Wednesday, June 08, 2011

mimpi semalam memberi senyuman di pagi hari...

saya mimpi saya dah terbang ke UK..dah memulakan pengajian di Durham Univ..siap dah berjumpa dengan Malaysian students kat sana..diorang sangat baik..dan kesemua memberitahu, study kat UK agak mudah compared to local university...

nampak kan? betapa saya nakkkk sangat sambung belajar di sana...

pagi tadi masa dalam perjalanan ke office, saya ceritakan mimpi itu pada Irma (housemate + officemate)...Irma cakap 'InsyaAllah dapat pegi, mimpi kamu selalu betul'

tapi bagi saya, mimpi tu selalunya disebabkan kita terlalu ingatkan sesuatu benda..maka bila kita tidur pun akan mimpi benda yang sama..btul?

masih ingat cerita saya pasal bulan interview scholarship?

semalam sepatutnya result dah keluar..tapi x keluar-keluar lagi (sebab tu la mimpi kott)...kawan saya di Cambridge, Fendi bertanya pasal result interview..alert betul dia...thanx fren..once dah dapat result, i'll surely let you know...

interview kedua tersangatlah menyakitkan hati..rasa nak cekik orang, nak tengking orang dan nak jerit kuat-kuat 'Kenapa buat saya macam ni??!'

interview kedua tu bertempat di Skudai..thanx to Irma sebab sudi temankan saya...sesudah solat subuh terus bergegas ke Johor...jarang saya ke selatan tanah air..HoneyVi juga belum pernah sampai ke situ..ini kali pertama...

habis annual leave, habis duit, habis tenaga, habis masa...saya tak dapat scholarship tu sebab saya tak layak..sebab saya bekerja..sebab scholarship tu untuk pelajar sepenuh masa...

'HABIS TU, KENAPA PANGGIL SAYA INTERVIEW?!'

kali pertama jugak, saya berani bertekak dengan seseorang bergelar Timbalan Dekan...syabas Nurul (ambik tangan kanan letak kat bahu kiri sambil tepuk-tepuk bahu)

hari itu menjadi hari paling hampa dalam hidup saya..dugaan ini terasa berat..semangat saya hampir hilang...

harapan saya sekarang pada interview yang pertama...kalo berjaya, entry ini remain di sini..kalo tak berjaya, entry ini saya remove nanti....

5 comments:

♥ p a A n i ♥ said...

yeayy kalo kak nony dpt bljr ke uk..jgn lupe souvenir tau.hahaha

SuKun said...

nurul kene fight ngn utm tu..klu tak pas2 ni pun diorng buat lg..wat naya student je..huhu

sinzzfaiza ismail said...

:)100x

noneey said...

pony: doakan kak nony ye ;)
irma: yup2..am fighting now..esok nk g jumpa supervisor
faiza: adik!! kakak smile blek 1000x utk kamu :)

Umi_Aliesha said...

Nurul..dpt sambung ke?