Wednesday, August 10, 2011

dua tiga hari ni sibuk issue riots kat London..dan saya terkesan sekali dengan berita-berita tu..takut riots sampai ke Durham..mau abah saya keluarkan perintah mahkamah 'anak saya tak dibenarkan ke UK!!' ohho, jangan la berlaku macam tu..kang ada yang menangis guling-guling atas katil nanti kang..sob3x

Alhamdulillah, banyak yang dah settled..TAPI banyakkkk lagi yang belum settle.. salah satunya urusan visa..leceh wohh benda alah ni..semalam ke Palace of Justice kat Putrajaya untuk translate surat beranak ke english..sebelum pergi, dah google pasal translation ni..ada yang dicaj rm10 dan ada yang kena sampai rm30 untuk satu dokumen...saya kena RM40..dang!!

sekarang ni sedang menunggu dengan penuh sabar surat dari Universiti..once dah dapat surat tu, dah boleh proceed dengan visa application...

another things yang perlu dipercepatkan ialah surat perjanjian dengan MARA..semalam bole la pulak trsilap isi borang kan..patutnya kena masukkan IC No penjaga, tapi dengan yakinnya telah memasukkan IC No sendiri..ampeh laaa..careless yang tak boleh dimaafkan kan?

selesai je perihal surat perjanjian dan Visa, baru bole beli tiket flight..

moga-moga segalanya Allah permudahkan..Aminn

6 comments:

zarina said...

Akak translate sendiri je then pergi mahkamah untuk dapatkan cop pengesahan. Kalo semua hantar orang translate teruk le jugak sebab ahli keluarga ramai. Rasanya pengesahan tu, 1 dokumen RM10. hihi, ngapa tak tanya dulu...

noneey said...

tu la psal..ingatkan x leh translate sendiri..
my bad sbb x tanya orang dulu..hehe
dah rugi rm40..huh

:.Yus.: said...

alhamdulillah akhirnya tercapai jugak cita2.insyaAllah moga dipermudahkan hingga akhir ameen

bila fly?

bestnya.moga2 dpt menyusul tak lama lg ameen

noneey said...

yus: end of Sept, insyaAllah

hudaismail said...

noneey..x sngka awk nk pegi dh..[tetibe rs sedih]..huhu

noneey said...

huda: jgn sedih..setahun je..x lama..hehe