Monday, June 29, 2009

minggu bz dh brakhir

arini kuar opis awal ckit..kul5.45 ptg aku start packing barang nk blek umah..nmpknya kesibukn dh brkurangan..

sejak x sibuk ni, aku raser lain mcm ckit..kalo dulu, blek ajer trus raser nk lelap..x sempat nk bosan pn..tp skrg, blek umah jer dh x tau nk buat aper..blek td, trus g basuh blek air, basuh baju, jemur baju n lipat baju..then, skrg br kul8mlm..x kn nk tido dh kot??

brgayut ngn mak kjap..dgr mak brleter smpi setgh jam sbb abg dpn umah ni mntk no phone aku..mcm2 la dier pikir..pukau-hantu-guner2-bla bla bla..cukup 30min dgr mak membebel..so tgk jam lg..br kul8.40...bosan bosan...

ahad lpas lg la bosan..punyer la semangat aku update status kt facebook.."menjadi suri rumah sepenuhmasa"..so, brkobar2 la nk jadi rajin, wanita sejati la konon..stay kt umah je pd ujung minggu..sumer benda aku buat..basuh kain, sapu sampah, kemas bilik..masak je x buat sbb aku puaser...then aktiviti2 itu brlarutn hanya smpi kul 2shj..lpas tu lepak dpn tv tgk Nona..tggu punya tggu, x der plak slot psal kawen2 tu..aku tgk Nona sbb nk tgk yg tu jer..suker la tgk pelamin cantik2, dress lawa2..sekali smlm x der plak..yg ader majlis brkhatan..ciss, nk buat haper?
Nona brakhir jam3..pastu dh x der rancangn best..name je Astro, tp still ader gak time yg x der citer best..huhu
then, kesangapn pn brmula..aku text fidah ajak shoping kt 1-Utama..tggu punyer tggu x reply pn..so, apa lg..aku pn brsiap la ala-kadar, trus drive g Jusco Equine..so, brshopinglh aku secara solo as usual...
tujuan shoping itu adlh utk membeli pakaian sukan..aku dh rajin jogging skrg..so, kena la ader pakaian yg sehsuai knnn..mana tau jmp jodoh time joging ker..ahaks, gatal!!
sempat la rembat sweater color pink u..out of 7 pieces yg aku try, 1 je yg aku brkenan..punyer la lamer aku kt dlm fitting room, at last jadi beli 1 jer..hihi
then, g tgk seluar plak..kesemuanya x memenuhi piawaian..so, 1 pn x beli..then kasut sukan plak x sempat nk g usha sbb mata aku trusha benda lain...ngahaha
aku g jln2 kt bhgn baju2 baby n baju opis...tgk2 jam dh kul6.30..trpaksa la mengeluarkn diri dr perut jusco itu utk mencari nasik tomato utk brbuka..time solat zohor td lg aku dh start mengidam nk nasik tomato..akhirnya, dpt la walaupn x baper sedap sgt tp abis aku makan..haha

sabtu ni nk blek kedah..ader durian, manggis n rambutan..kalo x blek, mmg aku rugi seumur idup..mana aci mmbiarkn abg2 aku je tlg mkn kn utk aku..harus la aku mkn sendiri n masuk ke mulut aku...
so, marilh kita brdoa semoga sabtu ini aku dibebaskn dr dipaksa utk bekerja utk Pilih Kasih itu..kalo x, hancurlh harapn aku utk memanjat pokok manggis weekend ini...
woi..aku bole panjat pokok la!!

Friday, June 26, 2009

'my blog' go private

yes..i juz privatize this blog...hah, senang..kirenye kalo korang brjaya melepak kt cni, it means korang la insan2 trpilih utk melepak kt cni..tahniah utk korang..hahaha

arini jumaat..mcm biaser aku ke alamnda..belek2 baju, tp x der yg brkenan..ingat nk pegi lg mlm ni, tp blek je dr opis, aku trus pengsan..jadi agenda membeli belah akn diteruskn esok pagi pula..n mlm sabtu, mcm biaser kena keje utk Pilih Kasih..n mayb akan ke alamanda lg utk tgk Transformer, midnight show ngn teammate aku..

