Thursday, May 22, 2008

gamba pilihan..heheh





nie la manager aku..en miji n abg irwan(sorg pggl en, sorg lg pggl abg..ntah pape)..
nk kater kt opis aku x cukup kerusi, byk je yg x der pen'duduk' nyer..tp atas lantai jgk pilihan diorg..haha
so, aper lg, dh diorg bertapa kt sblh aku, sempat arr aku snap 3 4 keping gamba..
bos..jgn mara arrrrrr

Wednesday, May 21, 2008

Because of 'him'...

there's smthing wrong smwhere rite now..pagi yg aku lalui amat menyeksa jiwa..bukak je mata, raser nk pejam blek n nk tido senyenyak-nyenyaknyer walopn mlmnya lebih dr cukup aku tido..kalo la bole, aku x nk pikir yg ada tugas sedang menanti aku diluar sana..bagi la peluang tuk aku berada dirumah memanjakn diri sendiri..ahaks
tp tu la impian aku yg x kesampaian smpi skrg..naper eh?
it has been more than a weeks aku jadi cam ni..last week aku keje 3 hr je..pastu kamis aku dpt MC, jumaat aku mntk cuti..isnin public holiday..dh byk cuti but still raser nk cuti lg..kronik jgk mslh aku nih..mlm td, after talking to my hubby, aku tlh brhempas pulas memerah otak trying 2 find ape la sbnrnyer mslh aku nie..
then, pagi ni rasernyer dh jmp kot..ader 'someone' yg selalu mmbuatkn aku raser trtekan, raser geram n raser nk lari smpi hujung dunia..bila 'dia' x der, aku raser bahagia, hepi n really hope that situation will never end...
itulah 'dia' yg tlh berjaya mmbuatkn hidup aku x seindah dulu..'dia' juga yg membuatkn pagi ku jadi gerhana..huahauhua..
jadi ku pohon kepada 'dia'..tlg berambus dr hidup aku..give me back my happiness...i don't need u in my life..get looooooooooose

Tuesday, May 06, 2008

Antara dua hati..

Entry kali ni agak jiwang ckit la memandgkn my hubby nk dtg weekend ni kn..hikhik..kalo korg raser cam malas nk baca, bole brpindah ke blog kwn2 aku yg x kurg jiwang nyer..haha
skrg ni hidup aku agk bahagia la dgn kehadiran some1 who really love me(aku raser la..huhu).so, dh x der la sunyi2 lg n x der la lg nk brpoya-poya x ingat dunia kn..sblm ni aku kn........ermm, u know me..for once in my life time, aku raser cam ade rupenyer org yg appreciate aku..selama ni aku raser cam x der pn org perlukn aku...
ingat lg pesan Kak Aizah (supervisor aku kt tmpt praktikal), dia prnh ckp "if u love some1, make sure u love da one who appreciate u"..dulu aku pikir gak, kalo dh syg tu, mesti appreciate kn?
tp sbnrnyer x jgk..but now, i think i hv found one..i think la..x tau la btul ke x..harap2 btul la..
tp tu la, dlm setiap hubungan mesti ada dugaan..same goes 2 me..even baru sgt kenal, aku raser dh mcm2 benda brlaku especially bila benda ni melibtkn family..of course jadi kecoh ckit kn..antara nk jaga hati mak abah n hubby, kdg2 aku jadi trtekan..x tau mcm mana nk senangkn dua hati..smpi kdg2 tu kena ketepikn hati sendiri..
however, this is what life all about..x der dugaan x best plak kn..ujian Allah dtg n pegi tu biaser la kn..time ni la nk uji kita kuat ke x kn..

buat ana n jat, yani n an, tahniah diucapkan krn bkl melangsgkn majlis pertunangan pd 17hb 5 n 18hb 5 2008. Semoga kekal n bersedia menghadapi setiap dugaan..Aminn

ucapan buat aku plak, n korg yg tgh bacer ni..kalo blum kawen, jgn buat mcm dh kawen..kalo buat jgk, baik x yh kawen..kalo x kawen, x bole buat mcm lpas kawen sbb haram..paham ke x?(aper aku merepek nih)..tp tu la, advice ni lbh ditujukn pd aku sendiri, dlm Islam, ada pantang larangnya yg kalo x ikut, akn merosakkn diri sendiri..
to me n my hubby, sama2lh kita mnjaga hubungan ini agar kerdhaan Illahi dpt kita kecapi..wahhh(bak kata Stacy..hehe)
ok la korg..adios