Sunday, November 13, 2011

2nd youngest child syndrome

teringat conversation dengan kakak-kakak yang datang ke open house Ust Jai dua hari lepas..kak amy cerita pasal her second youngest daughter..betapa dia manja lebih dari adik dia yang bongsu tu..well, selalu orang cakap yang bongsu lah paling manja kan? tapi kak amy pelik kenapa yang no 2 tu pulak lagi manja..then Kak Lin keluarkan satu term ni, 'second youngest child syndrome'..yeah, its not medically proven, but if its based on my observation, I'm simply agree with that..sebab terjadi kat diri sendiri..ehhe
dari kiri: anis, kak syidah(tuan rumah), kak zari, kak amy, me and kak lin
bawah: mama fiz

ucop, anak kak lin

masa sekolah menengah dulu, saya duduk asrama..guess what, dari tingkatan 1 sampai tingkatan 5, abah wajib datang melawat tiap-tiap minggu..then setiap kali time melawat dah habis, haruslah melambai-lambai sampai hilang kelibat abah..kalau hujung minggu dibenarkan balik, akan terjadi adegan merengek-rengek, guling-guling tak nak balik asrama di hari terakhir kat rumah..ya, itulah saya..

then, I expected the same thing will happen to my lil sis..nangis-nangis tu kan..but it happen to be something totally different..mak pernah cerita saat dan ketika mak pergi melawat adik kat asrama dulu..mak baru masuk kereta nak balik, dia pun dah pusing ke belakang berjalan nak balik ke bilik..ahaha..apakah? tak drama la adik ni..

banyak lagi la perbezaan kalau nak diceritakan tetapi sengaja taknak diceritakan sebab apa kes semua benda nak ditulis dalam blog kan?

anyway, i really think second youngest child syndrome do exist! hmm..

No comments: