Thursday, May 31, 2007

be strong

i'm start counting days now. after about 20 days from today, everything will change.no more being a student and no more enjoying my campus life. so sad huh...when thinking 'bout my future, it turns to be so scary...still can't see it clearly..where Allah will put me after this...where i have to start my life...i don't know yet...
juz pray to Allah that He will place me at the place where i can improve myself to be a good servant to Him...
what i wanna do rite now is to prepare myself for whatever circumstances that i'm gonna face soon.

Friday, May 25, 2007

The power of mother's love

Hai there...

Long time no c ya..i'm coming again..

Skrg ni ada kt Aerospace Lab 4 3P program...tgh rehat sebnrnye...so, aku sorg je la kt cni.
tetiba rasa rajin plak nk mengarang..

Actually, sejak 2-3 hr ni ader jer bender yg buat aku sakit hati, marah n sedih..tp bila di pikir balik mcm x der mender sgt pn..tp sedih jgk...naper eh? tu la kan..kita manusia ni Allah anugerahkn dgn mcm2 perasaan..ada masa kt happy, ada masa kt sedih...n skrg ni adalah masa sedih..huhu.

smlm aku call mak kt umah...then kitorg sembang ar mcm biaser.lamer la jgk..pastu maser dh nk letak phone tu, dier tyer..."Kakak x nk citer pape kt mak?"
Aku: nk citer aper?kan dh citer sumer kt mak?
Mak:Kakak..dpn kwn2 mungkn kakak bole sembunyi aper yg kakak raser...even kalo sedih yg teramat pn, kakak still bole buat lawak dgn kawan2...tp kalo dgn mak, kakak buat lawak mcm mana pn, mak still bole raser ada benda sedih yg kakak simpn...betul x?

lepas jer mak ckp mcm tu, dgn automaticnyer air mata aku ni x segan silu nk kuar..hehe. then, aku dgr mak aku pn nangis jgk...biaser la kitorg memang mcm tu.kalo sorg nangis, yg sorg lg mesti nangis jgk...

pastu sambung balik dialg:

Aku: memang nurul x bole nk sembunyi pape dr mak..raser cam ader problem, tp biler pikir x tau aper problem tu..cumer x rs happy skrg...

Pastu mcm2 nasihat yg dier bg kt aku..Mak ckp kiter cuma ada 2 bender sj yg bole buat kt sedih.
First, kita x dpt aper yg kiter nk..Second, kita kehilangan org yg kiter syg..Then, aku pn pikir la blk..yg first ke yg second?tp dlm keadaan cam ni, aku sendiri x leh pikir yg mn satu..then, mak kater tanyer la kt hati kamu sendiri.

aper yg aku nk ckp kt cni adalah kalo korg sedih..call la mak korg.kalopn dier x nmpk korg, tp naluri sorg ibu bole bacer aper yg ada dlm hati anak dier. sebab aper? sebab kt prnh ader dlm perut dia lebih dr 9 bln.dlm jangka masa tu, kt mkn aper yg mak kt mkn n kiter rase aper yg mak kt rase. so, biler dh besar mak kt plak bole rase aper yg kt rasa...memg hati aku tersentuh tiap2 kali berbual ngan mak..satu2nya insan yg bole memahami n menyayangi kita seikhlas hati.

x der org yg bole syg kt setinggi kasih syg mak.So, hargai la mak kita sebab Allah hanya bg sorg jer mak untuk tiap2 org kt dlm dunia ni.

Thanx mum, i luv u...