Tuesday, November 25, 2008

kisah KAMI...

meh cni nk story kt korg psal perihal aku n seorg bdk ni..citernyer brmula dr thn 2002.
tmpt kejadian:- Pusat Matrikulasi UIA, PJ
masa ni aku br berusia 18thn..bdk2 lg time tu..aku brkwn ngn bdk2 sek agama je..sumer brtudung labuh okkk..mmg warak down la maser tu..hahaha
klas yg plg best adlh klas Math..sbb aku mmg minat giler bljr Math..lect Math brnama Mdm Afifah..baik Mdm tu..tetiba dgr suara sorg bdk ni.."Mdm, is this correct??(pronounce it as 'KOREK')"..lalu Mdm tyer blek.."hah?korek??korek aper?korek lobang???"
time tu 1 klas gelak sama itu bdk..aku tmpg sekali la..gagaga..siannnnnn
bdk tu knnn..dr dulu lg aku x suke kt dier..dier ade geng..ramai jgk..aku pggl geng duk blkg..masuk klas je mesti crk tmpt plg blkg..kehkehkeh
aku plak, sah sah duk dpn sbb blkg dh penuh..huhuhu
mmg dlm tempoh 1thn setgh kt Matrik tu x rapat sgt la ngn bdk ni..aku byk abiskn masa ngan aktiviti PKPIM aku..tiap2 mlm meting..mmg jadi makhluk plg bz la time tu..hihi
abis 1thn setgh kt Matrik, aku n bdk tu masuk main camp..maser hr registration, aku trserempak ngn dier..aku sorg, dia pn sorg..pastu dia dtg tegur aku(ke aku tegur dier ntah..x ingat arr)"Eh..Nurul(time ni nama Noni x wujud lg), jom duk 1 blek nk?"..."ok ok, bole gak"
disbbkn time tu masing2 sorg, kitorg pn brkwn la brdua..drpd Taaruf Week, smpi la amek scroll, aku n dier jadi besfren..
maser 2nd yr kt main camp, aku bgtau dier dulu aku cukup x suka kt dier..pastu dier cakap.."aku tau, ko kwn ngn bdk pandei pandei..maner nk pndg aku" itu adlh cubaan meraih simpati..ngahaha
selama 3thn setgh kt main camp, x prnh 1 ketika kitorg berenggang..g klas sekali, kuar KL sekali, g toilet je x sekali...sbb time membuang hajat x sama..gagaga
kitorg amek FYP sama2..buat Bluetooth chating..time ni agak best(sila check entry 2006, byk citer psal FYP) time ni ada sorg mamat minat kt dier..minat dr jauh jer..biler dkat2 x nmpk pn mcm nk ngorat..ngahaha
abis bljr, dier keje dulu..sebln lpas tu aku plak dpt keje..
dier msg aku ckp mamat tu dh bgtau suker kt dier..haha
at last, mengaku jgk yer..
then, aku ckp terima je la..he is a good guy..he'll make u hepi..InsyaAllah
rezeki Allah, kitorg ditakdirkn opis dekat2..so, still bole duk sekali...so, kdg2 car pool sekali..sumer sekali..even lunch pn sekali jgk...maser ni dier ngn mamat tu mmg dh couple
3bln lpas tu, mamat tu ajak dier kawen..smpi demam2 dier dibuatnyer..haha
3hr yg lalu, diorg pn kawen..hepi ending..:)


(bdk tu namanyer Ana n that mamat namanyer Aizat)
HAPPY WEDDING DAY!!!

12 comments:

Qica@Noli said...

so sweet love story ana...wah wah..

nhusna said...

ye..sweet sweet..hihi

Call me -fa- said...

aku jg tergolong dalam geng yg suka duk blakang itu...hehehheheh

duk depan penin!

nhusna said...

ye ye..kamu ler slh sorg geng duk blkg tu..hihi

imapeace said...

hahah..mmg saya tergelak besar ms beliau tny "korek" tuh,..time tuh saya duk seblah beliau..patut tny la kt saya dulu kn..ahaks..masa kt matrix slalu kna buLi dr beliau, tp beliau tetap BEST (",)saYa pown seGan nk kwn ngan noni sbb noni bijak pandai..mcm lagu along tuh..A.L.O.N.G bijak sekali!! :P

nhusna said...

ngahaha..ade plak trsesat lagu ALONG tang ni..hihi
noni pn segan nk kwn ngn kome..kome ramei benor time tu..huhu

mylife said...

bestnye mengimbau kenangan dulu2 kt matrik..saya pn termasuk yg suke duk blakang..rs xsesuaila duk depan..saya xpandai..hehe..alhamdulillah bersatu gak dorg tu..tuan pny blog ni bl plak..hehe

nhusna said...

hihi..ni lg sorg geng duk blkg..best kn yus..mcm nk blek ke masa tu je..huhu
p/s:nk tggu tuan pya blog, lmbt lg la yus..huhu

Anonymous said...

the best love story ever.... tuan punya blog takde ke cite2 same?

nhusna said...

tuan punya blog x der citer2 love story ni..asik publish citer org je la..hahaha

@naBest said...

hohohoho... mcm kutukss i je...hahahahah....

rindu banget zaman dolu2.... sob sob sob...

nhusna said...

mmg entry ni ditujukn khas utk kamu..hihi
cpat la blek ona, noni rindu bangat sama kamu..huhu