Thursday, March 18, 2010

kisah 'ayam masak kicap'

entah macam mana aku boleh terajin lak arini..abis sumer keje dh siap sblm kul 4 td..cemerlang giler aku harini..tp harini jer la..hari2 lain x der pn jadi mcm ni..haha

ok, jom cerita psal minggu lpas..cerita aku blek ke kampung halaman..walaupn tempat tinggal parents aku x der la kampung sgt..tp nkkkkk jgk sebut blek kampung..wakaka

aku amek cuti ari kamis n jumaat lpas..sebabnyer result spm kuar ari kamis..so, haruslah aku pulang dengan seberapa segera..tp bukan aku yg amek spm ok..adik aku yg amek..SPM aku dh brlalu 8thn lpas..wahh, dh tua ghupernyerr..ciss

ye, adik yg amek SPM, kakak yg menggelupur..haha..biaser la tu
jadinyer, ari rabu sblm kamis tu, aku bwk beg siap2 ke opis..so that lpas opis hour bole trus berlepas..tp x der maknenyer aku nk tunggu smpi abis opis hour..kul1 aku dh blah..mntk permission dr bos n dgn berat hatinyer dier memberi kebenaran, aku pn bergegaslah pulang..tepat jam 6.30ptg aku dh terbongkang depan tv kt kampung halaman aku..

malamnyer aku x dpt tido nyenyak memikirkan result spm yg akn kuar esok harinyer..tp adik aku bole je tido dgn nyenyaknyer...haishhh, x paham aku..

hari result kuar
*********************wajah2 mereka yg berdebar2 menantikan keputusan..heheh
haa..ni bdk kecik yg sibuk nk mengekor jgk..
x nk kawan ngn aku tu..asyik kawan ngn maksu dier je..terasa i tauuu


hampir sejam jgk la tunggu kt dewan sekolah adik aku tu..dgr kata result kuar kul 10..tp hampir kul 11 br cikgu-cikgi dtg brsama result...elok dpt je result, bole senyum la tengok slip tu..heheh..tahniah ye adik..hadiah tunggu akak dpt gaji, skrg ni nk bagi hadiah kasih sayang bole la..nak??

smpi umah sembang ckit2 psal future adik aku..tyer aper dier minat..nk masuk univ mana..bla bla bla sampai aku trtido...lama gak la aku tido..anak dara tido siang okkk..hahaha
bangun2 tido trus g toilet..bangun tu pn sbb lapar..teringat plak mak aku masak ayam masak kicap..sblm g amek result x makan pn sbb x der selera..maklumla, tgh nervous..mana lalu makan..

kuar je toilet..trus nmpk mak kt dapur..x sempat lg nk panggil mak, br je nak sebut 'mak', aku dh terjelepok dpn toilet tu..ampeh punyer lantai..mcm mn bole ader air pn aku x prasan..haa, ber'ayam masak kicap'la aku kt dpn toilet tu..ilang lagi selera nk makan..elok jatuh tu bole plak raser nk pitam..so, aku sambung tido..
lutut aku smpi skrg x leh nk lurus lagi..Dr ckp ligemen koyak..huhu

rindu btul nk pki heels..seminggu dua ni x dpt laa..

pengapit anganku musnah
****************************
dh sebulan aku beli kebaya purple nk pki time wedding reha..dan akulah bakal pengapitnyer..tp nk buat mcm mn..Allah x izinkan..x kn terhencut2 pn nk jgk jd pengapit? buat malu org kampung saja..akhirnya pasrah jer la..cik Maiza gantikn aku..tq Mai..:)

sayang btul aku pd insan2 ini...

cadangnyer, lpas wedding reha, aku blek KL trus..tp dgn terjadinya insiden ter'ayam masak kicap' kt dpn toilet tu, cadangan di batalkan..tukar plan B..plannyer, habis 1 family aku angkut g wedding reha..

otw ke kenduri Reha..bdk kecik ni nama dier Asya..nama glamer: innuyasha

abis kenduri, blek Kedah semula..isnin br drive blek KL..nasib baik kaki kiri yg x betulnyer, so still bole drive la..HoneyVi kn auto..so, kaki kanan je menjlnkn tugas..si kiri duk berehat sajer..

patutnyer, selasa dh kena masuk opis..tp bangun je pagi Selasa tu, kaki kiri sakit lagi..payah btul nk jalan..so, cuti lg..kali ni aku pegi klinik..riso jgk dgn keadaan si kiri nih...sekali Dr ckp ligemen koyak, so lambat lg la nk pki heels..bosan pki sandals je g opis..huhu

harini dh jumaat..cepat btul masa brlalu...skrg dh pn penghujung March..raser mcm October tu dkatttt sgt...byk betul benda nk kena buat nih...doakn aku ye kawan2...

2 comments:

raficyber said...

habis cancel semua plan. ishk3x

Amy Syaquena said...

Follow me on my blog http://sinarraudah.blogspot.com for my updates! :) have a good day!!