Friday, October 31, 2008

Misteri 7 pelajar hilang di Australia

KUALA LUMPUR 30 Okt. – Sekretariat Pembelaan Masyarakat Pergerakan Pemuda UMNO bimbang serta bingung apabila menerima aduan mengenai kehilangan tujuh pelajar Malaysia termasuk tiga orang dari sebuah universiti yang sama di Australia Barat dalam tempoh empat bulan lalu.
Pengerusinya, Datuk Abdul Azeez Abdul Rahim berkata, beliau bimbang jika wujud penglibatan mana-mana sindiket termasuk berkaitan keagamaan yang mungkin menyembunyikan pelajar-pelajar itu.
Beliau berkata, siasatan pihaknya setakat ini bagaimanapun belum menemui sebarang persamaan antara kesemua pelajar cemerlang itu melainkan kebanyakan mereka berasal dari Selangor.(click sini..)

p/s: hmm..brtambah lg 1 fakta mengapa aku x dibenarkn smbg bljr kt Aussie..wuaaaaa

Thursday, October 30, 2008

kesan menTAGa...

aku tlh di TAG oleh housemt aku, cik Rehaus..mula2 mcm nk ngelat..tp reha ckp brdosa..huhuhu..so, ini hasilnyer:-

1.Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- purse berisi atm card n cash
- honeyVi
- duit gaji
- hp
- career aku kt TM

2. Apakah benda terakhir yang anda beli dengan wang sendiri?
- beli rak sangkut baju mcm yg trdpt kt blek reha

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan anda?
- aku nk buat kt hotel..smbl diiringi 5 org flower gurl..memakai gaun cantik yg kainnya spnjg 2m..dihiasi dgn bunga2 segar everywhere n brjln atas red carpet
namun ianya hanyalh impian krn akhirnya aku akan kawen kt umah jgk..huhuhu

4. Berapa lama anda rasa hubungan anda akan berkekalan?
- itu Allah punyer kuasa

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
- yes

6. Dimanakah restoran terakhir anda makan malam?
- dunkin donut ngn Pona n Pony


7. Namakan buku terakhir yang anda beli?
- Seven Habits of Highly Effective People


8. Apakah nama penuh anda?
- u know...

9. Anda lebih senang dengan mak atau ayah
- kalo nk citer psal personal, cari mak
- kalo sakit cari abah..hehe


10. Namakan seseorang yang anda ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda?
- x ingat la..huhu


11. Christina atau Britney?
- chit..namer bdk2 ni nk buat haper??huhu


12. Adakah anda mencuci pakaian anda sendiri?
- depends on fabric..kalo yg lembut tu basuh sendiri la..kalo fabric biase, mesin basuh toshiba yg tlg basuhkn..


13. Tempat yang paling seronok anda mahu pegi?
- definitely AUSTRALIA...aku mmg nk pegi ctu..huhuhu

14. Pelukan atau ciuman?
-next question plez..


15. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag anda
- my housemt
- ada Kelly yg di pggl Cotek
- awek fad
- tramat sygkn fad
- x- uia


16. 8 perkara yang amat saya gilai
- bunga esp red roses
- shopping
- tgk tv
- main ngn anak buah
- jln2 ngn HoneyVi
- Honda City
- air Coke McD
- kek secret resipe


17. 8 perkataan yang sering di ucapkan
- Ya Allah
- la..ye ke
- hai
- ok
- baiklahhh
- rieya
- ona mengonggg
- go ona..go ona


18. 8 buah buku yang paling terbaru di baca
- Seven Habits of Highly Effective People
- Ayat2 Cinta
- Ketika Cinta Bertasbih
- Jangan Bersedih
- Majalah Pengantin
- Majalah Wanita


19. 9 lagu yang boleh saya dengar berulang kali
- lucky
- soulmate
- lagu tema TM..ngeh ngeh ngeh


19. 8 perkara saya pelajari tahun lalu
- bljr beli keter
- bljr declare asset
- bljr jmp client
- bljr buat2 confident
- bljr perabih duit
- bljr menerima arahan
- bljr brfikir sblm brtindak
- bljr jadi baik

20. Mangsa tag seterusnya
- Paan
- Mira
- Wan Zuriati

p/s: aku amek masa 2 hr nk siapkn mende alah ni..reha, jgn luper blanjer i lpas ni ye..heheh

Wednesday, October 29, 2008

aku tgh stress...

