Friday, August 29, 2008

i'm tired

today is thursday..supposedly tomorrow will b the last working day 4 this week..but i cannot focus on work anymore..so, i think if i go to the ofis 2morrow, nothing will b done..or in other words, i juz waste my time sitting in front of the mechine without settle down anything..

i still hv smthing to do at the ofis..it juz the 'mood' doesn't come along. of course its a big problem to deal with..

hence, the RITE solution for this porblem is:-

apply for annual leave and balik kg..now i'm packing my belongings and early in the morning i'll drive to my hometown...hope i'll find my 'mood' and peacefulness at kedah

really miss to see 'sawah padi yg terbentang luas' and wajah2 insan yg trsayang..hehe
bye KL...

Tuesday, August 26, 2008

Jom kenali wanita...

1. Bila sorang wanita mengatakan dia sedang bersedih,tetapi dia tidak menitiskan airmata,itu bermakna dia sedang menangis di dalam hatinya.
(salah..dier akn nangis biler brsendirian sama ada dlm toilet or dlm blek tido)

2. Bila dia tidak menghiraukan kamu selepas kamu menyakiti hatinya,lebih baik kamu beri dia masa untuk menenangkan hatinya semula sebelum kamu menegur dengan ucapan maaf.
(ya..beri masa..nnt dier akn baik sendiri)

3. Wanita sukar nak cari benda yang dia benci tentang orang yang paling dia sayang(sebab itu ramai wanita yang patah hati bila hubungan itu putus di tengah jalan).
(biaser la..love is blind kn??)

4. Sekiranya sorang wanita jatuh cinta dengan sorang lelaki,lelaki itu akan sentiasa ada di fikirannya walaupun ketika dia sedang keluar dengan lelaki lain.
(uish..jgn kuar ngan ramai lelaki..x elok)

5. Bila lelaki yang dia suka dan cinta merenung tajam ke dalam matanya,dia akan cair seperti coklat!!
(opss..i x suker coklat..sorry..tp kalo u bg i amek..haha)

6. Wanita memang sukakan pujian tetapi selalu tidak tau macam mana nak menerima pujian.
(blushing..heheh)

7. Jika kamu tidak suka dengan gadis yang sukakan kamu separuh mati,tolak cintanya dengan lembut,jangan berkasar sebab ada satu semangat dalam diri wanita yang kamu tak akan tahu bila dia dah buat keputusan,dia akan lakukan apa saja.
(x der la smpi lakukan apa saja..aper kes nk patah semangt smpi camtu..huhu)

8. Sekiranya sorang gadis mula menjauhkan diri darimu selepas kamu tolak cintanya,biarkan dia untuk seketika.Sekiranya kamu masih ingin menganggap dia sorang kawan,cubalah tegur dia perlahan-lahan.
(buat yg tlh pergi..sila pergiiiii)

9. Wanita suka meluahkan apa yang mereka rasa.Muzik,puisi,lukisan dan tulisan adalah cara termudah mereka meluahkan isi hati mereka.
(hmm..prefer melalui tulisan..heheh)

10. Jangan sesekali beritahu perempuan yang mereka ni langsung tak berguna.
(wowowo..saper yg x brguner skrg ha??)

11. Bersikap terlalu serius boleh mematikan mood wanita.
(ntah..ok je kot)

12. Bila pertama kali lelaki yang dicintainya dalam diam memberikan respon positif,misalnya menghubunginya melalui telefon,si gadis akan bersikap acuh tak acuh seolah-olah tidak berminat,tetapi sebaik saja ganggang diletakkan,dia akan menjerit kesukaan dan ! tak sampai sepuluh minit,semua rakan-rakannya akan tahu berita tersebut.
(ni lg la tipu..huhu)

13. Sekuntum senyuman memberi seribu erti bagi wanita.Jadi jangan senyum sebarangan.
(sekuntum senyuman??sekuntum bunga ok gak)

14. Jika kamu menyukai sorang wanita,cubalah mulakan dengan persahabatan.Kemudian biarkan dia mengenalimu dengan lebih mendalam.
(ya betullll 101%)

15. Jika sorang wanita memberi seribu satu alasan setiap kali kamu ajak keluar,tinggalkan dia sebab dia memang tak berminat denganmu.
(ya..tgglkn jer..x kesah pn..)

