsiap la ala-kadar, trus drive g Jusco Equine..so, brshopinglh aku secara solo as usual...
tujuan shoping itu adlh utk membeli pakaian sukan..aku dh rajin jogging skrg..so, kena la ader pakaian yg sehsuai knnn..mana tau jmp jodoh time joging ker..ahaks, gatal!!
sempat la rembat sweater color pink u..out of 7 pieces yg aku try, 1 je yg aku brkenan..punyer la lamer aku kt dlm fitting room, at last jadi beli 1 jer..hihi
then, g tgk seluar plak..kesemuanya x memenuhi piawaian..so, 1 pn x beli..then kasut sukan plak x sempat nk g usha sbb mata aku trusha benda lain...ngahaha
aku g jln2 kt bhgn baju2 baby n baju opis...tgk2 jam dh kul6.30..trpaksa la mengeluarkn diri dr perut jusco itu utk mencari nasik tomato utk brbuka..time solat zohor td lg aku dh start mengidam nk nasik tomato..akhirnya, dpt la walaupn x baper sedap sgt tp abis aku makan..haha

sabtu ni nk blek kedah..ader durian, manggis n rambutan..kalo x blek, mmg aku rugi seumur idup..mana aci mmbiarkn abg2 aku je tlg mkn kn utk aku..harus la aku mkn sendiri n masuk ke mulut aku...
so, marilh kita brdoa semoga sabtu ini aku dibebaskn dr dipaksa utk bekerja utk Pilih Kasih itu..kalo x, hancurlh harapn aku utk memanjat pokok manggis weekend ini...
woi..aku bole panjat pokok la!!

Friday, June 26, 2009

'my blog' go private

yes..i juz privatize this blog...hah, senang..kirenye kalo korang brjaya melepak kt cni, it means korang la insan2 trpilih utk melepak kt cni..tahniah utk korang..hahaha

arini jumaat..mcm biaser aku ke alamnda..belek2 baju, tp x der yg brkenan..ingat nk pegi lg mlm ni, tp blek je dr opis, aku trus pengsan..jadi agenda membeli belah akn diteruskn esok pagi pula..n mlm sabtu, mcm biaser kena keje utk Pilih Kasih..n mayb akan ke alamanda lg utk tgk Transformer, midnight show ngn teammate aku..

Wednesday, June 24, 2009

miss my Nurrin



i miss si budak kecik ini..

ku sangka bahagia smpi ke petang

2 hari lpas, aku text my dad n my abang bgtau aku nk blek kg ahad nih..cuti smpi selasa..
so, ari2 sibuk la berangan n hati brbunga riang x sabar menanti hari utk pulang ke kg halaman...
kena lak skrg ni aku dipahamkn sedang musim durian..maka perlulh mewajibkn diri pulang dgn kadar segera...

tapi...

hari ni bos panggil:-

bos: nurul apply cuti eh?
aku: iyer
bos: isnin n selasa minggu dpn eh?
aku: iyer
bos: abang bole approve, tp rabu, kamis n jumaat kiter ader UAT(user acceptance test) tau
aku: iyer..tau

ptg td aku text my dad n my abang sekali lg...'Nurul x jadi blek, cuti x lpas'

p/s: aku benci prkataan 'tapi'...

Tuesday, June 23, 2009

hari aku hanginnn

hari ni g keje awal..pekerja cemerlang katerknn...smlm pn dpt tido nyenyak, x mcm mlm sblmnyer..bole plak trjaga di awal pg..

harini juga hari aku ditipu bos..dlm email, sebut meting pg ni kt rebung yg condong itu..so, brtungkus lumus la aku siang n mlm siapkn aper yg patut 4 the sake of that meting..sekali dtg pg ni, bos aku still kt opis..x nmpk pn mcm dier nk g rebung..haishh, spoiled my mood btul!!

pastu cam biaser, dier mesti dtg melawat aku punyerlh..n he said, meting i kul 2.30..so, evrything should b ready b4 that ok??
hmm..hangin la jugee..kalo tau awal2, x der la aku blek umah n pegi opis blek mlm td n smbung plak buat keje lg kt umah b4 sleep..

ok la, x per la..bos, i maafkn u..hihi

yg aku x maafkn, si stranger2 yg ntah shiapa2..yg suker ati duk kutuk aku suker blek umah lewat2..selalu ckp aku ni tlg jaga pintu opis..selalu perli 'x keje ke mlm ni?'..'eh, x tido kt opis ker?'..'btul ke kt umah ni?'

pesanan utk mereka2 itu:-
helloooo..this is my life!! i donno who u r..i never disturb ur life..so dont ever disturb my life..
i nk blek lewat ke..i tido kt opis ke..u x yh nk amek tau..

hah..ok..fuhh..lega bole marah org..

tu la kn..kdg2 kiter x tau aper yg org pikir tentang kiter..smtime kiter x tau pn ader org yg sedang memerhatikn hidup kiter..aper benda yg kiter buat, dgn saper kiter kuar, mcm mn kehidupn kiter..
bcoz 4 me, idup kt KL ni org jrg amek tau hal org lain..masing2 lebih prefer 'jaga tepi kain sendiri' which smtime ada baiknyer..give us more privacy...
n aku jenis yg suker privacy..x perlu amek tau sgt hal aku bcoz 4 me, everybody have their own life..so, jagala life masing2..

sy keje smpi mlm, bcoz thats how my work is..mengejar deadline tu adlh prkara biaser for those in IT-related industry..yes, i'm a girl..so what???

Monday, June 22, 2009

andai kau tahu...

skrg kul 11mlm..aku br blek dr opis..terasa ingin brhibernasi..tp ader ckit lg nk kena settlekn b4 meting pg esok..so, hibernasi ditangguhkn..dan aku tgglkn korang dgn lirik lagu dibwh ini yg punya makna trsendiri dlm idup aku...

Sangsi Asmara

Di sebalik kata ada rahsia
Di sebalik senyum ada makna
Kan kubisikkan padamu
Satu hari bila perlu
Saat pasti kau jadi milikku

Biarkanlah aku menanggung rindu
Biarkanlah engkau tiada tahu
Halus kasihku padamu
Zahirnya takku lihatkan
Hingga pasti kau jadi milikku

Entah bila bermula
Cinta yang tak kusangka
Mungkin terlalu lama
Sangsi asmara... terpedaya

Berlalulah masa tak sanggup ku menanti
Gelora di jiwa tak siapa mengerti
Siksanya menanggung rindu
Sukarnya memendam rasa... kekasih

its 4.45 am

its 4.45 am..n it is Monday..at 8.30 am i must b at office..
damn!! still can't sleep at this time...

hmm..what i gonna do at this time around??really hates when i'm in this kind of situation..wake up at a time when everybody is sleeping bcoz it makes me feel so lonely inside..n cannot help it..
makes me miss my family so much..

hah yeah..today is father's day..oh nope!!yesterdy actually..already wish my dad..n as like another year, he wait for his children wishes...(abg, jgn luper wish!!)

p/s: mycolorful weekend Part 2 discontinued bcoz the author is so lazy to write..hehe

n she wanna continue to berangan now..bye

Sunday, June 21, 2009

my colorful weekend...Part 1

aku br blek dr melawat membr kt Hospital Ampang Puteri..br lpas deliver one cute baby gurl..
"fil, cute btul anak kamu..." huhu..tahniah tahniah..

aku ader mslh ckit..biler tgk baby jer, mesti raser nk anak..teringin jgk meraser mmbesarkn anak sendiri..tp bak kater mama ana, in order utk dpt anak, ader peringkt2nyer..aku patut melepasi beberapa peringkt dulu br dpt anak..antara peringkt2 trsebut adlh:-....
ha!!pikir ape tu?? sudah sudah..sumer dh besar pnjg..aku x citer pn korg dh tau...

pesanan utk mama ana n teacher reha, korang mmg ampeh..sehari x kenakan Noni mmg x senang idup...

hmm, psal smlm plak..yea, akhirnya brjaya jgk aku men'sauna'kn diri buat kali pertama dlm idup..hasil ihsan cik Jue..tq frens..hihi
mmg best giler la..b4 sauna, kitorg g breakfst kt ctu..mmg heaven la breakfst dier..x rugi aku bgn awal utk ikut Jue g breakfst kt ctu..(awal ker??)
abis melantak smpi kembung, trus g sauna..bole la smpi 2 round..pastu muka aku dh merah dh..x tahan kot..panas sgt..
dh letih brsauna, naik blek..aku hantam mandi smpi setgh jam..syok giler berendam dlm bath tub..yer la, teringin gak meraser melayan perasaan dlm bath tub..heheh, sori ye geng, korg x dpt meraser mandi dlm bath tub sbb dh x sempat..ngahaha

kul12 Jue check out..flight kul7ptg..kuar je dr tmpt penginapn, sumer dh menggelupur mntk nk mkn..sibuk la sumer org pikir nk mkn kt maner..yer la, duk M'sia kn..mkn melebih2 smpi nk mkn aper pn pikir smpi nk dkat sejam...
lastly, cik Jue teringin nk mkn sate Kajang..maka brtolaklh kami ke tmn melati yg ader sate kajang yg agak sedap itu..bole tahan la sedap dier

biler sumer perut dh buncit, trus ke greeenwood antar cik pidah blek umah..then trus ke Putrajy sentral utk antar Jue..

eh, esok la smbung Part 2 sbb aku nk kena buat keje ni..

k bye..

