Tuesday, October 30, 2007

8 habits

huh..2 hr 2 mlm pikir 2 come up with 8 habits of mine..Ana dh tagged aku, so kena la buat (jaga hati kwn..hehe). Here it is:
  • Kuat shopping - tp time ader duit jer..kalo x, malas gak nk menapak ke shopg complex tu
  • Cepat bosan - yg ni mmg dr dulu lg. Contohnya kasut, satu2 kasut tu, jangka hayatnyer cuma 3 - 6 bln shj, pas2 i ll buy a new one :)
  • Sikap berubah-ubah - flexible la..kalo aku kwn ngan bdk kecik, aku pn jd mcm diorg gak..kalo aku sembg ngan org2 yg alim, aku akn jadi bdk baik..kalo aku sembg ngan org2 berumur, aku jadi anak yg sopan n ramah..heheh
  • Emotional n sensitif..huhu.kalo aku marah, aku mesti rasa nk nangis..x syok aa
  • Gurlish ckit - like pink color, love wearing high heels, love roses n many more...
  • Mudah terpikat pd mender2 yg indah n cantik (hensem pn trmasuk la..hehe)
  • Not a good decision maker - sbb suka buat keputusn ikut hati.org kata kalo ikut hati..mati. selalu buat silap but my life still under control la
  • Skrg ada hobi baru - memasak yg membuatkn habit aku yg first tu kurang ckit...
hmm..nk tag saper eh?
  1. safwan
  2. paan
  3. najma
  4. miera
  5. br najmi
  6. br rizal
  7. maiza
  8. saper2 yg visit my blog
ok?

Saturday, October 27, 2007

Why Muhtar Suhaili?

Mayb most of u wonder why i choose Muhtar Suhaili..
I know him starting from my first day at UIA since he was SRC President at that time..I ever saw him at TV, dlm Bicara Siswa..what I can say is that I can see his credibility as leader..sepanjg beliau jd President, byk jgk good things yg dia buat kt UIA..I can realize that..lpas tu,mcm2 lg kejayaan yg beliau terima smpi sekrg..kalo korg nk tau psal dia, kt my blog ada link to his blog.
This award merupakn slh satu platform utk mencari future leader utk negara kita..Muhtar Suhaili merupakn slh sorg leader yg aku rasakn mampu membawa negara ke arah pembangunan yg seimbang dlm segala segi.. mungkin kiter x der platform utk bersuara, tp kiter ada cara utk memilih mereka yg berwibawa utk menyuarakn hasrat kita.

Thursday, October 25, 2007

Vote for Muhtar Suhaili, Taip AYA Y 6 dan SMS ke 36828

Hello guys,

Hope u already heard 'bout Most Outstanding Youth of the Year Award where it mainly 2 give recognition to individuals who r outstanding enough in his/her life. There r 14 candidates coming from various area n my choice of course my idol, Mr Muhtar Suhaili..Lets vote for him..
Why Muhtar Suhaili?? Plez give me some time 2 write on all reason why u hv 2 vote 4 him...ok?

Wednesday, October 17, 2007

aku & public transport...