Wednesday, June 24, 2009

miss my Nurrin



i miss si budak kecik ini..

ku sangka bahagia smpi ke petang

2 hari lpas, aku text my dad n my abang bgtau aku nk blek kg ahad nih..cuti smpi selasa..
so, ari2 sibuk la berangan n hati brbunga riang x sabar menanti hari utk pulang ke kg halaman...
kena lak skrg ni aku dipahamkn sedang musim durian..maka perlulh mewajibkn diri pulang dgn kadar segera...

tapi...

hari ni bos panggil:-

bos: nurul apply cuti eh?
aku: iyer
bos: isnin n selasa minggu dpn eh?
aku: iyer
bos: abang bole approve, tp rabu, kamis n jumaat kiter ader UAT(user acceptance test) tau
aku: iyer..tau

ptg td aku text my dad n my abang sekali lg...'Nurul x jadi blek, cuti x lpas'

p/s: aku benci prkataan 'tapi'...

Tuesday, June 23, 2009

hari aku hanginnn

hari ni g keje awal..pekerja cemerlang katerknn...smlm pn dpt tido nyenyak, x mcm mlm sblmnyer..bole plak trjaga di awal pg..

harini juga hari aku ditipu bos..dlm email, sebut meting pg ni kt rebung yg condong itu..so, brtungkus lumus la aku siang n mlm siapkn aper yg patut 4 the sake of that meting..sekali dtg pg ni, bos aku still kt opis..x nmpk pn mcm dier nk g rebung..haishh, spoiled my mood btul!!

pastu cam biaser, dier mesti dtg melawat aku punyerlh..n he said, meting i kul 2.30..so, evrything should b ready b4 that ok??
hmm..hangin la jugee..kalo tau awal2, x der la aku blek umah n pegi opis blek mlm td n smbung plak buat keje lg kt umah b4 sleep..

ok la, x per la..bos, i maafkn u..hihi

yg aku x maafkn, si stranger2 yg ntah shiapa2..yg suker ati duk kutuk aku suker blek umah lewat2..selalu ckp aku ni tlg jaga pintu opis..selalu perli 'x keje ke mlm ni?'..'eh, x tido kt opis ker?'..'btul ke kt umah ni?'

pesanan utk mereka2 itu:-
helloooo..this is my life!! i donno who u r..i never disturb ur life..so dont ever disturb my life..
i nk blek lewat ke..i tido kt opis ke..u x yh nk amek tau..

hah..ok..fuhh..lega bole marah org..

tu la kn..kdg2 kiter x tau aper yg org pikir tentang kiter..smtime kiter x tau pn ader org yg sedang memerhatikn hidup kiter..aper benda yg kiter buat, dgn saper kiter kuar, mcm mn kehidupn kiter..
bcoz 4 me, idup kt KL ni org jrg amek tau hal org lain..masing2 lebih prefer 'jaga tepi kain sendiri' which smtime ada baiknyer..give us more privacy...
n aku jenis yg suker privacy..x perlu amek tau sgt hal aku bcoz 4 me, everybody have their own life..so, jagala life masing2..

sy keje smpi mlm, bcoz thats how my work is..mengejar deadline tu adlh prkara biaser for those in IT-related industry..yes, i'm a girl..so what???

Monday, June 22, 2009

andai kau tahu...

skrg kul 11mlm..aku br blek dr opis..terasa ingin brhibernasi..tp ader ckit lg nk kena settlekn b4 meting pg esok..so, hibernasi ditangguhkn..dan aku tgglkn korang dgn lirik lagu dibwh ini yg punya makna trsendiri dlm idup aku...