Friday, June 19, 2009

terujanya..

mlm ini aku akn ke ampang dan akan brmalam di sana..slmt tinggal tilamku yg empuk..aku akn tido di atas tilam yg jauh lg empuk dr kau..ngahaha

membr aku dr Terengganu ader kt KL tu..training seminggu..esok tgh hr dier dh nk blek..so, b4 dier blek, haruslh aku menyibukkn diri di hotel yg dier sedang menginap itu..sbbnyer, dier dtg sorang, naik flight, hotel best n yg plg penting, bole dgn slamber je g sauna tanpa dikenakn sebarang byrn..jadinyer, kalo x pg, berkemungkinan besar aku akn menyesal seumur idup..

tu la kn, walaupn aku begitu bz di opis, tp kalo smpi bab2 spa, saloon, shoping dan yg sewaktu dgnnya, aku akn dgn suka rianya melupakn kjap kesibukan itu okkk..
bos, sila maafkn pekerja mu yg cemerlang ini...

esok adlh minggu ke-3 live show pilih kasih..dan aku akn standby di cyberjaya shj..dh malas nk menapak ke senawang itu..in fact, aku tgh sengkek skrg..maklumla tgh bln..
jadi, org yg bakal ke sana esok akak menggelupur la..sbb x tau flow mcm mn lg..
tp x per, sesaper je yg kena pg, jgn riso sgt yer..
kalo ader mslh, kami2 yg standby ini akn sedia membantu...

ok, aku nk solat..n lpas tu nk sambung baca blog 'org tu'

Thursday, June 18, 2009

'b professional' itu penting juga...

scene 1
*********************
smlm kuar lepak ngn member2 time bljr dulu kt McD gombak smpi kul12..biaser la, biler dh brjmp jgn harap bole blek awal..mcm2 gosip keluar..nasib baik dlm group kitorg tu, ader sorg yg ala2 cinderella..asal kul12 jer menggelupur ajak blek..takut kasut trtanggal agaknya..
so, pulanglh kami ke destinasi masing2..
dlm prjlnn pulang, aku kena antar membr aku yg sorang ni blek TTDI dulu...so, dlm keter tu kami brbualla..x kn nk diam jer...
dia bgtau, housemt merangkap opismt dier resign..notice 24 jam..atas alasan: diminati n meminati kwn seopis, then bf dier dpt tau..then trus amek keputusan tuk resign..walaupn x der keje lain lg..main resign jer...

pandangan aku:
hellooooo..b professional okkkk...cara u solve mslh tu quite childish i think..skrg ekonomi dh mcm longkang, u main resign mcm tu amatla tidak sesuai..
apa kata u cari dulu keje lain, then dh confirm dpt br resign..itu br btul dikkk...

x tau la pandangn aku ni btul ke x..ataupn itu hya pandangn org yg x ber'pakwe' shj..org yg ader pakwe mgkn menyokong tindakan si gadis itu..ntah la...
yg pasti, jgn bwk mslh personal ke opis..mslh nanti..
b professional k

scene 2
***********************
aku trperasan sesuatu kelainan dlm idup aku skrg..btul2 dh lain ni..agak bimbang juga dgn kelainan itu...
hmm..benda ni trpikir ms tgh drive nk blek umah td..kalo time blek, mmg aku bwk slow motion jer..melayan perasaan smbl bukak radio kuat2 smpi nk tr keluar jantung(ayat mak aku)...semasa dlm proses melayan perasaan tu, aku trpikir: dh lamer x dating, dh lamer x tgk wayang, dh lamer x shoping secara brjemaah, dh lamer giler x terima bunga n dh lamer x brckp thru phone smpi merah telinga....

ok, korang jgn pelik dulu..biaser je kn..org x der pakwe mmg mcm tu(ayat mak aku lg)...yg perlu dipelikkn adlh: aku suka idup aku skrg..enjoy this life to the fullest...aku x kesah dgn prkara yg lamer2 dulu aku buat n skrg aku dh x buat dh...
aku raser la, kesibukkn keje di opis telah mengubah siapa diri aku skrg..hmm, parah ke x eh mslh ni???

hmmm, b professional la

scene 3
**********************
(bukan gambar hiasan)
bukan nk cerita pasal gadis di atas..tp nk cerita psal 'sesuatu' yg ada dlm perut gadis di atas yg berusia 7bln lebih...aku x sabar nk tggu 'sesuatu' itu kuar...sebabnyer aku geram yg amat bilamana aku brsembang ngn dier, ckit pn x der respond..gadis dlm gamba itu claim, biler papa dier yg brsembang, mau pulak dier layan..ni dh dikira pilih kasih ni...
bukan aper..mama n papa 'sesuatu' tu selalu ajar yg bukan2..aku takut 'sesuatu' trpengaruh..
contoh yg bkn2 itu aderlah:-
kes 1:
papa: nanti baby jgn jadi mcm aunty Nurul tau..
mama: naper?
papa: aunty x nk kawen...

kes 2:
mama: nanti kamu dh besar, kamu tyer aunty 'biler dier nk kawen?'

kes 3:
mama: nnt rayer kiter g umah aunty..kamu jgn luper mntk duit rayer byk2 ckit...

ulasan aku:
wahai 'sesuatu'..kamu jgn dgr ckp mama papa psal aunty yer..tu x btul..kalo kamu nk jadi mcm aunty, di alu2kn..nnt aunty ader geng nk g shoping...hahaha

lg satu, sila jgn tyer aunty biler nk kawen..kalo kamu ingkar, x dpt duit raya..ngerti??
b professional k

ok sudah!!mengarut jer mlm2 buta nih...nk sambung buat keje lak..nite everybody..

Tuesday, June 16, 2009

tell him how u feel...

hari ni btul2 hari kucar kacir..bukan sbb aper..sbb aku jadi malas tahap x tau nk ckp aper dh..mmg malas btul..ari ni ader task nk kena siapkn kt opis..dh la malas, bos plak x henti2 dtg melawat kt tmpt aku, duk dlm blek sudah la..ni x, nk jgk kuar jln2..lg la aku jadi malas..tension la jgk biler asyik dtg tyer progress jer..

at last, end up aku g kaco2 orang..monitor aper bende diorg buat..kire mcm team leader la kalo kt kilang2 kn..i guest la...

mlm ni bosan gak..reha kuar ngn bf dier, housemt yg lain masing2 memerap kt dlm blek as usual..so, tggl aku sorang duk melangut tgk tv n lappy ni...

aku tgh layan citer 'La Dolce Amira' kt tv3...layan sbb ader Fizo je kt dlm citer tu..ngahaha...
trtarik kt 1 part ni..aper name ntah minah tu..dier kire mcm motivator la kot...
dlm scene tu, ader sorg pompuan ni minat kt someone la..aku pn x tau saper...
then, yg si motivator tu pn ckp la lbh kurang camni:- "tell him how u feel..let him know"

dgr jer part tu, aku trus trgelak sengsorang...trpikir sendiri, idup ini mmg tak mcm dlm drama..
ckp mmg senang n bole dibuat..cuba kt alam realiti ni, ader yg berani "tell him how u feel?"
ader?? yg pasti bkn aku..wakaka

Friday, June 12, 2009

lotih den...

skrg ni tgh lunch hour..memandgkn arini ari jumaat, semua lelaki ini sdg berada di masjid(i guest)..yg si perempuan lak berada di pasar tani putrajy..aku stay opis..sbb td ader keje urgent nk siapkn..skrg dh siap, malas plak nk ngadap keje baru..tggu kul 2 lah br start blek...

lately ni selalu la jgk masuk opis lmbt..kiter buat ala-ala bapak-aku-punyer-opis la..main dtg sesuka ati..bos pn x kesah sbb dier tau kitorg keje smpi lewat mlm..like last nite, aku blek jam 11mlm..

time nk blek tu, aku paksa mior n fadli temankn aku smpi ke keter..takut beb jln sengsorang kt area parking tu..huhuhu

nk citer kesah smlm..aku dtg seawal jam 10pg...hahaha
elok duduk je atas kerusi, Man(system analyst 1) dtg tyer psal Projek 1..bncg2 kjap..then settled
2 min kemudian, Abg Rizal(system analyst 2) lak panggil utkk database review projek 2..
semasa dlm discussion tu, abg iwan(project Mgr) lak interrupt.."Nurul, bos pggl meting projek 1"
then, abg Rizal ckp.."ala iwan, bg la aku pnjm nurul kjap..10min jer"
so, abg iwan pn.."ok nurul, 10min lg masuk meting"
seperti dijanjikn..10 min kemudian, aku masuk lak meting projek 1..