lamer benor aku biar my blog nih kosong tanpa sbrg update..bkn aper, lately ni bz yg amat..skrg pn tgh bz gak, tp hati ada ckit sakit ..so, automatically keje2 pejabat perlu di tolak ke tepi dulu bg mengelakkn keje2 yg dilakukn x baper ikhlas dilaksanakn..heheh

x baper best la hari2 yg dilalui skrg nih..meh kiter wat analisis ckit psal apa yg berlaku lately ni:-
  1. last week aku blek kg, dgn harapan yg agak menggunung utk jmp ank2 buah aku..akhirnya harapn itu brkecai bila abg aku blek umah mertua dier hari yg sama aku blek kedah..tunggu punya tunggu smpi la hari aku blek kl semula..abg aku ada singgah umah ari sabtu tu, tp dia x bwk ank dia sekali..hangin btul aku..ye la, aku nk jmp ank dier, bkn nk jmp dier..bole plak bile aku tyer mana zulhelmy, dier ckp.."la, tgk abg cukup la..zulhelmy tu mcm abg jgk..." hampeh gile jwpn yg diberikan...so, tramat sedih la aku trpaksa menanggung rindu kt si kecik tu smpi raya aji plak
  2. Alhamdulillah, sempat jgk aku jmp ngan ank buahan yg dua org lg tu..nurrin n nisriena..at least brguna la jgk cuti aku ngan keletah bdk2 tu..nurrin dh 4 thn, aku rasa dier benti brckp time tido n isap susu je kot..lain pd tu, korg bole diam sbb kt umah dgr dier sorg je brckp..gamak nyer jakun lg kot sbb dh pndi brckp kn??so, caaaaaaakp je ghojernyer..ari tu aku bwk dier g play ground kt pantai murni..dari jarak 7.5 m dier jerit pggl aku ..MAKCIKKKKKK!!! korg agak2 la, dlm jarak sebegitu, baper ramai yg akn menoleh ke arah si pemanggil n org yg dipggl?? dh la kt pantai..ptg plak tu..for sure la ramai..dier pggl aku MAKCIK plak..hangin jgk la aku..last sekali aku pggl n slow talk ngn dier.."kalo kt tmpt ramai org, Nurrin pggl Achik tau..jgn pggl MakCik" nk dkt 10 kali gak la aku ajar dier pggl achik..pastu mak aku menyampuk.."pggl Achik ucuq"...pastu aku ajar lg pggl Achik smpi la melekat kt ingatan dier..hopefully la..aku pn dh hepi ngan perkembangn dier n really hope dier akn pggl aku achik...time nk blek tu, aku tya lg.."Nurrin kena pggl apa??" jwpn Nurrin.."ACHIK UCUQ"
    SOALAN: better makcik or achiq ucuq??tunjuk ajar siapakh yg lbh berkesan?? seorg nenekkah atau seorg IBU saudarakh??
  3. skrg aku amat susah nk tido walaupn aku amat penat..keje kt opis makin byk..tmbh plak skrg dh dpt new project..so, lg brtmbh pening la aku. pelik btul la, tiap kali aku pejam mata nk tido, mesti otak aku ligat buat keje..mcm2 menda dier nk pikir..badan aku dh penat giler ni, tp otak duk pikiaq lg..psal keje kt opis la..psal nk further study la..psal esok nk pki baju aper la..mcm2 lalala..sakit ati btul..smlm kul 3pg br aku tido..ari ni dh start meting ngn CEO kul 9 pg..so, korang bole bayang la mcm mn keadaan aku dlm blek meting tu knnn..huhuhu
  4. biler stress2 ni, aku asyik nk shopinggg je..kt kedah aritu dh g shoping ngan kak ipar..smlm shoping lg..sblm blek pn dh shoping dh..dh brjaya rembat new shoes kt nichii..kasut tu adlh love at 1st sight aku..sbb kn sekali je aku tgk, trus raser syg n terasa ingin memiliki..ngeh ngeh ngeh...kalo x beli mau kempunan 7 keturunan nih..so, aku pn beli la..tp kasut tu mcm x baper sesuai utk di pki ke opis..yer la, aku keje IT..alih2 trsengih kt dpn PC gak ari2..so, x yh nk melaram sgt..kalo jmp client or g kursus maner2 je aku melawa ckit..kalo setakat nk ngadap mesin x brnyawa ni dr pg smpi ptg..aku mmg selekeh..huhuhu (but heels wajib..hihi)
  5. tag reha x sempat nk lyn lg..sbb ianya memelukn daya berfikir yg agk kental n waras..skrg tgh 'weng'..so, hold on dulu deh...

