Tuesday, November 04, 2008

tips bertemu 'abg' polis...khas utk driver wanita shj

ok, hari ni aku brmurah hati utk memberi few tips kpd driver2 wanita jelita diluar saner..utk driver2 lelaki, aku rase x applicable sgt kot or mayb x applicable lgsg..sori la yer...

naper aku kuarkn entry psal ni?? ini adlh kerna smlm br je aku trsrempak dgn 'abg' polis utk ke sekian kalinya...kena plak mmg aku tgh buat 1 kesalhn iaitu tidak memasang tali pinggang keledar ketika memandu..cuak beb..tp aku trlepas dr sbrg saman..haaa, sbb tu la nk kasi tips kt korg ni..

1. bile polis buat road block n keter korg di tahan, kena plak mmg korg tau korg buat slh..make sure tunjuk muka kesian smbl control ayu..kalo raser bole nangis, korg hantam nangis je time tu..

2. pggl polis tu dgn panggilan ABANG..yg ni plg cepat dia nk lepaskn korg..kalo korg pggl PAK CIK, silap ari bln saman akn digandakn..so, beware

3. jgn lupa berikn senyumn yg plg menawan..nk tau kenaper?? sbb nk alihkn perhatian polis tu..kirenya dia akn tgk senyumn korg instead of tgk seat belt korg yg x dipasngkn tu...itu jer la tujuannyer..bkn nk suh ngorat polis tu pun..huhuhu

4. ajaran abg aku: kalo polis membuli korg (maksudnya keter lain dier x tahan, juz keter korg je yg dia tahan), then ckp nk saman korg plak, padahal keter dpn trlpas..make sure tnjk muka confident habis..kalo korg takut jgk...buat2 je mcm confident..aku mmg dr kecik lg abg dh ajar buat muka confident ni..heheh..so, skrg dh expert..ngahaha..pastu, pastikn dlm keter or handbag korg ader nota kecik n pen..then, kuarkn buku nota n pen trsebut n amek nama n no anggota polis trsebut...mesti polis tu cuak punyer n mesti akn tyer.."eh, awk buat aper tu??"
then korg ckp.."sy nk report pd pihak atasan..awk x adil dlm melakukn tugas..mentang2 la sy pki Viva je,awk saman sy eh..org dpn tu pki Volvo, awk buat x tau je eh..baper byk die byr awk??ha???ha???..bla bla bla..korg maki hamun la ape2 yg patut...
then aku pretty yakin polis tu akn lpaskn korg...lg bagus kalo korg kenal ngn polis yg brpangkat ckit kt kwsn kejadian n mengaku jer la org tu bkl mertua korg ke, ayah sedara korg ke..aper2 la yg berkaitan..InsyaAllah korg trlepas(kalo x trlepas jgk, tlg la buat2 mcm korg x kenal aku..huhuhu)

5. pesann abg jgk: JGN MEMBERI RASUAH..sbb selalunya polis ni suker sgt buat road block time diorg tgh sengkek..kena lak kiter pn mesti sengkek jgk time tu knn..so, diorg mudah menerima rasuah..jadi keputusan di tgn kiter..benda ni amat la dilarang Allah sekeras2 nyer..duit bole di cari, agama jgn digadai..perkara yg haram akn selamanya menjadi haram..
so, pikirkanlah

ok, itu je tips yg sempat aku pikir..but still korg x yh takut kalo korg x buat slh..kalo ader gentlemen yg x baper puas ati ngn entry kali ni, mntk maap byk2 deh..hihi

6 comments:

-reha- said...

hahahhahaha....

bagus betul tips tuh!tp nak nagis mcm susah aje...so sediakan cili boh dlm kete...supaya cepar sikit kuar air mate...wakakakka

nhusna said...

yezza..reha try dulu..hahaha

imapeace said...

ahahaa..klaka lew tips noni...noni kna area mana nih?lg 1 tips, kalo nampak abg polis dr jarak sekangkang kera,try tarik seatbelt perLahan-Lahaaaaan aje,jgn break mengejut..pasai brek ngejut le xlepas2 nk pakai..pastu sengih2 sawan kat pakcik polis..hahaha =P

nhusna said...

noni kena area putrajaya la..kt ctu kn byk polis..huhu
nmpk polis dr jarak sekgkg kera la kena sengih..nk tarik seat belt x sempat dh..hehe

Nakael Sidek Karim said...

kalau polis tu gay camna?

nhusna said...

erkk..polis gay x prnh jmp lg..so, x der aper2 tips setakat ni..huhu