Thursday, February 09, 2012

miserable

hidup jadi miserable sikit lately ni..sebab terlalu banyak sangat perkara perlu disiapkan dalam satu masa, maka aku end up dengan tak buat apa-apa sebab tak tau nak start yang mana...

tadi jumpa supervisor, bincang pasal research aku..keluar je dari bilik dia, terus sakit kepala..rasa tak confident dengan diri sendiri sama ada boleh buat ataupun tidak..

oh ya, before that aku pergi town dengan teammate..interview few managers kat kedai-kedai yang ada kat situ..yang ni untuk subject Enterprise Module..kena come out dengan business idea..so kitorang pegi la buat market research..

sampai 9 March nanti, ada few things aku kena siapkan:-

1. Research - Overview and State of the Art Report (10 - 14 pages)
2. Software Evolution - formative essay - 2pages
3. Enterprise Module
  • Business Plan
  • Presentation
  • Individual report (2k words)

esok Thursday kan? tak suka Thursday sebab ada banyak kelas..kelas yang 3 jam straight tu..mana larat nak concentrate..selalunya aku boleh concentrate setengah jam pertama je..lepas tu dah start berangan..

eh eh..lupa nak cerita..last weekend turun snow..gembira!!! aku message Fendi kat Cambridge 'its snowy outside ;) '..sekali dia post gambar snow man sebijik kat sana..ceit, snow satu UK rupanya..

dua hari berturut-turut aku main snow..dah tak macam umur 27 tahun langsung! time snow turun, aku pergi jalan-jalan sorang-sorang kat luar..ajak Sabrina, tapi dia tak layan..mampu jalan 5minit je, then start freezing sampai biru jari-jari..so masuk rumah balik...

hari ni bila snow tu start melting, mula la memasing jalan macam peguine..jalan licin betul..azab juga nak pergi ke bus stop..kena pulak time tengah duk control jalan nak ke bus stop tu, bas pun lalu dengan lajunya..memang la hangin!!

ok la..jadi sakit hati pula cerita pasal bas nih..bye peeps!