Thursday, October 23, 2008

mari berjiwangs...

by the time i write this entry, i'm listening to the song named 'Soulmate' by Natasha Bedingfield for 10th time...it is a wonderful melody with a wonderful lyric..here i paste it for u guys...

Soulmate by Natasha Bedingfield
--------------------------------------------
Incompatible, it don't matter though
'cos someone's bound to hear my cry
Speak out if you do
You're not easy to find

Is it possible Mr. Loveable
Is already in my life?
Right in front of me
Or maybe you're in disguise

Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

Here we are again, circles never end
How do I find the perfect fit
There's enough for everyone
But I'm still waiting in line

Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

If there's a soulmate for everyone

Most relationships seem so transitory
They're all good but not the permanent one

Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone

SUMMARY

I agree with every word of the song..THERE'S A SOULMATE FOR EVERYONE..:)
i'm sleepy..i'm lazy..i miss my mum n my niece...i don't wanna do anything..i juz wanna listen to this song..lalalala

Tuesday, October 21, 2008

our last vacation...

as what i annaunced b4...me, dier1, dier2,n dier4 have went to Melaka as for our last vacation 2gether b4 dier2 get married soon wif dier3( dier3 doesn't come along bcoz kitorg x ajak..ngeh ngeh ngeh)
here are few beautiful pics of us :)



juz arrive safely at Melaka Water World without lost..;)

my bestfren n me..going to b apart sooner..:(

going to check out from Damar Suria Resort after Reha n Ana happily 'main air' at da beach n da cute pool..

spending our nite at bandar Melaka..lost againnn but its not a surprise for me(i'll b surprise if i'm not lost..hehe)

it was a wonderful vacation n going to b there again but with someone else la..:) mayb with my family or sape2 je who would like to go holiday with me..hehe

i'm not in a mood to write longer than this..for any further update bout our vacation, kindly visit Ana's blog..she writes everything there including cow boy stories (she likes 'abg polis' a lot..hehe)

i'm sorry..

i'm sorry i'm not in a good mood..
why??
bcoz i'm HUNGRY n i juz can imagine of Pizza Hut at Jusco Equine..
plez..someone plez bring me there..huhuhu
i'm hungry now and getting starving sooner..
jom la g pizza..jom la

"A" theory...

the "A" theory :)

A woman worries about the future until she gets a husband.
A man never worries about the future until he gets a wife.
A successful man is one who makes more money than his wife can spend.
A successful woman is one who can find such a man.
p/s: it is 101% true..:)

Friday, October 17, 2008

jamuan rayer @opis

inilah kami..pekerja2 TM yg tegar..hahaha
produk2 TM yg mesneh..hehe
smile mesti selalu sbb camera everywhere..haha

aksi ganas ini hanya bole dilihat ketika bos2 tiada shj..harap maklum

Thursday, October 16, 2008

hari yg lemau...

smlm ada migration lg..start kul 10mlm n brakhir smpi 5pg..
seriously i'm tired n exhausted...
sakit paler..sakit badan..sakit pinggang..sakit sumerla

abis je migration trus blek umah n trus tido...
ari ni ingat nk tido lama ckit..tp x bole gak sbb byk gangguan..
hp bunyi x henti2..msg la call la..yg pasti sumer aku x layan...

tgh hr br aku masuk opis...br je lewat 3 4 jam ke opis, inbox aku dh penuh ngn email..
elok2 paler ni raser ok ckit trus k.o blek tgk email..huhuhu

skrg mmg aku dh letih..tp ada lg keje nk settlekn b4 cuti..
esok ader jamuan hr raya kt opis..aku kena buat koktel..
ptg ni nk g cari brg..ntah jadi ntah tidak koktel aku ni...

esok jgk nk susun tentatif utk percutian aku & dier1 & dier2 & dier4..(dier4 akn dexposekn kemudian..heheh)
chalet dh booked...gaji dh masuk..tggl nk pegi bercuti sajer..
yeye..yeye..dan yeye lg...

