Monday, March 05, 2007

ptptn oh ptptn

ari ni abah call lg..bgtau psl surat PTPTN.ini adalah dialog antara aku n abah:

abah: assalamualaikum kakak(panggilan aku kt umah)...Sihat?
aku: hai abah..kakak sihat. awat abah?
abah: ni nk habaq ni, surat PTPTN smpi lg...ni yg ke-3 dh.dia suruh kakak bayaq rm800(untuk yg tertunggak skl)
aku:ha!!!(nada terkejut)mana kakak ada byk tu.
abah: tu la, kakak talipon la lawyer ni, ckp kt dia kakak belajaq lg.
aku:ok, nanti kakak call
mak (kt blkg abah): cepat ckt talipon oghang tu, kalau x talipon, pulaih telinga...

hehe...harap2 korang phm la apa yg aku tulis nih, coz pure loghat kedah..hehe

boring la aku ngan PTPTN nih, call nk dekat 10 kali pn x der org angkat...time nk mntk duit cepat jer eh..tunggu la aku kejer dulu kan...

2 comments:

paanX said...

dorang sure boleh consider, dah tengah study lagi kan.. kena buat surat official la.. anything in office should be official.. anta la surat.. ok?

herumi said...

Salam, sama la kita. saya pun kena mcm ni dlu. Sebab kol diorang pun sebab yg sama... tapi saya lagi tinggi. RM1050 kot, diorang suh bayar dalam masa 14 hari. Kalau tidak, tindakan undang² akan di ambil. Apa lagi, mkn x kenyang, mandi xbasah, tdo xlena la jawabnya... pastu ptptn plak xnak angkat bila sy kol... rasanya org sektor kejaraan memang mcm ni kot. ari sy ada kol SPA(Suruhanjaya Perkhidmatan Awam). Lagi lama diorang nak angkat phone. fedup btul, nak cari org keja ngan kerajaan, tapi diorang plak buat kerja mcm bapak diorang punya opis.