sedar2 dh kul1 tgh hr..perut dh x tentu arah dier punyer lapar..so, break kjap g mkn..
abis mkn sambung discussion ngn abg rizal..brlarutan smpi kul 4..
elok nk abis, CEO plak smpi..
smbung lg meting ngn CEO smpi la kul 5.30..

dlm erti kata lain, masa aku abis utk meting jer..keje x siap2 jgk..
jadi trpaksa la kami brsengkang mata smpi ke mlm ngadap keje yg trganggu pd siang arinyer..

kn best kalo dlm keje x yh meting..bak kata Man.."we r born to type, not to speak"..hahaha

dlm kul 6.30 ptg, perut jadi x tentu arah lg..kt opis pn dh tggl baper org jer..aku tgk bdk2 ni dh kuar, tp laptop still atas meja...
pastu nmpk Miji(Project Mgr jgk) pn nk kuar..
"g maner Miji?"
"g minum ngn diorg"
"aik..diorg x ajak Nurul pn"
"hah..jom"

secepat kilat aku amek purse n hp..ber'avanza' ngn Miji g Hassan cafe..smpi saner, nmpk la bdk2 tu tgh bersenang lenang tanpa mengajak aku..cis..ampeh..ntah mcm mn diorg bole lupakan puteri sorg nih, aku pn x sure...

so, aku pn start sound bdk2 tu.."ooo, dtg minum x ajak.."
"bkn x nk ajak, keter dh penuh..lgpn, sajer jer bg ko dtg ngn Miji"

baek punyer alasan..

biler lepak ngn lelaki2 ini tu, prbincangn tentula bkn bab2 sale yg masih brjln diseluruh negara, or bab lipstick yg baru beli ke or minyak wangi yg bole tahan lamer ke bla bla bla..

prbincangn mestila tentang aper techno plg latest, game aper plg best, aper new project yg gempak, test voice recognizer kt Blackberry bla bla bla..

aku..layan kn ajer..walaupn hati memberontak nk suh sembang bab shoping..tp jgn harap ler bdk2 tu nk lyn..jadi aku pn trlayan la discussion diorg tuh

kul 7.30 dh blek opis blek..solat dulu, then smbg keje..berlarutn smpi kul10..mak pn dh call suh blek..elok tgh brsiap, dtg la opismate aku memberitahu ader error kt apps dier..so, brsengkang mata lg la ngadap code dier lak..
Man jer la melayan..aku tgk jer..mata dh x larat nk angkat dh..
mulanyer aku nk tggu diorg siapkn..tp nmpk gaya mcm lmbt lg jer..so, Man arahkn aku blek dulu..
tp aku kn dh bgtau aku takut nk g kt keter tu..jadinyer, Man mengarahkn Mior n Fadli (software engineer) temankn aku smpi ke keter..
so, dlm keterpaksaan.. makanya diorg pn temanlh aku smpi ke keter..then aku pn pulang dgn lesunyer...

ok, dh kul 2..aku smbg blek keje...byezz

p/s: aku ke senawang lg esok, utk live show Pilih Kasih, 2nd week

Tuesday, June 09, 2009

am I workaholic???

percaya or tak, memang aku keje non stop lately ni...live show Pilih Kasih is every Saturday..so, setiap sabtu mmg x available la aku utk melawat mana2 shoping complex..

citer Pilih Kasih
*************************
on Friday, diorg ade full rehearsal..so i should b there utk tutup undian n submit result pd producer..masa tu aku pegi ngn abg iwan(my bos) and badang(marketing)..naik keter ngn abg iwan mmg best..dier tu racer..so, pantang mana2 keter potong, sah dier lwn blek..aku sukerrrr

elok je rehearsal diorg abis, director plak x puas ati..nk buat rehearsl sekali lg kul 3ptg esoknyer..time tu aku rilek2 lg
tp rilek kjap je sbb lpas tu produce dtg mengganggu ke'rilek'kn aku..
"esok kul 3 eh kt cni.."

ha sudah, aku br je pikir nk rehat kjap..ptg2 ckit br pegi blek ke Senawang..but then, trpaksa tukar plan, kul1ptg dh kena gerak g sana since it will take around 1 hr without jammed..

nk dekat 2pg br smpi umah..dh letih sgt2..trus tido..kena lak br beli cadar n comforter br kt Aizat..100% cotton..mmg heaven la tido aku...

esoknyer lpas Subuh, aku hantam tido lg..kul10 abg iwan call..trus bgn n siap2..kul1 dh gerak ke rtm senawang blek..seperti yg dijangka, mmg jammed..agak teruk la n amat membosankn...

smpi dh lewat..mlmnyer live show..utk 1st week ni mmg voting x byk n audience pn x ramai yg dtg..x penuh pn 1 dewan...

agak kucar kacir la aku kt ctu..maner dgn streamyx yg mmg ampeh, auditor yg mcm x tau pape n ader org tu yg mmg kaco daun..haishhh, bengang btul aku..

abis je show, aku trus drive blek..bosan arr drive mlm2 n sorang2..sunyi jer..kena lak ader 3 accident yg teruk2 belaka..bole nightmare aku..

smpi umah, badan dh letih..luckily esoknyer ahad..bole aku rehat sepuas2nya..tp x jgk..luper auditor mntk traffik report..x psal2, ahad aku kt opis..

tp luckily lg, isnin abg iwan ckp bole cuti sbb dh keje ari sabtu..tp x jgkkkk..mr head dh call..ader je benda nk kena siapkn seolah2 dh x der hari lain..hangin btul aku..

x psal2, aku x merasa cuti lg 2 3 minggu ni..cis cis dan cis lg!!

Friday, June 05, 2009

Pilih Kasih go live by tomorrow...

aku dh mula raser takut...butterfly in my stomach..huhuhu
esok dh start live show pilih kasih di TV2..
lately ni mmg keje kuat btul..dtg keje pagi, blek mlm...
sabtu ahad pn keje lg..
(tp mcm biaser, aku tetap ader maser utk shoping..ngahaha)

skrg ni, family Reha ader kt umah..ayah dier ader kursus kt Putrajaya..mak dier geleng paler jer tgk life aku...smlm blek keje kul 8 mlm..then trus siap2 nk g alamanda cari baju..tp x jadi sbb dh lewat..end up g diner ngn diorang..pastu aku g TTDI plak jmp huda..pnjm Celcom broadband utk aku bwk g Senawang mlm ni...kul 1pg br smpi umah, then tido..

arini bangun awal sbb dpt msg dr bos..ader emergency meeting ngn CEO...dh nmpk dh kelibat dier masuk opis...jap lg kena pggl la tu..sblm kena pggl baik aku brpoya-poya dulu..ngahaha

awal minggu ni, aku attend meting ngn producer Pilih Kasih kt rtm angkasapuri..memadangkn aku dh lmbt nk ke meting trsebut, makanya aku paksa bos aku pegi ngn aku..kena lak dier kt HQ di faber, aku kt cyber..jadi aku pg fetch dier dulu kt HQ, then br g rtm..mana x nyer, aku kalo g tmpt2 yg x prnh pegi ni, wajibla sesat dulu baru nk smpi..tp disebabkn di meting pntg, x der masa dh aku nk sesat2 dahulu, jumpa jln kemudian..so, g ngn bos slmt la ckit..
jakun la kjap..mana2 tmpt aku pegi, aku paksa bos snap gamba aku..dier pn layannn ajer..x der plak nk munjung mulut ke haper..hahaha

mlm ni ader full rehearsal..aku diwajibkn ader kt sana..rtm senawang pn aku x tau kt maner..maka mcm biaser, kiter blasah jer

ok ok, bos dh kucar kacir pggl kitorg masuk meting..byezzzzz

jgn lupa saksikn pilih kasih di tv2 sabtu, 8.30mlm yer

Friday, May 29, 2009

demam 'Pilih Kasih'

haa..suasana seperti diatas hanya trdpt di opis aku shj pd setiap ari isnin smpi kamis jam 4.30 ptg..kul 4.15 aku dh paksa teammate aku g bukak TV n adjust antenna yg mcm gampang itu..moga bos aku brmurah hati dermakn kitorg astro secepat mungkin..
tepat jam 4.30 je, aku kerahkn sumer tenaga kerja join aku tgk RTM okkkk...
bdk2 tu bknnyer reti tgk RTM sgt..asyik lyn astro jer memasing...

best woo..korang ader keje tgk tv?? x der kn??
ader keje tgk tv smpi bole masuk dlm timesheet?? mesti x der nyer..
g tgk tv sbb curi tulang ader la kn..ngahaha

yer..ni sumer gara2 rancangan Pilih Kasih tu la..yg aku kucar kacir siapkn 2 3 bulan nih..programnyer dh brjln..skrg ni tgh minggu diorg tayangkn diari jer..
aku ari2 duk monitor voting bdk2 tu...bole tahan la jgk tingginyer vote diorg..tp x leh la nk hebohkn kt 1 dunia..nnt x pepasal abg Rosyam serang aku..

live show brmula 6/6/09..korang tgk la yer walaupnn sblm ni korang x prnh pn nk bukak channel 102 tu kn..ngahaha
di hari itu juga, aku akn brada di tempat kejadian demi utk memonitor system voting trsebut..
tp kt senawang weh..hotel aper arr yg best kt senawang??rancangan sure abis lewat..x kuaser aku nk drive mlm2 sorang2 dr seremban blek SK..baik brmlm kt saner, then esok aku bole la lajak g Nilai 3 lak..wuawuawua

p/s: meeting ptg td, bos mengucapkn Selamat Datang ke 1 projek baru brnama CUG kpd aku...