Sangsi Asmara

Di sebalik kata ada rahsia
Di sebalik senyum ada makna
Kan kubisikkan padamu
Satu hari bila perlu
Saat pasti kau jadi milikku

Biarkanlah aku menanggung rindu
Biarkanlah engkau tiada tahu
Halus kasihku padamu
Zahirnya takku lihatkan
Hingga pasti kau jadi milikku

Entah bila bermula
Cinta yang tak kusangka
Mungkin terlalu lama
Sangsi asmara... terpedaya

Berlalulah masa tak sanggup ku menanti
Gelora di jiwa tak siapa mengerti
Siksanya menanggung rindu
Sukarnya memendam rasa... kekasih

its 4.45 am

its 4.45 am..n it is Monday..at 8.30 am i must b at office..
damn!! still can't sleep at this time...

hmm..what i gonna do at this time around??really hates when i'm in this kind of situation..wake up at a time when everybody is sleeping bcoz it makes me feel so lonely inside..n cannot help it..
makes me miss my family so much..

hah yeah..today is father's day..oh nope!!yesterdy actually..already wish my dad..n as like another year, he wait for his children wishes...(abg, jgn luper wish!!)

p/s: mycolorful weekend Part 2 discontinued bcoz the author is so lazy to write..hehe

n she wanna continue to berangan now..bye

Sunday, June 21, 2009

my colorful weekend...Part 1

aku br blek dr melawat membr kt Hospital Ampang Puteri..br lpas deliver one cute baby gurl..
"fil, cute btul anak kamu..." huhu..tahniah tahniah..

aku ader mslh ckit..biler tgk baby jer, mesti raser nk anak..teringin jgk meraser mmbesarkn anak sendiri..tp bak kater mama ana, in order utk dpt anak, ader peringkt2nyer..aku patut melepasi beberapa peringkt dulu br dpt anak..antara peringkt2 trsebut adlh:-....
ha!!pikir ape tu?? sudah sudah..sumer dh besar pnjg..aku x citer pn korg dh tau...

pesanan utk mama ana n teacher reha, korang mmg ampeh..sehari x kenakan Noni mmg x senang idup...

hmm, psal smlm plak..yea, akhirnya brjaya jgk aku men'sauna'kn diri buat kali pertama dlm idup..hasil ihsan cik Jue..tq frens..hihi
mmg best giler la..b4 sauna, kitorg g breakfst kt ctu..mmg heaven la breakfst dier..x rugi aku bgn awal utk ikut Jue g breakfst kt ctu..(awal ker??)
abis melantak smpi kembung, trus g sauna..bole la smpi 2 round..pastu muka aku dh merah dh..x tahan kot..panas sgt..
dh letih brsauna, naik blek..aku hantam mandi smpi setgh jam..syok giler berendam dlm bath tub..yer la, teringin gak meraser melayan perasaan dlm bath tub..heheh, sori ye geng, korg x dpt meraser mandi dlm bath tub sbb dh x sempat..ngahaha

kul12 Jue check out..flight kul7ptg..kuar je dr tmpt penginapn, sumer dh menggelupur mntk nk mkn..sibuk la sumer org pikir nk mkn kt maner..yer la, duk M'sia kn..mkn melebih2 smpi nk mkn aper pn pikir smpi nk dkat sejam...
lastly, cik Jue teringin nk mkn sate Kajang..maka brtolaklh kami ke tmn melati yg ader sate kajang yg agak sedap itu..bole tahan la sedap dier

biler sumer perut dh buncit, trus ke greeenwood antar cik pidah blek umah..then trus ke Putrajy sentral utk antar Jue..

eh, esok la smbung Part 2 sbb aku nk kena buat keje ni..

k bye..

