Monday, June 29, 2009

minggu bz dh brakhir

arini kuar opis awal ckit..kul5.45 ptg aku start packing barang nk blek umah..nmpknya kesibukn dh brkurangan..

sejak x sibuk ni, aku raser lain mcm ckit..kalo dulu, blek ajer trus raser nk lelap..x sempat nk bosan pn..tp skrg, blek umah jer dh x tau nk buat aper..blek td, trus g basuh blek air, basuh baju, jemur baju n lipat baju..then, skrg br kul8mlm..x kn nk tido dh kot??

brgayut ngn mak kjap..dgr mak brleter smpi setgh jam sbb abg dpn umah ni mntk no phone aku..mcm2 la dier pikir..pukau-hantu-guner2-bla bla bla..cukup 30min dgr mak membebel..so tgk jam lg..br kul8.40...bosan bosan...

ahad lpas lg la bosan..punyer la semangat aku update status kt facebook.."menjadi suri rumah sepenuhmasa"..so, brkobar2 la nk jadi rajin, wanita sejati la konon..stay kt umah je pd ujung minggu..sumer benda aku buat..basuh kain, sapu sampah, kemas bilik..masak je x buat sbb aku puaser...then aktiviti2 itu brlarutn hanya smpi kul 2shj..lpas tu lepak dpn tv tgk Nona..tggu punya tggu, x der plak slot psal kawen2 tu..aku tgk Nona sbb nk tgk yg tu jer..suker la tgk pelamin cantik2, dress lawa2..sekali smlm x der plak..yg ader majlis brkhatan..ciss, nk buat haper?
Nona brakhir jam3..pastu dh x der rancangn best..name je Astro, tp still ader gak time yg x der citer best..huhu
then, kesangapn pn brmula..aku text fidah ajak shoping kt 1-Utama..tggu punyer tggu x reply pn..so, apa lg..aku pn brsiap la ala-kadar, trus drive g Jusco Equine..so, brshopinglh aku secara solo as usual...
tujuan shoping itu adlh utk membeli pakaian sukan..aku dh rajin jogging skrg..so, kena la ader pakaian yg sehsuai knnn..mana tau jmp jodoh time joging ker..ahaks, gatal!!
sempat la rembat sweater color pink u..out of 7 pieces yg aku try, 1 je yg aku brkenan..punyer la lamer aku kt dlm fitting room, at last jadi beli 1 jer..hihi
then, g tgk seluar plak..kesemuanya x memenuhi piawaian..so, 1 pn x beli..then kasut sukan plak x sempat nk g usha sbb mata aku trusha benda lain...ngahaha
aku g jln2 kt bhgn baju2 baby n baju opis...tgk2 jam dh kul6.30..trpaksa la mengeluarkn diri dr perut jusco itu utk mencari nasik tomato utk brbuka..time solat zohor td lg aku dh start mengidam nk nasik tomato..akhirnya, dpt la walaupn x baper sedap sgt tp abis aku makan..haha

sabtu ni nk blek kedah..ader durian, manggis n rambutan..kalo x blek, mmg aku rugi seumur idup..mana aci mmbiarkn abg2 aku je tlg mkn kn utk aku..harus la aku mkn sendiri n masuk ke mulut aku...
so, marilh kita brdoa semoga sabtu ini aku dibebaskn dr dipaksa utk bekerja utk Pilih Kasih itu..kalo x, hancurlh harapn aku utk memanjat pokok manggis weekend ini...
woi..aku bole panjat pokok la!!

1 comment:

Rasdi said...

makan buah2 tu jangan lupa lak makan tuk saya... hahaha