Tuesday, May 26, 2009

bosan jugeee

kadang2 bosan juga dgn perangai sesetgh org..kejenyer sibuk nk carik kesalahan org lain..kesalahan sendiri buat x tau jer..yg penting dpt melarikn diri dan tuding jari ke arah org lain..mayb suker kot tgk org lain menggelabah..

aku pn tau sakit ati jugak..tp x tau nk marah kt org..mgkin sbb tu kot org berani buli kita..sbb aku mmg x der ilmu nk buli balik nih..x per, lpas ni kiter email kt afdlin shauki..suh dier ajar cara buli balik..

yer, mmg aku raser aku dibuli secara senyap-senyapan..aku kn adik..adik kena hormat kakak dan abang..tp adik juga ada perasaan..

p/s: semoga rasa hormat ini x hilang...

Friday, May 22, 2009

Nizar vs Zambry

kjap Nizar kjap Zambry..dulu Nizar skrg Zambry..
sian kt Perak eh..

patutla maser 11Mei itu ari, Zambry rilek2 sajer..mcm tau2 jer nk menang blek..hihi

tp mengikut trend or situasi kt Perak ni, masing2 dh dpt agak, isu ni akan brlarutan selagi mana suara rakyat Perak sendiri x didengar..
selagi mana suara diorg tidak didengari, selagi itu mereka akan trpekik trlolong kt sumer pihak..

jadi, sumer pihak yg trlibat, x payah la nk buat2 pekak, masing2 ader telinga kn??
so, kena la dengar..kalo x dengar kang, Tuhan tarik blek nikmat mendengar tu kang baru tau..heheheh

p/s: mood happy after audit..lalala

Thursday, May 21, 2009

i need a break

yeah..mayb i need a break after what i saw n what i found today..both what i saw n what i found were juz enough to make me realize that i still miss my old time..

smtime on certain condition, i admit that its not easy to have me n only me in this world..its hard though..
even most of the time, i enjoy my life which have juz me n only me in my own world...

after what i saw n what i found today, i juz can say.."andai dpt ku undurkn masa..."

Wednesday, May 20, 2009

kijeeeeeee

hari ni dh dpt senarai nama peserta2 pilih kasih..n kesemuanya dh dimasukkn ke sistem..kalo x silap aku, 25hb ni dh bole start mengundi peserta2 trsebut...
disebabkn pilih kasih ni la, abis kesemua jenis realiti tv show aku tgk..dr AF, mentor smpi la OIAM..skrg dh minat giler kt Tomok..ngeh ngeh ngeh..(tp aku x minat kakak dier..)

projek ni amatla penting bg aku..penting utk KPI(key performance index) aku..so, kena buat btul2..sudahnya, smpi blek umah pn duk ngadap benda alah ni lg..tp x per, ujung bln 8 dh bole tutup kedai..insyaAllah

dr ptg td, kepaler raser berat sgt..raser mcm nk letak kepaler kt bwh..berat sgt dier duk kt atas ni..huhuhu
lusa ader audit..means esok ader sehari jer lg utk finalize everything..hopefully sempat la siap..
ok la, i nk buat keje lak..byezzzz

Tuesday, May 19, 2009

kesakit hatian

Sakit hati btul dgn TNB ni..tp bkn sebab elektrik x der ke haper..tp psal web yg aku buat utk diorg la..byk songeh btul..mcm2 mslh dier..dh la x kasi akses diorg nyer network dr luar..nk jgk aku menapak g tempat diorg..bosan tul..kot ler ader mamat ensem kt dlm tu, brselera jgk la aku nk pegi..ni sumer tahap aku dh bole pggl pakcik, tu yg bosan ckit tuh..

p/s: minggu dpn la pegi..arini aku nk ngadap projek abg rosyam yg dikasihi..heheh

projek rosyam dh makin hampir ke kemuncaknyer..lusa dh UAT(User Acceptance Test)..so, jgn harap la aku nk ngadap projek TNB dlm masa trdekat nie..
minggu dpn rancangn tu dh nk ke udara..
really excited to c the outcome..huhu

Thursday, May 14, 2009

aku kembali..

aku kembali menulis kerana disini trtumpah segala jiwa dan rasa...

slmt membaca..:)

Monday, April 27, 2009

Cukuplah sampai disini saja..

Perghh..mcm lirik lagu lak..heheh..Baikla korang, disini aku ingin mengumumkan bahawa ‘my blog’ akan tutup kedai berkuatkuasa serta merta..notis 24jam..haha
Aku dh malas nk menulis..kalo aku rajin pn nnt2, mayb aku akn tulis kt tempat lain plak..
My blog ni dh berusia 3 thn..aku start menulis mase final year project(FYP) kt UIA dulu..time tu sumer bdk2 FYP bukak blog..so, aku pn terjoin sekali..lalu berlarutan sehingga ke hari ini di saat aku dh pn bekerja n dh study semula..
Dihari yg brsejarah ini, aku mengishtiharkn yg aku akn berhenti blogging..aku nk buat mender lain plak..tp x tau lg aper benda tu…hihi
Aku dpt rasakn skrg ni kehidupn kian mencabar..ada lagi cita2 yg x kesampaian nih..aku tgh berusaha keras utk merealisasikn cita2 dan impian aku tu..doakn kejayaan aku yer..
Jadi, dikesempatan ini, aku nk ucapkn jutaan terima kasih pd kalian semua yg sudi menyinggah di cni..lpas ni korang singgah la kt tmpt lain plak yer…pd yg sudi memberi komen dan kritikn, tq tq tq…
Kalo yg nk menghubungi aku, sila la email kt varkisa_84@yahoo.com.. Kt alam maya ni, aku sentiasa je ader tiap2 hari..yer la, dh namer pn keje software engineer, sah2 la ngn pc tiap2 ari kn…so, x susah pn korang nk carik aku kt cni..kt fb pn aku ader..add la yer
Ok la, aku doakan korang sumer mendpt apa yg dihajati dan sentiasa brbahagia selalu dgn aper yg korang ader atau dengan sesiapa shj yg korang punyer..adiosss..Wassalam

Sunday, April 26, 2009

panassssssssss

hari ni hari ahad..plan asal nk pegi Melaka, jmp abg aku..dier ader induction course kt saner..tp memandangkn dier gigih mendengar ceramah, bc buku utk exam lg, so kitorg decide x yh jumpa..
then, once plan dh x jadi, aku plan duk umah jer..kt luar cuaca panas giler..nk kuar shoping pn mcm x brsemangat..panas sgt..lagipun semalam dh shopping tahap melampau..ari ni lebih baik duk umah jer..

tp kul4 aku dh start bosan..x syok arr duk umah time weekend..mak aku ckp, cuti2 duk la umah, belajar masak ke, basuh baju ke, basuh keta ke...mcm2 la..kirenyer buat aktiviti2 biasa utk seorang muslimah la..tp mcm biaser, aktiviti2 di rumah ni, aku x brkenan sgt nk buat..ngahaha...

then, bukak lappy..menaip kt cni, carik info ckit2 psal codecharge..n sambil2 tu YM ngn Mr n Mrs Aizat..ajak bdk2 tu diner sekali mlm karang..so, kul8mlm ni kena g kutip diorg..mkn kt Shah Alma lg kot..sedap woo mkn ctu...tgk la cam ner, depends pd Mama Ana,kot2 la dier ader mengidam nk mkn pape..so, ikut selera dier jer la..

last week ader meting ngn Suhan Movies..timing mmg x kena..masa tu tgh sibuk ngn projek lain..then, di ajak metin utk projek lain..aku bgtau my boss, x nk pegi meting tu..tp dier ajak jgk..yer la, aku kn teringin nk jmp Rosyam tu..sekali pegi, dier x der..yg ader org lain selain Rosyam la..aku x kenal sgt diorg tu..