16. Tetapi jika dalam masa yang sama dia menghubungimu atau menunggu panggilan darimu,teruskan usahamu untuk memikatnya.
(chaiyok!!!)

17. Jangan sesekali mengagak apa yang dirasakannya.Tanya dia sendiri!!
(bcoz i'm not ur mind reader)

18. Selepas sorang gadis jatuh cinta,dia akan sering tertanya-tanya kenapalah aku tak jumpa lelaki ini lebih awal.
(ye ker???..itu Tuhan punyre kuasa)

19. Kalau kamu masih tercari-cari cara yang paling romantik untuk memikat hati sorang gadis,cubalah rajin-rajinkan tangan menyelak buku-buku cinta.
(iyeks..jiwangs nyes..)

20. Bila setiap kali gambar kelas keluar,benda pertama yang dicari oleh wanita ialah siapa yang berdiri di sebelah buah hatinya,kemudian barulah dirinya sendiri.
(ntah..i x main cinta2 monyet nih)

21. Bekas teman lelaki akan sentiasa ada di fikirannya tetapi lelaki yang dicintainya sekarang akan berada di tempat teristimewa iaitu di hatinya!!
(saper kater??x der pn dlm fikiran i...)

22. Satu ucapan ‘Hi’ sahaja sudah cukup menceriakan harinya.
(Hi jer??x ceria pn...)

23. Teman baiknya saja yang tahu apa yang sedang dia rasa dan lalui.
(exactly correct..ana know everything about me)

24. Wanita paling benci lelaki yang berbaik-baik dengan mereka semata-mata nak tackle kawan mereka yang paling cantik.
(x kesah..jodoh Tuhan yg tentukn)

25. Cinta bermaksud kesetiaan, ambil berat, jujur dan kebahagiaan tanpa sebarang kompromi.
(cobalah utk setiaaaaa)

26. Semua wanita mahukan sorang lelaki yang cintakan mereka sepenuh hati..
(yer kot..eh, yer yer)

27. Senjata wanita adalah airmata!!
(airmata kasih brlinangan..brlingangan selaluuuuu...)

29. Wanita mudah jatuh hati pada lelaki yang ambil berat tentang mereka dan baik terhadapnya.So,kalau nak memikat wanita pandai-pandailah…
(pandainyerrrrrrrrr)

30. Sebenarnya mudah mengambil hati wanita kerana apa yang dia mahu hanyalah perasaan dicintai dan disayangi sepenuh jiwa.
(kerana manusia x mampu hidup tanpa cinta dan kasih...)

petikan dari http://agesshi.wordpress.com/

Thursday, August 21, 2008

aper kena nieeeeeeeeeeee??

hai korang...mlm ni sbnrnyer aku dh plan dr pagi td lg nk wat keje opis ckit..sbbnyer minggu ni otak aku 'weng' ckit..jadi cam org x btul jerk(but still waras okk)..g opis tp x der 1 keje pn siap..padahal abg kimie ckp aku ngadap coding mcm baca blog..huhu..so, korg bole bayang la betapa khusyuknya aku ngadap coding tu knnn..PADAHAL even 1 mende pn x masuk otak..ntah pape laaa aku nih
ari ni dan kelmarin aku x sehat..aku mengalami sakit yg kebiasaannyer dialami oleh sumer kaum wanita setiap bln...n penyakit ini hya dianugerahkn utk kaum wanita shj..kaum lelaki korg x der penyakit ni ok...so, paham2 sendiri la yer..
so, aktiviti aku ari ni aderlh seperti berikut:-

7.15 :dpt sms dr jiran sblh blek iaitu Ana suh bangun nk g opis. tp aku still malas2 lg..
8.30 : still atas katil tggu ana bgn dulu..tp x bgn2..so, aku mengalah..maka bgnlah aku menuju ke toilet
8.45 : brtolak la aku n ana g opis..9++ br smpi..heheh
9.00: duk dpn pc..buat ape yg patut..
12.45 : g amek ana kt satyam ajak blek umah..kitorg nk tgk America Next Top Model sbb smlm dh miss...g tgk fireworks kt PICC(masa ni perut aku dh start buat hal..tp still bole tahan..nk tgk fireworks punyer psal..hoho)
2.00:dtg opis blek..ana ader meting kul 2.30
3.00: bgtau kt org2 yg patut tau aku nk g klinik..ckp kt miji tp miji wat x layan..huhu
3.30:drive g klinik dr Fazliyana kt tmn equine..tp dr. x der la plak smpi kul 5
3.40: drive g poliklinik kt pres 9 kt putrajaya lak..kali ni dr. x lari mana2..heheh
3.55:dr pggl masuk n aku mengikut arahan..aku pn masuk
4.00:nurse bg ubat(tp smpi skrg aku x mkn lg sbb trtggl kt dlm dashboard..huhu) and bg MC..yahoooo
4.10:drive blek umah n zzzzzzzzzzzz

