Friday, November 28, 2008

hidup di luar kebiasaan...

kebiasaannye kami akn berebut bilik air kalo dua2 bangun lewat.
ayat yg aku prnh dgr: "Noni jahat..aku yg bgn dulu!!!"..tapi aku yg mandi dulu..hihihi
tp hari ni..blek air tu utk aku sorg...

kebiasaannya kami akn lunch sama2..aku fetch dier kt opis.
msg yg sama aku antar kt dier hari2: "jom!!"..tu maksudnya aku dh tggu kt dpn opis dia..
n dia selalu lewat turun..trpaksa aku tggu n buat2 x paham bila ada driver2 yg mnjeling kt aku..tau la aku benti kt tmpt x leh benti!!!

kebiasaannya kami diner sama2...selalunya kt luar
n trlebih selalu mkn maggi je..
dia plg expert msk maggi..mmg sedap
aku plak, kalo msk maggi mmg x sedap n selalunya x abis..
kalo dier yg msk, aku mesti mkn smpi abis..hihihi

kebiasaannya kami sentiasa ada benda nk cerita..
cerita psal kawan2, kawen2, ngumpat bos, ngumpat driver yg x reti bg signal,
cerita psal jiran2 yg x reti senyum n abg yg ada savvy kt dpn umah,
cerita psal family n mcm2 la..
cuma 1 ketika je kitorg x brtegur sapa, bila dua2 dh zzzzzzzzz..itu je..
lain pd tu kami akn brcakap..hihi

kebiasaannya kami akn kuar jln2 naik HoneyVi bila boring...
pg drive thru mcD dgn memakai baju kelawar,
pg jln2 area putrajaya,
pg mkn ngn En Temmon n suh dia belanjer,
pg jln2 carik psal..control cun biler nmpk driver ensem kt sblh n buat muka serius bila trserempak driver gatal (x ensem tp nk ngorat org..so bole blah..gagaga)

kebiasaannya aku yg suka shoping,
kalo ajak dier, mesti dier tnjk muka boring..
tp selalunya dia yg membeli byk..kuikuikui

kebiasaannya kami akn trtukar purse sbb purse kami sama,
selalunya dia x tau nk bezakan purse kami,
tp aku tau..purse dier buruk ckit..kahkahkah n selalunya lbh berat dr purse aku...

kebiasaannya dia ada dgn aku...
tp hakikatnya skrg..HIDUP SUDAH DILUAR KEBIASAAN...
dan kebiasaan itu hnya tinggal KENANGAN...

5 comments:

~~Noli said...

alaa..sedeynye noni..
jgn sedey2 yer..
kami kn ade.. ;)

nhusna said...

hehe..nasib baik korg ader..tq so much ye..:)

mylife said...

jgn sedey tau..kwn2 yg lain msh ada lg..kami2 sume msh ada..itulah jgk yg yus rs dl ms wan kawen..feel empty inside..but that is what u call life..kehidupan mst diteruskan..

wah bermadahla plak..hehe

Call me -fa- said...

sian noni....
aku pun ade jg....

nhusna said...

yus--> tq so much yus..:)

fa--> hehe..noni ok je sbb kamu still ade ngn noni..so, bole lg la nk idup dlm kebiasaan..hihi