meting tu aderla meting yg paling x best aku prnh attend..hopefully dh x der lg meting yg lebih x best drp itu..kalo ader lg, sila jgn bwk aku..aku x suker kena marah..amat la raser x best..kalo raser x puas ati, ckp la elok2..x yh la nk kuarkn perkataan2 kesat...x baik okkk..

dulu Ana selalu ckp..'hang lembik mcm pompuan'...ngahaha..lembikkah aku???lembik kottt

esok keje mcm biaser..aku akn try siapkn keje utk Pilih Kasih tu by this week jgk..hopefully bole la siapkn..InsyaAllah

Saturday, April 25, 2009

misi balas dendam...

minggu ni minggu bekerja seolah-olah akn hidup 1000thn lg..gigih x hengat..pagi kt cyberjaya..ptg kt PJ smpi pagi esoknyer..mak aku cam biaser, time blek keje kul 5 6 pagi jer, sah suh berenti keje punyer..x best punyer solution...

yg aku pn satu, saper suh bgtau lunch kul6ptg, drive sorg2 kul 2 pg..tp biaser la..anak solehah mmg camtu, x pandai tipu..kalo tipu je, sah gagap..ngahaha

psttt..aku ponteng klas arini..aku g opis buat keje ckit smpi kul 2ptg...
lpas tuuuuuuuuu,jeng jeng jeng..
MISI BALAS DENDAM...oleh sbb minggu ni keje kuat sgt,mesti ader hadiah utk diri sendiri kn...
hadiahnyer, aku ajak huda g KL..membeli belah seolah2 aku ank Tan Sri...main hambek aper benda yg berkenan..
yg buat aku senyum smpi skrg, Carlo Rino's bag is mine now...yezzzza..6 bln beb mimpi beg tu..skrg ader ni ha..kt sblh aku..heheh

ok la, aku dh nk tido brtemankn beg Carlo Rino..hahaha

Tuesday, April 21, 2009

Berkahwinlah demi Tuhan..

Aku sedang menghabiskan satu buku brtajuk ‘Membina Rasa Cinta’ yg ditulis oleh Dr HM Tuah.rasa x sempurna kalo di simpan sendiri2 saja..seronok juga kalo dikongsi dgn korang sumer...dlm buku trsebut, penulis menghimpunkan byk soalan2 yg diterimanya oleh org ramai dan kebanyakn dari golongan wanita..soaln byk berkisar soal cinta, soal x der calon lg, soal dah lanjut usia, soal x der yg brkenan bla bla bla..kesemuanya soalan2 biasa yg dihadapi oleh golongan wanita yg blum berumah tangga..andai sudah berumah tangga, soalannya lain pula..lebih kepada cara ingin menambat hati suami, brhadapan suami yg curang, suami brpoligami bla bla bla..juga soalan biasa utk wanita yg dh berumah tangga..

Pokok pangkalnya..seorang wanita sejuta derita...

Geram juga bila membaca..kesemua soaln dtgnya dr wanita..dan semuanya brkisar tentang lelaki dan cinta seolah2 wanita ini x ada mslh lain atau perkara lain utk difikirkn selain cinta dan lelaki.

Ada yg menyatakan kegusaran kerana tidak ada kerja dan tidak ada calon utk dijadikn suami. Dan yg digusarkan adlh yg ke-duanya itu iaitu tiada calon lg..persoalan ini dtg dr seseorg yg punya degree.

Alahaii..kenapalah jadi begitu lemah pd keadaan.sepatutnya pikirkn mslh yg pertama tu dulu..cari kerja, cari duit sendiri..itu yg lebih pntg dr menunggu seseorg dtg ke rumah masuk meminang dan anda brkahwin, lalu akhirnya ke dapur shj..

Wahai wanita, usia yg Allah kurniakan jgnlah di bazirkan begitu saja. Utk yg blum berumah tangga, jadikanlah masa dan ketika ini utk mengejar cita2 dan membina kecemerlangan peribadi...bukankah itu lebih membahagiakn?

“Usia 25thn rasanya belumlah trlewat. Dan usia 35thn blum apa-apa kalau sepanjang usia itu telah digunakan utk membina kecemerlangan”

Memang ramai yg suka brtanya bila akn brumahtangga, sudah brpunya atau belum bla bla bla..adakah itu penyebab kita ingin brumah tangga atau ingin brpunya??tension kah anda dgn soaln2 itu?? Alahaiii, jgn lah begitu lemah dgn lidah manusia..

Hakikatnya,zaman yg mencabar ini tidak punya ruang utk wanita yg sebegitu lemah...

Satu petikan dr buku trsebut:-
“Jodoh usah trlalu dirisaukn, tiba masanya ia akan datang menjemput, namun perlu juga anda membuka lorong2nya agar jemputan itu mudah sampai dan x trhalang..Biar lambat jodoh asalkan mendapat Mr Right dan biar seorang diri drpd menjadi mangsa lelaki yg tidak beriman kemudian nanti”

Perkahwinan adlh sunnah Rasul..apabila berkahwinnya seseorg itu, maka sempurnalah agamanya.
Memang itu tekad kita sebagai seorg Islam, berkahwin utk sempurnakan agama. Namun perlu diingat, jodoh itu urusan Tuhan..cepat dan lmbtnya jodoh seseorg Dia yg tentukan..jadi, mengapa begitu risau??berbahagialah seadanya..janji Tuhan setiap manusia itu brpasangan, jadi yakinilah Allah..Dia lebih tahu..Makanya, pohonlah pada Dia yg Mengetahui..

“Bukan semua yg anda sangka membahagiakn itu benar2 membahagiakn apabila anda mendapatknnya kelak. Bahagianya mungkin ada tapi deritanya juga dtg sama.Semua benda ada baik dan buruknya. Begitu juga prkahwinan. Ia baik sebab dibenarkan agama, sunnah Nabi.tapi ia juga buruk sebab ramai orang yg brkahwin hidupnya semakin tidak trurus. Ramai org menempah neraka sebaik shj melangkahkan kaki ke gerbang perkahwinan. Bukankah dgn ijab dan qabul selain menghalalkn hubungan kelamin,tanggungjwb juga trpikul sekali? Bukankah andai anda gagal malaksanakannya anda membina dosa seterusnya jambatan utk ke neraka?”

Untuk wanita yg terlalu impikan perkahwinan, tanya semula pd diri anda..apakah yg ingin di cari pd sebuah perkahwinan? Jika kebahagiaan yg di cari, yakinkah anda slps brkahwin anda akn bahagia?Jika tujuannya utk mendapatkn zuriat, bersediakh anda brhadapn dgn tangisan si kecil dan mengorbankn masa tidur anda utk menjaga mereka?

Jika Allah janjikan syurga utk seorg isteri solehah dan taat pd suami, bersediakah anda utk menjadi seorg yg btul2 taat pd perintah suami?
Jika persoaln pd apa yg di cari itu brjaya di jwb dgn yakin, maka brkahwinlah..

“Jika tidak sanggup utk brgelar isteri tidak usah brkahwin dulu. Jika merasakn diri belum cukup ilmu utk brgelar ibu atau pn ayah, belajarlh dahulu. Jika rasa2 blum bersedia utk brsabar dgn kerenah anak2, carilah dulu kesabaran itu.”

perkahwinan adlh sesuatu yg amat suci..penyatuan dua hati antara lelaki dan wanita. Lelaki yg baik utk perempuan yg baik..berkahwinlah demi Tuhan dan berkahwinlah andai hati ikhlas menerima dan bersedia memberi sepenuh hati...
“Jangan brkahwin dulu sbb kenyataannya ramai yg tdak brsedia utk melangkah tetapi tlh melompat, akhirnya jatuh trjerumus dan tidak jumpa akar brpaut tatkala cuba mendaki naik”
“Berkahwin itu indah dan nikmat bg yg benar2 mengerti tuntutan2nya. Berkahwin itu menjanjikan pahala yg tidak putus2 bg yg menjadikannya gelanggang utk mengukuhkan iman, mencintai Tuhan dan menjadikan syurga sbg matlamat."


BERKAHWINLAH DEMI TUHAN, BUKAN KERANA PAKSAAN DAN MENGIKUT KEBIASAAN...SEKIANNN..

Aku dh ngantuk..huhu

Monday, April 20, 2009

Table crashed...

pagi ni tgh sedap2 buat jsp page..tetiba table kt database that i connected to was crashed..ni error nyer:

"Table 'table_name' is marked as crashed and should be repaired"

kesannyer, portal x jln sbb x leh nk connect ke table yg diassignkan..

ghupernyer, senang jer nk fixedkn..korang type mender alah ni..

REPAIR TABLE table_name;

maka, brjlnlah ia seperti sedia kala..

ok, sekian...

