Sunday, March 25, 2012

tukar jam

bangun lewat pagi ni..tengok jam kat handphone pukul 1040pg..biar betul..tengok jam kat tepi katil baru pukul 940pg..rupanya berlaku pertukaran jam lagi..mulai harini, dicepatkan 1 jam dari waktu biasa..maksudnya pukul 940pg jadi 1040pg..sebabnya, cepat siang sekarang..pukul 340pg dah subuh..pukul 530pg dah cerah..jadinya, beza Malaysia - UK 7jam lah sekarang ni..mesej untuk Ana, kalau nak gerak noni, sila gerak pada pukul 1ptg waktu Malaysia okeh! dan noni akan gerak kamu 11mlm waktu sini..

siang dah tak berapa sejuk..mat salleh sukalah panas-panas ni..semalam keluar kejap pegi town, ramai betul orang bersidai kat luar tu..Hannah (classmate) nampak happy je last few days, because its sunny..aku tak der la rasa pape pun..since kat Malaysia panas hari-hari kot..hihi

okeh, gambar Spring lagi..enjoy!! cc: adik Faiza ;)

last two pictures are dedicated to Harry Potter fans, do you recognize this place?

Tuesday, March 20, 2012

Stockton trip..

semalam after class, terus ajak Sabrina pergi Queen's Campus kat Stockton..Durham Univ ni ada dua campus..satu kat Durham, satu lagi kat Stockton..yang kat Stockton tu, budak-budak Undergrad study kat situ..

since both of us tak pernah sampai situ, haruslah sesat dulu kan? boleh pulak turun kat bus stop yang salah..pergi turun kat town dier, patutnya turun kat the next bus stop..tapi tak per lah, since dah turun, kitorang jalan-jalan dulu kat situ..

Stockton!!

my lunch!!

nak cari McD sebenarnyer, tapi tak jumpa pulak..end up makan potato je..lepas dah kenyang pegi jalan-jalan kejap and sempat beli benih strawberry and chilli..nak bercucuk tanam lah kononnya :D

then naik bas semula and stop at Queen's Campus..

fall in love already with this campus..

Saturday, March 17, 2012

3 more!!

3 assignment hantar sekaligus semalam..fuhh, lega!! ini bermakna, 5 subject officially dah habis..3 more to go and 1 dissertation..hmm, kejap je kan? dah setengah tahun kat sini..

sekarang dah masuk spring..untuk gadis-gadis yang gila bunga like me, spring sangatlah menyeronokkan!! am totally treasure this moment..

picture taken while am in the bus, heading to school..

last weekend, pergi tengok All England Semi Final kat Birmingham..kat Malaysia tak der pun aku teringin nak pegi stadium, kat sini excited pulak nak pergi..nasib baik ambik tiket semi final sebab Chong Wei menang..kalau amek tiket final, mesti stress sebab Chong Wei injured..

dalam stadium right before the game started..

Sunday, March 04, 2012

...

'KENAPA SUSAH SANGAT NAK SCORE NI???!'

Saturday, March 03, 2012

emo..

emosi tak stabil seminggu dua ini..tak berminat nak berjumpa dengan ramai orang..terima kasih untuk Sabrina (housemate) yang sangat memahami..tak memaksa kalau aku menolak untuk ke mana-mana..selalunya kat Bowburn ni, ramai jugak Malaysian family yang suka buat makan-makan..tapi lately ni aku jarang join..lebih selesa duk rumah buat hal sendiri..

oh ya, cerita pasal study..due date untuk report submission dah dipanjangkan sehingga 16hb..happy gila okeh!! rasa nak lompat bintang..sekarang ni baru la boleh tarik nafas lega sikit..kalau tak, moody je memanjang..

last week tersangat mencabar..nak start menulis report, tapi tak der idea..end up aku keluar pergi town lepak dengan Kak Lina..well, Kak Lina is like my personal motivator..time stress study, cari dia..ahhah..
kadang-kadang whatsapp dengan Ana..wish she was here during this hard time..

last week, 27hb Feb, birthday my mum..Happy Birthday Mak!! I love u..aku buat flower delivery untuk mak..selalunya akan call rumah setiap hari Jumaat..but that Friday, tak call pun sebab nak buat surprise on her birthday, hari isnin..dah bagitau suruh hantar bunga tu waktu pagi, so that bila aku call waktu petang bunga tu dah sampai..
so, call la petang tu..first ayat mak 'dah 9 hari akak tak call'..perghh, kira okeh!!
'abah dah pikir macam-macam..demam ke, sibuk ke, tak ingat mak abah ke'..hadoihhh, tak mak..akak nak buat surprise je..ahhah

sebenarnya on that day, nobody remember my mum's birthday..even she herself tak ingat..so bila dah sampai bunga tu baru la semua orang 'ooo, hari ni 27hb rupanya' mula la abah pun tanya mak 'nak kek tak?' ahhah..mak cakap x mo la kek..merajuk la tu :D

my parents tak berapa happy lately..sebabnya semua anak-anak dah jauh..abang Zanil ditukarkan ke Sarawak..abang Saiful baru pindah rumah, aku kat sini and adik kat Johor..so diorang sunyi sikit..

bila memikirkan diorang sunyi, betul-betul rasa nanti nak balik kerja kat Kedah..nak duduk dengan diorang..
haritu message dengan Jat and Ana, diorang pun ada terpikir nak balik Kedah..well, kalau confirm diorang jadi balik Kedah, i'll follow :D