Tuesday, May 06, 2008

Antara dua hati..

Entry kali ni agak jiwang ckit la memandgkn my hubby nk dtg weekend ni kn..hikhik..kalo korg raser cam malas nk baca, bole brpindah ke blog kwn2 aku yg x kurg jiwang nyer..haha
skrg ni hidup aku agk bahagia la dgn kehadiran some1 who really love me(aku raser la..huhu).so, dh x der la sunyi2 lg n x der la lg nk brpoya-poya x ingat dunia kn..sblm ni aku kn........ermm, u know me..for once in my life time, aku raser cam ade rupenyer org yg appreciate aku..selama ni aku raser cam x der pn org perlukn aku...
ingat lg pesan Kak Aizah (supervisor aku kt tmpt praktikal), dia prnh ckp "if u love some1, make sure u love da one who appreciate u"..dulu aku pikir gak, kalo dh syg tu, mesti appreciate kn?
tp sbnrnyer x jgk..but now, i think i hv found one..i think la..x tau la btul ke x..harap2 btul la..
tp tu la, dlm setiap hubungan mesti ada dugaan..same goes 2 me..even baru sgt kenal, aku raser dh mcm2 benda brlaku especially bila benda ni melibtkn family..of course jadi kecoh ckit kn..antara nk jaga hati mak abah n hubby, kdg2 aku jadi trtekan..x tau mcm mana nk senangkn dua hati..smpi kdg2 tu kena ketepikn hati sendiri..
however, this is what life all about..x der dugaan x best plak kn..ujian Allah dtg n pegi tu biaser la kn..time ni la nk uji kita kuat ke x kn..

buat ana n jat, yani n an, tahniah diucapkan krn bkl melangsgkn majlis pertunangan pd 17hb 5 n 18hb 5 2008. Semoga kekal n bersedia menghadapi setiap dugaan..Aminn

ucapan buat aku plak, n korg yg tgh bacer ni..kalo blum kawen, jgn buat mcm dh kawen..kalo buat jgk, baik x yh kawen..kalo x kawen, x bole buat mcm lpas kawen sbb haram..paham ke x?(aper aku merepek nih)..tp tu la, advice ni lbh ditujukn pd aku sendiri, dlm Islam, ada pantang larangnya yg kalo x ikut, akn merosakkn diri sendiri..
to me n my hubby, sama2lh kita mnjaga hubungan ini agar kerdhaan Illahi dpt kita kecapi..wahhh(bak kata Stacy..hehe)
ok la korg..adios

No comments: