Tuesday, February 03, 2009

Politik M'sia so funny...

kalo korg raser nk carik bhn lawak or teringin nk gelak sorg2..korg ikuti la politik negara kita..mmg mcm kartun beb..
kalo ari ni ko dituduh membunuh..bole jadi 5 6 bln akn dtg ko akn trlepas..
kalo ari ni ko mmg bunuh org..tp ko ader duit..jgn riso..esok lusa mesti ko akn trlepas..
magik x???
magik woooo...
its impossible and its happen...its happen in our beloved country..
bile negara dipimpin oleh pemimpin yg corrupt..corrupt la negara keseluruhannya..
yg pntg, rakyat kt bwh ni jgn tido...bkk mata luas2...pikir sedlm2nya..then sendiri buat penilaian..

terbaru kes pemimpin PKR jmp Najib..melibatkn rm50 juta..
dulu Saiful jmp Najib..
apsal mcm senang je org nk jmp dier nih???
kalo aku nk jmp dier, dier layan x arr???

eh x nk arr, nnt kena bunuh..huhu..takutttt

2 comments:

~~Noli said...

boley p jupe..jupe time raye..dapat duit gak..duit raye..amacam?ade brani x?hehe

M@YaZ said...

kes 50juta tu tak logik. Kalau dia kata 5 juta jat caya. Wakak. Apa pun paling karut, kalau kali pertama sogok tak dapat. Takkan bahlol sangat najib nak sogok kali ke-2.

Hangpa pikiaq sendiri la na.

Nih tgh gelak kat SPR. Tak mau buat PRK. Mesti Najib tak bagi buat. Takut kalah lagi. Nanti orang tolak dia jadi PM. Wakaka.

Pak Lah, buang Najib macam Dr.M buat kat Anwar. Pastu amik Muhyidin Yaasin.

One more fact about current politic "Orang tak suka UMNO sekarang ni. Orang juga tak suka pembangkang. Tapi kerana perasaan meluat kat UMNO, orang tak kisah pembangkang jadi pemimpin, walau depa tak reti buat kerja~!."