Monday, April 13, 2009

sementara menanti waktu tidur...

bukan x der cerita utk dikongsi,
cuma x der selera utk menulis di cni...

itu la sbbnya my blog ini kelihatan sepi...

chewahhh..brmadah plak mlm2 buta nih...

yezza..smlm abg rosyam menang..ader plak hamba Allah msg aku suh update blog, bgtau 1 donia abg rosyam mng..ngahaha...

yer, memang dier menang...tp tgk muka dier je aku dh gerun..tggl baper ari je lg project 'Pilih Kaih' ni kena siapkan...aku trkedek-kedek lg...

last week mmg agak terrible, keje opis brtimbun2..kena lak sabtu lpas kena antar assg n ader exam...2 hr aku x tido...tertido tu ader la..sengaja menidurkn diri x der...
abis je klas ari sabtu tu, aku qhada blek tido yg trtangguh itu..ahad duk umah mengulor..segala aktiviti bersiar di maner2 shoping complex ditangguhkan...

isnin smbg blek sibuk yg menggila...demi abg rosyam aku gagahi jua...ngeh ngeh ngeh...

uik, dh 11.30..i need 2 sleep now..takut esok bgn lewat..kalo bgn lewat, g opis lewat..g opis lewat, kena marah...huhuhu

ok la, nite guys..:)

Thursday, April 09, 2009

KJ trcicir...

satu jer perkataan aku nk ckp:- kesiannnnnnnn...

korang, jom gelak ramai2...

Wednesday, April 08, 2009

arghhh!!!

korang..jom jerit ramai2...

Friday, April 03, 2009

TNB or TAB???

yea yea!!!jumaat dh sampai..i'm waiting 4 today since last monday..
minggu ni asyik ulang alik ke TNB..kjap TNB Bangi..kjap TNB Bangsar..ari ni supposedly TNB PJ..tp aku mntk excuse kt boss..n he said 'ok'..
so, ok la tu..bole buat keje remotely from opis jer..x yh nk meredah jem pepagi buta...

dh terasa mcm staff TNB plak..mana je cawangan dier, sumer aku redah..
time g TNB Bangsar, mmg rushing giler..kul 4 ptg br brtolak dr Cyber ke Bangsar..sekali minyak plak nk abis..nk singgah stesen minyak, mcm dh x sempat..so, aku gamble jer la...truskn prjalanan tanpa mengambil peduli gamba ala-ala tank minyak tgh brkelip2 dpn aku...so, Alhamdulillah smpi jgk kt TNB tanpa perlu menolak kereta..kul7ptg keje setle..nk blek plak 1 hal..nk kena crk stesen minyak...luper plak tu time org sumer tgh menggelupur nk blek umah..so, jln jem x hengat..secara automatiknya stesen minyak pn jadi x jumpa la time tgh cuak2 mcm tu...then, segera tangan brtindak pantas menelefon insan2 yg brdekatan dgn tmpt kejadian iaitu Miss Far away...

"Reha, kalo keter Noni trbengkalai kt maner2, kamu dtg amek Noni yer..minyak dh brkelip2 ni"

"Astaghfirullah bdk ni..ok ok..g crk stesen minyak..kalo x jmp jgk call aku"

langkah seterusnya adlh memastikn kereta brada di lane kiri sekali..aircond sama sekali tidak dipasang..radio juga di turn-off kn..sbb paler otak tgh kacau bilau..dgr plak deejay membebel, mau aku meroyan sorg2 kt dlm keter...

dh 45min gamba ala-ala tank minyak tu brkelip..risau beb..ntah kt maner2 dh aku berada time tu..rasernyer dh trmasuk Pusat Bnadaraya dh kot...segala jenis doa aku hafal..kalo trberenti kt manaer2 ni, mau jem smpi ke ujung donia ni..n sah2 la ramai yg nk menyumpah aku ni..kalo buat muka ayu or control cun time tu pn x guner dh ni...

sekali mata bralih ke kiri...ha, ader pn BHP..elok kereta nk membelok, mata bralih kedepan..ha, ader pn Shell..so, di situlah keter aku brnyawa kembali..

5 min kemudian..ha, Shell lg..2 min kemudian..ha, Petronal plak..dan lagi dan lagiiii...

tetiba aku mcm sakit ati kt stesen minyak...

Wednesday, April 01, 2009

sibuk duniawi...

kesibukkan dh smpi ke tahap aku x lalu mkn, tido x nyenyak, rehat x cukup, isi minyak keter x sempat...
n paling worst, aku x sempat jumpa Rosyam Nor ptg ni...

aku dh raser nk mengamuk...

Friday, March 27, 2009

al-kisahnyer...

al-kisahnyer, aku plan nk g ceramah Palestin oleh Ummu Muhammad smlm kt UKM, Bangi..
siaper Ummu Muhammad??? dier adalh isteri kpd Dr Aziz Rantisi...
saiper Dr Aziz Rantisi?? dier adalah pimpinan tertinggi HAMAS yang syahid akibat di bedil helikopter rejim Zionis pada April 17, 2004, sama tahun syahid dengan Syeikh Ahmad Yassin.

tp mcm biaser...kiter rancang, Allah juge merancang..tp perancangan Allah yg menentukan keputusan...
tgh khusyuk tgk Spa Q episod akhir, aku menerima 1 panggiln dr seseorg..dia mntk aku tarik nafas dulu pnjg2..aku ikut jer la..lpas tarik nafas, dier memulakn sebuah cerita..

"Noni, huda kena ragut kt dpn umah dier...tgn kena jahit 12 jarum.."

aku trkezut smpi dh x brselera nk tgk Spa Q walaupn Dafi amatla ensem kt dlm citer tu...

"la..biar btul!!!"

"x la..tipuuu.."

ha..kn dh kena sebijik...

masa ditetapkn..tmpt prtemuan ditentukn..
kul 8 kitorg brgegas ke umah mangsa...

kul 9 smpi ditmpt kejadian..huda dh pulih..sbbnyer ragutan brlaku ari ahad..smlm dh kamis..dier x dpt nk contact membr2 sbb hp pn di amek sekali...
luckily, dier ingat no phone slh sorg dr kitorg...

tgnnyer brjahit sbb peragut menggunakn senjata tajam bernama pisau..semasa pergelutan brlaku, mangsa x perasan tgnnya ditoreh ngn pisau...

Alhamdulillah, mangsa selamat...

lpast kitorg g mkn kt luar..time2 mcm ni, si ibu mesti mndapat instinct yg sesuatu sdg berlaku..
so, nasihat beliau:-

1. kamu jgn la selalu jln sorg
2. naik keter baik2 ckit..jgn rajin kuar sgt...duk umah jer
3. nk g maner2 ajak kwn..
dan yg plg x best:-
4. jgn g shoping sorang2...

arghhh!!!!

Wednesday, March 25, 2009

sesi ceramah khas di Jusco

aku dh ilang sorg kakak..kn dulu aku citer dia dh masuk gomen..tp korg jgn lupa, aku masih punya 3 org kakak...

hari ni aku dan 3 org kakak itu dan sorg rakan sebaya aku iaitu ina ke Jusco...
aku kesana dgn satu harapan..nk mkn Pizza..

akhirnya harapan trlaksana..Alhamdulillah...
sedang sedap menikmati pizza yg lazat..kuar citer psal bonus...
masing2 muka brcahaya bila disebut isu itu...

"dpt bonus pn kena simpan..nk byr yuran sem depan..."rungut aku..

rupa2nya rungutan itu merupakn 1 bala buat aku..
di depan kakak-kakak x bole merungut..silap rungut mmg nahas...

kakak 1: mana pg duit gaji bln2?

kakak 2: cuba citer ckit pebenda Nurul buat dgn duit gaji?

kakak 3: lpas ni, duit gaji simpn kt tmpt lain...jgn guner..jgn jln sgt..jgn jgn jgnnnnn

rakan sebaya: jgn membeli ikut hati dan perasaan...

sessi melantak agak trjejas..slps ini kena buat kira2..lbh elok di simpan dlm excel file..duit minyak kena budget btul2..simpanan sekurang2nya rm500..bonus kena kasik kakak 1 pegang..

selesai sesi melantak..perjalanan diteruskn ke bhgn baju dan kasut..mata melirik ke arah skirt yg amat chantek di pndangan mata..hati meronta-ronta

"akak, murahnyer skirt ni..nk beli la"

"heiiii..x der x der...tggu gaji"

hati memendam rasa...prjalann diteruskn lagi ke bhgn baju yg lain..rakan sebaya sdg membelek2 baju dan ingin ke kaunter utk membyr...

"akak, tggu jap eh..nurul nk amek la skirt tu"

"dh..jom blek!!"

aku pulang ke opis dgn tangan tidak memegang sebarang beg plastik jusco...

