Friday, March 04, 2011

bila kamu belajar semula...


sticky notes sentiasa bertambah everyday..jarang sangat la nak berkurang..sometime kerja yang patut siapkan hari rabu drag sampai jumaat..tu pun belum tentu siap..tunggu lagi 2 jam deadline, baru menggelupur nak siapkan..haishh, perangai last minute ni memang payah sikit nak ubah!!

hari ni amek cuti..cuti berjemaah dengan Mama Ana..kali ni cuti kitorang berhemah sikit..bukan sebab nak bersuka ria, tapi sebab banyak hal keduniaan perlu di selesaikan..
Alhamdulillah, setle jugak hal di bank, tabung haji dan UTM...dan jugak Jusco (ada jugak hal disitu..haha)

pegi UTM discuss schedule..ada lagi subjek yang kena tukar..pasrah jer la..ikut je mana-mana yang department dah susun..
teringat zaman undergraduate, Ana yang susunkan jadual..on registration day, Ana akan bagi jadual dier 'nah register subject-subject ni' dan saya balas 'baikkkk' and pegi register subject yang dier dah pilih..jenis malas giler nak pening kepala pikir subject apa kena amek..dari 1st year sampai grad, Ana sorang pening kepala pikir subject for every semester..saya tau pegi kelas je..haha..TQ ON!!

rupanya sekarang pun sama, supervisor tolong susun jadual..giler bagus!! memang tabik spring dekat supervisor saya..sesaper nak sambung Phd dalam software testing, sila pilih beliau menjadi supervisor anda..dia akan tolong pening kepala sekali pikir jadual anda dan research anda nanti..heheh

sebelum balik singgah rumah Ana dulu..kutip Alia kat nurseri awal sikit sebab nak main dengan dia..makin besar dan makin nakal..dan pandai amek video guna handphone..impresive giler!!


selesai dinner makaroni bakar, drive balik rumah...sebelum tido mengadap laptop dulu..nak buat keje sekolah tapi malas sebab deadline Ahad..disebabkan Sabtu masih ada, maka Jumaat rilek-rilek dulu..esok kita start menggelupur :p

1 comment:

Anonymous said...

sungguh bijak si alia, jgn terakam adegan2 yang tak sepatutnya sudah.. ^.^