Thursday, December 29, 2011

my birthday!!

sangat menghargai rakan-rakan di Malaysia yang apabila tepat jam 12 tengah malam waktu Malaysia dah hantar ucapan-ucapan birthday di Facebook wall..terima kasih kawan-kawan..seriusly, I terribly miss you guys!!

pukul 12 di sana bersamaan dengan pukul 4 petang di sini..masih lagi di tarikh 28 Disember..tapi since ramai yang dah wish, aku anggap jer la birthday untuk 2011 ni panjang sedikit..kiranya bermula dari pukul 4 petang pada 28hb sampailah 12 tengah malam 29hb..boleh?

kalau ikut tahun-tahun yang lepas, selalunya time birthday mesti ada kat Kedah sebab nak habiskan cuti tahunan..jadinya, memang akan sambut dengan family lah..abah beli kek, mak masak special, paksa abang-abang balik kampung untuk celebrate, dan kalau tak balik aku merajuk..haha

tahun ni rasa lain sikit, mungkin sebab duduk jauh kot..dapat birthday card from abah..part dapat-dapat card ni lah yang touching nih..sob2x..

ok guys, sampai sini dulu ye..mau tidur..nite nite

Wednesday, December 14, 2011

no snow yet!

ohoh..rupanya kawan-kawan di Malaysia ramai yang terkesan dengan entry 'yang suka dan tak suka' tu..ihik.
lately, ramai yang tanya pasal snow..dukacita dimaklumkan, snow tak turun-turun lagi..jangan tak percaya, hari-hari gigih tengok ramalan kaji cuaca nih dan asal bangun pagi je, dengan terujanya selak langsir bersama harapan nampak salji turun then boleh la feeling ala-ala winter sonata, then keluar rumah buat dua tiga bijik snow man depan rumah dan ajak sekali anak-anak jiran kat sini melayan ke'jakun'an saya main snow..yer la, tak kan nak jakun sorang-sorang, segan kott..at least, kalo ada budak-budak, tak der la terserlah sangat yang dah umur 27tahun ni excited terlebih duk buat snow man kan?

grass belakang rumah..icy di pagi hari..icy not snowy

Christmas break now!! yahooo!! dah nama budak sekolah, apa lagi yang best..time break lah..cuti sebulan. seronoknya hati bukan kepalang. sekarang ni pergi la mana pun, mesti jumpa Santa...kat Tesco ada, kat Gates ada..merata la..tadi pegi library pinjam buku, nampak pokok depan library dah di hias cantik..rumah jiran terang benderang dengan lampu depan belakang. suka tengok.

yang sangat susah nak adapt, cuaca! suhu dah bawah pada 5 degree sekarang. nak keluar sangat malas bila memikirkan kena tunggu bas. tapi nak duduk dalam rumah je bosan pulak. bukannya boleh study pun. lebih kepada nak makan dan tengok movie. adoiii..betul-betul krisis dalaman nih.
siang sangat sekejap..lebih kurang 6jam sahaja..selebihnya malam. sudahnya lebih banyak tidur dari berjaga. dan tidur seminggu dua ni jadi tak tentu hala. kadang-kadang tidur pukul 6ptg dan bangun semula pukul 9mlm..harini tidur pukul 5ptg dan terjaga pukul 8mlm tadi. well, kat Malaysia dulu seboleh-boleh bila malam je tak nak buat kerja..kononnya masa untuk bersantai, berehat, hang out dengan kawan-kawan..kalau dah 4tahun bawak perangai macam tu, tak ker bila sampai sini jadi tak tentu arah? pukul 3.30ptg dah mula gelap, mula la pikir nak bersantai dan berehat bagai, padahal baru pukul 3.30ptg..huh.
angin sangat kuat di luar. boleh dengar bunyi angin yang sangat kuat dari dalam rumah. kalau berjalan kat luar ni, boleh melayang di tolak angin. jadi boleh la sampai rumah cepat sikit sebab angin tolong tolakkan..ahah

haritu pergi print gambar kat Tesco sebab nak post gambar tu ke Kedah bagi mak dan abah tengok..semalam dah pun pergi post, siap tulis surat lagi..old school gila kan? but then, that's me! by the time people prefer facebook, flickr, blog, etc, i rather choose to print photo, write letters, etc.

sama jugak kalau boyfriend kita bagi surat, mesti lagi best dan lagi terharu berbanding dia hantar email..betul? (motif boyfriend kita??)

ok, melalut dah ni..should stop now dan nak sambung tidur..nite peeps!

Friday, December 09, 2011

jalan-jalan, makan-makan

it's 2:32 am now, but still am not feeling sleepy..

i don't really have much to say..no, i mean to write..just want to put up some pictures i took these few days..here we go!

hang out with Sabrina at Chapters

as usual..hot choc and chips ;)

Sarah and Linda..we were having dinner at Ravza's place..Linda will be going back to Germany the day after tomorrow..yeah, another goodbye :(

at Stoke On Trent..pics taken right after my first snow ever!

in front of Durham Cathedral..people claim Harry Porter movies used to film inside this Cathedral..but am not sure where about the exact location..but will try to find it later..don't worry :)

heading to Hatfield College..kolej tu scary lah!!

celebrating Afif's birthday..he just turn 2 years old..baby Durham ;)

Monday, December 05, 2011

kecewa..

akibat dari terbaca status Kak Shifa di facebook pasal Yellow Warning of snow for North East England malam tadi, makanya tidur aku tak nyenyak sangat..kejap-kejap terjaga..siap set alarm pukul 3 pagi lagi...

sekarang sudah pukul 6.40 pagi, tapi snow tak turun-turun..kecewa!!

walaupun ramai yang mendoakan agar salji tak turun, aku tetap berdoa yang sebaliknya..ngahaha

ok, masih kecewa :(

Thursday, December 01, 2011

December!!

I don't know why, but I just love December every year..and this year, got extra excited because am in UK now!

let's check what is gonna happen in December 2011, insyaAllah :-

1- my birthday!! weehoo ;)
2- Christmas break at London..waw wee junior juice!!
3- Boxing Day at Manchester..lompat bintang!
4- Syazreen from Dundee will spend two weeks at my place...\:D/
5- family day out at York this weekend!! hoyyeahh!!
6- have class only on Monday and Tuesday...mari jeritttt!!

ok stop!!

kena buat assignment..submission tomorrow :(