Wednesday, March 31, 2010

i'm not OK

i'll do smthing unusual today..rite after ofis hour...
so many things happen to me lately...n i'm not OK now...
sori ya

Monday, March 22, 2010

orang kata..

orang kata hidup sendiri itu susah,
orang kata hidup berdua itu indah...
'
'
'
dan
'
'
'
'
'
aku nak kedua-duanya...
sendiri dan berdua..bole??

Thursday, March 18, 2010

kisah 'ayam masak kicap'

entah macam mana aku boleh terajin lak arini..abis sumer keje dh siap sblm kul 4 td..cemerlang giler aku harini..tp harini jer la..hari2 lain x der pn jadi mcm ni..haha

ok, jom cerita psal minggu lpas..cerita aku blek ke kampung halaman..walaupn tempat tinggal parents aku x der la kampung sgt..tp nkkkkk jgk sebut blek kampung..wakaka

aku amek cuti ari kamis n jumaat lpas..sebabnyer result spm kuar ari kamis..so, haruslah aku pulang dengan seberapa segera..tp bukan aku yg amek spm ok..adik aku yg amek..SPM aku dh brlalu 8thn lpas..wahh, dh tua ghupernyerr..ciss

ye, adik yg amek SPM, kakak yg menggelupur..haha..biaser la tu
jadinyer, ari rabu sblm kamis tu, aku bwk beg siap2 ke opis..so that lpas opis hour bole trus berlepas..tp x der maknenyer aku nk tunggu smpi abis opis hour..kul1 aku dh blah..mntk permission dr bos n dgn berat hatinyer dier memberi kebenaran, aku pn bergegaslah pulang..tepat jam 6.30ptg aku dh terbongkang depan tv kt kampung halaman aku..

malamnyer aku x dpt tido nyenyak memikirkan result spm yg akn kuar esok harinyer..tp adik aku bole je tido dgn nyenyaknyer...haishhh, x paham aku..

hari result kuar
*********************wajah2 mereka yg berdebar2 menantikan keputusan..heheh
haa..ni bdk kecik yg sibuk nk mengekor jgk..
x nk kawan ngn aku tu..asyik kawan ngn maksu dier je..terasa i tauuu


hampir sejam jgk la tunggu kt dewan sekolah adik aku tu..dgr kata result kuar kul 10..tp hampir kul 11 br cikgu-cikgi dtg brsama result...elok dpt je result, bole senyum la tengok slip tu..heheh..tahniah ye adik..hadiah tunggu akak dpt gaji, skrg ni nk bagi hadiah kasih sayang bole la..nak??

smpi umah sembang ckit2 psal future adik aku..tyer aper dier minat..nk masuk univ mana..bla bla bla sampai aku trtido...lama gak la aku tido..anak dara tido siang okkk..hahaha
bangun2 tido trus g toilet..bangun tu pn sbb lapar..teringat plak mak aku masak ayam masak kicap..sblm g amek result x makan pn sbb x der selera..maklumla, tgh nervous..mana lalu makan..

kuar je toilet..trus nmpk mak kt dapur..x sempat lg nk panggil mak, br je nak sebut 'mak', aku dh terjelepok dpn toilet tu..ampeh punyer lantai..mcm mn bole ader air pn aku x prasan..haa, ber'ayam masak kicap'la aku kt dpn toilet tu..ilang lagi selera nk makan..elok jatuh tu bole plak raser nk pitam..so, aku sambung tido..
lutut aku smpi skrg x leh nk lurus lagi..Dr ckp ligemen koyak..huhu

rindu btul nk pki heels..seminggu dua ni x dpt laa..

pengapit anganku musnah
****************************
dh sebulan aku beli kebaya purple nk pki time wedding reha..dan akulah bakal pengapitnyer..tp nk buat mcm mn..Allah x izinkan..x kn terhencut2 pn nk jgk jd pengapit? buat malu org kampung saja..akhirnya pasrah jer la..cik Maiza gantikn aku..tq Mai..:)

sayang btul aku pd insan2 ini...

cadangnyer, lpas wedding reha, aku blek KL trus..tp dgn terjadinya insiden ter'ayam masak kicap' kt dpn toilet tu, cadangan di batalkan..tukar plan B..plannyer, habis 1 family aku angkut g wedding reha..

