Friday, April 13, 2012

Amsterdam..

baru balik dari Amsterdam, Holland..percutian yang sangat singkat, 3hari 2malam naik cruise..seperti yang dijangkakan, mabuk laut!! even sampai sekarang, still not fully recover..

on the Princess Seaways

budaya orang Belanda - naik basikal! siap ada parking lot bertingkat-tingkat untuk parking basikal..diorang pergi ofis siap pakai coat/office attire, then naik basikal..cool giler!!
kalau korang berjalan di laluan pejalan kaki, then kalau ada orang yang menunggang basikal lalu di laluan tersebut, diorang akan berenti untuk memberikan laluan kepada pejalan kaki..tapiii, kalau tetiba korang jalan di laluan basikal, bersedialah untuk kena marah atau kena langgar..diorang takkan break untuk bagi laluan kat korang..haha


ada satu tempat yang selalu disebut-sebut - Red Light District iaitu tempat yang membenarkan dadah dan pelacuran..even kat Coffee Shop, pokok yang menghiasi meja makan adalah pokok ganja!! pastu ada pulak Sex Museum, and 'ladies behind the window' - yang ni boleh baca kat sini, malas nak cerita..

kat Amsterdam jugak terkenal dengan tulip..tapi tak sempat pegi sebab masa singkat sangat..sedih!!! jadi, untuk merawat kesedihan, belila tulip 3 bouquet ;)

ok la, sakit kepala la pulak..later ya! nitee..

Sunday, April 01, 2012

Easter Break

semalam sempat VC dengan ima and afni..diorang tanya dah berapa hari tak makan nasi..jawapannya, hari-hari noni makan nasi okeh! dah memang tekak orang Melayu, duk lah mana pun, mesti cari nasi jugak kan..ehhe

in fact, tak susah pun nak cari beras ke ape ke untuk masak makanan Malaysia..tapi kalo nak makan kena la masak sendiri..tak leh la nak expect ada pasar malam setiap Jumaat or kedai mamak bukak 24 jam..heheh

tapi lately ni sangat malas nak masak..end up makan roti or anything yang simple je (dengan harapan boleh la kurus lepas ni)

sekarang dah start Easter Break 2minggu..hoyyeahh!! orang lain 2minggu lepas dah start cuti..my school je rajin terlebih, lambat sikit cuti..tapi tak syok sangat sebab ada assignment kena buat..minggu depan kawan-kawan dari Cambridge nak datang visit Durham..yeah, am excited!! sekarang tengah gigih giler siapkan assignment before diorang datang so that boleh la berfoya-foya dengan penuh perasaan nanti..

last few days, Mama and Papa bawak pergi jalan-jalan tepi pantai kat Newcastle..syok gila!!


p/s: teringat kat Alia kalau duk tepi pantai ni..imagining Alia pakai that sexy swimming suit ;)