Wednesday, October 15, 2008

gamba rayer..

pepagi ni aku x der mood lg nk ngadap keje opis..so, aku ngadap keje2 x berfaedh ni dulu..hihi(bos dtg karang, baru aku tnjk rajin..heheh)

ok, saje je nk update gamba time raye ari tu..sori la, lmbt ckit..al-maklumla, my laptop dh ader org kebas kn..so, kena la menumpang laptop reha nk upload gamba..so, lmbt la ckit...
ni nurrin..my niece yg plg close ngn aku..4 yrs old already(time running so fast..huhu)

nisriena br nk bljr buat 'peace'..ok la tu..heheh


yg ni my cousin..antara yg trlibat dlm konspirasi mengepung anak kambing..
lokasi: umah wan kt teroi

ni my lil sis..satu2nya adik yg aku ada kt dunia ni..form 4 now..antara yg suka mengutuk aku secara terang2an...but i love her..;)

sekian saja entry tuk kali ni..i nk buat2 rajin lak...

Monday, October 13, 2008

amboi..amboi..amboi...

amboi..amboi...amboi...
ramai btul org yg marah aku ari ni eh..
mcm aku x der hati jer...

masuk je opis, inbox aku dipenuhi ngan email2 from customer..
yg peliknyer suker ati diorg je masuk personal email aku..ape kes?? x der kes papepn..cumenyer x proper la..kalo nk complaint psal system, antar la kt email system tu..

biler dh masuk personal email ni, secara automatiknyer akula yg brtanggungjwb atas problem diorg tu..huhuhu

kalo x puas ati pn, jgn la marah2..cuba rilex..cool..kalo raser nk marah g amek wudhu..pastu br antar email kt aku..baru la sejuk mata nk membaca email tu ha..

tp x por la..nk marah marah la..CUSTOMER WILL ALWAZ RITE...so, i sabar je..
lpas ni kalo raser nk marah..antar la lg email teruk2 ye(tu ayat perli, tlg paham ok)

Sunday, October 12, 2008

Jodoh itu Rahsia Tuhan...

korang tgk x citer Ayat2 Cinta kt tv3 jumaat aritu??best wooo..rugi pade sesape yg x tgk..citer yg penuh pengajaran, penuh nilai2 murni n penuh dgn pelakon2 yg hensem2 n cantik2..hehe

meh kiter buat penilaian ckit psal citer tu..
Ayat2 Cinta ni ada buku dier yg d tulis oleh seorg pljr Al-Azhar yg dikenali sbg Kang Abik..aku mmg minat giler ngan tulisan kang Abik ni..antara buku yg glamor yg ditulis oleh beliau ialah Ayat2 Cinta, Ketika Cinta Bertasbih n DiAtas Sejadah Cinta...
dgr tajuk buku pn mcm teruja je nk baca kn?? g la carik kt bookstore yg brdekatan ngn anda..heheh
(aku ader buku2 tu tp ada org pnjm..x pulangkn lg..huhu)

AYAT2 CINTA

citer ni mengisahkn psal kehidupan sorg mamat ni yg bernama Fahri(sedapkn nama tu??smpi ader member aku nk letak nama anak dier Fahri..huahuahua) ..dia mmg sorg yg wara', berpendidikn, alim n sentiasa ingin membantu org lain..disamping itu dia juga adalah SEORANG YG MESNEH(sila baca secara trbalik..heheh) yg menyebabkn sume pompuan dlm citer tu admire kt dier..yer la, sumer pompuan impikan lelaki yg baik, alim n educated mcm Fahri tu..kire mcm Fahri tu cukup package la utk dijadikn seorg suami..chewahhh...

akhirnya, Allah temukn Fahri dgn Aisha..maka frust menonggeng la si Maria, NURUL and Noura..nk buat mcm mana..Aisha lbh cepat brtindak dlm mengurat si Fahri ni..hehe..yg lain tu melepasla..huhu

Aisha mmg cantik, kaya harta, pandai dan juga berasal dr keluarga yg terhormat..selayaknya dia utk Fahri..namun Maria x dpt terima kenyataan itu..cintanya trhadap Fahri amat mendlm..hinggakn dia x sanggup lg utk hidup jika tanpa Fahri..

melihatkn keadaan Maria yg amat naza', maka Aisha minta suaminya agar mengahwini Maria..ni dialog diorg yg aku ingat smpi skrg..(sila baca versi Indon..hikhik):-

Aisha : Wahai suamiku, kahwini Maria..
Fahri : Ya Aisha, apa kah kau gila menginginkn aku mengahwini Maria??
Aisha : Kahwini Maria..tolong Fahri
Fahri : Tidak!!! Dia bukan jodohku...
Aisha : JODOH ITU RAHSIA TUHAN Fahri...

