Thursday, June 18, 2009

'b professional' itu penting juga...

scene 1
*********************
smlm kuar lepak ngn member2 time bljr dulu kt McD gombak smpi kul12..biaser la, biler dh brjmp jgn harap bole blek awal..mcm2 gosip keluar..nasib baik dlm group kitorg tu, ader sorg yg ala2 cinderella..asal kul12 jer menggelupur ajak blek..takut kasut trtanggal agaknya..
so, pulanglh kami ke destinasi masing2..
dlm prjlnn pulang, aku kena antar membr aku yg sorang ni blek TTDI dulu...so, dlm keter tu kami brbualla..x kn nk diam jer...
dia bgtau, housemt merangkap opismt dier resign..notice 24 jam..atas alasan: diminati n meminati kwn seopis, then bf dier dpt tau..then trus amek keputusan tuk resign..walaupn x der keje lain lg..main resign jer...

pandangan aku:
hellooooo..b professional okkkk...cara u solve mslh tu quite childish i think..skrg ekonomi dh mcm longkang, u main resign mcm tu amatla tidak sesuai..
apa kata u cari dulu keje lain, then dh confirm dpt br resign..itu br btul dikkk...

x tau la pandangn aku ni btul ke x..ataupn itu hya pandangn org yg x ber'pakwe' shj..org yg ader pakwe mgkn menyokong tindakan si gadis itu..ntah la...
yg pasti, jgn bwk mslh personal ke opis..mslh nanti..
b professional k

scene 2
***********************
aku trperasan sesuatu kelainan dlm idup aku skrg..btul2 dh lain ni..agak bimbang juga dgn kelainan itu...
hmm..benda ni trpikir ms tgh drive nk blek umah td..kalo time blek, mmg aku bwk slow motion jer..melayan perasaan smbl bukak radio kuat2 smpi nk tr keluar jantung(ayat mak aku)...semasa dlm proses melayan perasaan tu, aku trpikir: dh lamer x dating, dh lamer x tgk wayang, dh lamer x shoping secara brjemaah, dh lamer giler x terima bunga n dh lamer x brckp thru phone smpi merah telinga....

ok, korang jgn pelik dulu..biaser je kn..org x der pakwe mmg mcm tu(ayat mak aku lg)...yg perlu dipelikkn adlh: aku suka idup aku skrg..enjoy this life to the fullest...aku x kesah dgn prkara yg lamer2 dulu aku buat n skrg aku dh x buat dh...
aku raser la, kesibukkn keje di opis telah mengubah siapa diri aku skrg..hmm, parah ke x eh mslh ni???

hmmm, b professional la

scene 3
**********************
(bukan gambar hiasan)
bukan nk cerita pasal gadis di atas..tp nk cerita psal 'sesuatu' yg ada dlm perut gadis di atas yg berusia 7bln lebih...aku x sabar nk tggu 'sesuatu' itu kuar...sebabnyer aku geram yg amat bilamana aku brsembang ngn dier, ckit pn x der respond..gadis dlm gamba itu claim, biler papa dier yg brsembang, mau pulak dier layan..ni dh dikira pilih kasih ni...
bukan aper..mama n papa 'sesuatu' tu selalu ajar yg bukan2..aku takut 'sesuatu' trpengaruh..
contoh yg bkn2 itu aderlah:-
kes 1:
papa: nanti baby jgn jadi mcm aunty Nurul tau..
mama: naper?
papa: aunty x nk kawen...

kes 2:
mama: nanti kamu dh besar, kamu tyer aunty 'biler dier nk kawen?'

kes 3:
mama: nnt rayer kiter g umah aunty..kamu jgn luper mntk duit rayer byk2 ckit...

ulasan aku:
wahai 'sesuatu'..kamu jgn dgr ckp mama papa psal aunty yer..tu x btul..kalo kamu nk jadi mcm aunty, di alu2kn..nnt aunty ader geng nk g shoping...hahaha

lg satu, sila jgn tyer aunty biler nk kawen..kalo kamu ingkar, x dpt duit raya..ngerti??
b professional k

ok sudah!!mengarut jer mlm2 buta nih...nk sambung buat keje lak..nite everybody..

3 comments:

Call me -fa- said...

aunty!

jom la kawin beramai2.....hihi

one more....aunty bile nk kawen?(nk tanye jugak!)

me and only me said...

ok fa, thn ni kamu x dpt duit rayer..ngahaha

CnB said...

sesuatu yang menarik di baca.. memang faham dengan situasi.. hehe