Tuesday, February 17, 2009

luper lg...

mlm ni standby lg...abah call time aku tgh drive nk ke opis td..maka perasaan gusar dan bimbang itu seharusnyalh dgn serta merta lahir dlm hatinya memikirkn si anaknya trpaksa bekerja siang n mlm demi mencari sesuap nasik (pnjm ayat org tu..)

i kn anak abah...ngeh ngeh ngeh

kalo la abah tau aku dtg opis ngadap facebook, ngadap blog, rehat awal, dtg lewat, blek awal..mau dia suh aku keje 24-7 nih...
aku raser mayb abah pikir anak dier keje angkut PC, g jmp client, angkut mesin..sbb tu la kot perasaan kesian di hatinya tu membuak2..

jgn riso la abah, ankmu keje ngadap PC je ari2...tgn je letih...anggota bdn yg lain steady jer...

masa kuar umah kul 9 td, bole plak trlupa bwk kunci LAGIIII...geram tul la..mcm mn pn ntah bole luper lg...peristiwa hitam sblm ni dh pn aku amek pengajarn dn dijadikn tauladan..tp jadi la jgk..dugaan dugaan...

15min gak la tggu Yanti blek..maka duduk la aku diam2 kt dpn umah..dgr anjing menyalak la, baby nangis la...seram aku..huhu

pastu dpt msg dr bos.."Oi geng bas sekolah, maner korang..9.30 dh ni.."

aku reply: "dh kuar umah, tp kunci umah n kunci keter trtggl dlm umah..tgh tggu housemt blek.."

dier reply: "kesiannn..tp lawak-lawak"

aku reply: "ok, bole gelak skrg..nnt nurul smpi jgn gelak dh..."

kul 10.05 aku smpi...x der yg gelak..cuma sengihan2 tu ader ckit...

8 comments:

M@St3R said...

adess.. umur nak kata tua belum lagi.. rs nye muda.. macam mana leh lupa amik kunci tuh.. ni mesti asik mengelamun je ni.. =P

nurul husna said...

tu arr..mmg tgh mengelamun pn..bahaya tul..huhu

Umi_Aliesha said...

alahai...kena tulis reminder la kat blkg pintu...sila ambil kunci sebelum keluar!

yanti said...

hehe,sian dea..tu la,balik² jer tgk da terduduk depan umah.yanti pon nak wat pengajaran gak,nak copy kunci ltk dlm kete satu..takott

Hafeeny said...

bape kali dah tinggal kunci...ingt ape ni noni?? Len laki kena ikat siap2 wat rantai..denda org lupa;)

Hafeeny said...

eh silap..lain kali...haha...

@naBest said...

pah ni.... dh nk berlaki ke? tersasul laki plak skang ni.... keh keh keh

nurul husna said...

pah kn dh nk kawen..thn dpn katanya..hihi