ari ni satu mende pn x jadi lg..heii, tension tul laaaa..
time tension2 ni yg x syok nih..satgi mula la rindu kt mak la, kt anak buah la..tringat kt org ni la..org tu la..BORING BORING BORINGGG

haa..teringat citer mak kt aku psal abg aku yg 2nd tu...meh cni nk story kt korg...
aku ader abg namer saiful faizal(bkn saifool bukhari okkk) yg dipggl abg Pon
mak ckp dlm family, abg Pon adlh yg plg kuat, plg kental n plg tabah terima dugaan(n yg plg putih..ceh)
ya..skrg aku setuju ngan mak aku
dulu maser umur dier 4thn, dier kena gigit dgn 3 ekor tebuan kt kepala
agak teruk la..tp mak ckp dier nangis kejap je(kalo aku, mau meraung 3 hr 3 mlm..1 mlm mewakili 1 ekor tebuan)
pastu abg aku ni ader gastrik yg dh smpi tahap kritikal..aku sendiri dgr dr. tu ckp gastrik dier amat teruk(p/s: dr. tu hensem..tp abah dh warning awal2 jgn ngorat dr...huhu)
so, org yg ader gastrik ni time Ramadhan mmg suffer la kn..
mak aku risau jgk kot2 dier sakit..tp aku tgk dier puasa ok jer..dpn kitorg nmpk sehat walafiat jer..
then, trperasan hampir setiap ptg dier akn memerap kt dlm blek..nk dekat berbuker baru kuar blek..aku ingat mesti dier membuta punyer..x kesah la kn..
ader 1 hr tu, mak aku bukak pintu blek dier..then, br la kitorg tau aper jadi kt abg..
dier x tido, tp tgh tahan sakit..time mak aku tgk tu, mak aku dh menitiskn air mata..sama gak ngan aku(aku mmg pantang tgk org nangis, mula la nk join sekali)..mmg kesian tgk dier..smpi skrg aku ingat dier ckp.."ala, sakit sikit je" tp hakikatnyer, kaki tgn dh sejuk n menggigil smbl tekan perut dier..time tu gak abh bwk dier g spital..kena tahan 2 hr..
maser aku kt matrik uia, dier keje kt shah alam..mmg aku la manusia plg bahagia knn..sbb bole 'pau' dgn darah daging sendiri..hehe
abg selalu melawat aku..bole dikatakn setiap minggu la dier dtg..ayat yg dia selalu pki biler kwn2 tya naper selalu sgt dtg melawat aku.."kena dtg jmp bdk kecik ni, kalo x nnt dier meraung siap guling2 tgh jln nnt"....helllooo..aper kes nk guling2 tgh jln?? ats katil ader la..huhu
pastu ader 1 minggu tu abg x dtg...aku call x dpt..nk dkt 2 jam aku tggu kt tmpt biaser(cam dating lak..heheh) baru la dtg..tp bkn abg..yg dtg aderla pak jang
then, pak jang ckp "jom kiter g spital"
ghupernyer abg masuk spital sbb denggi..aku punyer menggigil tu toksah citer la kn..
dlm kul 8mlm smpi la spital(x ingat namer spital tu)
dh smpi spital, g ikut pakjang jmp dr.(dr. ni x hensem..dh tuer)
dr. tu bgtau "sy x berani jamin en saiful bole baik..ni dh kire 50-50..sbb dier lmbt dtg cni"
aku aper lg...nmpk je abg kt ats katil tu, trus meraung x hengaaaat..maser aku smpi dier tgh tido, dgr aku meraung hmpr sumer kt dlm wad tu trbangun...hehe..sori yer
biler abg nmpk aku mcm tu..nk tau aper dier ckp??
"dik, nk teriak p blek hostel..x malu ka teriak kt cni??"
malu dia ckp??aku dh meroyan dgr laporan dr. tu, dia bole suh aku malu time tu??mmg la ampes knnn...
tp aku tau dier buat mcm tu sbb x nk sumer org susah hati..x der nyer nk pujuk2 aku..cnthnyer "dik, jgn teriak..abg saja ja rilek2 kt spital ni..biler abg boring abg blek la umah"
haa..kim slm la dier nk pujuk aku lembut2..x der nyer
Alhamdulillah, Tuhan itu Maha Kaya..abg sehat lpas 2 minggu kt spital..even dr. pn ckp.."this is miracle"
aku brsyukur sgt...
kalo nk citerkn satu persatu kecekalan abg, mmg x cukup la 1 entry ni...
cukup la puji dier ckit2..heheh

