Sunday, March 06, 2011

presentation day!!

hari ni adalah last lecture day untuk subject Advance Software Testing..budak-budak sekolah kalo sebut perkataan last-last ni memang best..contohnya, hari last exam..hari last kelas Fardhu Ain..hari last SPM..dan macam-macam lagi..satu je perkataan last yang budak sekolah tak suka iaitu hast last cuti..

ok, back to da story...

tadi ader presentation untuk group assignment..headache jugak satu team dengan diorang tu..iranian, pakistanian and french ke egyptian ntah..tak ingat dah..few hours before submit assignment and presentation, baru dapat tau yang two of my teammate dah print their assignment..JUST PRINT THEIR PART ONLY..siap dengan their own cover page, their own table of content and references..dah siap sumer baru datang bagitau, 'if you done your part, just print it and give to the lecturer'..then I said, 'but this is group assignment, we should combine all in one document rite?'..pastu dier jawab 'i dont think so, it better to split so that the lecturer know whose done which part'

'oiii..kalo nak buat sendiri-sendiri, tu INDIVIDUAL assignment namanya!!' yang tu pun tak pandai nak differentiate..bengang kejap..sudahnya, buatla kejap apa-apa yang tertinggal tu..then pegi library untuk print...

first time masuk library UTM, terus rindu kat library UIA..huhu(apakah maknanya?? :D)
then jumpa printer..satu page diorang charge rm0.30...ada dua orang staff jaga kat situ..sangat tak mesra alam..muka masam macam cuka..haa, hambek ko..tengok muka diorang je pun dah sakit hati..tau la kena keje hari ahad..tapi rilek arr..pernah dengar ayat ni? 'wherever you are..be there!!' means kalo dah kena keje tu, keje la betul-betul..dah memang keje kamu ngadap orang, senyum la sikit..ni nak suruh ambik kerta pun muka macam nak makan saya...apa daaa

so, dh setle part assignment..masuk part presentation..i'm third presentor..assignment kitorg ni berkait antara satu sama lain..orang yang buat 1st part kena siap dulu, baru pass kat orang yang buat 2nd part and so on..so saya yang ketiga..bila my teammate yang 1st and 2nd present, dah jadi sangat cuak sebab info tak consistent..bengong la kan tak bagi updated version kat saya..so I end up referring to the old version of their part..bila tengok diorang present, tak sama pun dengan file yang diorang bagi kat saya...haishhh, rasa macam nak cekik je tau!! mula-mula memang dah decide nak gi serang diorang tu, tapi bila dah abis present tadi, supervisor ada bagi good news, terus tak jadi marah orang...terselamat la makhluk-makhluk itu..

bila present, everything went well..lecturer satisfied..instead, those two people yang kedekut nak bagi updated version of their assignment tu end up referring at mine..Alhamdulillah..so setle!!

habis kelas, my lecturer merangkap my own supervisor said 'Nurul, I have good news for you..' ;)
suka betul bila orang cakap ada good news nih...heheh
its about my scholarship..moga Allah permudahkan segalanya..Aminn


ok, mau tito..nite2

2 comments:

M@YaZ said...

alhamdulillah..

Kalau ada rezeki x kemana..

toko online said...

selamat yaa