Monday, July 21, 2008

sehari di kg afni..20 July 08

ari ni ari ahad..ari ni adalh ari cuti umum semalaysia..so aktiviti aku n my housemt di ari cuti ini adlah dgn menyerbu umah afni di Jelebu..sbb skrg kn musim buah..so, aper lg..seranggggggg
kitorg brtolak dlm kul 8.30 pg..smpi lbh kurg kul 10.30 kot..n sempat lg la bdk2 ni posing dpn Chikku(name kater Ana) yg tersadai kt sblh pokok pulasan tu...
so, aktiviti pertama adlh melihat di blkg umah brp byk durian yg disediakn untuk kami..haha
yaaa..ini dia durian2 yg bakal di beresin hari ini juga...yeahhhhh...(reha n ana tlh menunjukkn muka yg kelaparn tanpa segan silu..huahuahua)..
sementara itu, mak afni bertungkus lumus menyediakn 'Wajik' korg tau ke aper itu wajik??ia adlh satu jenis mknn yg lbh kurg mcm dodol la..tp yg ni kena masukkn durian and pulut..sedap woooo
thanks ye mak cik..susah2 jer..heheh

ok, inilah dier saat2 yg dinantikn..upacara mkn durian beramai2..yeeha ana yg bukakn durian2 tue..yg lain tlg tgk n tlg mkn jer la mampu knnnnnn x bilang plak baper bijik kitorg belsah knn..tp dlm kuantiti yg agk byk la..
utk lunch plak, ayah afni tlh memancing ikan talapia di sungai tepi umah diorg..
1st time aku tgk ikan di siang ketika hayatnya masih dikandung bdn..huhu.. nasib kau la ikannnn.... ana menunjkkn skill menyediakn ramuan tuk bakar ikan nih..afni yg bakar..perghh..mmg expert la korg nih...ikan ini tlh berjaya di abiskn oleh ana, afni, imah n reha...smpi dh x nmpk ghoper ikan dh...aku mkn ckit jer memndangkn aku mmg bkn sorg penggemar ikan..heheh...
utk lunch ari tu, mmg berselera kitorg mkn..(p/s: x akan di beritahu disini saper yg mkn plg byk n tmbh berkali-kali..sumernyer utk menjaga sensitiviti sumer pihak..heheh)
ha..ini dessert kitorg..beberapa biji buah rambutn yg merah..mmg sedap gilerzzz...biler sumer dh kenyang, sekali lg kitorg serbu si raja buah..sblm blek kl..
kali ni aku plak tunjukkn skill membuka durian (sesudah beberapa kali dikutuk oleh bebudak itu)..check it out

dgn mengerahkn sekuat tenaga..aku mampu mmbuka durian tersebut..ha, jgn tgk aku sblh mata..hehe
ibu jari ke atas menunjkkn mission completed successfully..hehe
p/s:malangnya durian tu tawar hebiorrr..imah terkena..huahuahua(gelak keji)
so, skrg tibalh masa kami berangkt pulang..sob sob sob..sedih la jgk biler pikir esok keje..huhu
tak cukup mkn kt saner, bwk blek lg ke kl.. lbh krg 25 bijik kitorg bwk blek.tp korg x yh la dtg umah kitorg nk meraser durian2 tu sbb sumernyer tlh di agih2kn kpd sahabat handai trdekat..heheh..time kasih bebyk kt afni n family sbb sudi menerima lawatn smbl bljr kami ni..heheh
adios

11 comments:

@naBest said...

hehehe...aku tau sape mkn byk!! nak jawab!!! hehehee

tp paling best time emah terkena tu. hahaha...syok je tgk die telan durian tawor tu..kahkahkah.. sori la emah....

-hazlif- said...

wah...wat a nice weekend.. mesti best giler... :)

nhusna said...

ana-->eh, jgn bgtau ana..nnt ader yg kena tido luar..huhu
imah..sori yer..x bermaksud pn nk gelakkan kamu..hikhik

hazlif-->u should join us too..:)

areknee said...

eh nape agihan durian tu x smpi pn ke umah aku? huhu

nhusna said...

areknee--> ahaks, umah yg lbh dr 100m dr umah kitorg dh dikire jauh..bkn lg sahabat handai trdekat..huahuahua

@naBest said...

hazlif --> hubby die dtg la last wekend.. mane leh kaco... hohoho

areknee --> kitorg bg yg dekat je..umah ko jauhhhhhh.. hahaha jauh la sgt.....

imapeace said...

Ces...mementang aku la yg last baca blog arini..sesuke kome jerk gelak keji kat haku ye...xpe..Apela durian noni pilih tuh xbesh..macam dibasuh ngan air..hampes..wes,mlm td sampai umah kami bantai lg durian..hakhakhak..giler nyer panas mlm td..huhuhu..

Afida Anuar said...

Whuaaaa..besttnye dah musim doreyan ek?

huhuhu

nhusna said...

aper lg kak fida..jom blek kg mkn doreyan..heheh

agHoo said...

busuk kete wehhh...he3

@naBest said...

huhu..betollllllllllll!!!!!!!! keter aku busuk smp ke hari ni!!!