Monday, June 27, 2011

penatt..

fuhh..penat..

arini bangun awal sebab banyak benda nak settlekan harini jugak..first, pegi breakfast dengan officemate..then mintak permission kat boss nak keluar pergi KL kejap..kul 11 gerak ke British Council..
mula-mula, dengan confidentnya tak nak tanya orang kat mana BC tu..konon-kononnya nak rely on GPS je la since last saturday memang fully rely on GPS pergi Phileo Damansara..
so, arini wanna do the same thing..sekali masuk je kereta, bateri off and charger dengan tiba-tiba je nak rosak la kann..sebelum ni okk je..tension btul

nasib baik, before keluar office tadi, sempat chatting dengan Rafi..dia bagitau BC tu kat mana..kiranya ingat-ingat lupa la direction dia bagi..Alhamdulillah, TAK SESAT..tak sesat ni kena capital sbb selalunya sesat :D

sampai je terus ke kaunter..bagi borang, tanya bila next date untuk sit for the IELTS exam..dia cakap dah penuh untuk 9 and 16 july..ohho..ok, dah start menggelupur since am really running out of time..kalau lambat-lambat nih, mau tak terbang saya

then tanya, is there any alternative? dia suruh naik tingkat 6, pergi IDP office..so, once dah naik tingkat 6, jumpa dengan Windy..very friendly girl..bagitau dia yang saya nakkk jugak-jugak ambik exam ni seawal mungkin..dia cakap maybe Penang ada kosong, pastu dia terus call Penang..saya ok je..kalo setakat Penang, boleh terus balik Kedah lepas tu..then mula berangan..nak ajak mak abah tidur hotel kat Penang, then diorang temankan saya pegi exam macam budak-budak baru lepas SPM pergi interview angkut satu family haritu...

sekali dengar Windy cakap thru phone 'haa, already full arr?'
ok..musnah harapan..stop berangan

then discuss lagi dengan Windy..pastu tak tau la siapa dia contact..then dia cakap 'ok, KL ada kosong 16hb' wohh, Alhamdulillah

so, its confirm, 16hb - IELTS

pada sesiapa berhajat nak ambik exam IELTS, sila book sebulan sebelum ye..SEBULAN tau
lagi satu, jangan pergi BC...pegi IDP..anda akan jimat 20 hengget..wink wink

settle perihal IELTS, balik office shoot email..
1st, ke HR - permohonan cuti tanpa gaji telah diluluskan..weehooo
2nd, ke Durham Uni, info DOB tak betul..29 Dec 2009..gilorzz..saya baru berusia 2 tahun dah nak masuk univ..hahaha
3rd,..
4th,...

seems like everything is on track..thanx to kawan-kawan who keep pushing me suruh settlekan semua urusan cepat-cepat..kalo harapkan diri sendiri, memang lembab macam kura-kura..lagi tak due date, lagi tu rasa nak rilek-rilek and goyang kaki...

esok or lusa kena pergi buat medical check up...Dr and Nurse, be nice to me ya ;)

4 comments:

:.Yus.: said...

xpe penat skrg...insyaAllah tak lama lg blh tersenyum dh..confirm ilang segala penat :)

btw sorry a bit late congrats nurul.moga kejayaan mengiringi nurul..doakan yus jgk mg dpt ikut jejak nurul

noneey said...

tq so much dear..:)

ok yus, nurul doakan kejayaan mengiringi kita bersama..believe in yourself and keep going :)

NaZRaHKu =) said...

Noni, moga dipermudahkan segala urusan! :)

noneey said...

tq Naz :)