Tuesday, February 09, 2010

storey morey

i hv few stories for you

Daftar mengundi
****************
last weekend, aku pegi KL dgn cik huda..cari baju utk jadi pengapit plg vogue di majlis kawen Reha nnt..sambil brjalan-jalan dgn brsuka ria, ada nmpk booth SPR kt tepi makcik dan pakcik peminta sedekah..amat sehsuai lokasi mereka, ada jgk hiburan disamping membuat kerja di hari2 cuti begitu..tak dinafikan, golongan peminta sedekah mmg punya suara yg sedap..ramai aja yg brdiri mendengar, hulur duit x juga..

aku n cik huda: 'akak, sy nk daftar mengundi'
abg yg br lpas mendaftar: 'dik, nk daftar umur kena 21thn ke atas'

wink wink**

Kucing
****************
kucing dan cik noni mmg x prnh mampu hidup bahagia bersama-sama..manakn tidak, sifat kucing suka brmanja-manjaan..mnkala sifat cik noni, dia x suka benda2 bernyawa yg brgerak2 dan brgesel-gesel dikakinya(benda??)
setiap kali cik noni pulang dr pejabat dlm keadaan penat lelah, Mr and Mrs kucing akn sedia menunggu dihadapn rumah cik noni dgn muka penuh berseri-seri..umpama isteri menunggu suami dgn senyuman seindah suria gayanya..
tp cik noni sentiasa mmbalas dgn wajah penuh bengis dan masam mncuka..
dia bukan tidak gemar pd Mr and Mrs kucing itu, tapi dia geli dgn mereka..nk dekat saja dh takut, apatah lagi nk brmain dan membelai mesra..sungguhla bukan sifat cik noni sebegitu

p/s: cinta Mr and Mrs kucing adalh jenis cinta yg bertepuk sebelah tangan nmpk gayanya

Chinese New Yr
********************
oh ya, aku bukan nk buat ucapan brsempena Thn Br Cina disini..cuma nk bgtau, ayahanda dan bonda akn brtandang ke rumah pd cuti Thn Br Cina ini..nmpknya aktiviti menyapu, mengemop, mengelap, mencuci dan pelbagai lagi 'men' perlu dimulakan dr mlm ini juga..kalo x, telinga perlu brsiap sedia dgn ceramah dr penceramah bebas yg amat trkemuka di Kedah..

Kek dan CupCakes
********************
aku dh punya hobi baru yg brjaya mencantas hobi membeli belah aku iaitu membuat kek..cik noni mmg rajin giler skrg..blek keje penat2 pn bole buat kek lg..sanggup brsengkang mata smpi lewat mlm..mari kita nengok, smpi bila hobi baru ini bertahan..yeahhh

ok, itu saja...

3 comments:

keon said...

apa jd pd lelaki (abg yg br lpas mendaftar) yg ckp 'dik, nk daftar umur kena 21thn ke atas'- 'pipi' nya selamat ke?

me and only me said...

Alhamdulillah..x der saper yg cedera dlm kejadian trsebut..ngeh ngeh

cik linie said...

tajuk 1: daftar mengundi - adik ni dah umur lebih 21thn pun xdaftar lg? (dgn nada terkejut)

tajuk 2: kucing - ada gak yang tersayang tgu dirumah.hikhik..

tajuk 3: chinese new year - sila bersihkan rumah. saya nak buat spot check :p

tajuk 4: kek dan cupcakes - pandai cik noni buat kek&cupcakes. sedap..