Friday, June 19, 2009

terujanya..

mlm ini aku akn ke ampang dan akan brmalam di sana..slmt tinggal tilamku yg empuk..aku akn tido di atas tilam yg jauh lg empuk dr kau..ngahaha

membr aku dr Terengganu ader kt KL tu..training seminggu..esok tgh hr dier dh nk blek..so, b4 dier blek, haruslh aku menyibukkn diri di hotel yg dier sedang menginap itu..sbbnyer, dier dtg sorang, naik flight, hotel best n yg plg penting, bole dgn slamber je g sauna tanpa dikenakn sebarang byrn..jadinyer, kalo x pg, berkemungkinan besar aku akn menyesal seumur idup..

tu la kn, walaupn aku begitu bz di opis, tp kalo smpi bab2 spa, saloon, shoping dan yg sewaktu dgnnya, aku akn dgn suka rianya melupakn kjap kesibukan itu okkk..
bos, sila maafkn pekerja mu yg cemerlang ini...

esok adlh minggu ke-3 live show pilih kasih..dan aku akn standby di cyberjaya shj..dh malas nk menapak ke senawang itu..in fact, aku tgh sengkek skrg..maklumla tgh bln..
jadi, org yg bakal ke sana esok akak menggelupur la..sbb x tau flow mcm mn lg..
tp x per, sesaper je yg kena pg, jgn riso sgt yer..
kalo ader mslh, kami2 yg standby ini akn sedia membantu...

ok, aku nk solat..n lpas tu nk sambung baca blog 'org tu'

Thursday, June 18, 2009

'b professional' itu penting juga...

scene 1
*********************
smlm kuar lepak ngn member2 time bljr dulu kt McD gombak smpi kul12..biaser la, biler dh brjmp jgn harap bole blek awal..mcm2 gosip keluar..nasib baik dlm group kitorg tu, ader sorg yg ala2 cinderella..asal kul12 jer menggelupur ajak blek..takut kasut trtanggal agaknya..
so, pulanglh kami ke destinasi masing2..
dlm prjlnn pulang, aku kena antar membr aku yg sorang ni blek TTDI dulu...so, dlm keter tu kami brbualla..x kn nk diam jer...
dia bgtau, housemt merangkap opismt dier resign..notice 24 jam..atas alasan: diminati n meminati kwn seopis, then bf dier dpt tau..then trus amek keputusan tuk resign..walaupn x der keje lain lg..main resign jer...

pandangan aku:
hellooooo..b professional okkkk...cara u solve mslh tu quite childish i think..skrg ekonomi dh mcm longkang, u main resign mcm tu amatla tidak sesuai..
apa kata u cari dulu keje lain, then dh confirm dpt br resign..itu br btul dikkk...

x tau la pandangn aku ni btul ke x..ataupn itu hya pandangn org yg x ber'pakwe' shj..org yg ader pakwe mgkn menyokong tindakan si gadis itu..ntah la...
yg pasti, jgn bwk mslh personal ke opis..mslh nanti..
b professional k

scene 2
***********************
aku trperasan sesuatu kelainan dlm idup aku skrg..btul2 dh lain ni..agak bimbang juga dgn kelainan itu...
hmm..benda ni trpikir ms tgh drive nk blek umah td..kalo time blek, mmg aku bwk slow motion jer..melayan perasaan smbl bukak radio kuat2 smpi nk tr keluar jantung(ayat mak aku)...semasa dlm proses melayan perasaan tu, aku trpikir: dh lamer x dating, dh lamer x tgk wayang, dh lamer x shoping secara brjemaah, dh lamer giler x terima bunga n dh lamer x brckp thru phone smpi merah telinga....

ok, korang jgn pelik dulu..biaser je kn..org x der pakwe mmg mcm tu(ayat mak aku lg)...yg perlu dipelikkn adlh: aku suka idup aku skrg..enjoy this life to the fullest...aku x kesah dgn prkara yg lamer2 dulu aku buat n skrg aku dh x buat dh...
aku raser la, kesibukkn keje di opis telah mengubah siapa diri aku skrg..hmm, parah ke x eh mslh ni???

hmmm, b professional la

scene 3
**********************
(bukan gambar hiasan)
bukan nk cerita pasal gadis di atas..tp nk cerita psal 'sesuatu' yg ada dlm perut gadis di atas yg berusia 7bln lebih...aku x sabar nk tggu 'sesuatu' itu kuar...sebabnyer aku geram yg amat bilamana aku brsembang ngn dier, ckit pn x der respond..gadis dlm gamba itu claim, biler papa dier yg brsembang, mau pulak dier layan..ni dh dikira pilih kasih ni...
bukan aper..mama n papa 'sesuatu' tu selalu ajar yg bukan2..aku takut 'sesuatu' trpengaruh..
contoh yg bkn2 itu aderlah:-
kes 1:
papa: nanti baby jgn jadi mcm aunty Nurul tau..
mama: naper?
papa: aunty x nk kawen...

