Monday, February 07, 2011

exam yang baraiii

semalam baru habis mid-term exam..you know what...saya baca buku TAK HABIS...sudahnyer, saya jawab soalan TAK HABIS...dammit!!

saya balik kampung minggu lepas..saya bawak balik sekali semua notes untuk ulang kali..giler semangat..tapii, notes yang trsimpan elok kat dalam bag, masih lagi tersimpan elok sampai saya balik KL semula..ntah pape..nak study la kononnn..lupakan!!

saya balik KL hari sabtu..kul 10pg dh brtolak Kedah - KL..tapi perjalanan kali ni sangat meletihkan sebab keter banyak giler..badan letih..mata letih..otak pn letih..kul 4ptg baru sampai rumah..

malamnya, saya start bukak buku yang trsimpan elok dalam bag tu..pastu baru teringat yang presentation slide tak siap2 lagi sbb before exam kena present assignment dulu...arghhh!!

so, bukak laptop pulak..30min presentation slide siap..Alhamdulillah..
ok, baru start belek-belek notes...

100 PAGES TO BE READ BY TONITE!!

hoh, dh start menggelabah and menggelupur...bila menggelupur, baca apa pn tak masuk sangat...
2 jam yang pertama steady lagi..mata pn rilek je..
masuk jam yang ke- 3, mata dah tak larat nak angkat..mancis tak der nak buat tongkat mata..yang nampak masa tu bantal je..
saya TERRRtido sampai pukul 6pagi...

60 PAGES TO GO!!

start menggelupur semula..dalam pada itu, baca jgk la apa yang patut...

presentation pukul 10 pagi, exam pukul 11pagi...

after all, presentation went well..but exam..hmmm, 2 soalan tak dapat jawab...

yer, salah sendiri :(

abis exam, sempat bersembang dgn classmate...
"Nurul, u larat ke buat phd part time ni?? kitorang yang amek master ni pn dh letih giler..memang kitorg tak nak sambung dh lepas abis ni..x tahan okkk"

ok..fine..u bukan orang pertama yang tanyer i..u dh yang keberapa belas dh tanyer...

to be sincere, i tak der jawapan..i tak tau larat ke tak..anyway, thanx for your concern...TAPIII, kalo setakat nak melemahkan i, i tak rasa i perlukan u punyer concern..okkk?!

"first step is the hardest.
But it’s the only path to the greatest thing that could possibly happen in your life."

2 comments:

Umi_Aliesha said...

2 soklan jer kan...takpe...soklan tuh 2 = 10 markah jer kot...100-10...ada lagi 90 markah...hihihihihi...nurul boleh punya...!

noneey said...

thanx kak faiza 4 believing in me..miss u ;)