Friday, November 14, 2008

sindrom ari jumaat...

ok, kalo last entry aku citer psal sindrom ujung bln knnn..utk kali ni plak nk citer sindrom hari jumaat..tp sindrom jumaat ni jarang2 la berlaku..cuma jumaat2 yg trpilih shj sindrom ini trjadi..n utk jumaat brtarikh 14 Nov, ia trjadi lg..so, check it out...

AKU MALAS DTG OPIS...pg td trjaga agak2 awal la walupn smlm aku mmg susah giler nk tido..brgayut ngn En Din punyer psal la ni..tp x leh bgtau dier aku x leh tido, nnt dier prasan aku x leh tido sbb tringatkn dier...so, better diamkn ajer dr melayan keprasanan En Din itu...

punyer la lamer aku brtapa dlm bilik 'termenung' smbl duk pikir mcm mn nk buat supaya aku x yh dtg opis ini hari..pastu aku check plak 1 badan kot2 ada bhgn yg membolehkn aku amek MC...ha ha..ader ader..ulser seketul dlm mulut..nk gosok gigi pn susah..ni sbb kesan dr gosok gigi secara rakus..trus trkena kt gusi..aduh..sakit nk mampos..
otak mula brpikir nk g klinik mana lpas ni n pikir jgk aper msg nk tulis tuk En Miji..kemudian otak kiri yg agak kreatif memainkn peranan..'aper kes sakit kt mulut pn nk amek MC..ko keje guner tgn, bknnyer mulut'...so, plan petama x menjadi..periksa plak dahi kot2 demam kura2 ke ari ni..tp sehat jer..
at last, sedang asyik brpikir, aku dh pn sudah mandi...so, x por lah..pegi je la keje..lgpn keje kn satu ibadat..dpt pahala lg..better pegi dr duk umah x buat pape (ayat sedapkn hati..)

kul 8.32am aku slmt smpi opis..Alhamdulillah..smpi2 je, mcm biaser..rutin prtama adlh buat nescafe 3 in 1..kalo x aku akn ngantuk spnjg hari..elok je nk hirup nescafe sedap yg aku buat tu, tetiba dgr kak faiza mcm kalut2 je mase ckp kt telefon..hati brkata..'kenaper ni??aper yg dh brlaku???' blum sempat kata2 itu trluah di bibirku, kak faiza trlebih dahulu menyapaku..kehkehkeh(ayat sastera ckit..layan jer la even korg menyampah pn..huhu)
'Nurul nurul..jom turun bwh..Ina pengsan' kata Kak Faiza.
'ha!!!ye ke??(ayat standard utk berita yg agak mengejutkn)..tanya aku smbl brlari2 anak ngn kak faiza turun ke bwh..nescafe trbiar sejuk atas meja..2 keping biskut x sempat dihabiskn..x per la, rezeki semut la biskut tu..
ok, smpi je bwh..nmpk Kak Wan n Kak Miza..lalu aku brtanya 'Mana Ina??'..
tetiba nmpk sesusuk tubuh di atas troli yg biasanya digunakn utk mengangkut komputer n cpu shj..tp hari ni troli trsebut ada task baru..angkut Ina..wakaka
sian Ina..tetiba pengsan..Kak Faiza ckp ni insiden ke-2 ina pengsan n hero utk insiden kali ni adlh Mr Zaid..cayalah..nk harap aku n kak faiza yg angkat. alamtnya kena tggu ina bgn sendiri la br bole bwk g spital..huhuhu
punca ina pengsan blum lg dpt diketahui..pelbagai spekulasi yg timbul..adakh ina sudah brbdn dua??adakh ina x sehat??adakh ina x mkn??or adakh ina..jeng jeng jeng..ntah la...
berbekalkn slipar jamban dan tanpa sbrg dokumen utk membuktikn aku warganegara M'sia, selamber je aku n kak faiza naik keter g spital Putrajaya..ni kalo polis tahan ni trpaksa la aku guna pakai tips yg aku kongsi ngn korg dulu tu..
x pasal2 jadi ahli kongress PATI hari jumaat yg mulia ni...kena plak aku pki selipar jamban, nmpk sgt la mcm ahli PATI..huhuhu
mcm mn la bole pki selipar jamban ni..heiii, aku g pasar borong pn pki heels tau..ini kn plak g spital..aper kes pki selipar???nasib baik doktor2 hensem amek cuti ari ni...yg ader yg x hensem je..kehkehkeh
so, smpi di spital..baru aku prasan, all 'TAB princess' ader kt cni..kire sumer skip keje la ni..alasan yg bole dikemukan: temankn org sakit..ngeh ngeh ngeh..aku mmg dh tggu saat2 mcm ni..bab2 skip dr keje mmg aku suker..ngahaha
lamer gak tggu ina kt dlm tu..aku x kesah..lg lamer aku kt cni, lg syok aku raser...hikhik
dlm kul 10.30 kot, ina dibenrkn pulang..sblm blek, aku ajak diorg sumer g mkn roti canai kt pres 9..dh lamer ngidam nk mkn roti canai..tp x dpt2..(dh la pki selipar, duit 10 sen pn x der..ader hati nk g mkn..)so, apa lg..kiter mntk cik pesakit la tlg byrkn..ngahaha
biler nmpk dier dh sehat, kitorg pn tyer la mcm mn bole pengsan..
so, inilh dier jwpn si pesakit...
'maser ina smpi dpn TM td, ina nmpk sebijik keter tu..pastu driver dier mcm kenal.so, ina tgk la lg..tgk punyer tgk x prasan lak kt dpn tu ader bongkol..then, trsadung la kt ctu smpi jatuh trduduk..masa tu ina dh raser pening dh..trus raser gelap je dunia ni seolah2 dunia ni dipenuhi ngn bintang2(yg ni aku tambah..haha)pastu trus ina x ingat pape dh...'
nk tau x saper yg die tgk tu??jwpnnyer...'BOS AKU!!!'..wuawuawua..
aper kes la ina ni, tgk bos aku smpi pitam..yg kak faiza punyer la mati2 ingat dier low blood la..hyper blood la..rupernyer usha bos aku punyer psal..kahkahkah..
tp tima kasih la ina menyerikn ari jumaat nurul..x psal2 abis stgh hr utk hari ni..brmastautin di spital buat sementara..hikhik
smpi opis, dh tau dh kena ngadap Miji jap lg sbb kuar x bgtau dier..rupernyer mmg btul pn..smpi je kt tmpt aku, sperti yg dijangka, sumer ingat ina pregnant..hahaha..tekaan korg amatla trsasar..ina pengsan sbb tgk bos kiter..kahkahkah