ok, stop..nk tau dailog seterusnyer korg tgk sendiri..kehkehkeh

aku juz nk ckp psal apa yg Aisha ungkapkn tu..JODOH ITU RAHSIA TUHAN...

dh namanya rahsia maksudnya ia trselindung n x diketahui..ia milik Tuhan dan akan diberitahu bila smpi waktu..selagi blum tiba waktu n ketikanya, ia akn menjadi rahsia...
oleh itu, usah dirisaukn tentang jodoh..sememangnya jodoh itu perlu dicari, sepertimana Aisha menginginkn Pakciknya utk temukn jodoh utknya...Aisha mencari tp dgn cara yg begitu trsembunyi dan menjaga maruah diri..itulah cara mencari yg sebetul-betulnya...

Fahri tidak mencari jodohnya dgn cara mengurat wanita di jalanan atau mengutus surat pada mana2 wanita yg die brkenan..tp dgn cara menadah tgn memohon petunjuk dr Tuhan..itulh caranya..keperibadian Fahri sudah cukup utk menjadikn dia lelaki idaman...

PENGAJARAN
Jgn tyer Nurul psal kawen sbb JODOH ITU RAHSIA TUHAN..ngeh ngeh ngeh

Friday, October 10, 2008

Hari-hari terakhir...

hai korang..ada 1 makluman aku nk buat kt cni..

"SEKARANG BLN OKTOBER N BLN DEPAN BULAN NOVEMBER YE..HARAP MAKLUM"

ade 1 perubhn besar akn brlaku pd bln November..nk tau ape dier? tggu bln dpn aku citer..hahaha

skrg ni aku sdg merancang percutian utk aku & dier1 & dier2..kitorg nk g bercuti b4 dier1 bertukar status nnt..huhu
so, nk mntk pendapat la utk cadangkn tmpt2 menarik yg bole kitorg lawat..juz 2 hari je..tmpt yg tenang, relax, murah n mendamaikn..
kalo ade sebarang cadangn inform la kt aku yeeeeeee..
tq in advance..:)

Thursday, October 09, 2008

aku masih di sini...

tarikh : 9/10/08
masa : 2.36 pg
tempat : bangunan TMNet
tujuan : Infoblast system patching

ketika tubuh hya layak berada di pembaringan, ketika mata harus ditutup dgn rapat dan ketika minda patut berhenti dari berfikir...aku masih di pejabat..memaksa tubuh, mata dan minda berjaga utk menyiapkan tugasan..itulah kerja...

pagi yg hening begini dihabiskan dgn menge'patch' system Infoblast utk memastikan perkhidmatan yg disajikn kepada pengguna adlh perkhidmatn TERBAIK..kehkehkeh(ada yg gelak kt aku nih..)

yg pasti aku mmg dh letih...tp x per, esok ble masuk lewat..yeaa..itu yg kita cari..sentiasa mencari alasan utk lewat ke pejabat..heheheh
(bila la nk start jadi pekerja cemerlang nih..huhuhu)

Tuesday, October 07, 2008

Syawal 1429 H

td aku g berayer kt blog kwn2 aku..ghupernyer sumer dh bkk 1 entry tuk raya thn ni..so, aku pn raser trcabar ckit..then nk bkk jgk la citer psal raya thn ni...

thn ni mmg aku enjoy rayer giler2 la..TO THE FULLEST la omputih ckp...
meh tgk check list aku

  1. baju raya - 5 PASANG (cuma 1 PASANG je siap di hari raya pertama..ampeh..yg lain siap ari raya ke-4..ampeh..ampeh..ampeh)
  2. kuih raya - 11 BALANG (raya ke-5 tinggal 3 BALANG)
  3. duit raya - jeng..jeng..jeng (memberi biar ikhlas..x leh bgtau kt cni..heheh)
  4. tetamu di hari raya pertama - hampir 50 org kanak2 riang menyerbu duit raya aku(bknnyer nk serbu kuih raya aku..huhuhu)..ayat famuos diorg.."akak, kami dh x mo mkn, kami nk duit raya je"(aik..mcm prnh dgr je ayat tu 15-20 thn yg lalu..di mana ya??)
  5. lawatan hari raya - spnjg cuti aku brjaya melawat 11 buah umah sanak sedare..eh saudara(tulis btul2..hikhik)
  6. soalan yg dijangka..."Nurul, bile nk kawen??"(ader 7 individu tyer aku soaln psal kawen)

p/s: nnt aku bkk 1 entry psal KAWEN ok..heheh

ari 1st, g umah tok kt yan n teroi..yg plg best g teroi la sbb dikelilingi sawah padi...mmg best duk ctu..tp skrg tgh musim menuai..so, x nmpk la padi nan hijau..heheh...nmpk air je sbbnyer skrg ni musim ujan..huhu

