Wednesday, October 29, 2008

aku tgh stress...

lamer benor aku biar my blog nih kosong tanpa sbrg update..bkn aper, lately ni bz yg amat..skrg pn tgh bz gak, tp hati ada ckit sakit ..so, automatically keje2 pejabat perlu di tolak ke tepi dulu bg mengelakkn keje2 yg dilakukn x baper ikhlas dilaksanakn..heheh

x baper best la hari2 yg dilalui skrg nih..meh kiter wat analisis ckit psal apa yg berlaku lately ni:-
  1. last week aku blek kg, dgn harapan yg agak menggunung utk jmp ank2 buah aku..akhirnya harapn itu brkecai bila abg aku blek umah mertua dier hari yg sama aku blek kedah..tunggu punya tunggu smpi la hari aku blek kl semula..abg aku ada singgah umah ari sabtu tu, tp dia x bwk ank dia sekali..hangin btul aku..ye la, aku nk jmp ank dier, bkn nk jmp dier..bole plak bile aku tyer mana zulhelmy, dier ckp.."la, tgk abg cukup la..zulhelmy tu mcm abg jgk..." hampeh gile jwpn yg diberikan...so, tramat sedih la aku trpaksa menanggung rindu kt si kecik tu smpi raya aji plak
  2. Alhamdulillah, sempat jgk aku jmp ngan ank buahan yg dua org lg tu..nurrin n nisriena..at least brguna la jgk cuti aku ngan keletah bdk2 tu..nurrin dh 4 thn, aku rasa dier benti brckp time tido n isap susu je kot..lain pd tu, korg bole diam sbb kt umah dgr dier sorg je brckp..gamak nyer jakun lg kot sbb dh pndi brckp kn??so, caaaaaaakp je ghojernyer..ari tu aku bwk dier g play ground kt pantai murni..dari jarak 7.5 m dier jerit pggl aku ..MAKCIKKKKKK!!! korg agak2 la, dlm jarak sebegitu, baper ramai yg akn menoleh ke arah si pemanggil n org yg dipggl?? dh la kt pantai..ptg plak tu..for sure la ramai..dier pggl aku MAKCIK plak..hangin jgk la aku..last sekali aku pggl n slow talk ngn dier.."kalo kt tmpt ramai org, Nurrin pggl Achik tau..jgn pggl MakCik" nk dkt 10 kali gak la aku ajar dier pggl achik..pastu mak aku menyampuk.."pggl Achik ucuq"...pastu aku ajar lg pggl Achik smpi la melekat kt ingatan dier..hopefully la..aku pn dh hepi ngan perkembangn dier n really hope dier akn pggl aku achik...time nk blek tu, aku tya lg.."Nurrin kena pggl apa??" jwpn Nurrin.."ACHIK UCUQ"
    SOALAN: better makcik or achiq ucuq??tunjuk ajar siapakh yg lbh berkesan?? seorg nenekkah atau seorg IBU saudarakh??
  3. skrg aku amat susah nk tido walaupn aku amat penat..keje kt opis makin byk..tmbh plak skrg dh dpt new project..so, lg brtmbh pening la aku. pelik btul la, tiap kali aku pejam mata nk tido, mesti otak aku ligat buat keje..mcm2 menda dier nk pikir..badan aku dh penat giler ni, tp otak duk pikiaq lg..psal keje kt opis la..psal nk further study la..psal esok nk pki baju aper la..mcm2 lalala..sakit ati btul..smlm kul 3pg br aku tido..ari ni dh start meting ngn CEO kul 9 pg..so, korang bole bayang la mcm mn keadaan aku dlm blek meting tu knnn..huhuhu
  4. biler stress2 ni, aku asyik nk shopinggg je..kt kedah aritu dh g shoping ngan kak ipar..smlm shoping lg..sblm blek pn dh shoping dh..dh brjaya rembat new shoes kt nichii..kasut tu adlh love at 1st sight aku..sbb kn sekali je aku tgk, trus raser syg n terasa ingin memiliki..ngeh ngeh ngeh...kalo x beli mau kempunan 7 keturunan nih..so, aku pn beli la..tp kasut tu mcm x baper sesuai utk di pki ke opis..yer la, aku keje IT..alih2 trsengih kt dpn PC gak ari2..so, x yh nk melaram sgt..kalo jmp client or g kursus maner2 je aku melawa ckit..kalo setakat nk ngadap mesin x brnyawa ni dr pg smpi ptg..aku mmg selekeh..huhuhu (but heels wajib..hihi)
  5. tag reha x sempat nk lyn lg..sbb ianya memelukn daya berfikir yg agk kental n waras..skrg tgh 'weng'..so, hold on dulu deh...

2 comments:

Hafeeny said...

err..bli kasut kt nichii? ari tu xmo beli.. hahaha, finally beli gak kan. org pun rasa cm nk shopping jer, tp xgaji lagi..huhu..mushkin..

-reha- said...

aku pun same mcm pah...nk shopping jgk!!!!hahahhhha...tp no money no talk okk!!