otw ke kenduri Reha..bdk kecik ni nama dier Asya..nama glamer: innuyasha

abis kenduri, blek Kedah semula..isnin br drive blek KL..nasib baik kaki kiri yg x betulnyer, so still bole drive la..HoneyVi kn auto..so, kaki kanan je menjlnkn tugas..si kiri duk berehat sajer..

patutnyer, selasa dh kena masuk opis..tp bangun je pagi Selasa tu, kaki kiri sakit lagi..payah btul nk jalan..so, cuti lg..kali ni aku pegi klinik..riso jgk dgn keadaan si kiri nih...sekali Dr ckp ligemen koyak, so lambat lg la nk pki heels..bosan pki sandals je g opis..huhu

harini dh jumaat..cepat btul masa brlalu...skrg dh pn penghujung March..raser mcm October tu dkatttt sgt...byk betul benda nk kena buat nih...doakn aku ye kawan2...

Monday, March 15, 2010

si capik...

sepandai2 aku brjalan, akhirnya trsungkur jua depan bilik air..
sakit nk mamposss...

kalo keje aku pakai kaki, senang2 je dpt MC seminggu nih...

Wednesday, March 10, 2010

biar aku selesaikn impianku dulu...

semalam brpeluang berbual lama2 dengan bakal pengantin baru dalam beberapa hari lagi..gembira ada sedih pn ada..gembira kerana dia bakal melalui satu lagi fasa baru dalam kehidupan yang ramai mengatakan ia indah dan membahagiakan..entah, aku pn x tau bagaimana indah dan bahagia itu..sedih kerana selepas ini parti untuk golongan bujang, dia pasti x bole turut serta..bukan x bole lgsg, tp akan menjadi sukar...dalam erti kata lain, kita perlu ucapkan 'selamat tinggal' untuk masa2 riang kita...

"kau bila nak kawen?"
"hahaha..dh tau jawapan, tyer lg eh.."
"mana tau kalo2 ko dh ader jawapan yg best ckit dr biasa"
"x..jawapan masih sama..biar aku selesaikn impianku dulu"

masih berbaki 7 bulan lg untuk capai impian itu..
ntah pegi ntah tidak...ntah jadi ntah tidak
masih samar2 laluan ke arah itu..
namun
terima kasih buat ibu yang memberi restu, buat abah yang menyokong, buat abang yang memberi semangat, buat kawan2 yang byk membantu, buat insan2 istimewa yang jadi perangsang..kalian ada tempat istimewa di hati aku..;)

Saturday, March 06, 2010

suka, cinta dan sayang...

dulu aku pernah terpikir jika dua insan yang suka sama suka, cinta sama cinta dan sayang sama sayang, mereka harus hidup bersama..ya, wajib..tidak ada sebab lagi untuk mereka berpisah
kerana
suka, cinta dan sayang itu bole merubah hidup dua insan menjadi sempurna, bahagia dan ceria..
namun segalanya berubah sehingga aku trdengar seseorang berkata, "cuba kau bawa suka, cinta dan sayang itu ke kedai, apa yang mampu kau beli?"

Thursday, March 04, 2010

mie ke bihun???

ifah goreng mee semalam..oh ya, ifah tu housemate baru aku..kenalan lama tp baru saja duduk serumah...

ok, brbalik kpd cerita mee..aku mkn ckit je sbb sblm tu ader org banjer aku mkn char kueh teaw..

psal mee ni, ada 1 cerita..berlaku 15thn yg lalu..wahh, ingatan aku agak baik juga nmpk gayanya..tp yg best2 saja aku ingat, yg x best mudah saja aku lupa...

*********************
15 thn yg laluuu...

dlm cerita ni, abg aku trlibat juga..

telefon brbunyi ring ring ring..ku angkat ku tanya siapa...

org yg call : "hello, bole brcakap dgn Z***l (abg aku) ?"
aku: "oo sori, dia x dak..keluaq p mana pn x tau.."
org yg call: "oo ya ka? nnt bila dia dh blek, bgtau dia Mie call ye"
aku: "ok"

telefon diletakkan..x sempat pn nk ngorat org yg call brnama Mie tu...

15min kemudian..aku ke dapur utk goreng bihun..abg aku br blek..

aku: abg, ada org call td..nama dia Mie
abg: oo ok

tgh sibuk goreng Bihun, abg dtg blek

abg: Mie eh call?

malangnya aku x dgr prkataan 'call' yg abg aku sebut tu.
pastu aku jwb, "x lah, bihun.."

*********************************