CITER TOK WAN

blek kg aritu, tok wan citer psal kerenah cucu2 dier yg x prnh kenal kg ni..blek kg sethn sekali je..mau x jakun bdk2 tu..tgk anak kambing br lahir pn mcm tgk UFO turun ke bumi..ade ke patut bdk2 ni g dukung anak kambing tu??x patut kn??ingat anak kambing tu anak org ke haper...main dukung2 plak...hangin je mak kambing tu tgk anak dier di rampas manusia..sian aku tgk mak dier..huhuhu

tu kire ok la diorg dukung je..x buat pape..kire x der la surprise sgt..yg lg surprise ni kisah anak ayam..yg ni mmg aku sedih..raser cam nk humban je bdk2 ni masuk bendang...

mak ayam ader 8 ekor anak..kesemua anaknyer brwarna kuning..mmg comel giler la..ditakdirkn raya thn ni diorg ader ramai pelawat..kena plak pelawat2 tu trdiri dr mereka2 yg amat jakun n x paham bahasa...di ptg raya tu..seekor anak ayam tlh membuang air besar smbl disaksikn olah 3 org pelawat td..setlh selesai menunaikn hajat, anak ayam trsebut tlh brlari2 anak mencari ibunya..tiba2 si pelawat ni rasa kesian kt anak ayam trsebut krn slps membuang hajat, sepatutnya dibersihkn dahulu barulah bole bermain kesana kemari..ni tidak, trus lari gi main..jadi, oleh kerana keprihatinan si pelawat ini, di cekupnya ank aym trsebut, dibawaknyer ke bilik air n dibasuhnyer buntut si ank ayam trsebut..kemudian, disebabkn ank ayam ni masih baby lg..seharusnyalah dipakaikn lampin pakai buang..kan ke baby lg anak ayam tu..so kena la pakai pampers knnn..mgkn mcm tu la kot pemikiran si pelawat trsebut..jadi diambilnya tisu n dilipatkn seperti lampin..kemudian dibaringkn anak ayam tersebut n dipakaiknlh lampin ke anak ayam itu..dijaganya seperti baby2 lain semasa kecil..yg sadisnya, dimasukkn pulak ank ayam tu ke dlm poket seluar dier..seluar plak SELUAR JEANS..korg tau je la mcm mn ketatnyer seluar JIN tu knn..dh la ketat, sebole2 di masukkn jgk anak ayam tu..aku x tau plak aper reason disebalik prbuatan tu...seluar jeans ada 2 poket..setiap poket ada seekor anak ayam..dan ketiga2 mereka melakukn perkara yg sama

SOALAN

berapa ekor anak ayamkh yg berjaya dimasukkn kedalm poket mereka? bagaimanakh keadaan anak2 ayam tersebut?

dh nk dkt maghrib, mak bdk2 ni pggl la diorg masuk umah sbb dh nk mlm kn??diorg pn masukla..masa diorg nk duduk, dikeluarkn oleh mereka anak2 ayam trsebut dr poket masing2..punyer la trkezut tokwan n tok aku..dh Innallillah dh anak2 ayam tu..punca kematian: sesak nafas...sian btul la mak ayam tu, susah payah lahirkn 8 ekor anak..last2 2 je yg trselamat..huhuhu..yg lain dh selamat dikebumikan...

MORAL OF THE STORY

selalula blek kg yer..x der la bdk2 tu jakun sgt nnt..semoga x der lg nyawa yg trkorban di hari raya yg akn dtg..InsyaAllah

p/s: bdk2 yg 3 org tu, siap korg bile aku jmp nnt...heheh

Monday, October 06, 2008

kenaper???hmmm..

ari ni sy tgk gamba2 sy time dolu-dolu..
tiba2 sy rasa sedih, x suker n BENCI

kenaper sy benci masa silam sy?
kenaper setiap kali teringat kisah2 lama sy raser nk nangis?
kenaper sy x suker hidup sy yg dulu?

apa salah sy?
apa yg dh sy lakukan dulu?

kenaper sy raser sy jarang buat benda yg betul?
kenaper sy x ingat lgsg kenangan2 manis yg prnh trcipta dulu?

kenaper ye??
ada jwpn???