skrg kalo sakit, aku akn tringat abg aku..sbb dgn cara tu aku akn jadi kuat...

Tuesday, August 19, 2008

trigger oh trigger...

"It's supposed to be hard. If it was easy, everyone would do it. The hard is what makes it great."
A League of Their Own
I found this phrase while i'm surfing..n this phrase really motivates and keeps me going...
this new project require me to involve in db as a whole..starting from the design until the implementation...now i'm stuck at the middle...as usual, each kind of db, must have stored proc and trigger rite? hmm, kt cni la i stuck..
juz realize how 'lampi' i am dgn triggering process nih..poor pak ya(our DBA), dpt asst cam aku...
it takes me A WEEK mengadap benda alah ni..luckily big boss on leave for A WEEK bersempana cuti sekolah..selamat ckit..(if he's here, need to create thousands of reason naper x siap lg..huhu)
but its ok, THE HARD IS WHAT MAKES IT GREAT ....btul knnn??(saje nk sedapkn ati..hehe)
x per, dlm minggu ni jgk aku akn siapkn benda alah ni..
ari ni kiter study dulu all the basic things psal trigger ni..
pahamkn btul2..
pastu baru kiter try to do it ckit2 knnnnn..
jumaat ni siap la tu
pak ya, i'll show the whole db design this coming Friday...
(erk..hopefully siap..huhu)

Saturday, August 16, 2008

my saturday

what a boring saturday...........
ari ni mmg boring...mayb sbb ana blek kg n reha kuar jmp membr dier..so, tggl aku je kt umah..
so,dh x tau nk wat aper, its end up updating my blog..............
yesterdy aizat ader tulis in his blog yg dier ngan ana juz tggl 100 hr je lg nk menuju ke gerbang prkahwinan..
tetiba teringat bunga telur yg aku tgh buat tu x siap2 lg..huhu
so, ari ni brkobar-kobar semangat nk buat bunga telur.........tgh2 buat tetiba bunga la plak abis..nk kena g beli..tp malas nk g Warta sorg2...huhu

ini je yg sempat siap...

so, pending la dulu plan nk siapkn bunga telur tu. lpas ni aku nk g masak..(kul5 br nk masak???)dh lamer benar x jenguk dapur..huhu...sibuk ngan ape pn ntah smpi x sempat nk masak(padahal malas..haha)ari ni nk jadi rajin ckit..td dh surf tenet tgk resepi2 br..jap lg nk try..hehe

mlm karang ader fireworks kt putrajy..so, dh janji nk g tgk reha mlm ni..kalo x silap turn China tonite..so, sesaper free jom arr g beramai2..jommmmm

Thursday, August 14, 2008

buat yg tlh pergi

tajuk ari ni aderlah "Buat yg tlh pergi"...maksudnya entry ni utk mereka2 yg tlh pergi dr hidup aku...
dh menjadi aturan hidup..bila hidup kiter terlalu smooth, Allah akn dtgkn ujian tuk menggerakkn hati yg lalai...
kerana hati yg dilanda mslh shj akn sentiasa merasa dekat dgn Penciptanya..
adakala mslh itu dtg brtimpa-timpa sehingga kita x mampu nk selesaikn satu persatu..
namun perlu di ingat...pertolongan Allah akn dtg bg mereka yg ingat pada-Nya..

Ya Allah, aku mohon...
jauhkan mereka yg tlg pergi drku,
lenyapkn aku dr fikiran mereka,
lenyapkn mereka dr fikiranku...
jauhkn mslh mereka drku,
dekatkn aku dgn hati mereka yg mengingatiku.......

juz nk bgtau..buat mereka yg tlh pergi dr hidup sy..jgn dtg semula..jgn cari sy n jgn dtg semula bersama masalah...

