Monday, March 02, 2009

Sabtuku & Ahadku...

Sabtu, 28hb Feb 09
******************************

aku dh start ke sekolah..subject 4 this sem are 'Rangkaian Komputer(Comp Network)' &
'Alkhawarizmi dan Struktur Data(Data Structure and Algorithm)'. klas start kul 9pg smpi 5 ptg..mmg mlm tu aku tido awal la..takut ngantuk lak g klas..x cun arr trsengguk2 kt klas knnn...

kul 8.10pg kuar umah dgn harapn bole jadi student prtama masuk klas..
aku budget nk masuk pintu ke-3, dkat ckit ngn fakulti..mmg dh hafal map dr pintu ke-3 ke fakulti...sekali pintu tu tutup..weekend dia x bukak..aku dh start cuak..maser tu dh kul 8.50pg..aku still kt luar ukm lg..so, u-turn blek masuk pintu utama..kiri pegang map, kanan pegang stereng..mata x tau nk tgk maner...kena lak mmg aku lampi ckit bab baca map..

kul9.05 smpi bilik kuliah dgn jayanya..yezza!!!
penyelaras prog masuk kelas brsama 2 org anaknya yg masih kecik..menerangkn aper yg patut bdk2 baru ni tau..then dier kuar..kul 10 lecturer masuk..Prof Dr Md. Jan..
pembelajaran dlm BM...kalo kt UIA sumer in English..tp skrg kena switch lak..bljr dlm BM..tp x der yg susah bg aku since aku org Melayu..so, x der mslh arr

Prof bgtau mengikut pengalamn dier, agak susah nk handle bdk2 part time yg bekerja ni..ader je mslh yg timbul..cnthnyer: anak sakit, husband ajak honeymoon, outstation dll..
tp aku x kesah la sbb aku x der anak yg nk sakit...wuawuawua

yg aku kagum, ader yg dr ipoh, k'tan n s'wak pn ader..every week dtg naik flight..kire flight tu dh mcm bas express lak...

so, pesanan utk kwn2 sumer n also my abg : jom arr further study...hihi

Ahad, 1st March 09
**************************

hari ahad mmg aku buat keje giler...bgn awal giler, 6.45 pg dh bgn dh..utk Ahad, kul 6.45 tu kire awal la knn...
kul11 aku g Jusco utk melunaskn hasrat hati yg meronta2 brminggu2 lama nya utk membeli belah..tp kena budget ckit la..x leh main blasah je..main amek je aper yg nk..

kali ni aku budget rm100 je bole guner...

masuk Jusco, tgh brlgsg Cosmetik Fair la plak..ni yg aku x gemar nih..dgn serta merta kaki aku menjurus ke arah Cosmetik Fair tu...

"akak, kiter ader buat promotion..bla bla bla..."

hari ni kuku tangan n kaki aku dh cantik..smlm aku gatal g buat manicure padicure...
budget lari lg...

Jusco, I HATE U!!!!

7 comments:

raficyber said...

cuba jgn kuar gi shopping seminggu. dok umah je. abis keja terus balik umah. abis kelas trus dok umah. cuti jgn jln mana2. kan jimat duit. :-p

M@St3R said...

adess.. betul2.. cuba kawal sket nafsu tuh.. sepanjang masa bernafsu je nak shopping.. apa la.. nafsu2 =P

Anonymous said...

keja..kejaa.. jgn asyik blogging je... belaja term 'sisihan' tu smapi abis..

nurul husna said...

mcm kenal je Mr Anon nih...bkn 'sisihan'..tp 'isihan'..hahaha..nnt nurul ajar term baru lg ye..hihi

Anonymous said...

cepat nye balas... mmg 'ngelat' ye waktu keje..anyway.. thanks 4 ur 'vocab'.. he..he..

Mr..? Mrs kot..?

nurul husna said...

Mr Anon = Abg Keon...
ha..kn dh reveal..hikhik

rafi @ najib said...

hepi ukhuwah to yus, noly, nurul, afni & imah.. makesure 'konvoi' nnti ngan rakan2 yg lain.. no excuse ye...