Wednesday, November 05, 2008

kisah parking

ok, skrg dh kul 4 ptg..brmakna lg 1jm 30min aku akn brtolak ke Jusco, Equine utk melunaskn hasrat hati aku yg ingin memiliki 2 helai t-shirt yg aku dh aim smlm..hopefully, masih ada lg t-shirt yg dimaksudkn, jgn la ada org lain beli sbb smlm aku dh sorok baju tu blkg2 ckit bg org x nmpk..hahaha

oleh kerana hati n jiwa aku sudah berada di Jusco, maka keje2 pejabat trpaksa berhenti di sini saja utk hari ni..any urgent matter, esok kiter sambung okkk

meh cni nk story kt korg psal parking..tgh hr td aku kuar lunch ngn kak faiza(opismate aku) kt terminal...kul 11.30 dh kuar lunch..awal giler eh..yer la, aper nk buat..perut dh brkeroncong semacam..sian plak aku kt perut aku ni..ia x prnh dibiarkn kelaparan dlm jangka masa yg agak lama

so, kul 1130 brtolaklh cik nurul brsama pn faiza ke trminal demi mencari sesuap nasik..stay la kt ctu smpi kul 12.15 kot..mmg x ramai lg pn aku tgk bcoz still early...dh kenyang sumer, menujulh kitorg ke tmpt dimana HoneyVi diparkingkn..smpi2 je kt HoneyVi, ader la makhluk maner ntah pandai nk mampus g parking keter blkg keter aku..mcm mn aku nk kuar???
dh la keter dier besar, 4 wheel drive la katakn..mmg aku dh start hangin dh maser tu..lg menambah kehanginan aku apabila dier tarik plak hand break..kalo dh tau ko block keter org, x yh la tarik hand break...setidak2nyer, org bole la tolak keter ko masuk longkang ke haper..

geram btul aku maser tu..pastu kak faiza kater.."nurul, bunyi la hon.." aku pn bunyiknla..3 kali je kot..sbb nk bunyikn byk2 kali aku segan la plak..aku kn pemalu..ngahaha

agak2 8 min mcm tu, dtg la si driver yg pandai sgt tu..yg bestnyer, AKU SOUND AKAK TUUU...ayatnyer aderlah..."pandainyer akak..nk parking tu agak2 arr.."
pastu aku trus masuk keter..heheh..berani giler eh, hakikatnyer aku amat takut..
selama ni aku x prnh sound org, kalo aku marah ke, sakit ati ke..sumer aku diam je..abis teruk pn aku tnjk muka masam..tp td aku sound akak tuuu..tetiba rasa cam best lak bole sound org..ngeh ngeh ngeh

3 comments:

Qica@Noli said...

wohoo..
akak tuh lagi kecik dr noni ker?
brani kamu..hahaa

nhusna said...

x arr..akak tu 2x besar dr noni..tp mmg dier yg slh, so nmpk noni lg besar dr dier la..hahaha

Nakael Sidek Karim said...

sound2 orang ni perkara biasa bagi aku...hahaha...