Monday, August 11, 2008

Majlis Faheem & Wan Zuriati

tentu ramai yg dh tau 9 & 10hb lpas adlh merupakn majlis perkahwinan Faheem & Wan Zuriati.
majlis sblh perempuan diadakn di kediaman Wan di Kg Dato' Abu Bakar Baginda and sblh lelaki diadakn di Dewan UKM...
oleh kerana dua2 majlis dekat je ngan umah kitorg, so kitorg belasah pg ke dua2 majlis..haha
(bkn selalu bole mkn free nih)

ni ader ckit few pics yg brjaya di snap sepanjg majlis.....

mcm biaser, g kenduri kawen wajib brgamba ngan pengantin pompuan..hehe

tgk korang teringat time FOSSCAR ..hehe (dr kiri: treasurer, asst mgr I,asst mgr II, H/C special task and asst H/C special task)

bab perasan model serah kt kitorg..esp yg tudung purple tue..haha

ni pengantin n bakal pengantin...

upacara wajib mlm minggu..lepak ngan huda..hehe(apsal trsesat gamba ni laks??..blasah jer la..huhu)

Friday, August 08, 2008

this entry dedicated to Wan Z & Faheem

Ari ni bertarikh 08.08.08..nice date rite? so, ramai yg pilih tuk nikah today..termasukla my frens : ina and wan z & faheem. yer la..senang nk ingat anniversary kn?? aku nk pilih 09.09.09 la..haha..x pn..10.10.10..hmm..best jgk tu

utk yg kawen ari ni, i wish u guys hepi wedding day..moga bahagia smpi syurga..InsyaAllah

sempena ngan hari bahagia faheem & wan z, aku nk dedicate this entry to both of them..
yer la, dulu agk rapat la ngan diorg..samer2 buat fyp dulu..

kalo dkalangan bdk2 ict kt uia dulu mesti ramai yg kenal ngan faheem n wan zuriati..
faheem merupakn Best Student(Overall) KICT maser convo last yr..malah faheem juga bdk MPP kt uia..of course ramai yg kenal dier..wan z plak kwn aku yg amatla baik..teguh pendirian n amat mendlm ilmu agamanya..juga menjadi rakan 'rujukan' biler aku tgh down or need 2 clarify smthing yg aku x baper paham atau confuse..
bg aku, diorg ni such a great couple..dua2 baik n dua2 brilliant..Alhamdulillah(semoga dpt melahirkn ank2 yg cerdik pandai mcm korg gak..hehe)

last week aku sempat chat ngan wan..
saper2 yg 'ter'singgah ke blog aku nih, aku wajibkn korg read this conversation smpi abis k..:)
slmt membaca...