kes 2:
mama: nanti kamu dh besar, kamu tyer aunty 'biler dier nk kawen?'

kes 3:
mama: nnt rayer kiter g umah aunty..kamu jgn luper mntk duit rayer byk2 ckit...

ulasan aku:
wahai 'sesuatu'..kamu jgn dgr ckp mama papa psal aunty yer..tu x btul..kalo kamu nk jadi mcm aunty, di alu2kn..nnt aunty ader geng nk g shoping...hahaha

lg satu, sila jgn tyer aunty biler nk kawen..kalo kamu ingkar, x dpt duit raya..ngerti??
b professional k

ok sudah!!mengarut jer mlm2 buta nih...nk sambung buat keje lak..nite everybody..

Tuesday, June 16, 2009

tell him how u feel...

hari ni btul2 hari kucar kacir..bukan sbb aper..sbb aku jadi malas tahap x tau nk ckp aper dh..mmg malas btul..ari ni ader task nk kena siapkn kt opis..dh la malas, bos plak x henti2 dtg melawat kt tmpt aku, duk dlm blek sudah la..ni x, nk jgk kuar jln2..lg la aku jadi malas..tension la jgk biler asyik dtg tyer progress jer..

at last, end up aku g kaco2 orang..monitor aper bende diorg buat..kire mcm team leader la kalo kt kilang2 kn..i guest la...

mlm ni bosan gak..reha kuar ngn bf dier, housemt yg lain masing2 memerap kt dlm blek as usual..so, tggl aku sorang duk melangut tgk tv n lappy ni...

aku tgh layan citer 'La Dolce Amira' kt tv3...layan sbb ader Fizo je kt dlm citer tu..ngahaha...
trtarik kt 1 part ni..aper name ntah minah tu..dier kire mcm motivator la kot...
dlm scene tu, ader sorg pompuan ni minat kt someone la..aku pn x tau saper...
then, yg si motivator tu pn ckp la lbh kurang camni:- "tell him how u feel..let him know"

dgr jer part tu, aku trus trgelak sengsorang...trpikir sendiri, idup ini mmg tak mcm dlm drama..
ckp mmg senang n bole dibuat..cuba kt alam realiti ni, ader yg berani "tell him how u feel?"
ader?? yg pasti bkn aku..wakaka

Friday, June 12, 2009

lotih den...

skrg ni tgh lunch hour..memandgkn arini ari jumaat, semua lelaki ini sdg berada di masjid(i guest)..yg si perempuan lak berada di pasar tani putrajy..aku stay opis..sbb td ader keje urgent nk siapkn..skrg dh siap, malas plak nk ngadap keje baru..tggu kul 2 lah br start blek...

lately ni selalu la jgk masuk opis lmbt..kiter buat ala-ala bapak-aku-punyer-opis la..main dtg sesuka ati..bos pn x kesah sbb dier tau kitorg keje smpi lewat mlm..like last nite, aku blek jam 11mlm..

time nk blek tu, aku paksa mior n fadli temankn aku smpi ke keter..takut beb jln sengsorang kt area parking tu..huhuhu

nk citer kesah smlm..aku dtg seawal jam 10pg...hahaha
elok duduk je atas kerusi, Man(system analyst 1) dtg tyer psal Projek 1..bncg2 kjap..then settled
2 min kemudian, Abg Rizal(system analyst 2) lak panggil utkk database review projek 2..
semasa dlm discussion tu, abg iwan(project Mgr) lak interrupt.."Nurul, bos pggl meting projek 1"
then, abg Rizal ckp.."ala iwan, bg la aku pnjm nurul kjap..10min jer"
so, abg iwan pn.."ok nurul, 10min lg masuk meting"
seperti dijanjikn..10 min kemudian, aku masuk lak meting projek 1..