Tuesday, March 24, 2009

28hb..jgn buat2 luper haaa

hari2 aku dgr radio psal 28hb nih...korg jgn luper tutup lampu...
aku tgh pikir nk lepak maner kul 8.30 mlm sabtu nnt...
duduk dlm gelap, silap ari bln mau aku trtido smpi ke pagi nih...

p/s: ASTRO diam jer...x nk start lmbt ckit ke AF tu???

Friday, March 20, 2009

beratttttttttt...

tiap-tiap hari aku jenguk kt cni..tp x sempat2 nk menulis...jenguk je ader maser..elok nk menaip, ader je menda lain yg aku kena buat..

tp ok gak kn...kalo aku brtenggek kt cni ari2, korg kater aku x der keje...

tanggungjwb aku sbg budak sekolah dh makin berat..kalo 2 minggu lpas aku brlenggang je g klas..otak ringan..pi klas dgr Prof brcerita itu ini..blek bole tido...
tp skrg dh x bole..kuar klas je otak jadi berat...assignment dh dapat...esok klas..satu haper pn aku x start...ngrrrrr

meh nk ajar korang terjemahan dlm bahasa melayu ckit...kalo korg bdk IT, lg mudah paham...
dlm klas Struktur Data, prof aku suka tukar term BI ke BM...
contohnya:- Binary Tree..dlm BM disebut 'Pokok Dedua' atau lebih sopannya 'Pohon Dedua'
kemudian Binary Search Tree di sebut 'Pokok Gelintar Dedua'...search tu Gelintar ye adik2...

*********************
tiap2 mlm aku kuar g jmp member2 lama...ader 1 mlm tu aku g jmp Maiza..dier Tutor kt UIA..sempat gak la aku g jenguk dier ngajar...tringat zaman lama...zaman otak tengah gila2..perghh..heaven time tu..mslh x byk..sengaja crk mslh ada la..
skrg mslh dtg brtimpa2...x suh dtg pn dier dtg jgk...hidup...hidup...

aku ajak dier g diner kt HS cafe..tmpt zaman brchenta...ngahaha..
tp maiza menolak..dia ajak g tmpt zaman dia brchenta..kt Planet Tomyam..1st time smpi ctu..trnyata tmpt dier lg special dr tmpt pilihan aku..cheh...

best jmp cik maiza itu..selalunya kami brkongsi cita2 yg sama...arah tujuan yg sama..
kn maiza kn???

kalo jmp Mama Ana, asyik nk pegang perut dier je..tp x prnh raser lg pn baby gerak2..
aku agak la, nnt baby tu kuar, mesti carik aku..sbb aku selalu buat bising ngn Mama dier..ngahaha

Friday, March 13, 2009

kak Faiza: smthing sweet to remember..

today is the last day Kak Faiza dgn kitorg..lpas ni dier akn jmp collegue baru...hope u'll b happy at ur new workstation k...

kt opis kitorg ader sorg photographer profesional..Gunx, aku tgh promote ko nih..dia jgk la Admin page Palestinkini tu..aku AJK bawah jer..
kt bwh ni hasil arahan dier..kitorg tolong jadi model jer...
brsempena hr last Kak Faiza kt opis ni, kitorg decide sumer pki sedondon..black n white..
dh mcm taik cicak aku tengok...

dari kiri:- ina, kak miza, aku ler, KAK FAIZA, kak wan, and kak sengal a.k.a kak ayin...
ni photographer yg suh..brsimpuh tepi pintu..dh mcm rombongan meminang...

photographer ckp buat adegan marah kak Faiza..so, ini la hasilnyer...

ini jer yg ader utk Kak Faiza..till we meet again...:)
p/: gamba ni utk abg jgk..mesti abg rindu kt nurul eh..lamer x blek..huhu

Thursday, March 12, 2009

10 yrs back...

tgh seronok mengimbas msg2 lama di gmail, trjumpa gamba ni..itu aku 10 thn yg lalu..di tingkatan 3 rasanya sbb masih berbaju putih..kalo ting 4, aku sudah brbaju biru..

byk kenangan aku ketika ini...
cuba tenung btul2..tudung mesti bawah pd paras siku..kalo atas pd itu dikira kurang solehah..
beg sekolah mesti yg disengdeng tepi..gadis yg baik x bole pki beg galas belakang..kalo pki juga, dikira geng yg agak nakal...
aku x nakal..
dulu aku budak baik...
zaman itu, cikgu selalu pesan 'No Couple'..dan aku pegang kata2 itu smpi abis sekolah..No couple until u finish ur study..itu prinsip aku..
sudahnya kalo jalan mesti dibelakang lelaki..kalo brselisihan dgn mereka, aku lebih rela pandang lantai ataupn langit dr tgk ke depan..kononnya menjaga pandangan..
baiknya aku ketika itu...

di masa itu juga, aku selalu dpt surat layang dr entah shiapa shiapa...setiap kali prep malam, mesti ada surat ats meja..dlm pencil box la..tepi buku la..
tp aku yakin si empunya surat itu trsilap meja..dia sepatutnya letakkn surat itu di seblh meja ku..kerana disitu tmptnya kwn aku yg dikatakn paling lawa di sekolah aku...
jadi haruslah aku tidak perasan..heheheh

smpi skrg x tau siapa empunya...

zaman sekolah amat best..bole blek 2 minggu sekali..minggu yg x blek, family dtg..bwk donut yg menjadi kegilaan budak2 sedorm aku...donut mak aku yg plg sedap seantero donia..hahaha

ari ni raser rindu kt donut itu..tp x mampu blek 2 minggu sekali..parents pn x dpt nk dtg cni mcm dolu-dolu..
dh hmpr 4 bln aku x blek..dan x mgkn akn blek dlm jangka waktu trdekat ni...

mak, nk donut!!!!

Wednesday, March 11, 2009

juz 4 u abg Rosyam and Kak Faiza...

projek brsama abg Rosyam Nor dh brmula..it juz started but it has a very tight deadline..trkejar2 kitorg nk siapkn projek ni..luckily he is Rosyam Nor..so, tension tu kurang la ckit..wakaka


yg aku dpt tau, after 16th March, ader audition utk org yg nk brlakon..20 contestant diperlukn kot..saper yg tringin tu bole la try...


**************************

kak Faiza bakal resign this coming Friday..dier masuk gomen sector..kitorg kt cni tramat la sedey..sbbnyer baper org je gadis2 jelita yg tggl..huhuhu
bunga-bungaan di taman TAB Cyberjaya

hanya ini yg tinggal..dari kiri:- si ibu mengandung yg merupakan rakan sebaya kpd penulis..di susuli pula oleh si ibu branak lelaki sejumlah 2 org yg dipggl Kak Ayin..bile di combinekn dgn penulis mampu menjadi geng sengal..ditengah adlh penulis yg entah bila akn mendirikn rumah tangga..masih belum jelas visinya kearah itu..disebelahnya pula adlh Kak Miza..ibu kepada anak yg juga jumlahnya 2..namanya Hani & Hadif..si ibu ini amat kamcing sekali dgn penulis..selalu brtanyakn sama ada penulis sudah brsarapn ke blum..amat prihatin trhadap kebajikan penulis n penulis amat syg padanya..yg trakhir sekali adlh ibu kepada 3 org anak perempuan yg comel2 belaka..namanya Kak Wan..penulis dan Kak Wan ini bagaikn satu keluarga sehinggakn bibiknya juga tlh mengenali penulis..hebat kn perhubungan mereka...

dan yg bakal meninggalkn bunga2an di atas namanya Kak Faiza..insan yg selalu mendengar ceriatera kehidupn penulis..selalu mmberikn nasihat berguna buat penulis..kini penulis bakal kehilangan dia...sob sob sob...

identiti Kak Faiza akn direvealkn jumaat nnt..nantikannnnn

Why can't we get all the people together in the world
that we really like and then just stay together?
I guess that wouldn't work. Someone would leave.
Someone always leaves.
Then we would have to say good-bye. I hate good-byes.
I know what I need. I need more hellos.

Tuesday, March 10, 2009

hari AKU sedunia...

dh nk trmuntah buat jsp...uwekkk

ahad lpas adlh HARI WANITA SEDUNIA...

so, on this special day..aku nk ucapkn semoga wanita2 di luar sana trus tabah dan kuat dlm menghadapi dugaan hidup..hadapilah hidup ini dgn senyuman bcoz life is too short to be sad..
walau sebesar mana pn dugaan yg datang..redhakanlah hatimu kerana setiap yg brlaku itu dtgnya dari Yang Maha Esa...

ok wanita sekalian!!!jgn sedih2 yer..hihi

on that special day, aku spent time ngan Yanti - my housemt..pagi2 lg kitorg g brbasikal kt Tmn Botani..pastu sambung g gym lak kt kelab komuniti Cyber..akibatnyer smpi ari ni raser sengal2 badan..stamina x kuat..ceh

smlm plak g tgk wayang..citer Street Fighter..best la jgk..kalo aku paham, maksudnya best la tu..selalunya kalo citer lawan2 ni aku x paham..heheh

skrg ni jadual klas aku kul 12tgh hr smpi 7 mlm...aku ni dr dulu ada mslh ckit utk concentrate..plg lama pn sejam jer..yg jam berikutnya dh smpi ke London dh..kjap je smpi saner..so, mslh la biler klas 3 jam straight..nk kena ubah sikap nih..

mak bilang.."jadi la rajin ckit utk tempoh 2 thn ni..jgn main2 sgt..bekorban la..bknnyer lama pn"

so, skrg aku mcm rajin ckit..kul 7 pn kt opis lg..hahaha

Thursday, March 05, 2009

Jerry Maguire...

