Thursday, December 04, 2008

Abah..i'm grow up..i'm 24...

hehe..mcm pelik je tajuk dier kn??ari tu aku ade citer kn..tayar HoneyVi pancit kn??sbb paku cium dier..tp skrg dh baik sbb dh g tampal itu ari..pastu aku bgtau mak abah aku perihal tayar tu..then abg aku plak gelabah x tentu psal..dier ckp pegi la tukar tayar baru..awk tu nk drive jauh..kang jadi pape tgh jln susah plak..pastu biler dier ckp mcm tu, mak abah aku ni brganda2 plak gelabahnyer..2 3 kali duk ulang benda yg samer.."Nurul, esok g tukar tayar"(sila ulang baca sebyk 3 kali ye)..aku pn ckp la..ala, x yh la tukar2 tayar..tayar tu elok lg..kena paku kecik je..bole jln lg tu..then abah aku serta merta membidas.."x der x der, esok g tukar..pastu msg abh baper kena bayar..abah masukkn duit"..aku plak biler dgr abah ckp mcm tu, tetiba raser hangin kus kus satu badan..aku ckp.."abah, nurul ada duit la, nurul bole bayar"..masa tu mak aku dh diam dh..dia tau aku x suke bila abah selalu sgt tlg aku..sbbnya AKU DH BESAR..aku bakal masuk usia 24 dh..DH BESAR DH ANAKMU NI...
dulu prnh 1 ketika, aku nk bwk diorg g Perak..nk melawat nenek aku kt ctu..then abh ni senyap2 je dia pegi call abg2 aku ajak pegi sekali..pastu diorg x leh ikut sbb ader keje..then dia ajak plak jiran aku..pn diorg x leh ikut..last sekali x jadi pegi..abah ckp.."Nurul, x yh la pg lg..nnt2 la ye kita pegi"..tp aku tau, ayat sbnr yg abh nk ckp "x der org yg bole ikut kite, abh x harap sgt ngn kamu..kalo ade abg, ok la ckit..ni kamu sorg yg drive, x nk la abah"
ha..itu ayat sbnrnyer...
aku ni diam je la..mmg abah x anggap aku dh besar..dh bole berdikari..dh bole jaga diorg pn

smlm aku call abg Zaniel(abg sulong)..nk mengadu la konon..aku ni mmg..ade x puas ati je, mesti crk abg..bkn crk En Din..gagaga..aku ckp la.."abg, abah selalu x prcaya kt adikmu ini(ni tmbh je..heheh)..org dh besar la..tp still buat org mcm bdk kecik lg"
ayat abg plg best.."mmg la, even umur kamu 30 pn abh akn anggap kamu bdk kecik lg..kahkahkah(gelak keji)"
ngrrr...tlg la korg..aku nk jadi orang BESAR..tp, hmm..ntah la...

lg satu, smlm jgk aku g buat smthing kt rambut aku..ni projek brsama Reha..nk dkat 4 jm brabis masa d saloon..perghh..sungguh puas ati...raser best je tgk rambut sendiri..n lg best kuarkn rm250 dr purse..hambek ko..kak Miza kater mmbazir je..tp aku suker..lg duit penuh dlm purse, lg tgn aku gatal nk peghabihkn..skrg pdn muke ko Nurul..duit rebate keter yg aku dpt dh abih dh..En Din call maser aku kt saloon..ha, menggelupur nk jwb..aku ckp dtg cuci rambut jeeee..ngeh ngeh ngeh..kalo la dier tau aku dh hanguskn rm250 utk rambut, mau kena kerat 14 nih..mati laaaa

p/s: x sabar nk tggu ana blek..nk tnjk rambut baru..hihi

7 comments:

hunnyBie said...

nurul..itulah hakikat menjadi anak perempuan..bukan ape derang tak nak ape2 buruk jadi kat kite, yup kite mmg dah besar, lagi besar lagi risau..cube bayangkan ni contoh ye..kalo bawak kete tibe2 kete rosak tepi jalan n u're alone no phone coverage kalo dtg sekumpulan lelaki..kalo baik x pe kalo jahat??sumtyme kite terime hakikat wanita itu makhluk yang lemah..for me i've bare wif tis situation for my entire life, dapat kebebasan sikit mase study kat s'wak they have to restu jugak or else mcm idup x dapat restu lh..skang ni nk balik johor yg setakat 2jam setengan tu pun x leh nk drive sorg2..layan kan saje...nothing to loose cume memeng jadi anak manje sampai sudah lh...ooopss sampai kawen kot..hahaha so kawen lh cepat...hahahah panjang kan komen..=D

eppygurl said...

kak nony..haha
tgu pona blik ke?
ani mau tgk jugkkkkkkk

-hazlif- said...

nurul... mmslah rambut baru...

nhusna said...

hunnyBie-->btul la aino..nmpk gaya mcm smpi ke tua je jadi ank manjer..
kawen?? En Din ckp kalo x pndi masak kawen lmbt ckit..cam maner ni??huhu

poni--> rindu kt pona jgk eh?kalo nk tgh rambut kak noni, meh ler umah..hihi

filz-->noni dh mms td..dpt x?

Call me -fa- said...

project dgn noni mlm tu mmg mencabar...

mane taknye...abis rm250!

siap takut nk tido lagi mlm tu..hihihi

nasib bek oni puas hati...kalu tak,mesti ko sumpah aku jd batu kan??hehehehhehe...



p/s: mms la kat aku jg rambut baru tu...hihihhi

nhusna said...

fa--> cantek kn rambut noni??gagaga
mms?bkn ke kamu dh menyampah tgk noni duk show of kt kamu ari2..hihihi

~~Noli said...

noli nk tgk gak..
ape gaye dh?hehe..