Tuesday, May 31, 2011

bulan interview scholarship

saya isytiharkan bulan 5 dan bulan 6 sebagai bulan untuk attend interview..last week dah attend satu interview..khamis ni ada satu lagi...

interview last week tu agak kelam kabut..my bad actually..esok nak pegi interview, arini baru sibuk-sibuk cari sijil bagai..sekali sijil SPM and PMR hilang...gilorzzz

macam tak penting je kan SPM dan PMR tu sampai bole hilang..dah rasa down kejap..nasib baik cik Ifah bagi ilham..'esok kamu pegi Lembaga Peperiksaan mintak salinan sijil'

syukur interview start at 2.30pm..maka paginya sempat lagi la ke Lembaga Peperiksaan..risau jugak takut tak sempat siap..

kul8pg dah tercongok sorang-sorang kat kaunter..8.15am kaunter bukak..then serahkan borang and tanya orang kt kaunter tu bila bole siap...
dia cakap sejam pun dah bole siap..Alhamdulillah..
dia tenung borang saya and dia tanya, 'Kedah duk tang mana?'
then bermulalah sesi berbual dengan orang kampung sendiri..haha
then dia cakap, 'ok la, setengah jam pun bole siap ni..' fuhhh, Alhamdulillah

once dah dapat sijil salinan, terus ke KPT plak mintak cop pengesahan kt En Cerap..tq wehh (opis ko besar..tetiba terasa nak apply masuk government..wink wink)

then balik rumah untuk bersiap (kita lupakan bab sesat time nk balik dari KPT ke sri kembangan..dang!!)
sampai je rumah dah pukul 11.45..bole la buat lambat-lambat lagi..prepare pape yang patut..kul 1pm baru kuar rumah..kul 2.20pm tepat sampai kat tempat interview...memang hampeh la kan..orang lain nak interview, setengah jam dah sampai..saya?? lagi 10min interview nak start baru sampai...

syukur, interview went well..10min je pown..x der soalan-soalan maut bagai sumer tak der..memang tersangat biasa-biasa saja..lastly, interviewer tu cakap 'balik doa la banyak-banyak ye kot-kot dapat'

result lagi 2 minggu..letih den menghitung hari..haishhh

next interview khamis ni..yang ni kena prepare awal-awal..hopefully..heheh

2 comments:

Umi_Aliesha said...

macam ada harapan jer tu..akak doakan nurul dpt biasiswa tu..belajar rajin2 naa...study smart...bila la akak nih nak sambung belajo...

noneey said...

tq akak for da doa..:)