6pm already..blogging time..hihi

Jerry Maguire
*********************
I watch that movie last night at TV2...1st time i spent 2hrs watching TV2 without changing 2 another channel..good enough huh

sincerely speaking, i love that movie..i love Dorothy's character..
from her eyes, we can see how much she love Jerry..but Jerry doesn't share the same feeling..
however they finally got married..for Dorothy, she marry Jerry bcoz she loves him so much..but for Jerry, he married her out of fear of being alone and because he enjoyed playing father to Dorothy's son

once Dorothy realize Jerry married her not bcoz of love, she breaks up with him...
little words i still remember till now:-
"On the surface, everything seems fine. I've got this great guy. And he loves my kid. And he sure does like me a lot. And I can't live like that. It's not the way I'm built."

i don't know why i love Dorothy's character so much..maybe 'Dorothy' is in me in some point..

Dunia dh maju, zaman dh berubah...

yer..zaman dh berubah..
zaman skrg, anak2 dh x yh blek kg..mak bapak dtg bandar melawat anak...

ujung minggu ni abg aku lak nk dtg cni...chinese new year lpas parents dtg..
last aku blek kg, Dec thn lpas...

ntah biler lg la aku dpt blek kg..even umah aku bkn kg, tp org selalu guner term 'blek kg' kn??
ader x org guner term 'blek taman'???

x der kot...

kalo ikut cuti semester, bln 6 nnt br bole blek..cuti 2 bln b4 start new sem..
tp x kesah la..zaman kn dh berubah..heheh

Wednesday, March 04, 2009

abg dh ader blog

abg Zaniel dh jadi blogger..tp lpas 3 4 entry, trus senyap..mcm x ikhlas je nk bukak blog...wakaka

p/s: woi abg..update arrr...

Monday, March 02, 2009

Sabtuku & Ahadku...

Sabtu, 28hb Feb 09
******************************

aku dh start ke sekolah..subject 4 this sem are 'Rangkaian Komputer(Comp Network)' &
'Alkhawarizmi dan Struktur Data(Data Structure and Algorithm)'. klas start kul 9pg smpi 5 ptg..mmg mlm tu aku tido awal la..takut ngantuk lak g klas..x cun arr trsengguk2 kt klas knnn...

kul 8.10pg kuar umah dgn harapn bole jadi student prtama masuk klas..
aku budget nk masuk pintu ke-3, dkat ckit ngn fakulti..mmg dh hafal map dr pintu ke-3 ke fakulti...sekali pintu tu tutup..weekend dia x bukak..aku dh start cuak..maser tu dh kul 8.50pg..aku still kt luar ukm lg..so, u-turn blek masuk pintu utama..kiri pegang map, kanan pegang stereng..mata x tau nk tgk maner...kena lak mmg aku lampi ckit bab baca map..

kul9.05 smpi bilik kuliah dgn jayanya..yezza!!!
penyelaras prog masuk kelas brsama 2 org anaknya yg masih kecik..menerangkn aper yg patut bdk2 baru ni tau..then dier kuar..kul 10 lecturer masuk..Prof Dr Md. Jan..
pembelajaran dlm BM...kalo kt UIA sumer in English..tp skrg kena switch lak..bljr dlm BM..tp x der yg susah bg aku since aku org Melayu..so, x der mslh arr

Prof bgtau mengikut pengalamn dier, agak susah nk handle bdk2 part time yg bekerja ni..ader je mslh yg timbul..cnthnyer: anak sakit, husband ajak honeymoon, outstation dll..
tp aku x kesah la sbb aku x der anak yg nk sakit...wuawuawua

yg aku kagum, ader yg dr ipoh, k'tan n s'wak pn ader..every week dtg naik flight..kire flight tu dh mcm bas express lak...

so, pesanan utk kwn2 sumer n also my abg : jom arr further study...hihi

Ahad, 1st March 09
**************************

hari ahad mmg aku buat keje giler...bgn awal giler, 6.45 pg dh bgn dh..utk Ahad, kul 6.45 tu kire awal la knn...
kul11 aku g Jusco utk melunaskn hasrat hati yg meronta2 brminggu2 lama nya utk membeli belah..tp kena budget ckit la..x leh main blasah je..main amek je aper yg nk..

kali ni aku budget rm100 je bole guner...

masuk Jusco, tgh brlgsg Cosmetik Fair la plak..ni yg aku x gemar nih..dgn serta merta kaki aku menjurus ke arah Cosmetik Fair tu...

"akak, kiter ader buat promotion..bla bla bla..."

hari ni kuku tangan n kaki aku dh cantik..smlm aku gatal g buat manicure padicure...
budget lari lg...

Jusco, I HATE U!!!!

Friday, February 27, 2009

ngrrr!!!

dulu harga minyak naik..skrg nk naik kadar tol plak...
time nk naik, x der plak nk kaji2 dulu...tp kalo nk turun brhari2 nk kaji..bedebah punyer lawmaker...

aku bengang sbb yg nk naik tu tol PLUS..laluan aku blek kampung..dh la tgh brjimat ni..nk byr yuran bljr, nk byr keter..skrg nk blek kg pn kena brjimat...
arghhh...hanginnnnn!!!

Pak Menteri x kesah sbb diorg x yh byr tol...bak kater husband Normala Samsudin nie:-
"Dulu semasa jadi menteri tak pernah bayar tol, saya tak tahu berapa, tak pernah merasa...."..bole check cni
hahaha..baik punya komen dier bg..skrg ko raser la plak peritnyer nk kena kuarkn duit byr tol.

Thursday, February 26, 2009

aper barang umah 2juta...

fuhhh..brakhir jgk 2 days workshop...lega ckit aku raser..
maner x nyer..workshop tu mcm menggandingkn makhluk dr 2 alam brbeza..
bdk marketing n bdk technical mana bole kamcing...
ader je mender x kena...
mmg byk aku bljr dr workshop tu..
yg syok dpt pendrive free n mkn sedap2...itu adlh saat2 yg dinantikn..hahaha

ayat Pn Rosnani yg aku masih ingat: 'U differentiate or u die'..dlm erti kata lain, keje kt industry yg byk competitor ni, kena pandai atur strategy n jadi lain dr yg lain..kalo x, u die..hahaha

************************
ari sabtu ni dh start jadi budak sekolah..patut la lately ni aku mcm brdebar2 je..
al-maklumla, x der geng lg..x kenal sesaper lg..bkn senang tu nk adapt

************************
member2 ramai yg nk kawen next month..korg buat wedding on Saturday, sah2 la aku x dpt dtg..ader kelas beb..mmg la bole ponteng..tp aku tgh brusaha nk jadi murid yg rajin ke kelas nih..korg kena la support aku..
tp, aku kirim adiah jer la eh
"Happy Wedding Day" utk yg brkenaan..i'm happy 4 u guys..:)

************************
td temankn ina pegi Putajaya, amek cup cakes kt sorg akak tu..umah dier brharga rm2juta..
SMART HOME beb..

korg agak2 sesuai x aku benti keje n jlnkn business cup cakes???

Monday, February 23, 2009

Sorry For The Stupid Things...

Sometimes we wish for the better
When we have it good as it gets
Sometimes the grass isn't greener
Sometimes we find out we forget
Sometimes the fool doesn't know he's a fool
Sometimes I do stupid things to you
When I really don't mean it all

Sometimes the wrong Don't know that they're wrong
Sometimes the strong
Ain't always so strong
God knows I don't mean to give it to you
So I'm sorry for the stupid things
I wish I didn't do but I do
Sometimes I wish I was smarter
Wish I was a bit more like you
Not making stupid decisions made at the last minute
You live to regret when it's through
Well, sometimes the fool doesn't know he's a fool
Sometimes I do stupid things to you
When I really didn't mean it all
I'm sorry for the stupid things I wish I didn't do but I do
I regret for everything stupid that I do..
somtime I don't know it was stupid...
but I have to realize those stupid things were
the one who bring us to where we are now
Soalan: baper byk perkataan 'stupid' kt ayat2 di atas??? wakaka...