Friday, April 03, 2009

TNB or TAB???

yea yea!!!jumaat dh sampai..i'm waiting 4 today since last monday..
minggu ni asyik ulang alik ke TNB..kjap TNB Bangi..kjap TNB Bangsar..ari ni supposedly TNB PJ..tp aku mntk excuse kt boss..n he said 'ok'..
so, ok la tu..bole buat keje remotely from opis jer..x yh nk meredah jem pepagi buta...

dh terasa mcm staff TNB plak..mana je cawangan dier, sumer aku redah..
time g TNB Bangsar, mmg rushing giler..kul 4 ptg br brtolak dr Cyber ke Bangsar..sekali minyak plak nk abis..nk singgah stesen minyak, mcm dh x sempat..so, aku gamble jer la...truskn prjalanan tanpa mengambil peduli gamba ala-ala tank minyak tgh brkelip2 dpn aku...so, Alhamdulillah smpi jgk kt TNB tanpa perlu menolak kereta..kul7ptg keje setle..nk blek plak 1 hal..nk kena crk stesen minyak...luper plak tu time org sumer tgh menggelupur nk blek umah..so, jln jem x hengat..secara automatiknya stesen minyak pn jadi x jumpa la time tgh cuak2 mcm tu...then, segera tangan brtindak pantas menelefon insan2 yg brdekatan dgn tmpt kejadian iaitu Miss Far away...

"Reha, kalo keter Noni trbengkalai kt maner2, kamu dtg amek Noni yer..minyak dh brkelip2 ni"

"Astaghfirullah bdk ni..ok ok..g crk stesen minyak..kalo x jmp jgk call aku"

langkah seterusnya adlh memastikn kereta brada di lane kiri sekali..aircond sama sekali tidak dipasang..radio juga di turn-off kn..sbb paler otak tgh kacau bilau..dgr plak deejay membebel, mau aku meroyan sorg2 kt dlm keter...

dh 45min gamba ala-ala tank minyak tu brkelip..risau beb..ntah kt maner2 dh aku berada time tu..rasernyer dh trmasuk Pusat Bnadaraya dh kot...segala jenis doa aku hafal..kalo trberenti kt manaer2 ni, mau jem smpi ke ujung donia ni..n sah2 la ramai yg nk menyumpah aku ni..kalo buat muka ayu or control cun time tu pn x guner dh ni...

sekali mata bralih ke kiri...ha, ader pn BHP..elok kereta nk membelok, mata bralih kedepan..ha, ader pn Shell..so, di situlah keter aku brnyawa kembali..

5 min kemudian..ha, Shell lg..2 min kemudian..ha, Petronal plak..dan lagi dan lagiiii...

tetiba aku mcm sakit ati kt stesen minyak...

3 comments:

M@YaZ said...

Petronal ?? Kat mane nurul? nak try la stesen minyak tu. Wkakakakakkakaka ..

Lek ar .. minyak kelip kalau myvi leh 90km lagi :D

-fa- said...

noni cuak giler myk kete kelip2...hihihi..

raficyber said...

Noni, area Bangsa je ke ada stesen Petronal. hahhahah

tu ler, lain kali pastikan minyak keta sentiasa ada. :-p