me: wan..i'm happy 4 u
me: u hv met ur true love
me: hehe
wan: insyaAllah nurul..
wan: Allah has better plan for u
wan: He wants you to get the best man
me: InsyaAllah
wan: if u ask me...stlh 4 thn wan lalui ni...truly its not easy
wan: mmg kn mujahadah btl2 nurul
me: yup..i know how hard it is
me: nurul x sekuat wan
wan: tp alhamdulillah...skrg Allah balas berkat kesabaran kami berdua berjuang menahan perasaan msg2
wan: pahit yg dahulu kami rasa...kini menjadi manis..itulh nikmat Tuhan pd hambaNya yg bersabar
wan: well nurul..i don't know i'm strong or not
wan: but wht i know is..
wan: bila kita nk jaga hak2 Allah...Allah pasti bantu...dgn syarat niat kn tulus ikhlas
wan: n kn selalu berdoa..
wan: wan pun lemah nurul..
wan: tp wan pksa diri
wan: sb wan thu diri wan ni lemah..
wan: sb tu..wan larang diri ni dr awal lg hgn kami..spya lgsg xperlu jumpa apa smua..
wan: but divert tht feeling towards Allah :)
me: u r great wan
me: InsyaAllah nurul akn jaga diri baik2
me: selalu sgt ikut hati
wan: tak ada yg senang nurul...sb syurga itu dikelilingi dgn perkara2 yg tak disukai oleh nafsu..
wan: but once we try hard...we pray hard...for sure Allah shall help us :)
wan: hehe...dh start dh ceramah wan ni ye...
me: x per..
me: dh lamer kiter x sembang mcm ni
wan: sb tu nurul..
wan: before u make any decision...consult with Allah first..
wan: mt petunjuk...u'll know whether tht person is the best for u or not..dgn perasaan tenang...yg Allah akn bg..
wan: itu yg wan rs dulu nurul
wan: sb hy Allah sj yg tahu hati2 hambaNya..
wan: manusia hy nmpk melalui pndgn mata...yg selalunya menipu dek nafsu..
me: yup..u rite wan
me: tq so much
me: susah btul nk jadi kuat ni
me: hehe
wan: nurul..amalknlh solat sunat dhuha byk2
wan: n surah alwaqiah disubuh hari
wan: mt moga Allah beri rezeki srg teman hidup yg beriman..
wan: insyaAllah nurul...the time will come for u...
me: ok..nurul akn amalkn
me: InsyaAllah
wan: mintalh moga Allah penuhkn hati nurul dgn cintaNya..
wan: percayalah..apabila kita mencari cintaNya..Allah pasti memberi cinta manusia yg mencintaiNya.. ;)
me: hmm..ok
me: u bring back my strength ;)
me: dh lamer x der org nasihatkn nurul ni
wan: well u know wht nurul..
wan: ni lh yg dikatakn Allah's plan
wan: Allah temukn nurul dgn wan...when u really need my help..
wan: when Allah feels u can go on without me..itu yg menyebabkn kita dua xbertemu..
wan: cantiknya aturan Allah...subhanAllah..
wan: only those who ponder..n take time to think shall feel God's blessings upon us..
wan: take care nurul..
wan: n jagalah imanmu selalu..
wan: what ever happens..jgn sekali2 gadaikn imanmu..
wan: kerana skali imanmu tergadai...dirimu tiada nilai didunia ini..sm2 kita renungkn
wan: bykkn berdoa nurul..tht's the key to success as a believer...insyaAllah u'll do fine
wan: Always remember this "Jagalah perintah & larangan Allah..nescaya kamu akan selalu merasakn kehadiranNya.."
wan: "Kenalilah Allah selalu diwaktu senangmu...nescaya Allah akan sentiasa mengenalimu diwaktu susah.."
wan: these 2 prinsip is wht I've been holding on to nurul...to guard my faith...to gain strength..
me: InsyaAllah wan
me: tq so much
me: i know i alwaz hv u around me
wan: insyaAllah nurul...nilh kemanisan ukhwah yg sbnr..bila berjumpa..msg2 bertambah dkt pada Allah
wan: take care..
wan: guard strongly ur faith..
me: ok..u too wan

setau aku, sepanjg 4 thn diorg kenal, x prnh sekali pn aku nmpk diorg kuar dating..maner ade couple lain yg mcm tu..sbb tu la aku kagum sgt ngan diorg ni..
berkat kesabaran ke dua2 pihak, ari ni Allah temukn mereka dlm 1 ikatan yg suci yg bakal menghalalkn aper2 yg haram sblm ni..

p/s: untuk wan zuriati and faheem, slmt pengantin baru n semoga bahagia selalu..:)

Monday, August 04, 2008

pengajaran

ari ni aku dpt pengajaran yg amaaaaaaaaaaat bermakna..
zaman pekerjaan ni, aper benda pn yg nk kuar dr mulut korg, MAKE SURE ader black n white..
MAKE SURE tulis/catat aper benda yg korg cakap..
jgn main cakap jer..korg jgn harap org yg dgr tu akn ingat aper benda korg ckp..nnt selamber jer si pendengar trsebut bole putar belit aper yg korg ckp..

contoh:
dier: mcm mana awk kater data ni 187? sy kire 178..
aku : erk..ye..data ni totalnya 178
dier:tp naper dlm report ni 187?
aku:(bukan aku pn yg buat report tu?) tp ari tu sy ckp 178..
dier:(sambil tunjuk kt report yg tertera 187) tp ni 187..mana dtg 187 ni??

kalo korg nk jwb aper..mmg ari tu aku pegi bgtau dier 178..aku ingat lg..mmg aku ckp 178..
mcm maner bole jd 187 ni??
x der evident la plak...wuaaaaaaaaaa..aku x bersalaaaaaaaaaaaaahhh

lalala..

lalala..ari ni aku x der hati nk siapkn keje..even my boss dh mntk DB design..aku buat 'dono' jerk..bkn x bole siap, bole je..tp aku yg x rajin skrg..boss..esok je la sy bg yer..yer boss yer...heheh