yesterday i went back to KL..bas dijadualkn tiba jam 2 ptg..so, aku budget smpi KL dlm kul 8 or 9 mlm..tp, seperti biasa bas x prnh menepati janjinya utk dtg tepat pd waktu nya..1 jam aku berdiri kt bus stop, br bas 'Bandar Express' menunjukkn wajahnya..aku raser bg org yg bercinta, kalo la bas itu diibaratkn seperti awek/pakwe nya, mungkin si dia akn merajuk seminggu kerana letih menunggu 1 jam(kan penantian itu 1 penyeksaan...). namun, aku masih bole bersabar kerana jika aku merajuk atau marah, driver bas tersebut x kn memujuk sbb aku dh byr duit tiket..dia x kn rugi pape..then, seleps berslm-slmn dgn insan2 tersyg, aku pn naik la bas..masa telah menunjkkn jam 3 ptg..so, budget aku utk smpi kul 8 mungkn tersasar sedikit. bas meneruskn perjlanannya. slps 2 jam perjalanan, highway yg dilalui telah dipenuhi dgn kenderaan2 yg mungkin hala tujunya sama dgn ku. masa tu br smpi kt Ipoh. hati aku sudah mula punya perasaan risau, takut2 x smpt blek putrajaya plak...jalan yg jam berlarutan sehingga KL..bayangkanlh, perjalanan yg hya mengambil ms 5 jam shj bole pegi smpi 9 jam..dgn hujan yg turun membasahi bumi, kemalangan ngeri yg berlaku di 1 2 tempat dan jln yg sesak dgn kenderaan ringan atau berat, sudah cukup membuatkn hatiku cuak dan mak abah aku x leh duduk senang..risau memikirkn aku yg sorg2 dlm bas...tepat jam 12 tgh mlm, Alhamdulillah smpi juga aku di Puduraya...namun, AstaghfirullahalAzim..lrt dh x der nk blk Putrajaya! aku pn call la few of my frens tuk amik aku kt Pudu. tp malangnya mereka sumer masih meraikn hari raya di kg masing2..maka, apa lg pilihn yg aku ada selain teksi yg sedia menanti menipu penumpngnya dgn meletakkn tambang yg x terkira mahalnya..then, aku decide tuk balik Vista dulu, rumah sewaku yg ke 2..situ lebih dekat. dgn pertolongn seorg abg yg aku kenal kt dlm bas, dia tlg aku tahan teksi(padahal bole jer tahan sendiri)..suddah menjadi kebiasaan, teksi2 kt Pudu ni x bermeter, so suker hati diorg jer nk letak berapa..ada ka patut dia charge aku 20 hinggit, padahal Pudu ngan lrt Universiti cuma 20 min jer..hampeh betul pakcik itu..namun aku redha la sbb yg penting aku smpi umah dgn cepat dan selamat supaya mak abah aku kt kedah bole tido nyenyak..diorg dh deal ngan aku x nk tido selagi aku x smpi umah..so, aku kena cpat2 smpi.
naik teksi sorg2 di awl pagi betul2 menguji hati aku agr berharap hya pd Allah..memg disaat kt keseorgn, hya Allah sebgi pelindung diri...Ayat Kursi dan Tawakal sentiasa mengiringi perjlnan ku..Akhirnya lpas la jgk 1 azab..smpi jgk aku kt umah..smpi umah, lain plak citernyer..pintu dikunci dr dlm..so, mcm mana nk msk..masa tu air mata dh mula bertakung menandakn aku mmg tgh takut, maklumla last week br jer aku dgr ader case cubaan merogol kt kwsn aprtment tu..semuanya menambhkn lg ketakutan ku..agak lama aku disitu, memanggil2 org di dlm, barulh pintu di buka..syukur Alhamdulillh, Allah tlg gerakkn kwn aku tuk buka pintu...then, aku pn msg abah bgtau dh slamat smpi..pas2 abah aku reply ' Ok, abah n mak dh bole tido...Nite syg'

Monday, October 08, 2007

adik-adik kita...

last saturdy, aku gi window shopg kt klcc b4 balik umah...then lepak la kjap kt Kinokuniya lebh kurg 2 jam kt ctu..smbl aku membaca, aku sempat gak la observe bdk2 yg ada kt ctu..ada la dlm 5-6 org..aku rs bdk sekolh lg kot, coz muka bdk sekolh ni kt bole kenal..diorg nyer pakaian x yh ckp la..korg sendiri bole observe pakaian bdk2 kl ni. tp aku salute gak la kt diorg coz smpi2 klcc, terus crk kedai buku..not bad la kan..
then aku observe lg..aper buku yg bdk tu tgh crk.rupernyer dia tgh crk buku 'bout Self-Enrichment..ok la tu, may b nak amk exm kot, so crk la buku2 motivation ni...lamer gak la dia crk..dlm hati aku memuji 'dalam x elok tu ada baiknyaaa'.then, sorg kwn dia dtg n tya 'woi..ko crk buku aper kt cni'..pas2 bdk tu ckp..'aku tgh crk buku yg aku pnjm kt library ari tu..hilang ar'.
rupenyer nk ganti blk buku library..hmmm..tipah tertipu..huhu.
pas2 ada lg 3-4 org geng dia tgh mentelaah buku kt satu sudut. dlm hati aku memuji 'rajinnyer bdk2 ni'. bila aku jln dkt ngan diorg, maka terpandanglah buku2 yg di baca..Ujang, Apo(Bumper nyer) and satu lg aku x tau, tp buku2 yg sewaktu dgnnya la...hmm..adik-adik kitaaaaaaa

Wednesday, October 03, 2007

disini bukan tempatku

i dont know how to express my feeling rite now...everything got so confusing..huhu.
working at product development dept is not what i want..i m not belong 2 this place where everybody siting in front of PC all day long..i cannot survive like this and i wanna run out from all this messy things..pleaseeeeeeeeee..help me!!!