sedar2 dh kul1 tgh hr..perut dh x tentu arah dier punyer lapar..so, break kjap g mkn..
abis mkn sambung discussion ngn abg rizal..brlarutan smpi kul 4..
elok nk abis, CEO plak smpi..
smbung lg meting ngn CEO smpi la kul 5.30..

dlm erti kata lain, masa aku abis utk meting jer..keje x siap2 jgk..
jadi trpaksa la kami brsengkang mata smpi ke mlm ngadap keje yg trganggu pd siang arinyer..

kn best kalo dlm keje x yh meting..bak kata Man.."we r born to type, not to speak"..hahaha

dlm kul 6.30 ptg, perut jadi x tentu arah lg..kt opis pn dh tggl baper org jer..aku tgk bdk2 ni dh kuar, tp laptop still atas meja...
pastu nmpk Miji(Project Mgr jgk) pn nk kuar..
"g maner Miji?"
"g minum ngn diorg"
"aik..diorg x ajak Nurul pn"
"hah..jom"

secepat kilat aku amek purse n hp..ber'avanza' ngn Miji g Hassan cafe..smpi saner, nmpk la bdk2 tu tgh bersenang lenang tanpa mengajak aku..cis..ampeh..ntah mcm mn diorg bole lupakan puteri sorg nih, aku pn x sure...

so, aku pn start sound bdk2 tu.."ooo, dtg minum x ajak.."
"bkn x nk ajak, keter dh penuh..lgpn, sajer jer bg ko dtg ngn Miji"

baek punyer alasan..

biler lepak ngn lelaki2 ini tu, prbincangn tentula bkn bab2 sale yg masih brjln diseluruh negara, or bab lipstick yg baru beli ke or minyak wangi yg bole tahan lamer ke bla bla bla..

prbincangn mestila tentang aper techno plg latest, game aper plg best, aper new project yg gempak, test voice recognizer kt Blackberry bla bla bla..

aku..layan kn ajer..walaupn hati memberontak nk suh sembang bab shoping..tp jgn harap ler bdk2 tu nk lyn..jadi aku pn trlayan la discussion diorg tuh

kul 7.30 dh blek opis blek..solat dulu, then smbg keje..berlarutn smpi kul10..mak pn dh call suh blek..elok tgh brsiap, dtg la opismate aku memberitahu ader error kt apps dier..so, brsengkang mata lg la ngadap code dier lak..
Man jer la melayan..aku tgk jer..mata dh x larat nk angkat dh..
mulanyer aku nk tggu diorg siapkn..tp nmpk gaya mcm lmbt lg jer..so, Man arahkn aku blek dulu..
tp aku kn dh bgtau aku takut nk g kt keter tu..jadinyer, Man mengarahkn Mior n Fadli (software engineer) temankn aku smpi ke keter..
so, dlm keterpaksaan.. makanya diorg pn temanlh aku smpi ke keter..then aku pn pulang dgn lesunyer...

ok, dh kul 2..aku smbg blek keje...byezz

p/s: aku ke senawang lg esok, utk live show Pilih Kasih, 2nd week

Tuesday, June 09, 2009

am I workaholic???

percaya or tak, memang aku keje non stop lately ni...live show Pilih Kasih is every Saturday..so, setiap sabtu mmg x available la aku utk melawat mana2 shoping complex..

citer Pilih Kasih
*************************
on Friday, diorg ade full rehearsal..so i should b there utk tutup undian n submit result pd producer..masa tu aku pegi ngn abg iwan(my bos) and badang(marketing)..naik keter ngn abg iwan mmg best..dier tu racer..so, pantang mana2 keter potong, sah dier lwn blek..aku sukerrrr

elok je rehearsal diorg abis, director plak x puas ati..nk buat rehearsl sekali lg kul 3ptg esoknyer..time tu aku rilek2 lg
tp rilek kjap je sbb lpas tu produce dtg mengganggu ke'rilek'kn aku..
"esok kul 3 eh kt cni.."