p/s: ina, jgn maraaaaaaaa

15 comments:

Qica@Noli said...

byknye sindrom noni nih..
huhu..

eh noni..kurangkn cafein..xdpt emel ek??hehe..
nk tau nape...tanye noli..hihi..

nhusna said...

ader dpt email tu..tp x leh nk benti la..huhu

imapeace said...

ahaks..lawak tol..patutla nampak kete noni tersadai dgn awlnye pg tadi..smgt tol noni sampai opis ye..ekekee..awat kusyuk sgt sampai tersadong tuuh...leh amik pengajaran tuk i nih..i jln2 nk sampai opis pon ushar2 juge..hihihi..

nhusna said...

usha bole..tp trsilap usha, buruk padahnyer..heheh

@naBest said...

hahahha..sian ina...tp cam kelakar je citer die... tu belom boss kamu jerkah lagi..bole koma dia... hahahahhaa

ampunnn ina...

Anonymous said...

nurul!!!!!!!!!!!!!.....
mmg tau..sesuke je kan wat cite ina..nak kene minah ni..dush..dush..dush..hambek..actually bukan ape,saje je wat2 camtu utk dpt MC ari ni..hahahaha..aci tak cam tu??

Anonymous said...

lupa plak..pesanan utk nurul..kalo agak2 mls keje..nak MC, pengsankan diri anda ek..hehehehe

-reha- said...

hahhaha....aku mcm dh bajet ini taktik ina nk amik MC neh...betoi tak??hahaha...sorry ye ina

nk pengsankan diri???susah kot...mkn pil tido la senang..bole pengsan seharian...

nhusna said...

heheh..cik pesakit dh brsuara..cabuttttttt

reha--> satu lg taktik nk amek MC br bljr td..huhu

atty's said...

saalam cont ..dr citer faiza..ekekek..

nhusna said...

ha'ah..sbb kami adlh anggota trlibat dlm citer ni..hihi

Umi_Aliesha said...

uiks..k ty udah sampai sini...

nhusna said...

prjalann x jauh..wakaka

agHoo said...

ina tu sape??nak jugak nyebok hehe..

nhusna said...

ina tu opismt noni..hehe