ha sudah, aku br je pikir nk rehat kjap..ptg2 ckit br pegi blek ke Senawang..but then, trpaksa tukar plan, kul1ptg dh kena gerak g sana since it will take around 1 hr without jammed..

nk dekat 2pg br smpi umah..dh letih sgt2..trus tido..kena lak br beli cadar n comforter br kt Aizat..100% cotton..mmg heaven la tido aku...

esoknyer lpas Subuh, aku hantam tido lg..kul10 abg iwan call..trus bgn n siap2..kul1 dh gerak ke rtm senawang blek..seperti yg dijangka, mmg jammed..agak teruk la n amat membosankn...

smpi dh lewat..mlmnyer live show..utk 1st week ni mmg voting x byk n audience pn x ramai yg dtg..x penuh pn 1 dewan...

agak kucar kacir la aku kt ctu..maner dgn streamyx yg mmg ampeh, auditor yg mcm x tau pape n ader org tu yg mmg kaco daun..haishhh, bengang btul aku..

abis je show, aku trus drive blek..bosan arr drive mlm2 n sorang2..sunyi jer..kena lak ader 3 accident yg teruk2 belaka..bole nightmare aku..

smpi umah, badan dh letih..luckily esoknyer ahad..bole aku rehat sepuas2nya..tp x jgk..luper auditor mntk traffik report..x psal2, ahad aku kt opis..

tp luckily lg, isnin abg iwan ckp bole cuti sbb dh keje ari sabtu..tp x jgkkkk..mr head dh call..ader je benda nk kena siapkn seolah2 dh x der hari lain..hangin btul aku..

x psal2, aku x merasa cuti lg 2 3 minggu ni..cis cis dan cis lg!!

Friday, June 05, 2009

Pilih Kasih go live by tomorrow...

aku dh mula raser takut...butterfly in my stomach..huhuhu
esok dh start live show pilih kasih di TV2..
lately ni mmg keje kuat btul..dtg keje pagi, blek mlm...
sabtu ahad pn keje lg..
(tp mcm biaser, aku tetap ader maser utk shoping..ngahaha)

skrg ni, family Reha ader kt umah..ayah dier ader kursus kt Putrajaya..mak dier geleng paler jer tgk life aku...smlm blek keje kul 8 mlm..then trus siap2 nk g alamanda cari baju..tp x jadi sbb dh lewat..end up g diner ngn diorang..pastu aku g TTDI plak jmp huda..pnjm Celcom broadband utk aku bwk g Senawang mlm ni...kul 1pg br smpi umah, then tido..

arini bangun awal sbb dpt msg dr bos..ader emergency meeting ngn CEO...dh nmpk dh kelibat dier masuk opis...jap lg kena pggl la tu..sblm kena pggl baik aku brpoya-poya dulu..ngahaha

awal minggu ni, aku attend meting ngn producer Pilih Kasih kt rtm angkasapuri..memadangkn aku dh lmbt nk ke meting trsebut, makanya aku paksa bos aku pegi ngn aku..kena lak dier kt HQ di faber, aku kt cyber..jadi aku pg fetch dier dulu kt HQ, then br g rtm..mana x nyer, aku kalo g tmpt2 yg x prnh pegi ni, wajibla sesat dulu baru nk smpi..tp disebabkn di meting pntg, x der masa dh aku nk sesat2 dahulu, jumpa jln kemudian..so, g ngn bos slmt la ckit..
jakun la kjap..mana2 tmpt aku pegi, aku paksa bos snap gamba aku..dier pn layannn ajer..x der plak nk munjung mulut ke haper..hahaha

mlm ni ader full rehearsal..aku diwajibkn ader kt sana..rtm senawang pn aku x tau kt maner..maka mcm biaser, kiter blasah jer

ok ok, bos dh kucar kacir pggl kitorg masuk meting..byezzzzz

jgn lupa saksikn pilih kasih di tv2 sabtu, 8.30mlm yer